Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ταλιατέλες με μελιτζάνες & μπέικον -απίστευτη γεύση !!!

 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ αυτό το υπέροχο σε γεύση φαγητό !!!

Υλικά

1 συσκευασία ταλιατέλες (500γρ)
3 με 4  μελιτζάνες κομμένες καρεδάκια
7 φέτες χοντροκομμένες μπέικον σε καρεδάκια
3 κουτ γλυκού  ξύδι βαλσάμικο
4 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1/2 κουτ γλυκού  μπούκοβο
1 κουτ γλυκού κοφτό  ζάχαρη
4 κουτ,σούπας  ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
100γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη



Τι κάνουμε
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρεδάκια και τις περνάμε λίγο από το τηγάνι .
Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το μπέικον κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε σοτάροντας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις μελιτζάνες το βαλσάμικο το βασιλικό, μπούκοβο λίγο, και ζάχαρη αλάτι πιπέρι και θυμάρι.
Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει πηχτή και δεμένη σάλτσα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μπέικον μελιτζάνας .Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα προαιρετικά .Καλή όρεξη !!! .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή απίθανη !!!



Μια πραγματικά πανεύκολη αρωματική  πορτοκαλόπιτα με σίγουρη επιτυχία για ένα λαχταριστό γλυκό !!!

Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλο κρούστας
    1 κεσεδάκι γιαούρτι
    4 αυγά
    1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
    3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 καψουλίτσα βανίλιας
    1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
    Για το σιρόπι:
    2 1/2 ποτήρια νερό
    1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
    2 ποτήρια ζάχαρη
    2 φλούδες πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
    Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά  μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και  ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε στους 170 ο λιγότερο από 1 ώρα. Βγάζουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
    Για το σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε τη πορτοκαλόπιτα κρύα με καυτό σιρόπι.
Γαρνίρουμε με γλυκό πορτοκάλι προαιρετικά -καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ξεροτήγανα χρυσά παραδοσιακά !!!






 Γιορτινό γλύκισμα που αγαπάμε πολλοί !!!

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 (~) κούπες νερό
1 κρασοπότηρο σούμα (ρακί, τσίπουρο)
3 κτΣ λάδι
2 κτΣ λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για το τηγάνισμα.

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
2 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
½ λεμόνι

για το πασπάλισμα
καβουρντισμένο-αλεσμένο σουσάμι
καρύδι τριμμένο
αμύγδαλο τριμμένο
κανέλα σκόνη



Τί κάνουμε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Την αφήνουμε 20 λεπτά σκεπασμένη και τη χωρίζουμε σε 3 μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά σε λεπτό φύλλο, με την βοήθεια του πλάστη.
Με τη ροδέλα κόβουμε κατσαρές κορδέλες.
Επειδή ξεραίνονται γρήγορα, τις σκεπάζουμε με πετσέτα.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι άφθονο λάδι με τη θερμοκρασία του διακόπτη λίγο πάνω από τη μέση.
Τυλίγουμε ή στρίβουμε τις ζυμαρένιες κορδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι κάνοντας κουμάντο με ένα πιρούνι.
Μόλις πάρουν ένα πολύ απαλό χρυσό χρώμα τα βγάζουμε με προσοχή να μην σπάσουν, τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Βουτάμε τα ξεροτήγανα για 5 δευτερόλεπτα στο σιρόπι, τα αναποδογυρίζουμε, τα αφήνουμε άλλο τόσο και τα βγάζουμε.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο, το σουσάμι το καρύδι και την κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από-- Γιώργος Βαρβάκης

Κόκκορας ή κοτόπουλο κρασάτο !!!

Ολη η νοστιμιά στο πιάτο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ  !!!


