Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010
Ψητά μήλα με χυμό πορτοκάλι!!
Posted on 12:09by gata
ΥΛΙΚΑ
6 μηλα
1 φλ τσαγιου ζαχαρη
1 φλ τσαγιου φρεσκο χυμο πορτοκαλι
χυμο απο μισο λεμονι
ξυλο κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα μηλα,αφαιρουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο τα μηλα ολοκληρα,τα τοποθετουμε σε μικρο ταψι που μολις να τα χωραει ,ισομοιραζουμε την ζαχαρη στην καρδια καθε μηλου και ραντιζουμε με τον χυμο πορτοκαλιου τοποθετούμε ενδιαμεσα στην τρυπουλα κ την κανελα,σκεπαζουμε τα μηλα και με λαδοκολα κ αλουμινοχαρτο ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα ,αφαιρουμε το σκεπασμα κ ραντιζουμε με το χυμο λεμονιου και περιχυνουμε μ ενα κουταλι τα μηλα με το σιροπι του ταψιου συνεχιζουμε το ψησιμο για 30 λεπτα [ περιπου καμια ωρα]τα σερβιρουμε ζεστα ως κομποστα,η κρυα με παγωτο ,η χτυπημενη κρεμα για επιδορπιο!!!
Aχλάδια κομπόστα .
Posted on 00:53by gata
ΥΛΙΚΑ
8 Μετρια σκληρα αχλαδια
χυμο λεμονιου ενος
2 φλυτζανια κρασι κοκκινο
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας λικερ,κιρσ,η κουαντρω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζετε τα αχλαδια χωρις να κοψετε τα κοτσανια η τα χωριζετε στη μεση κ αφαιρειτε την καρδια τα ριχνετε αμεσως στον χυμο λεμονιου για να μην μαυρισουν
ριχνετε στην κατσαρολα το κρασι κ την ζαχαρη, οταν αρχισει να βραζει βαζετε μεσα τα αχλαδια κ τα αφηνετε να σιγοβρασουν μολις τα τρυπησετε με πιρουνι κ δειτε οτι εχουν ψηθει τα βγαζετε απο το σιροπι ,βραζετε το σιροπι μερικα λεπτα με ανοιχτο το καπακι για να το επιβλεπετε ριχνετε κ το λικερ κ το ριχνετε πανω απο τα αχλαδια ,σερβιρετε παγωμενο.
8 Μετρια σκληρα αχλαδια
χυμο λεμονιου ενος
2 φλυτζανια κρασι κοκκινο
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας λικερ,κιρσ,η κουαντρω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζετε τα αχλαδια χωρις να κοψετε τα κοτσανια η τα χωριζετε στη μεση κ αφαιρειτε την καρδια τα ριχνετε αμεσως στον χυμο λεμονιου για να μην μαυρισουν
ριχνετε στην κατσαρολα το κρασι κ την ζαχαρη, οταν αρχισει να βραζει βαζετε μεσα τα αχλαδια κ τα αφηνετε να σιγοβρασουν μολις τα τρυπησετε με πιρουνι κ δειτε οτι εχουν ψηθει τα βγαζετε απο το σιροπι ,βραζετε το σιροπι μερικα λεπτα με ανοιχτο το καπακι για να το επιβλεπετε ριχνετε κ το λικερ κ το ριχνετε πανω απο τα αχλαδια ,σερβιρετε παγωμενο.
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Μπριζόλες με΄πατάτες στο φούρνο !!!
Posted on 21:12by gata
Περιισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υ
χοιρινες μπριζολες
πατατες
1 ποτηρι νερο που μεσα εχουμε αραιωση 1 γεματη κουτ σουπας μουσταρδα
λαδακι
αλατι πιπερι παπρικα λεμονι ριγανη
εκτελεση
Καθαριζω κ κοβω κυδωνατες τις πατατες ,τις βαζω μεσα στο ταψι.πλενω τις μπριζολες τις βαζω κι αυτες μεσα στο ταψι .ριχνω ολα τα υλικα και ανακατευω καλα ,,αν δεν σας αρεσει το σκορδο αφαιρεστε το ..ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο ,εγω παντα χρησιμοποιω γαστρα ειναι πολυ βολικη κ κανει πεντανοστιμα φαγητα ,αν δεν εχετε σκεπαστε με αλουμινοχαρτο κ κατα το τελος ξεσκεπαστε να παρει χρωμα ,καλη επιτυχια!!!
