Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Oμελέτα φούρνου με λουκάνικο και τυρί !!!

Στα γρήγορα Ομελέτα Φούρνου και ποιός  μπορεί να αντισταθεί!!!
Εύκολη  με λίγα και απλά υλικά!!!

Υλικά
Μια φόρμα για κέικ εδώ 10 ίντσες διάμετρος
9 αυγά
8 λουκάνικα χοτ ντογκ
8 φετούλες τυρί της αρεσκείας μας εδώ με καυτερές πιπεριές
Μισή κούπα αλεύρι γοχ
Μισή κούπα νερό
Μια κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
Τρεις κουταλιές τριμμένη φέτα
Αλάτι πιπέρι
Λάδι 1/4 της κούπας



Αλείφουμε τη φόρμα με το λάδι και ότι μείνει το βάζουμε στην φόρμα.
Βάζουμε τα λουκάνικα στον πάτο της φόρμας και τα λυγίζουμε ελαφρά ανά ένα εκατοστό περίπου .Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το αλεύρι και αλατάκι λίγο χτυπώντας να γίνει λείο και διαλύουμε το μπεικιν παουντερ στο νεράκι και προσθέτουμε στο έτοιμο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά.Προσθέτουμε τη φέτα . Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα αργά για να μην κουνήσουν τα λουκάνικα.Στα ενδιάμεσα κάνουμε ρολάκια τις φετουλες τυράκι και τις τοποθετούμε εναλλάξ.Ρίχνουμε λίγες νιφάδες πιπεριάς και πιπεράκι.Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο   φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.Αφήνουμε λίγο να παγώσει ξεφορμάρομαι και σερβίρουμε όπως μας ευχαριστεί .

ιδέα  Χρύσας Τσιλιμιγκακη!


Εύκολο αφράτο παγωτό !!!


Το γνωστό μας οικονομικό παγωτάκι που ετοιμάζετε αμέσως το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Υλικά
1 φυτική σαντιγί των 500 γραμ
1 Νουνού γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 ζαχαρούχο γάλα

Για μέσα προαιρετικά
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά

Για την καραμέλα πάγο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την φυτική σαντιγί πολύ παγωμένη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να στέκετε -την χτυπάω πάνω από 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα .
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο 1 και προσθέτουμε το εβαπορέ.



Συνεχίζοντας προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σταματάμε.
Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ τον σκεπάζουμε με μία μεμβράνη καλά και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα πάγο .
Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι την ζάχαρη το νερό και το λεμόνι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα συνέχεια μέχρι να βρασει και να σκουρήνει σαν το μέλι το χρώμα.




Στρώνουμε μία μεγάλη λαδόκολλα σε επιφάνεια που δεν καίγεται την περνάμε με λίγο καλαμποκέλαιο και αδειάζουμε επάνω το μείγμα καραμέλας σε λεπτλη στρώση.






Αφήνουμε να κρυώσει και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη λαδόκολλα και με ένα σκληρό αντικείμενο πχ γουδοχέρι το χτυπάμε και σπάει σε κομματάκια.

Ξαναβάζουμε τον παγωμένο κάδο στο μίξερ και χτυπάμε ξανά για 10 λεπτά το παγωτό μας.
Τώρα εγώ το χώρισα στην μέση -άδειασα σε μπολ που κλείνει καλά το μισό και έριξα μέσα τα κομματάκια πάγο καραμέλα -τα ανακάτεψα με μία σπάτουλα το έκλεισα και το έβαλα κατάψυξη .


 Οταν πάγωσε πολύ καλά έριξα σοκολάτα σιρόπι από πάνω και στο μπολ του παγωτού.


Στο άλλο μισό που το άφησα στον κάδο του μίξερ έριξα 7 κουταλιές σούπας κακάο το άνοιξα το μίξερ να ενσωματωθεί για 3 λεπτά το σταμάτησα και πρόσθεσα σπασμένα σε κομμάτια τα μπισκότα μαζί με λίγα κομματάκια πάγο καραμέλα .




Τα ανακάτεψα με σπάτουλα το έβαλα σε μπολ που κλείνει καλά και στην κατάψυξη .
Κανονικά θέλει ώρες για να σφίξει καλά.
Δεν πιάνει κρυσταλλάκια είναι αφράτο και πολύ ωραίο.



Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας ή σιρόπι βύσσινο ή καραμέλας .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!

 Το μαμαδίστικο φαγητό !!!

