Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα !!!

 
 
 
Υλικά
 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι  κορν φλάουρ
2 αυγά, χτυπημένα
1/3 φλιτζάνι λάδι canola ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το στήθος σε μικρούς κύβους η μακρόστενα κομμάτια και τα  πασπαλίζουμε  με αλάτι και πιπέρι. περνάμε  τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορνφλάουρ και στη συνέχεια στα αυγά.
 Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε   στη φωτιά.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
 Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί.


Σάλτσα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σκόρδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν .
Περιχύνουμε  με τη σάλτσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στους 180o C  για 15 λεπτά.
 Γυρνάμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος .
η με σουσάμι και λίγα φύλα  μαιντανού΄,στις φωτογραφίες φαίνονται και οι δύο εκδοχές !
Σημείωση
Αν το θέλετε πιο ελαφρύ από γλύκα βάζουμε λιγότερη ζάχαρη και ξύδι .

Ευχαριστώ την φίλη μου Μαίρη Περιστέρη για την συνταγή .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τζίζ-κέικ Φράουλας !!



υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive (400 γρ.)
650 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
600 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο για τα μπισκότα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Eκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, να γίνουν ένα.
 Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα , πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο   γλυκό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και πολτοποιούμε. Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 2'.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν το λεμόνι.
Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στα μπισκότα.
 Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως,  αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο . Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγύ .  

Κολοκύθα μαρμελάδα !!

Υλικά

.    1,1 κιλό κολοκύθα

.    200 ml χυμό πορτοκάλι

.    900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

.    100 γρ. νερό

.    2 κ.γ εκχύλισμα βανίλια

.    1 λεμόνι χυμό

.    2 λεμόνια ξύσμα

.    2 πορτοκάλια ξύσμα





Εκτέλεση




•       Χωρίζουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε 8 κομμάτια.

•       Αφαιρούμε τα σπόρια, ξεφλουδίζουμε τα κομμάτια και τα κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες στον τρίφτη.

•       Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τις λωρίδες κολοκύθας, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

•       Καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για μία ολόκληρη βραδυά.




•       Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία ανοιξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε  να σιγοβράζει για 5 λεπτά.

•       Μετά το βάζουμε και πάλι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ακόμη ολόκληρο βράδυ.

•       Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μείγμα, το ανακατεύουμε με προσοχή και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.

•       Συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας ,για 10 με 15 λεπτά, και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

•       Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα τη βάζουμε κατευθείαν σε βάζα και σφραγίζουμε καλά

Συνταγή από τον Ακη Πετρετζίκη

 


Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ψωμί σπιτικό το πιό γρήγορο & νόστιμο!!

Υλικά
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα  τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.
Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνομαι και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου  για 1 ώρα.Υπεροχο το ψωμάκι μας!!!

Τσουρέκι γρήγορο & Τέλειο!!

Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο  πάρει.




Εκτέλεση
Χτυπάμε σε  μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ  χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα  με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύσουμε την σόδα  μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.
Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.















Κουλουράκια πανεύκολα!


Υλικά

750γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ βούτυρο
250 γραμ.άχνη ζάχαρη
2 αυγά.
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό για επάνω από τα κουλουράκια άλειμμα




Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο μίξερ το βούτυρο , την ζάχαρη ,τα αυγά, το μπέκιν πάουντερ
και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ζυμώνουμε καλά.
Αν κολλάει  η ζύμη την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κουλουράκια  και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω βουτώντας το πινέλο στο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160--170 βαθμούς σε προθερμασμένο
Φούρνο.
Διατηρούνται σε μεταλλικό σκεύος.
Μπορούμε αντί για ξύσμα πορτοκάλι να προσθέσουμε κανέλα.η μαστίχα η και σκέτα



Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς Ο Τέλειος!!!!

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη
Λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 γλυκόζη , η μέλι
Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
2 φλούδες λεμόνι ,η 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, η τα αμύγδαλα την κανέλα,και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκατ.και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα .Πασπαλίζουμε λίγο σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα των καρυδιών , η αμυγδάλων ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με 4 φύλλα όπως αρχίσαμε.
Περιχύσετε τον με το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε και ραντίστε το με λίγο κρύο νερό
Τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει και τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μπήγομαι από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά να ροδίσει καλά.
Σιρόπι

 Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ το ρίχνουμε στο σιρόπι όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά.
Περιχύσετε τον μπακλαβά με καυτό σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σημείωση
Για να διατηρηθεί τραγανός μη τον σκεσπάσετε και μην τον βάλετε στο ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε μόνο η καρύδια,η αμύγδαλα.
Συνταγή απο Αρτοποιεία & Συνταγές.Ευχαριστώ.

Ταραμοκεφτέδες φανταστικοί!!!