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Κοτόσουπα!!
Posted on 16:06by gata
1 κοτοπουλο
1 κλων σελινο να σπασει η μυρωδια της κοτας
1 καροτο
1πατατα
αν θελετε προαιρετικο 1 κρεμμυδι
1 αυγο
2 λεμονια
αλατι πιπερι
4 κ σ ρυζι
1 κ σουπας αλευρι
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε κ βαζουμε το κοτοπουλο στην κατσαρολα .το φτιαχνω ετσι εγω κατ αυτον τον τροπο .μολις ζεσταθει το νερο μαζι με το κοτοπουλο το χυνω [προαιρετικο]και βαζω αλλο προσθετω κ ολα τα λαχανικα αλατι πιπερι και 2 κσ λαδι και αφηνω να βρασει καλα.οταν ειναι ετοιμο βγαζω σε μια πιατελα το κοτοπουλο κι οταν κρυωσει το ξεκοκαλιζω και ξεπετσιαζω,και ριχνω το ρυζι .το βραζω για 10 λεπτα ,κ χτυπω στο μουλτι ολοκληρο το αυγο με το χυμο λεμονιων κ ι κουταλια σουπας αλευρι [γινετε βελουδινη]το ριχνω μεσα χωρις φοβο να κοψει δεν παθαινει τιποτα,ανακατευω κ σερβιρω.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
Κυδώνι γλυκό κουταλιού!!!
Posted on 02:05by gata
ΥΛΙΚΑ
1+ 1\2 κιλό κυδώνια
1+ 1\2 φλιτζάνι νερό
1+ 1\2κιλο ζάχαρη
1\2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη κ τα βράζετε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι
καθαρίζετε τα κυδώνια ,τα κόβετε σε φέτες τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μην μαυρίσουν και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες ,βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κυδώνι αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά κ το στραγγίζετε .προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά κ το βράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι ρίχνετε το χυμό λεμονιών την αμυγδαλόψιχα κ αφού κρυώσει το γλυκό το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
1+ 1\2 κιλό κυδώνια
1+ 1\2 φλιτζάνι νερό
1+ 1\2κιλο ζάχαρη
1\2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη κ τα βράζετε μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι
καθαρίζετε τα κυδώνια ,τα κόβετε σε φέτες τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για να μην μαυρίσουν και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες ,βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κυδώνι αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά κ το στραγγίζετε .προσθέτετε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά κ το βράζετε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι ρίχνετε το χυμό λεμονιών την αμυγδαλόψιχα κ αφού κρυώσει το γλυκό το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Ντοματόσουπα!
Posted on 00:57by gata
υλικα
1 κιλο ντομαρες
200γρ καροτα
1 κοτσανι σενινο
1 κρεμμυδι
μισο κιλο ζωμο απο κοτοπουλο [μπορειτε κ κυβο]
αλατι ψιλοκομμενος βασιλικος
1 ματσακι αρωματικα χορτα
εκτελεση
ξεφλουδιζετε τις ντοματες κ τις κοβετε σε κυβους,τριβετε τα καροτα ,ψιλοκοβετε το κρεμμυδι,κ το σελινο.
βαζετε στην κατσαρολα τα λαχανικα κ το ματσακι τα αρωματικα χορτα ριχνετε το ζωμο βαζετε αλατι κ πιπερι κ χαμηλωνετε την φωτια ,σερβιρετε την σουπα πασπαλισμενη με βασιλικο .[για τις κρυες νυχτες του χειμωνα!!]
1 κιλο ντομαρες
200γρ καροτα
1 κοτσανι σενινο
1 κρεμμυδι
μισο κιλο ζωμο απο κοτοπουλο [μπορειτε κ κυβο]
αλατι ψιλοκομμενος βασιλικος
1 ματσακι αρωματικα χορτα
εκτελεση
ξεφλουδιζετε τις ντοματες κ τις κοβετε σε κυβους,τριβετε τα καροτα ,ψιλοκοβετε το κρεμμυδι,κ το σελινο.
