κομμάτια από στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 αυγά, χτυπημένα
1/3 φλιτζάνι λάδι canola ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μικρούς κύβους η μακρόστενα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορνφλάουρ και στη συνέχεια στα αυγά.Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί.
Σάλτσα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σκόρδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν .
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στους 180o C για 15 λεπτά.
Γυρνάμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος .
η με σουσάμι και λίγα φύλα μαιντανού΄,στις φωτογραφίες φαίνονται και οι δύο εκδοχές !
Σημείωση
Αν το θέλετε πιο ελαφρύ από γλύκα βάζουμε λιγότερη ζάχαρη και ξύδι .
Ευχαριστώ την φίλη μου Μαίρη Περιστέρη για την συνταγή .