Υλικά
150 γραμ ταραμάς
220 γραμ.φέτες ψωμί
αλεύρι όσο πάρει περίπου 3 κουταλιές τις σούπας
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο 
λάδι για το τηγάνι



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά,το ψωμί αφού πρώτα το έχουμε μουλιάσει σε νερό και το έχουμε στύψει καλά,το άνηθο,τον μαϊντανό,τα κρεμμυδάκια και τα ζυμώνουμε
καλά προσθέτοντας και το αλεύρι τόσο αλεύρι ώστε να το δούμε να γίνει το μείγμα μας σφιχτό τόσο που να πλάθεται.
Αλευρώνουμε τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο.Καλή Επιτυχία!



Σημείωση 
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο δυόσμο κι ελάχιστο λαδάκι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σοκολάτα με Μπισκότα ! Γλυκό ψυγείου !!

Υλικά
300 γραμ σοκολάτα σκούρα
3 αυγά
75 γραμ. ζάχαρη
100 ml λικέρ
400 γραμ.κρέμα γάλακτος
200 γραμ.μπισκότα πτί μπέρ
4-5 κουταλιές σούπας τριμμένη  σοκολάτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μία μακρόστενη φόρμα λαδόχαρτο στον πάτο και στα τοιχώματα.
Βάζουμε σπασμένη την σοκολάτα σε μπαίν μαρί να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την ζάχαρη με με τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε το λικέρ στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο την λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας συγχρόνως σε μικρή ταχύτητα.
Τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα προσθέτουμε την σαντιγί.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα  στον πάτο της φόρμας αμέσως αραδιάζομαι λίγα μπισκότα μετά ξανά σοκολάτα και ξανά μπισκότα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.Αναποδογυρίζουμε το μπισκοτογλυκό  και το γαρνίρομαι με τριμμένη σοκολάτα.Καλή Επιτυχία!
Συνταγή από Αρτοποιεία & Συνταγές ευχαριστώ πολύ!


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σοκολατόπιτα υπέροχη !!!

Υλικά:

125 γραμ. βούτυρο

125  ml σπορέλαιο η ηλιέλαιο

300 γαμ.ζάχαρη

60 γραμ.κακάο

100 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα

250 ml σοκολατούχο γάλα

5 αυγά

250 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. σούπας κονιάκ

1 βανίλια

ελάχιστο αλάτι 

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, αλλά όχι να κάψει και προσθέτουμε  το σπορέλαιο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 λεπτά
Προσθέτουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια.
Μόλις έχουμε ένα ρευστό μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε 250 ml. από το μείγμα αυτό.
Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα, χωρίς σβόλους!
Τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο την χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε.
Συνοδεύετε με μία μπαλίτσα παγωτό και είναι υπέροχος γευστικός συνδιασμός !!!
 

Μυστικά για πίτες και τάρτες

Mικρά μυστικά για να έχετε ακόμα πιο επιτυχημένες πίτες και τάρτες!!

Για να κρυώσετε τις πίτες και τις τάρτες ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε σε ένα ράφι που είναι δροσερό, γιατί επιτρέπει τη κυκλοφορία του αέρα. Πάντα να αφήνετε τις πίτες και τις τάρτες να κρυώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν η πίτα σας ή η τάρτα σας είναι να σερβιριστεί ζεστή, εάν κοπεί πολύ σύντομα είναι πιθανό να κομματιαστεί.

Οι περισσότερες πίτες και τάρτες σερβίρονται ελαφρά ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου εκτός από εκείνες που πρέπει να μπούν στο ψυγείο. Οι πίτες σερβίρονται κατευθείαν από το ταψί τους πολλές φορές, ενώ οι τάρτες αποχωρίζοναι το ταψί τους πρίν το σερβίρισμα.

Να ραντίζετε πάντα λίγο την πίτα από πάνω όταν κάνετε πίτες με φύλλο κρούστας πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο! Την κάνει πιο τραγανή!Και να βουτυρώνετε ή λαδώνετε κάθε ένα φυλλο ξεχωριστά όταν φτιάχνετε πίτες με φύλλο κρούστας.

Εάν κάποια πίτα σας εχει πάρα πολλά υγρά και δεν ξέρετε τι να κάνετε..απλά προσθέστε λίγο ψιλό σιμιγδάλι και θα τραβήξει όλα εκείνα τα υγρά που δεν θέλετε!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κεκάκια Toffee Σε ατομικά μπολάκια Φανταστικό!



ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ...
Σταφίδες 100γρ
Χουρμάδες 150γρ (αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. βούτυρο βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. καφέ ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα (θερμοκρασία δωματίου)
Αλεύρι μαλακό 200γρ
1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1/4 γαρύφαλλο

Για την toffee sauce
Βούτυρο βιτάμ 2 κ.σ.
Κρέμα γάλακτος175γρ
Καστανή ζάχαρη 200γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ
βαθύ μαζί με τις σταφίδες. Ρίχνουμε ζεστό νερό στο μπολ και
αφήνουμε να μουλιάζουν για 5 λεπτάκια.
2.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και
βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
3.Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και
ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Ρίχνουμε τα αυγά μας,
ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλεύρι.
4.Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα
αποξηραμένα φρούτα στο μπολ, ανακατατεύουμε καλά το
μείγμα και το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μας.
5.Ψήνουμε για 30 λ. στους 180β.

Για την Σώς

 1.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά,
έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει
την πρώτη βράση χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να σιγοβράζει για 5 λεπτά και είναι έτοιμη!
2.Σερβίρουμε με την καραμέλα γάλακτος από πάνω,παγωτό
βανίλια στο πλάι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Ευχαριστώ τα Αρτοποιεία & Συνταγές 

Μπισκότα Σοκολάτας !!


 
·
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι 250γρ
Ζάχαρη 125γρ...
Βούτυρο 125γρ
Σοκολάτα δάκρυ 125γρ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κακάο
1 αυγό και 1 κρόκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια,
το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, τον κρόκο του αυγού
και το βούτυρο. Ζυμώστε τη ζύμη μαζί μέχρι να είναι μαλακή
και εύπλαστη να μην κολλάει στα χέρια μας, και στη συνέχεια
προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κακάο.
2.Ενσωματώστε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε
στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας. Μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα
η ζύμη είναι έτοιμη, αφήστε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180β.
3.Χωρίζουμε τη ζύμη σε φιτίλια και κόβουμε και κάνουμε μπάλες.
Αραδιάζομαι σε λαμαρίνα με αντιπολιτικό χαρτί και τα πατάμε
να ανοίξουν λίγο. Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λ. Μόλις ψηθούν τα
μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, τα αφήνουμε να κρυώσουν
και είναι έτοιμα. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 
 
 
Συνταγή από Αρτοποιεία  & Συνταγές

Χαλβάς Φαρσάλων !!

Συνταγή από την φίλη της σελίδας Stella Perivoli

Χαλβάς Φαρσάλων
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.νισεστές ...
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα κ χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπες βούτυρο λιωμένο η καλαμποκέλαιο ζάχαρη κ κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ κρατήστε μια κούπα από την ζάχαρη κ ανακατέψτε την υπόλοιπη με το νισεστές κ την βανίλια μέσα σ ένα μεγάλο μπολ.ρίξτε το νερό κ ανακατέψτε να διαλυθούν καλά.σε μια αντιπολιτική κατσαρόλα με πάτο 25 εκ. Σοτάρεται τ αμύγδαλο σε μια κουταλιά από βούτυρο η λάδι. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα κ φυλάξτε το.χαμηλώστε τ φωτιά κ ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη που κρατήσατε λίγη λίγη,ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα,ώσπου να λιώσει κ να γίνει σκούρα ξανθή καραμέλα.κατεβάστε την από τη φωτιά,ρίξτε κ ανακατέψτε μέσα σ αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστές κ τη ζάχαρη.βάλτε πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κ βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα,ώσπου να γίνει μια πηχτή γυαλιστερή διαφανής μάζα που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας.ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα,δυναμώστε την φωτιά κ ρίξτε το βούτυρο η το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας,να ενσωματωθεί με τη μάζα του χαλβά.όταν τελειώσει το βούτυρο κ ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα,σα να τηγανίζεται,στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κ ψήστε 5 6 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύετε,για να πιάσει κρούστα.κατεβάστε τον από τη φωτιά,σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα ταψάκι κ αναποδογυρίστε τον χαλβά μέσα σε αυτό.όταν κρυώσει,κόψτε τον σε κομμάτια.σερβίρετε τον πασπαλίζοντας τον με λίγη ζάχαρη κ λίγο κανέλα
ευχαριστώ Αρτοποιεία  &Συνταγές

Πάνκεϊκ γιά ωραίο πρωινό κι οχι μόνο!!



ΥΛΙΚΑ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπεικιν
25 γρ. ζάχαρη...
50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ ή το μούλτι σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μικρού κουταλιού)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (προσοχή να μην καεί) + λίγο για το τηγάνι
140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
πολτοποιημένες στο μπλέντερ σε πουρέ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη,
τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό,
το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας
παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχουμε
έναν ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 - 15 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους
και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα
τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου
περίπου 7 εκ. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε με
σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.

Βγάζουμε το πάνκεϊκ και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε
με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Ανά 3 - 4 πάνκεϊκ,
ξαναβουτυρώνουμε ελαφρώς το τηγάνι. Στοιβάζουμε το ένα πάνω από
το άλλο και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να διατηρηθούν
ζεστά μέχρι το σερβίρισμα!


 Αρτοποιεία &  Συνταγές !