Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Στιφάδο μοσχάρι!

υλικά

700 γρ. μοσχάρι σε μερίδες
200 γρ. κρεμμύδια μικρά στιφάδου
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (1 μεγάλη κονσέρβα )
200 ml Κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ
200 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνεικη ποικιλία
10 κόκκους μπαχάρι
10 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση

    Στρώνετε τις μερίδες του κρέατος μέσα σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα.
    Βάζετε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια από πάνω.
    Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και μόλις πάρει βράση τη χαμηλώνετε στο ελάχιστο.
    Αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου δυόμισι ώρες.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική με κουνέλι και ακολουθείτε την ίδια δικασία. 

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τσουρέκι ή Μπριός γεμιστό! Θα σας ξετρελάνει!

 Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα τσαγιού γάλα χλιαρό
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι {τον  κρόκο τον φυλάμε για επάλειψη}
1 φακελάκι μαγιά
2 πρέζες μαστίχα
2 πρέζες μαχλέπι
300 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις  περίπου.
Για την γέμιση
1 κούπα τσαγιού γλυκό κάστανο
7 τεμάχια σοκολατάκια η σοκολάτα {θα δείτε παρακάτω προτάσεις}
σουσάμι

Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο λιωμένο ,το γάλα χλιαρό,την ζάχαρη,το ένα αυγό ολόκληρο συν το ασπράδι,την μαγιά,το μαχλέπι,την μαστίχα,ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας 'Πρέπει η ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια για να γίνει το τσουρέκι αφράτο.Ζυμώνουμε καλά,όσο ζυμώνουμε τόσο λιγότερο κολλάει .
Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια .
Χτυπάμε στο μούλτι το γλυκό κάστανο μαζί με λίγο από το σιροπάκι να γίνει σαν κρέμα .Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε  σαν πιτάκι με το χέρι μας βάζουμε λίγο κάστανο κρέμα με ένα κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω και λίγο σιροπάκι από το γλυκό κάστανο και 1 σοκολατάκι η δύο όσα θέλετε το διπλώνουμε και το ξανακάνουμε μπαλάκι.Βουτυρώνουμε το ταψάκι και τα τοποθετούμε μέσα το ένα κοντά στο άλλο. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να τα δούμε να φουσκώσουν λίγο .Χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι περνάμε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και ραντίζουμε με το σουσαμάκι..
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκαν.
Σημείωση
Μπορούμε να γεμίσουμε με ότι θέλουμε κι ότι μας αρέσει όπως -μερέντα, σοκολάτα,σταγόνες σοκολάτας,μαρμελάδα,τρούφα,ή να τα κάνουμε σκέτα.
Εva Triantafilidou
 




'Μπατόν σαλέ!

Υλικά
100 γραμ καλαμποκέλαιο
125 γραμ. βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
50 γραμ ούζο η ρακί
1 κουτ,γλυκού αλάτι
100 γραμ πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
430 με 450 αλεύρι κόκκινη φαρίνα 
Τι κάνουμε 
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το βούτυρο,το ασπράδι αυγού,το ούζο ή ρακί,το αλάτι,το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ,δεν θα την πάρει όλη περίπου όση σας γράφω στα  υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να ξεκολλάει από τα χέρια .
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδένια .
Κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενες λωρίδες .Κόβουμε μπαστουνάκια σε ίσες αποστάσεις.Η ζύμη πλάθεται δύσκολα λόγω του τυριού που έχει σκάει και ανοίγει γι αυτό αν μας δυσκολεύει μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια όχι πολύ λεπτά με τα χέρια μας .
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε  με σουσάμι και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν,είναι πεντανόστιμα. Καλή επιτυχία!
 Aπό  Εva Triantafilidou.



 

Σαρδέλα ψητή στο φούρνο με λιαστή ντομάτα & ρόκα!

 Υγιεινό πεντανόστιμο φαγάκι στα γρήγορα!

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι

Συνοδευτικά
λιαστή ντομάτα
ρόκα
Εκτέλεση
Πλένουμε κόβουμε το κεφάλι από την σαρδέλα και την χωρίζουμε στην μέση [δηλαδή 2 κομμάτια η κάθε σαρδέλα] αφαιρώντας το κόκαλο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί μας και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα της σαρδέλες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ,αλάτι,πιπέρι,λεμόνι,ρίγανη , και κουνάμε λίγο το ταψί να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σερβίρουμε  με κομματάκια λιαστή ντομάτα και ρόκα στο πιάτο ! Απίθανη γεύση καλή όρεξη!!!

Τυροπιτάκια καταπληκτικά!

Τα Σαμώτικα Τυροπιτάκια της Δέσποινας

Υλικά για 40 τυροπιτάκια

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 αυγά
    2 κ.σ. γιαούρτι
    1 πρέζα αλάτι
    Γάλα φρέσκο όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση

    Γραβιέρα τριμμένη
    Ανθότυρο
    Φέτα
    Πιπέρι
    3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

1) Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη και προσθέτουμε γάλα όσο πάρει ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

2) Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε λίγη τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα.

3) Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε παραλληλόγραμμα ζυμαράκια. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείνουμε τις άκρες.

4) Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα.
http://www.madameginger.com/

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα Κωκ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κούπα αλεύρι (100γρ.)
50 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο τύπου Λούρπακ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κ.γ μπέικιν
-Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζω το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με δόσεις το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Τέλος ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας πάλι απαλά.Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι 22 εκ.στρωμένο με λαδόκολλα(δεν βουτυρώνω) και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περίπου το τσεκάρω.
Αφού κρυώσει καλά το χωρίζω σε 2 δίσκους.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.σ χυμό λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
80 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα)
120 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
3/4 κούπας (150γρ.) ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
1 βανίλια
-Βάζω όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα..Την αδειάζω σ' ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει.



ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
80 γρ.γάλα φρέσκο
1 κ.σ μαργαρίνη
-Ανακατεύω όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Βάζω σε μια πιατέλα έναν δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω με όσο σιρόπι θέλω στρώνω όλη την κρέμα και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο.Σιροπιάζω ξάνα και βάζω το κωκ στο ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.Καλύπτω με την Γκανάζ σοκολάτας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για να κάνω 2 τουρτίτσες με την ίδια συνταγή,μοίρασα το μείγμα για το παντεσπάνι σε 2 μικρά στρογγυλά ταψάκια 16 εκ. το καθένα,τα χώρισα σε 4 δίσκους, μοίρασα την κρέμα,και στην τούρτα κωκ έβαλα ''ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ'' και την λευκή τούρτα την κάλυψα με ΓΚΑΡΝΙ ΣΑΝΤΙΓΙ'' και πασπάλισα με ''ΚΑΝΕΛΑ''!!!
Είναι υπέροχες και οι δύο!!!


Από την φίλη Sofi Tsiopou -Oι λιχουδιες της Σόφης .


Ταρτάκια Μπανόφι!

 

'Εχω να σας πω ότι είναι υπέροχα έτσι σαν ατομικά κεράσματα!!!
Χρησιμοποίησα μια απλή συνταγή για εύκολα μπισκοτάκια για να κάνω τις βάσεις ταρτάκια,λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί και έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
200 γρ.ζάχαρη(1 κούπα)
250 γρ βούτυρο (1 κούπα)
70 γρ.κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αυγό
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ κανέλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
400 ml. γάλα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το στόλισμα
1 μπανάνα σε φετάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει 5 λεπτά.Προσθέτω το αυγό,το κονιάκ τις βανίλιες το αλάτι και την κανέλα.
Ρίχνω το κακάο και τέλος το αλεύρι.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ανοιγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβω με κουπάτ μεγέθους 6 εκ.περίπου.Τοποθετώ τα κομματάκια ζύμης σε φόρμα με θήκες για μάφινς και πιέζω να μπουν μέσα.Εγώ γέμισα 24 θήκες και τις έβαλα σε 2 ταψιά και τα έψησα μαζί στους 160 στον αέρα για 12 λεπτάκια.
 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Βγαίνουν 38 περίπου ταρτάκια ανάλογα με το μέγεθος των θηκών για τα μάφινς.Αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρω.
Γεμίζω τη βάση από κάθε ταρτάκι με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τοποθετώ από 1 φέτα μπανάνα.
Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγι και καλύπτω το κάθε ταρτάκι.
Γαρνίρω με καραμελωμένο ζαχαρούχο και πραλίνα φουντουκιού!!!
Εναλλακτικά χτυπήστε 400 γρ.κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες σε σαντιγί!
Αν θέλετε μη βάλετε το κακάο και προσθέστε λίγο αλευράκι στη θέση του για να κάνετε μπισκοτένιες βάσεις βανίλιας!
Είναι απλά καταπληκτικά!!!