βαζετε στην κατσαρολα τα λαχανικα κ το ματσακι τα αρωματικα χορτα ριχνετε το ζωμο βαζετε αλατι κ πιπερι κ χαμηλωνετε την φωτια ,σερβιρετε την σουπα πασπαλισμενη με βασιλικο .[για τις κρυες νυχτες του χειμωνα!!]
Φασόλια σαλάτα.
Posted on 00:37by gata
Υλικά
το μισό πακέτο από..
το πακέτο
αλάτι
λαδάκι
ξίδι
μερικοί προτιμούν λεμόνι
Αν θέλετε κόβετε από πάνω κρεμμύδι και γαρνίρετε μα μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια να μουσκεύουν από βραδύς.η άλλος τρόπος γρήγορος είναι να τα πλύνετε να τα βράσετε για 10 λεπτά να τα αφήσετε με σβηστό το μάτι να αλλάξετε το νερό να προσθέσετε ξανά ζεστό και βάλτε τα να βράσουν κανονικά .Σερβίρετε με μαϊντανό κρεμμυδάκι κι ότι προτιμάτε λάδι η ξίδι..!!
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010
Κεκάκια μήλου ατομικά !!!
Posted on 02:09by gata
ΥΛΙΚΑ
125 γρ,βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου160 γρ ζαχαρη
2 αυγα
150 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
80 ml χυμο μηλου
1 μηλο Ζαγορας
1 βανιλια
2 κ σ καστανη ζαχαρη
1\4 κ λ κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε στο μιξερ την ζαχαρη , με το βουτυρο για 3 -4 λεπτα μεχρι να αποκτησουν μια κρεμμωδη υφη προσθετουμε ενα ενα τα αυγασυνεχιζοντας το χτυπημα ωστε το αυγο που προστιθεται καθε φορα να απορροφαται απο το μειγμα.προσθετουμε εναλαξ το αλευρι με το χυμο μηλου βουτυρωνουμε κ αλευρωνουμε μια φορμα για 8 ατομικα κεκακια η χρησιμοποιουμε φορμακια μιας χρησης. ισομοιραζουμε το μειγμα πλενουμε κ κοβουμε στα 4 το μηλο με την φλουδα αφαιρουμε την καρδια κ τους σπορους κ κοοβουμε σε πολυ λεπτες φετες ,καλυπτουμε τα κεκακια με τις φετες μηλου ,σ ενα μπολακι ανακατευουμε την ζαχαρη με την κανελλα με το μισο μειγμα πασπαλιζουμε τα κεκακια ψηνουμε στους 170 βαθμους για 25 λεπτα στις αντιστασεις. αφου τα βγαλουμε τα ξεφορμαρουμε να κρυωσουν πασπαλιζουμε με την υπολοιπη κανελοζαχαρη!!
Τηγανίτες μήλου με βουτυρωμένο μέλι !!!!!
Posted on 01:47by gata
SMOOTHIS με φρούτα και χυμό μήλου !!!!
Posted on 01:31by gata
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΥΛΙΚΑ
1 ροδάκινο λευκΌσαρκο2 φέτες πεπόνι ψιλοκομμένες
1 ώριμο μάνγκο
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ με γεύση ροδάκινο, ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει,φράουλα ,μπανάνα κλπ
1 φλ.τσαγιού μήλο χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε όλα τα φρούτα κ τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια .τα βάζουμε σε ένα δοχείο κ τα παγώνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Οπως είναι παγωμένα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι κ τα πολτοποιούμαι για 30 δεύτερα ώσπου να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ κ το χυμό μήλου κ ξαναχτυπάμε όλα μαζί πάλι για 30 " μοιράζουμε το smoothie σε δυο ποτήρια κ σερβίρουμε αμέσως παγωμένο!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Πάστα Φλώρα τέλεια !!