Υλικά

    2 κιλά κόκκορας, σε µικρές µερίδες (ή 1 µεγάλο  κοτόπουλο)
    2 ξερά κρεµµύδια, σε καρέ
    2 µεγάλες ντοµάτες, κοµµένες κονκασέ
    2 κουτ. σούπας πελτές
    2 πιπεριές κέρατα + 2 Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
    1 µικρό ξύλο κανέλας
    1 ποτήρι του κρασιού
    λευκό ή ροζέ κρασί
    150 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  

Τι κάνουμε
Σε µια κατσαρόλα χαµηλή και φαρδιά ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουµε τα κοµµάτια του πουλερικού. Αν δεν χωράνε όλα τα κοµµάτια, το κάνουµε σε δύο δόσεις, για να ροδίσουν οµοιόµορφα και να µην καταστραφεί το δέρµα. Μόλις ροδίσουν τα κοµµάτια, τα βγάζουµε σε µια πιατέλα. Προσθέτουµε στο σκεύος το κρεµµύδι και το σοτάρουµε για 6 - 8 λεπτά, µέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουµε έπειτα τις πιπεριές και σοτάρουµε να µαραθούν λίγο. Βάζουµε ξανά τον κόκορα στην κατσαρόλα, σβήνουµε µε το κρασί και περιµένουµε 2 λεπτά µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουµε έπειτα την ντοµάτα και τον πελτέ, σείουµε την κατσαρόλα να κατανεµηθούν οµοιόµορφα τα υλικά και προσθέτουµε αλατοπίπερο και την κανέλα. Προσθέτουµε ζεστό νερό τόσο που να µισοσκεπάζει τα κοµµάτια του πουλερικού και χαµηλώνουµε τη φωτιά σε µέτρια.
Κλείνουµε µε το καπάκι και αφήνουµε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα. Δοκιµάζουµε το αλάτι και ελέγχουµε αν είναι τρυφερό το κρέας και η σάλτσα πυκνή. Αν δεν έχει µαλακώσει αρκετά, βράζουµε λίγο ακόµη. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο νερό επιπλέον (ζεστό, για να µη σταµατήσουµε το βρασµό). Αν παρ’ όλα αυτά το κρέας έχει γίνει και η σάλτσα είναι αραιή, το βγάζουµε και βράζουµε τη σάλτσα µέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια. Καλή επιτυχία !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κούκις στα γρήγορα !!!

Πανεύκολα κούκις με 2 σοκολάτες  για όλες τις ώρες !!

Υλικά

    160 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
    220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
    200 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
    2 αυγά
    260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    80 γρ. κακάο
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη στο μπλέντερ
    100 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη στο μπλέντερ

Τι κάνουμε
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις δύο ζάχαρες με το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας μετά από λίγο τα αυγά (ένα-ένα).

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα το βουτύρου, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε ελαφρώς με το μίξερ ώστε να πάνε παντού.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Παίρνουμε μικρές δόσεις από το ζυμάρι και πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες με διάμετρο 3 εκ. Πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρώς την κορυφή να γίνει κάπως πλακέ, και ακουμπάμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά. Διατηρούνται για 2 εβδομάδες, αρκεί να τα κλείσουμε σε ένα δοχείο που σφραγίζει καλά.Μου έγιναν τέλεια !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο

Καρυδόπιτα παραδοσιακή σιροπιαστή !!!



 Ζουμερή σιροπιαστή καρυδόπιτα !! Πιο εύκολη δεν γίνεται !!

Υλικά
300 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα στο μούλτι
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλύτερα να τα κοπανίσουμε λίγα-λίγα στο γουδί)
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα  το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους, έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα.  Μεταφέρουμε αλλού το μείγμα και καθαρίζουμε τον κάδο. Τον στεγνώνουμε καλά και ρίχνουμε εκεί τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοτριμμένα καρύδια με το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού-αλευριού και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε όλη την επιφάνεια ώστε να είναι ίσια, την πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και ψήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης. Λίγο πριν τη βγάλουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Προσθέτουμε το κονιάκ και περιχύνουμε την καρυδόπιτα όταν είναι και τα δύο ζεστά.