Γαλατόπιτα παραδοσιακή!

Μοσχομυριστή πανεύκολη τέλεια !!!!


Υλικά

 2 λίτρα γάλα
2 κουπες ζαχαρη
2 μέτριες κούπες χοντρό σιμιγδάλι
2 βανιλιες
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι λιγο βούτυρο
4 αυγά


Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι περιμένουμε να βράσει Ρίχνουμε το ξύσμα την ζάχαρη Τις βανιλιες και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά Ρίχνουμε το βούτυρο αποσύρουμε από την φωτιά Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και το χυμό απο το λεμόνι ανακατεύουμε καλά βουτυρωνουμε το ταψι μας Ρίχνουμε το μείγμα μάς το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και οταν ροδίσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σαραγλί !!




Tα Σαραγλάκια της Σόφης!!!

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλο Βυρητού ή κρούστας
250 γρ. βούτυρο τυπου Κερκυρας λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ.ξηρούς καρπούς ψιλλοτριμμένους (εγώ έβαλα αμύγδαλο με τη φλούδα)
1 κ.γ κανελα
1/2 κ.γ γαριφαλο
8 φρυγανιές αλεσμένες
Σιροπι
1 κιλό ζαχαρη
800 γρ.νερο
2 κ.σ γλυκόζη
χυμο 1 λεμονιου
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατευω τα υλικα της γεμισης.
Παίρνω 4 φύλλα μαζι αβουτύρωτα και τα βάζω στον πάγκο μου.
Βουτυρωνω και πασπαλίζω σε όλη την επιφάνεια με γέμιση.
Τοποθετώ από πάνω άλλα 4 φύλλα μαζί αβουτύρωτα,βουτυρώνω και ξαναπασπαλίζω με γέμιση.
Διπλώνω στη μέση όλα τα φύλλα.
Αν τα διπλώσω από την μακριά πλευρά θα βγουν περισσότερα κομμάτια αλλά πιο μικρά σαραγλί.
Αν τα διπλώσω από την κοντή μερία θα βγουν πιο μεγάλα τα σαραγλάκια,αλλά πιο λίγα κομμάτια.(Είναι στην κρίση σας.)
Τυλίγω σε ρολό από την μεριά που είναι τα κομμένα φύλλα

Κόβω ροδέλες με μαχαίρι 3 εκ. πάχος περίπου.
Τα βάζω σε βουτυρωμένο ταψί 35Χ35 εκ.περίπου για τα μικρότερα σαραγλί και 28Χ30 για τα μεγαλύτερα σαραγλι το ένα δίπλα στο άλλο.
Και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
Στο τέλος θα μείνουν μόνο 4 φύλλα.Οπότε κόβω στη μέση με μαχαιρι τα 4 φύλλα μαζί,βουτυρώνω,πασπαλίζω με γέμιση τα 2 πρώτα και κάνω το ίδιο με τα υπολοιπα 2 φύλλα και τα βάζω από πάνω.Διπλώνω τυλίγω σε ρολό και κόβω. (Αυτο το κάνω για να μη χρειαστεί να χαλάσω κι άλλο πακέτο φύλλο κρούστας!)
Αφού τα αραδιάσω όλα,τα βουτυρώνω με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω 1-1.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτα περίπου,ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 170 στον ίδιο χρόνο.
Δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα και να ξεροψηθούν γιατί θα γίνουν σκληρά και στεγνά διότι δε θα ρουφήξουν το σιρόπι.

