Υλικά
1 ψάρι βάρους 1 με 2 κιλά σφυρίδα -συναγρίδα ή τσιπούρα
4 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες ξερά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
αλάτι -πιπέρι
2 φύλλα δαφνης
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι το πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει.
Ζεσταίνετε σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζετε για 2 ---3 λεπτά τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το ψάρι σε ταψάκι και βάζετε γύρω γύρω τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνετε προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και περιχύνετε το φαγητό με τα ντοματάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα κρεμμύδια .Κατά την διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