Posted on 06:28by gata
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3 1\2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ γ μπεκιν παουντερ
6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
250 γρ βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
2 αυγά
2 κούπες μαρμελάδα πηχτή της αρεσκείας σας 4 κουτ σούπας φιλέ αμυγδάλου [προαιρετικά για γαρνίρισμα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο.για να ετοιμάσετε το γλύκισμα στρώνετε με το χέρι λίγο περισσότερο από την μισή ζύμη,στον πάτο ,και το μισό των πλαϊνών σε πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ η ταψιού,η ζύμη ανοίγετε πολύ εύκολα με το χέρι μέσα στο ταψί,πιέζοντας την από το κέντρο προς της άκρες με ολόκληρη την παλάμη σας .αδειάζεται την μαρμελάδα ,η ζύμη που σας έμεινε την πλάθεται σε κορδόνια κ τα βάζετε πάνω στην γέμισή σταυρωτά ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου γαρνίρετε κ σερβίρετε το γλύκισμα αν θέλετε το γαρνίρετε με τα φιλέ αμυγδάλου ,η κ σκέτη ,,σερβίρετε κρύα!!!
Μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην μαρμελάδα λίγο ψιλοκομμένο καρύδι κ μετά να την απλώσουμε από πάνω
3 1\2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ γ μπεκιν παουντερ
6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
250 γρ βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
2 αυγά
2 κούπες μαρμελάδα πηχτή της αρεσκείας σας 4 κουτ σούπας φιλέ αμυγδάλου [προαιρετικά για γαρνίρισμα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο.για να ετοιμάσετε το γλύκισμα στρώνετε με το χέρι λίγο περισσότερο από την μισή ζύμη,στον πάτο ,και το μισό των πλαϊνών σε πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ η ταψιού,η ζύμη ανοίγετε πολύ εύκολα με το χέρι μέσα στο ταψί,πιέζοντας την από το κέντρο προς της άκρες με ολόκληρη την παλάμη σας .αδειάζεται την μαρμελάδα ,η ζύμη που σας έμεινε την πλάθεται σε κορδόνια κ τα βάζετε πάνω στην γέμισή σταυρωτά ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου γαρνίρετε κ σερβίρετε το γλύκισμα αν θέλετε το γαρνίρετε με τα φιλέ αμυγδάλου ,η κ σκέτη ,,σερβίρετε κρύα!!!
Μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην μαρμελάδα λίγο ψιλοκομμένο καρύδι κ μετά να την απλώσουμε από πάνω
ψητα μηλα με πορτοκαλι!! πολυ ωραιο!!!!!!!
Posted on 06:25by gata
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!! ΚΙ ΕΥΚΟΛΟ!!
ΥΛΙΚΑ
6 μηλα
1 φλ τσαγιου ζαχαρη
1 φλ τσαγιου φρεσκο χυμο πορτοκαλι
...χυμο απο μισο λεμονι
1 ξυλο κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζουμε τα μηλα,αφαιρουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο και διατηρουμε τα μηλα ολοκληρα,τα τοποθετουμε σε μικρο ταψι που μολις να τα χωραει ,ισομοιραζουμε την ζαχαρη στην καρδια καθε μηλου και ραντιζουμε με τον χυμο πορτοκαλιουτοποθετουμε καπου ενδιαμεσα κ την κανελλα,σκεπαζουμε τα μηλα και με λαδοκολλα κ αλουμινοχαρτοψηνουμε στους 180 βαθμουςγια 30 λεπτα ,αφαιρουμε το σκεπασμα κ ραντιζουμε με το χυμο λεμονιουκαι περιχυνουμε μ ενα κουταλι τα μηλα με το σιροπι του ταψιου συνεχιζουμε το ψησιμο για 30 λεπτα τα σερβιρουμε ζεστα ως κομποστα,η κρυα με παγωτο ,η χτυπημενη κρεμα για επιδορπιο!!!
ΥΛΙΚΑ
6 μηλα
1 φλ τσαγιου ζαχαρη
1 φλ τσαγιου φρεσκο χυμο πορτοκαλι
...χυμο απο μισο λεμονι
1 ξυλο κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζουμε τα μηλα,αφαιρουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο και διατηρουμε τα μηλα ολοκληρα,τα τοποθετουμε σε μικρο ταψι που μολις να τα χωραει ,ισομοιραζουμε την ζαχαρη στην καρδια καθε μηλου και ραντιζουμε με τον χυμο πορτοκαλιουτοποθετουμε καπου ενδιαμεσα κ την κανελλα,σκεπαζουμε τα μηλα και με λαδοκολλα κ αλουμινοχαρτοψηνουμε στους 180 βαθμουςγια 30 λεπτα ,αφαιρουμε το σκεπασμα κ ραντιζουμε με το χυμο λεμονιουκαι περιχυνουμε μ ενα κουταλι τα μηλα με το σιροπι του ταψιου συνεχιζουμε το ψησιμο για 30 λεπτα τα σερβιρουμε ζεστα ως κομποστα,η κρυα με παγωτο ,η χτυπημενη κρεμα για επιδορπιο!!!
