Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Η καλύτερη πρόταση για Τηγανιά ριγανάτη!!!


 Τηγανιά ριγανάτη!!!Η καλύτερη πρόταση για την τσικνοπέμπτη κι όχι μόνο!!!

Υλικά

✔️1200 γρ χοιρινό σπάλα

✔️1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

✔️1 ποτήρι νερό

✔️Αλάτι

✔️Πιπέρι

✔️1 κσ Ρίγανη

✔️1 κσ μουστάρδα

✔️Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

1️⃣ Για  να φτιάξουμε την τηγανιά με χοιρινό κρέας,ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει σε κομμάτια  κρέας σπάλα που είναι πιο μαλακό . Δεν πλένουμε το κρέας το χοιρινό ποτέ.


2️⃣ Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρέας και προσθέτουμε το νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσει να "πιάνει" το κρέας στο πάτο του τηγανιού . Θέλει περίπου 20 λεπτά σε  χαμηλή φωτιά.


3️⃣ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές,θέλει περίπου 5 λεπτά να πάρει καλό χρώμα.


4️⃣ Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε  ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τέλος τη ρίγανη.Αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA