Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες, πολτοποιημενες
Λίγες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 κονσέρβες μύδια, με τα υγρά τους
¼ φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
½ φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι (500gr.)
¼ φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει.
Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές . Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια με τα υγρά τους, και το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιβογράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Τότε προσθέτουμε το λευκό κρασί, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει.
Όσο η σάλτσα μας βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τα στραγγίζουμε καλά μόλις είναι έτοιμα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας σε ένα ωραίο πιάτο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