Συνταγή και η φωτογραφία είναι από την φίλη μας Αννα Κατσαρού κι ευχαριστώ πολύ !!!
Υλικά
Για την ζύμη.
1 φλιτζάνι ρετσίνα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη(όχι γεμάτο) ...
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
2 βανίλιες,
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ.
Αλεύρι για τσουρέκια όσο χρειαστεί.
Και μετά..Καρύδα τριμμένη.
Ενα πακετάκι λουκούμια από το LIDL με γεύση τριαντάφυλλο.(Δεν το χρειαζόμαστε όλο)
Υλικά
Για την ζύμη.
1 φλιτζάνι ρετσίνα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη(όχι γεμάτο) ...
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
2 βανίλιες,
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ.
Αλεύρι για τσουρέκια όσο χρειαστεί.
Και μετά..Καρύδα τριμμένη.
Ενα πακετάκι λουκούμια από το LIDL με γεύση τριαντάφυλλο.(Δεν το χρειαζόμαστε όλο)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και την χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια.Σε κάθε μπαλάκι αφού το ανοίξουμε βάζουμε από 1 λουκούμι και το ξαναπλάθομαι ξανά σαν κεφτεδάκι.Θερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 και τα βάζουμε να ψηθούν 20 -25 λεπτά όχι παραπάνω.Μόλις ψηθούν έχουμε ετοιμάσει σιρόπι σε ένα κατσαρόλι που σιγοβράζει,και τα ρίχνουμε 5-5 μέσα.Τα αναποδογυρίζουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν για 5 λεπτά.Τα τυλίγουμε στην καρύδα και είναι έτοιμα.
Λεπτομέρεια:
Το σιρόπι να είναι συνέχεια καυτό(να σιγοβράζει.)Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη στο ζύμωμα και να τα αφήσουμε πιο πολλή ώρα στο σιρόπι.Το φλιτζάνι που χρησιμοποίησα είναι αυτό.Δεν είναι πολύ μεγάλο. Και τα υλικά τα έβαλα μισό εκ από το χείλος.