Πίτσα σήμερα ..Πολύ ωραία ζύμη αφρός ,και γεύση ..Πάρα πολύ εύκολη κ πάντα πετυχημένη ..Δοκιμάστε την !!!!
ΖΥΜΗ
Βάζω μισό ποτήρι χλιαρό νερό προσθέτω 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη κ 1 φακελάκι μαγιά .
Ανακατεύω το σκεπάζω κ αφήνω να φουσκώσει .
Μόλις φουσκώσει το αδειάζω σε μπολ κ προσθέτω άλλο μισό ποτήρι χλιαρό νερό 1 κούπα του τσαγιού χλιαρό γάλα 1 κουτ γλυκού αλάτι κ 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο .
Τα ανακατεύω καλά.
Αρχίζω λίγο λίγο κ ανακατεύοντας με μία μαρίζ κ προσθέτω αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Μόλις αρχίσει και σφίγγει βάζω γάντι μιας χρήσεις για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και ζυμώνω με το χέρι προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο λίγο πάντα αλεύρι ..θέλουμε ζύμη ελαστική κ να μην κολλάει παίρνει περίπου 1 κιλό αλεύρι για το ταψί της κουζίνας .
Την μαζεύω σαν μπαλίτσα κ την αφήνω στην άκρη .
Σε ένα μπολάκι βάζω μία μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας προσθέτω 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο και 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό.
Προσθέτω λίγο αλάτι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύω πολύ καλά .
Ετσι την φτιάχνω την σάλτσα κ είναι ωραιότατη .
Λαδώνω το ταψί της κουζίνας βάζω στην μέση την μπάλα από την ζύμη κ με το χέρι την απλώνω σε όλο το ταψί .
.
.Θέλουμε να είναι η στρώσει λεπτή .. αν περισσέψει ζύμη η το ψήνετε σαν ψωμάκι ή το κάνετε τυρόψωμα ατομικά .
Κάνω λακκούβες με τα δάχτυλα στην ζύμη κ ρίχνω στην μέση την σάλτσα κ με ένα κουτάλι την απλώνω σε όλη την επιφάνεια.Από πάνω βάζουμε ότι μας αρέσει ....Εγώ βάζω φέτες γαλοπούλα μετά μπόλικο τυρι τριμμένο που λιώνει και από πάνω κόβω πιπεριά ροδέλες βάζω 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα έτοιμα βάζω λίγα φετάκια ψιλοκομμένα μπέικον κ πάντα βάζω ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψήνετε κ δίνει απίστευτη γεύση ..Δοκιμάστε το κ θα δείτε .
Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα περίπου 30 λεπτά .
Θα την δείτε να ψηθεί η ζύμη κ να πάρει χρώμα .
Είναι φανταστική !!!!
.
.Με την ζύμη που συνήθως περισσεύει λίγη κόβω κομματάκια το ανοίγω με το χέρι βάζω σε ένα μπολ τριμμένη φέτα κ λίγο γιαούρτι κάνα μια δυο κουταλιές ανακατεύω κ βάζω στην μέση στην ζύμη το κλείνω σαν μπαλίτσα το πατάω αρκετά να γίνει λεπτό κ ή τηγανίζω ή τα ψήνω στον φούρνο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!