Συμβουλές
Μπορούμε να γλασάρουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα, αφού κρυώσει. Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από 200 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει πριν περιχύσουμε την καρυδόπιτα. Μπορούμε να μετατρέψουμε την καρυδόπιτα σε αμυγδαλόπιτα ή φουντουκόπιτα, αντικαθιστώντας τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια, αντίστοιχα.
Αυτήν την συνταγή την κάνω πάντα κι είναι πάρα πολύ ωραία κι επιτυχημένη ,όταν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο κάνω και το γλάσο κι είναι εξαιρετική όπως και σκέτη με σιροπάκι
Είναι του Στέλιου Παρλιάρου εγγύηση και την φτιάχνω πολύ συχνά  !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουκίτσες κοτόπουλο !!!

Πολύ γρήγορο και νόστιμο !!!

Υλικά

    Στήθος κοτόπουλο 1 1/2 μεγάλο   
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού   
    Κρεμμύδια 3 μεγάλα   
    Λεμόνια 2 τον χυμό τους   
    Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας   
    Κύβο κότας 1   
    Κάρυ 1 κουταλιά του γλυκού   
    Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλες λωρίδες. Στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και  σοτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρώς. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει καλά  από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον χυμό λεμονιού, εκεί μέσα λιώνουμε τον κύβο κότας και την μουστάρδα. Το ρίχνουμε στο κοτόπουλο, προσθέτουμε το κάρυ, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί στην κατσαρόλα για 25-30 λεπτά (μπορούμε να το ψήνουμε στην χύτρα ταχύτητος για 15 λεπτά). Αν κρίνουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό , ρίχνουμε άλλο ένα φλυτζανάκι του καφέ.Καλή όρεξη !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή του συγκλονιστικού τσουρεκιού «ΤERKENLIS» !!!



ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
240 gr. ζάχαρη
160 gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
200 gr. γάλα
70 gr. μαγιά
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
600 gr. αλεύρι
3 κουτ. γλυκού μαχλέπι

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κουβερτούρα
1/3 πακέτο μαργαρίνη
5 κουταλιές σούπας γάλα
1 κρόκος αυγού

Tι κάνουμε
Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (όχι καυτό) λιώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (1 ώρα περίπου).
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το Χαλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολύ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και από κάτω (30-40 λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαμαρίνα. Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν.

Γλάσο:
 Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει ρίχνουμε και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.Καλή επιτυχία !!!
 olatora.gr

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τάρτα με τυριά & μπέικον !! Το κάτι άλλο !!!




Καταπληκτική τάρτα που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι !!!

Υλικά ζύμης 
1 γιαούρτι 200 γραμ 
1 βιτάμ 
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

τι κάνουμε 
Τα βάζουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ τα δουλεύουμε να γίνουν ένα και να φτιάξουμε μία ωραία ζύμη εύπλαστη σαν πλαστελίνη .
Την βγάζουμε την κάνουμε μπαλίτσα την πατάμε λίγο την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.






Υλικά γέμισης

8  φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βιτάμ 
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
250 γραμ φρέσκα μανιτάρια κομμένες σε λεπτές φετούλες
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
200 γραμ ανθότυρο
250 γραμ τυρί τριμμένη κεφαλογραβιέρα 
500 γραμ κρέμα γάλακτος 
4 αυγά
αλάτι πιπέρι 


Τι κάνουμε
Βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι το μπέικον το σοτάρουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι 
Προσθέτουμε και το βούτυρο σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύουμε σοτάροντας .
Προσθέτουμε και τις πιπεριές μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε περίπου ξανά άλλα 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το θυμάρι.. 







Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Βουτυρώνουμε 2 ταρτιέρες 20 εκ. ή ένα ταψί μεγάλο 35 επί 30 και με πλάστη ανοίγουμε λιγο τη ζύμη  το τοποθετούμε στο ταψί και  με το χέρι την παλάμη το πατάμε να είναι ισόπαχο και ομοιόμορφο και σηκώνουμε αρκετά τα τοιχώματα γύρω γύρω για να μπεί μέσα η γέμιση -προσοχή μην σας τρυπήσει κι αν σας συμβεί με το χέρι τραβήξετε από την ζύμη και καλύψετε την τρύπα.
Θα δείτε πόσο εύκολα την πλάθεται την ζύμη σαν πλαστελίνη.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί κρατώντας λίγο .
Από πάνω ρίχνουμε όλη την γέμιση .
Από πάνω από την γέμιση με το χέρι τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το ανθότυρο  μαζί με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.







 Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με προσοχή επάνω από την τάρτα να πάει παντού χωρίς να βγει καθόλου έξω από την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα επάνω γραμμή για 30 με 40 λεπτά -θα το δείτε αν έχει ψηθεί όταν  θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η τάρτα.

 Η δόση είναι ή για 2 ταρτιέρες των 20 εκ ή ένα μεγάλο ταψί .



Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!!

Την συνταγή την είδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την έφτιαξα -έγινε πραγματικά απίθανη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

















Φασολάκια με κρέας !!!

Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας απλά και εύκολα !!!

Υλικά

    1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
    1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλους κύβους
    3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
    1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο προαιρετικά
    4 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
    1 κουταλιά σούπας πελτέ
    1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα, ή κατεψυγμένα
    1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγη ζάχαρη

Τι κάνουμε
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
 Ρίχνουμε το κρέας με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.
 Σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 - 1½ φλιτζάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το υγρό και ξαναχαμηλώνουμε.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους υγρά).
Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πατατοσαλάτα με μανιτάρια !!!


Για κάτι πολύ γρήγορο και πολύ νόστιμο !!!

Υλικά
πατάτες 4 για 3 μερίδες
μανιτάρια πλευρώτους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά καρεδάκια
πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια μικρά
αλάτι - πιπέρι
λίγο κουρκουμά
ελίτσες
ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Αφού έβρασαn οι πατατούλες τις ανακάτεψα με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό,άνηθο, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, αλάτι, πιπέρι,κουρκουμά, ελιτσες και λίγο λάδι.
Τα μανιτάρια τα τσιγάρισα σε λίγο λαδάκι, κρεμμύδι, πιπεριές, αλατάκι και πιπεράκι.


Από την φίλη Vana Zouka

Λαχανοντολμάδες φανταστικοί !!!


Υλικά

    1 λάχανο αφράτο
    Για τη γέμιση:
    500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
    2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2 καρότα τριμμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1 φλ. Ρύζι Καρολίνα
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    1/2 φλ. νερό
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το αυγολέμονο:
    2 κρόκους αυγών
    2 λεμόνια



Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 10-15΄ να μαλακώσει
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Στρώνουμε στη βάση μιας ρηχής κατσαρόλας λαχανόφυλλα Τοποθετούμε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ανοίξουν



Περιχύνουμε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτουμε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.σιγοβράζουμε για 40-45΄.
Χτυπάμε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ η αλεύρι.


Μυζηθροπιτάκια με μέλι !!!


Μια συνταγή για Μυζηθροπιτάκια με σπιτικό φύλλο περιχυμένα με μέλι. Απολαύστε τα με μυρωδάτη με δυόσμος γέμιση ή με ζάχαρη και κανέλα για πιο γλυκιά γεύση ή και με τις δύο παραλλαγές.
Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλεύρι [όσο πάρει]

1 σφηνάκι ρακή

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. μυζήθρα

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

μέλι για γαρνίρισμα και σουσάμι



Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.

Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.



Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με λίγο μέλι και σουσάμι.

 Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε δυόσμο. Σε αυτή τη περίπτωση, παραλείπετε τη ζάχαρη και τη κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι στιφάδο πατροπαράδοτο & αγαπημένο !!!


