Το απόλυτο ορεκτικό για συνοδευτικό !!!
Υλικά
3 κεσεδάκια των 200γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι η 500 γρμ σακούλας
1 αγγούρι ξεφλουδισμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με πρέσα σκόρδου ή κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες --αν το θέλετε με πιο δυνατή γεύση προσθέστε κι άλλο --
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
1 1/3 κ.γλ. αλάτι
10 κλωνιά άνηθο, πολύ ψιλοκομμένο όχι τα κοτσάνια
1 μικρή πρέζα αλάτι για το αγγούρι
Τι κάνουμε
Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη στο χοντρό.
Τοποθετούμε το αγγούρι μέσα σε ένα σουρωτήρι, με την πρέζα αλατιού και το αφήνουμε να βγάλει τα νερά του για 15 λεπτά.
Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μεγαλο μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συγχρόνως ώστε να ενσωματωθεί με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε ομοίως για να ενσωματωθούν.
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, στραγγίζουμε με τα χέρια μας το αγγούρι πολύ καλά, για να φύγουν τα νερά του όσο πιο πολύ γίνεται.
Το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι μαζί με τον άνηθο, ανακατεύουμε τα υλικά μας ελαφρά και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε, για να μπορέσουν τα υλικά μας να βγάλουν τα αρώματά τους.Το διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