Για το σιρόπι 
βάζω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια που την ρίχνω στο τέλος και βράζω ακριβώς 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μην κοχλάζει δυνατά το σιρόπι και μαζεύει η κατσαρόλα κρυστάλλους στο πλάι με αποτέλεσμα μετά να ζαχαρώσει το σιρόπι.Στα 3 λεπτά βρασμού κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα ώστε ότι κρυστάλοι έχουν κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας να λιώσουν.
Ξεσκεπάζω κλείνω τη φωτιά και σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι τα καυτά σαραγλάκια!!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Λαγάνα ωραιότατη με ταχίνι & μέλι !!!


ΥΛΙΚΑ
1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά
550ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. μέλι διαλυμένο σε μισή κούπα νερό για επάληψει
100γρ. σουσάμι

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε ,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ,να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1εκ.


Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε 15 λεπτά ν' ανέβουν.
Οταν γίνουν τις κάνουμε δαχτυλιές παντού τις τρυπάμε και με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το διαλυμένο μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο σας.
Σημείωση
Οσοι δεν θέλουν το ταχίνι μπορούν να το αντικαταστήσουν με 1/2 κούπα λάδι ηλιέλαιο κατά προτίμηση 
Από Mina Papa


Κέικ ζέμπρα !


 
ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ!!!
6 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ.σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού (προαιρετικά)
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνης γλυκιά)+3 κ.σ γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη,το αλάτι και το νερό να φουσκώσουν καλά καλά 6-8 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα.
Ρίχνω τα αρώματα και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το κοσκονισμένο αλεύρι με το γάλα.Δεν παραχτυπάω.
Χωρίζω το μίγμα στα 2 και στο μισό μίγμα ρίχνω το κακάο και το γάλα που έχω λιώσει μέσα τη σοκολάτα ρόφημα.Ανακατεύω να ενσωματωθούν απαλά και με μεγαλο κουτάλι βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 26-28 εκ.κουταλιές εναλλάξ το λευκό με το σοκολατένιο μίγμα.(Δείτε φωτό)
Ψήνω στους 180 45 λεπτά περίπου.
Γίνεται απίστευτα αφράτο και πολύ μαλακό!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα με μπισκότα και γκοφρέτες !

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μπισκότο ή βανίλια
550 ml γάλα φρέσκο κρύο
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο (200 γρ.)
1 βανίλια
80 γρ.μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ αλεσμένα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ
1 δίσκο από παντεσπάνι ή σοκολατένιο κέικ
4 σοκοφρέτες τριμμένες

1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή Μιράντα ολόκληρα για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (200 γρ.) αλεσμένα
λίγο γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ για τα μπισκότα και το παντεσπάνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Μπισκότα,πραλίνα φουντουκιού,σοκοφρέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το γκαρνί,κρέμα στιγμής γάλα,βανίλια να πήξουν.Προσθέτω το ζαχαρούχο το τυρί κρέμα και τέλος τα αλεσμένα μπισκότα.
Αλέθω τα 200 γρ.σοκολατένια μπισκότα μαζί με τις σοκοφρέτες.
Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι 24 εκ.και στρώνω τα ολόκληρα μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ(προαιρετικά το κονιάκ)
Απλώνω λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με το μισό μίγμα μπισκότα σοκοφρέτες.
Απλώνω ξανά λίγη κρέμα.
Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Απλώνω την τελευταία στρώση κρέμας.
Πασπαλίζω με τα τελευταία αλεσμένα μπισκότα.
Τέλος σκεπάζω με το παντεσπάνι και το βρέχω με λίγο γάλα και κονιάκ.(εγώ έβαλα σοκολατένιο γάλα).
Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει 1-2 ωρίτσες.
Για τη γκανάζ βράζω το γάλα ή την κρέμα και το ενώνω με τη σοκολάτα.Προσθέτω και το μέλι.
Ξεφορμάρω την τούρτα μου και την περιχύνω όπως είναι παγωμένη με τη γκανάζ.
Πασπαλίζω με σπασμένα μπισκότα,σοκοφρέτες και γαρνίρω με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού!!!
Τη διατηρώ στη συντήρηση στο ψυγείο.
 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Αν θέλετε βάλτε 2 παντεσπάνια πάνω κάτω και μπισκότα τριμμένα ενδιάμεσα.
Επίσης αφαιρέστε εντελώς αν θέλετε το παντεσπάνι στο τέλος και περιχύστε την τούρτα με τη γκανάζ πάνω από το τελευταίο στρώμα κρέμας.
Αν θέλετε για τσέρκι 26-28 εκ.προσθέστε στην κρέμα 1 φακελάκι γκαρνί επιπλέον με την αναγραφόμενη ποσότητα γάλα.