 Υλικά
 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 με 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
2 φύλλα δάφνη
3 μπαχάρια κόκκους
κριθαράκι 1 πακέτο

Εκτέλεση

Λάδι στο τηγάνι και το κοτόπουλο μέσα το τσιγαρίζουμε να ροδίσει λίγο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο .
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ ή την φρέσκια ντομάτα η την κονσέρβα .
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε και τα μπαχάρια την δάφνη αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά καβουρντίζουμε το κριθαράκι 2 με 3 λεπτά το ρίχνουμε στο ταψί βάζουμε και το κοτόπουλο περιχύνουμε με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι  να σκεπάζει το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς



Χριστίνα Παπαδοπούλου Φραγκούλη‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ελιόψωμα Αφράτα !!!






 Υλικά
500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
300 γραμ νερό
1 φακελάκι μαγιά
50 γραμ ελαιόλαδο
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη




 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά το λαδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευριού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες .
Προσθέτουμε το αλεύρι ολο και το αλάτι .
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε τεμάχια των 100 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπαλάκια.



 Τα ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες τα ελιόψωμα οπως στις φωτογραφίες τα γεμίζουμε με ελιές κρεμμύδι πιπεριά ντομάτα λίγη ρίγανη μέσα κι έξω και τα κλείνουμε σε πουγκάκια.
Τα βουτάμε και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο και τα πατάμε με την παλάμη να γίνουν πλακέ.



Τα βάζουμε στο ταψί με τις  ενώσεις προς τα κάτω .
Αφήνουμε 35 με 40 λεπτά να φουσκωσουν σε ζεστό περιβαλλον και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

George Chatzigiatroudakis

Κέικ λαδιού 2χρωμο !!!


 Υλικά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού λάδι
1,5 κουτ σούπας κακάο
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 πορτοκάλι ακέρωτο


Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
Παίρνουμε 5-6 κουτ από το μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά .


Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα με το κακάο και τέλος το υπόλοιπο λευκό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε .....

Georges Chatzigiatroudakis

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Καραμέλα πάγος κι ο τρόπος που τον φτιάχνουμε !!!



 Δείτε τον τρόπο που φτιάχνουμε πολύ εύκολα πάγο καραμέλας για να στολίσουμε τα γλυκά μας ή να προσθέσουμε μέσα σε τούρτες γλυκά παγωτό όπως εγώ εδώ .
Δοκίμασα πολλούς τρόπους κολλούσαν σπάτουλες τηγάνια κτλ ώσπου ανακάλυψα αυτήν την πανεύκολη μέθοδο !!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο 

Τι κάνουμε




 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -οχι κάψει -
την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .
Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατευουμε συνεχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατευουμε συνεχεια μέχρι να σκουρήνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.





Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό ολη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνη.





Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που εχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .
Εγώ την έβαλα μέσα σε παγωτό που έφτιαξα αλλά και σαν καραμελίτσα που δοκίμασα ήταν τέλεια !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μελιτζάνες φούρνου γεμιστές με τυρί !!!




Απίστευτη νοστιμιά !!!


ΥΛΙΚΑ για 10 με 13 μελιτζάνες

Μελιτζάνες   μακρόστενες  [τσακώνικες]

3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα

4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

500 γραμ .ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια ,τόσα όσες και οι μελιτζάνες

αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη -λάδι




Καθαρίζουμε από το κοτσάνι της μελιτζάνες  τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν και τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην  σειρά.



Έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια το κασέρι και με το χέρι κάνουμε μία ''τομή'' και το βάζουμε στην μέση της κάθε μελιτζάνας .Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο .





Προσθέτουμε και τις ντομάτες  μαϊντανό αλάτι,πιπέρι .και ζάχαρη  και μαγειρεύουμε για 1 τέταρτο περίπου να δέσει η σάλτσα -αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό..Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα λαχανικών πάνω από τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο 180 αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια δεν θέλει πολύ περίπου 15 με 20 λεπτά.







ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλετε πασπαλίστε όλη την επιφάνεια  του φαγητού με κάποιο τριμμένο μαλακό τυρί και μετά φουρνίστε το.
Eπίσης εγώ όπως βλέπετε έκοψα λίγες πατάτες κυδωνάτες και πάλι κομμένες στην μέση τις πέρασα λίγο από το τηγάνι και τις έβαλα στην άκρη στο ταψί και τις σκέπασα κι αυτές με την σάλτσα κι έγιναν κατά το ψήσιμο πεντανόστιμες . Καλή επιτυχία!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