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010
Λαζάνια με κιμά και κρέμα !!!
Posted on 20:38by gata
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1κ σ πελτέ
μισό ποτήρι κρασί λευκή ρετσίνα
5 κσ λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα
1 πακέτο λαζάνια
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1κ σ πελτέ
μισό ποτήρι κρασί λευκή ρετσίνα
5 κσ λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λαζάνια δεν τα βράζουμε.να αγοράσετε αυτά που δεν θέλουν βράσιμο.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρολίτσα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι τριμμένο ανακατεύουμε και λιώνουμε το κιμά με πιρούνι να γίνει σπυρωτός.
μετά σβήνουμε με κρασί προσθετουμε ντομάτα και αλάτι ππέρι και το ξυλάκι κανέλας,αφήνουμε να βράσει κανονικά.λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα λαζάνια από πάνω κιμάς μια στρώση, τριμμένο τυρί,λαζάνια,κιμάς ,τυρί,λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά από πάνω να είναι τελευταίος ο κιμάς.
Βάλτε τώρα στην τελευταία στρώση λίγο βουτυράκι εδώ κι εκεί καλής ποιότητας.
Τέλος ή φτιάχνετε μια μπεσαμέλ ή για ευκολία ρίχνετε τυράκι τριμμένο σε όλη την επιφάνεια και μια κρέμα γάλακτος από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 με 40 λεπτά να δείτε να πάρει ωραίο χρώμα.
Μπεσαμέλ
Υλικά
6 -7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αβγών για την κρέμα
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμα
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο προαιρετικά
2 κρόκους αβγών για την κρέμα
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμα
τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να λιώση πάντα σε μέτρια θερμοκρασία .Προσθέτουμε και το αλεύρι μονοκόματο όλο ανακατεύοντας γρήγορα ,Μόλις γίνει ένα μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε και το γάλα κατ ευθείαν από την συσκευασία του και ανακατεύουμε συνέχεια ,σε λίγα λεπτά θα μας πήξει ,αν δούμε κι είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι να έρθει να γίνει σαν την κρέμα για μωρά ,ούτε πολύ ρευστή ,αλλά ούτε πολύ πηχτή.
Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά ,προσθέτουμε λίγο αλάτι,μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού και τέλος 1 χούφτα τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε καλά ,την αποσύρουμε απο την φωτιά.Καλή σας όρεξη !!!!
Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά ,προσθέτουμε λίγο αλάτι,μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού και τέλος 1 χούφτα τυρί τριμμένο,και ανακατεύουμε καλά ,την αποσύρουμε απο την φωτιά.Καλή σας όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τέλειο σπιτικό ψωμάκι!!!
Posted on 12:55by gata
ΥΛΙΚΑ
2 φακελακια ξηρη μαγια
1 1\2 κιλου αλευρι
1 κ γ αλατι
νερο χλιαρο περιπου 2 ποτηρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε την μαγια σ ενα μπολ και ριχνουμε νερο χλιαρο περιπου μισο ποτηρι και λιγο αλευρι 3 κ σουπας κ το γυρναμε με το χερι να γινει σαν χυλος κ μετα προσθετουμε το αλατι νερο αλευρι ωσπου να παρει το εναμιση πακετο ..και ζυμωνουμε συνεχεια πολυ καλα στο ταψακι βαζουμε λιγο αλευρι στη βαση του και αφου εχουμε τελειωσει το ζυμωμα αλοιφουμε τις παλαμες μας με λιγο λαδι η βουτυρο και περιστρεφουμε το καρβελακι στα χερια μας να παει παντου το βαζουμε στο ταψακι και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους !! εγινε τελειο το βλεπετε και πολυ νοστιμο!!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)