:
Υλικά
110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια
110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια
Εκτέλεση
:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά .
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά .
Κατεβάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες , το μισό αλέυρι και το γιαούρτι . Συνεχίζουμε το χτύπημα με το υπόλοιπο αλεύρι και όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας κι έχουμε μια ομοιόμορφη , παχύρρευστη ζύμη , σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε την καρύδα με σπάτουλα και τελευταία τα κομμάτια ανανά . Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σκάλα για 50 λεπτά περίπου .. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα . Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει , το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα . Η γεύση του δεν περιγράφεται… Την επόμενη μέρα , μάλιστα που έχει ωριμάσει είναι ακόμα καλύτερο!
Το κέικ αυτό είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη…
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
Σημείωση.
Το συγκεκριμένο στην φωτογραφία έχει αντί για τριμμένη καρύδα ανανά σε γλυκό κουταλιού.