Λιώνει στο στόμα, πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο με σάλτσα που θυμίζει κρέμα χάρη στα κρεμμυδάκια που γλασάρουν στο βράσιμο. Μια εύκολη συνταγή για υπέροχο, πατροπαράδοτο αγαπημένο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

1 ½ κιλό μοσχάρι, ελιά ή χτένι σπάλας, κομμένο σε μερίδες των 4 εκ. περίπου

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα

1 κ.σ. κοφτό ζάχαρη

αλάτι – πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 γαρυφαλάκια

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1/3 φλ. τσαγιού ξίδι

3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ

100 ml χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία τα κομμάτια κρέατος , σταδιακά, μέχρι να θωρακιστούν απ” όλες τις πλευρές. Βάζετε όλα τα σοταρισμένα κομμάτια στη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για περίπου 50 λ, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό του στην άκρη.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Κόβετε τις άκρες από τα κρεμμυδάκια. Βράζετε νερό και μόλις κοχλάσει τα ρίχνετε μέσα και τα αφήνετε για 1-1½ λ. Τα στραγγίζετε αμέσως, τα αφήνετε για 2-3 λ και μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους, πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς δάκρυα.

Στη κατσαρόλα που βράσατε το κρέας, ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1/2 λ ακόμα.

Προσθέτετε το στραγγισμένο κρέας στη κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και “σβήνετε” το στιφάδο σας με το κρασί και το ξύδι. Μόλις αναπνεύσει προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, το ντοματοχυμό, το πελτέ και λίγο ζωμό κρέατος (θα προσθέτετε ζωμό σταδιακά διότι τα κρεμμυδάκια θα “βγάλουν” υγρά).

Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 -60 λ χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό ανακινώντας τη κατσαρόλα σε ημικύκλια για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν. Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς με σοκολάτα και ινδοκάρυδο !!!







 Απίθανος ο κλασικός χαλβάς με βάση από μπισκότα και επικάλυψη με σοκολάτα από πάνω κι ενδιάμεσα ..Να τον δοκιμάσετε οπωσδήποτε αξίζει !!!

Υλικά
1 πακέτο 500 γραμ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 μικρό πακετάκι τρούφα περίπου 1 κούπα τσαγιού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
2 κουβερτούρες --εγώ προτίμησα γάλακτος
2 ξυλάκια κανέλας
1 πακέτο μπισκότα  digestive
125 γραμ, βούτυρο βιτάμ
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι
Ινδοκάρυδο



Τι κάνουμε
Σε μούλτι λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη .
Λιώνουμε το βούτυρο .
Βάζουμε σε φόρμα τσέρκι καλύτερα τα τριμμένα μπισκότα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά τα μπισκότα -τα στρώνουμε ομοιόμορφα .τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο .


Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας .
Τα ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να ξανθίσει το σιμιγδάλι ή ακόμα αν το θέλετε σκούρο καβουρντίστε λίγο παραπάνω ώρα -εγώ το καβουρντίζω 20 λεπτά περίπου.



Με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι- πιτσιλά να προσέχετε- και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το πιει όλο και να σφίξει ο χαλβάς .Προσθέτουμε και μία κούπα ινδοκάρυδο Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας.


Σε άλλο κατσαρολάκι συγχρόνως ρίχνουμε τις σοκολάτες κομμένες κομμάτια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι .
Σε πολύ μέτρια έως χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα μαζί . Αν το δείτε σφιχτό προσθέστε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια .


 Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μισό μείγμα του χαλβά
Βάζουμε από πάνω λίγη από την λιωμένη σοκολάτα μαζί με λίγη τρούφα
Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.




Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια .




Πασπαλίζουμε από πάνω τέλος με τρούφα και λίγο ινδοκάρυδο .
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία !!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Το ίδιο πολύ ωραίο γίνετε και χωρίς ινδοκάρυδο .