Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024

Tα δικά μου Κουραμπιεδάκια δεύτερη φορά τα φτιάχνω ξανά ... Τα εξαφανίζουμε !!!


 

Κουραμπιεδάκια από τα ωραιότερα !!!!

Tα δικά μου Κουραμπιεδάκια δεύτερη φορά τα φτιάχνω ξανά ... Τα εξαφανίζουμε !!!

Εξαιρετικά μυρωδάτα κουραμπιεδάκια !!!Δοκιμάστα τους οπωσδήποτε δεν υπάρχει η γεύση τους !!!

Υλικά

 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο  --Γάλακτος -
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες

5 κουταλιές σούπας  ούζο
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

.


 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη  ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το ούζο κ τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]  .
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα .

.


Εγώ πλαταίνω την ζύμη επάνω σε λαδόκολλα και τους κόβω με κουπ πατ και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου .
Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .

.


.ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικό το ροδόνερο -ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ούτε τα καβουρντίζω τα ψιλοκόβω στο μούλτι ]
.

Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!!
Συνταγή εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