Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Ρυζογαλάκι φίνο !!!!


 
Ρυζογαλάκι έφτιαξα με γάλα αμυγδάλου που έτυχε να έχω κ μου βγήκε πολύ πολύ γευστικό !!!!

Εβαλα σε κατσαρόλα 8 κουταλιές γεμάτες ρύζι καρολίνα αφού πρώτα το ξέπλυνα.

Εριξα νερό να το σκεπάσει 3 δάχτυλα κ το έβρασα σε μέτρια φωτιά μέχρι που σώθηκε εντελώς το νερο κ δοκίμαδσα το ρύζι να τρώγετε αλλά ελάχιστα να κρατάει μην είναι λιώμα .

Μόλις ήπιε όλο το νερό κ ήταν όπως το ήθελα έριξα 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη ..έβαλα μαύρη γιατί δεν είχα κρυσταλλική αλλά πιο ωραίο είναι με κρυσταλλική γι αυτό βάλτε κανονική αν θέλετε ίδια ποσότητα .

Εριξα κ πολύ ελάχιστο αλάτι πολύ λίγο.

Εριξα κ όλο το γάλα αλλά κράτησα 1 φλυτζάνι και αραίωσα ενα φακελάκι Γιώτης βανίλια.

Το πρόσθεσα ανακάτευα μέχρι να πήξει κ το μοίρασα στα μπολάκια .

Εβαλα κ καλή κανέλα Κεϊλάνη αρωματική πολύ και θα τα βάλω ψυγείο ότι μείνει ..!!! 

Στα δικά μου πρόσθεσα και από μία κουταλιά φράουλα που είχε περισσέψει που έφτιαξα λίγη για ένα γλυκό και του έδωσε πολύ ωραία γεύση !!!!

Τπ γάλα αμυγδάλου έτυχε κ το είχα πάντα την φτιάχνω όπως σας γράφω κ με κανονικό γάλα . 

Ετσι την έφτιαχνε η γιαγιά μου πολύ εύκολα κ γρήγορα .

Ζάχαρη βάζετε όση θέλετε .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .