180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το χυμό πορτοκάλι ,την ζάχαρη.κ την
κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει
.κλείνουμε το μάτι.
Χαλβάς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι.Το τοποθετούμε σε πυρέξ η τάπερ τετράγωνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι.Το τοποθετούμε σε πυρέξ η τάπερ τετράγωνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
όμως να πήξει.
Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
όμως να πήξει.