Απίθανοι ρεβιθοκεφτέδες που τρώγονται δυο δυο και πάλι δεν σταματάμε !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ χορταστικοί και μυρωδάτοι !!!
Τους έφτιαξα με ότι είχα στο ψυγείο από λαχανικά και στο ντουλάπι από μπαχαρικά κι έγιναν τέλειοι -όσο για το ότι έχω διαβάσει παντού ότι βράζουμε τα ρεβίθια πρώτα είναι μύθος -θυμάμαι την γιαγιά που τα μούσκευε από βραδύς και την άλλη μέρα τους ετοίμαζε και ευωδίαζε η γειτονιά από την μυρωδιά τους -και κερνούσε και τους πάντες που περνούσαν απ έξω από το ανοιχτό παράθυρο της ...!!!
Υλικά
250 γραμ ρεβίθια
1 αυγό
8 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ σούπας δυόσμο ξερό -αν υπάρχει φρέσκος ακόμα καλύτερα
1 κουτ.σούπας ξερό βασιλικό
αλάτι - πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη-μεγαλούτσικα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι του νερού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι μας
Τι κάνουμε
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα τα ξεπλένουμε και τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε όλη την νύχτα .
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι η στο μίξερ τα φέρνουμε λίγες στροφές να πολτοποιηθούν αλλά όχι πολύ να μείνει και κανένα κομμένο ρεβίθι όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Αδειάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το αλεύρι ,ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα όλο το αλεύρι ανακατεύοντας και δοκιμάζοντας πότε και με πόση ποσότητα θα στέκεται το μείγμα στο κουτάλι μας.
Βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι αρκετά κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε με προσοχή μην αρπάξουν .
Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά αν ..υπάρχουν σε πιατέλα και τρώμε !!!! Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