Σπετσοφάι στη γάστρα .



Υλικά
 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
 1 κιλό πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
 5 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
 2 ντομάτες τριμμένες
 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μικρό πουμαρό
 μισό ποτήρι νερό

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτελεση
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τις μελιτζάνες Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο Σοτάρουμε τις πιπεριές και τις στραγγίζουμε Σοτάρουμε και το λουκάνικο Σε μια γαστρα βάζουμε όλα τα υλικά με τα λουκάνικα πάνω-πάνω Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Aπό  Mina Papa

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Γίγας σοκολατάκι με γέμιση Μπλάκ-Φόρεστ!


ΥΛΙΚΑ
 1 φόρμα σιλικόνης
500γρ. κουβερτούρα
 περισσεύματα από παντεσπάνι ή από κέικ περίπου 4-5 κομμάτια
250γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή ότι άλλη κρέμα θέλετε
ένα κουτάκι μικρο κομπόστα βύσσινο
2κ.σ.ζάχαρη άχνη
και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζουμε πάνω στα παγωτά


 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Εκτέλεση
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι. Ρίχνω τη μισή κουβερτούρα στη φόρμα και καλύπτω όλη τη φόρμα με την κουβερτούρα.Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγιώσει και όταν παγιώσει γεμίζω τη φόρμα με μια στρώση παντεσπάνι σιροπιάζω λίγο με ένα πινέλο το παντεσπάνι με το σιρόπι από την κομπόστα βάζω την φυτική κρέμα που θα την έχω χτυπήσει σε σαντιγί με 2κ.σ.Ζάχαρης άχνη, ρίχνω πάνω λίγα βύσσινα και λίγο σιρόπι βύσσινο αυτό που βάζω στα παγωτά και καλύπτω με παντεσπάνι πάλι. Τέλος καλύπτω με την υπόλοιπη κουβερτούρα και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για 5 λεπτά να παγώσει η κουβερτούρα.Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το βάζω στο ψυγείο.Το σχέδιο βγαίνει από την φόρμα σιλικόνης .
Από Mina Papa 

Kώκ ταψιού.



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου [ χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια]
150 γρ. ζάχαρη
280γρ. φαρινάπ
 1 βανίλια
ξύσμα απο λεμόνι αν θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.Τους κρόκους τους χτυπάμε μόνους τους μεχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 35χ40 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


 ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
300γρ. ζαχαρη
 2 αυγά
6 κροκοι
 2 κ.γ.βανιλια υγρη
2 κ.σ. βιταμ
700γρ. γαλα φρεσκο
300γρ.κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
100γρ. κορν φλαουρ



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζαχαρη,το κορν φλαουρ,τους κροκους και τα 2 αυγα τη βανιλια και λιγο απο το γαλα.Ανακατευουμε με το μιξερ να γινει μια κρεμα.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν σε μετρια φωτια. Οταν ζεσταθουν ριχνουμε μεσα το μειγμα με τα αυγα και ανακατευουμε γρηγορα να μην κοψουν τα αυγα...Οταν πηξει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βιταμ. Την αφήνουμε 5 λεπτα να σταθει και την απλωνουμε πανω απο το παντεσπανι.
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 300 γρ. κουβερτούρα γαλακτος 150 γρ. βιταμ σοφτ 4κ.σ. νερό Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτουρα, προσθέτουμε το βιταμ και το νερό, ανακατεύουμε να ενωθουν και το περιχυνουμε πανω απο την κρεμα. Το βαζουμε στο ψυγειο 3-4 ωρες να παγωσει.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
Aπό Mina Papa