Μια τούρτα παγωτό είναι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, πόσο μάλλον όταν είναι με σοκολατένια μπισκότα που όλοι αγαπάμε !!!
Θα χρειαστείς
Για την βάση
125 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
3 κ.σ κακάο (όχι γεμάτες)
200 γρ ζαχαρούχο
20 μπισκότα πτι-μπερ
Για το παγωτό
250 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
400 γρ κρύο γάλα εβαπορέ
100 γρ oreo σπασμένα
Γαρνίρισμα
Λίγη πραλίνα φουντουκιού
Σπασμένα μπισκότα
.
Για την βάση
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
2
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
3
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε και έπειτα σπάμε τα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα σε μικρά κομμάτια.
4
Μόλις έχουμε ένα μείγμα στρώνουμε σε στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
5
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε το παγωτό.
Για το παγωτό
6
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
7
Μόλις αφρατέψει λίγο και κάνει απαλές κορυφές προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
8
Συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί το ζαχαρούχο και προσθέτουμε σε 2 δόσεις το κρύο γάλα εβαπορέ ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα.
9
Μόλις σφίξει λίγο και κάνει απαλές κορυφές που στέκονται σταματάμε το μίξερ.
10
Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα Oreo και ανακατεύουμε απαλά.
11
Φέρνουμε από την κατάψυξη την βάση και ρίχνουμε το παγωτό.
12
Κουνάμε να στρωθεί καλά και να πάει παντού και έπειτα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για ένα βράδυ τουλάχιστον. Περίπου 8 ώρες.
13
Αφού βγάλουμε την τούρτα την διακοσμούμε με μπισκότα και ότι άλλο θέλουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης να μην είναι εντελώς παγωμένη.
Tip
14
Βουτάμε το μαχαίρι σε καυτό νερό για καλύτερο κόψιμο.
15
.
Κόβουμε καλά την βάση και προσέχουμε να βγάλουμε το κομμάτι με μία σπάτουλα ώστε να βγεί ολοκληρωμένο το κομμάτι.
Εγώ μία αλλαγή που έκανα κ βγήκε πάρα πολύ ωραίο κ καραμελωμένο μεσα στο παγωτό έβαλα καραμελωμένο ζαχαρούχο .
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ https://www.facebook.com/GiannosValianos/