Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ρολάκια με σοκολάτα !!!


 Είναι σούπερ τραγανά στο εξωτερικό και εντελώς λαχταριστά στο εσωτερικό με την ζεστή σοκολάτα να τρέχει από την καρδιά τους. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.!!!

Θα χρειαστείς
 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
 400 γρ πραλίνα φουντουκιού ή 12 μπάρες κουβερτούρα
 Ηλιέλαιο
 Λίγη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ξεκινάμε τα ρολά ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας.

Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.

Ξεκινάμε βάζοντας ένα φύλλο στον πάγκο και έπειτα με ένα πινέλο ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λάδι. Απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και λαδώνουμε και αυτό με λίγο λάδι.
Έτσι όπως έχουμε το φύλλο κατα μήκος μπροστά μας, το διπλώνουμε στα δύο.

Κάνουμε μια γραμμή από πραλίνα ή από κουβερτούρα.

Διπλώνουμε την πραλίνα με τα φύλλα που έχουμε δεξιά και αριστερά.

Τυλίγουμε σε ρολάκια και έπειτα μπορούμε να ψήσουμε με 2 διαφορετικούς τρόπους.

Ψήσιμο στον φούρνο

Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Με το πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους και έπειτα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου.

.


.

.

.

Τηγάνισμα

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Με το που κάψει το λάδι βάζουμε το κάθε ρολάκι μέσα με την βάση να ακουμπάει κάτω και αφού πάρει λίγο χρώμα το γυρνάμε με δυο πιρούνια για να πάρει χρώμα παντού.

Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όσο λάδι έχει απομείνει.

Σερβίρουμε ζεστά σε ένα πιάτο πασπαλίζοντας τα με λίγη άχνη.

.


Tip
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως εάν επιλέξετε να βάλετε κουβερτούρα μέσα θα σκληρύνει αρκετά με το που παγώσουν τα ρολάκια ενώ η πραλίνα μένει πάντα μαλακή.

Είναι σούπερ τραγανά στο εξωτερικό και εντελώς λαχταριστά στο εσωτερικό με την ζεστή σοκολάτα να τρέχει από την καρδιά τους. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.

Συνταγή φωτό εκτέλεση από .. https://www.facebook.com/GiannosValianos/

Κριτσινάκια αρωματικά του λεπτού !!!




 Κριτσινάκια Παραλίας Λεμονιού του Λεπτού!!!
Υπέροχα, Τραγανά, Αρωματικά Κριτσινάκια Παραλίας με λίγα υλικά υπέροχη γεύση. Ενα εκπληκτικό Σνακ για την παραλία και όχι μόνο που σίγουρα θα κάνει θραύση το καλοκαίρι!!


Κριτσινάκια Παραλίας Λεμονιού

180 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Αυγό
1 κρόκος αυγού
3 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι
350 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη κρυσταλλική για επικάλυψη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/G3hF1bGiH2Q

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Τέλεια εκδοχή του εκμεκ με φρυγανιές !!!



Πραγματικά η πιο εύκολη εκδοχή του εκμεκ είναι αυτή εδώ και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!!!

ΥΛΙΚΑ
 1+1/2 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι
 300 γρ νερό
 250 γρ ζάχαρη
 φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 1500 ml γάλα πλήρες
 90 γρ κορν φλάουρ ή σκόνη αραβοσίτου με γεύση βανίλια(όχι στιγμής)
 2 δάκρυα μαστίχας + 1 πρέζα ζάχαρη (τα κάνουμε σκόνη)
 150 γρ ζάχαρη
 1 βανίλια
 2 αυγά


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 500 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 Καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου


ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε λίγο. Ωστόσο άπαξ και πάρει βράση δεν ανακατεύουμε καθόλου γιατί θα κρυσταλλώσει. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι αφαιρούμε από την φωτιά.
Σε ένα ταψί 32*25 εκ περίπου κάνουμε μία στρώση από φρυγανιές.

Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι. Προσέχουμε να σιροπιαστούν καλά όλες οι φρυγανιές και έπειτα κάνουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , την ζάχαρη και την σκόνη από μαστίχα. Έπειτα ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου , την βανίλια και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά να έχουμε έναν χυλό.

Με το που ζεσταθεί λίγο το γάλα της κατσαρόλας ρίχνουμε μέσα και το μείγμα αυγού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες. Αφού δέσει συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλο ένα λεπτό.

Βγάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε τις φρυγανιές.

Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια του γλυκού. Θέλουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.

Τέλος για την επικάλυψη από σαντιγί χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Βγάζουμε την μεμβράνη από το γλυκό και βάζουμε την σαντιγί με ένα κουτάλι προσεκτικά πάνω από το γλυκό. Απλώνουμε να καλυφθεί όλο.

Εάν θέλουμε κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ--- https://www.facebook.com/GiannosValianos
 

Φρυγανιές σιροπιασμένες -κρέμα -καραμέλα !!!

 
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ.ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο ταψι 30χ28 μια σειρα φρυγανιες!

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα!

Αφηνουμε το σιροπι σε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα και σιροπιαζουμε τις φρυγανιες μια μια εναλλαξ!      

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 2 λιτρα.γαλα με 10 κουταλιες της.σουπας ζαχαρη να.ζεσταθει!

Ριχνουμε 8 κουταλιες της σουπας πολυ γεματες κορν φλαουρ και 4 κουταλιες της σουπας πολυ γεματες.αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2.βανιλιες 2 κουταλιες βουτυρο!

Την ανακατευουμε και την ριχνουμε σιγα σιγα πανω στις φρυγανιες!              

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βαζουμε σε βαθυ τηγανι 2 κουπες τσαγιου ζαχαρη και αφηνουμε να παρει ωραιο χρωμα μονο κουνωντας το τηγανι οχι ανακατεμα!

Προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας γεματες.βουτυρο ανακατευουμε να λιωσει!

Τελος.ριχνουμε.2 μικρα κουτακια κρεμα γαλακτος πληρες!

Ανακατευουμε να γινει λεια!

Αφου εχει κρυωσει η κρεμα βαζουμε πανω και την καραμελα!

Και στην συνεχεια στο ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Κωκάκια !!!


Μόλις τελείωσα τα ποιο γευστικά αφράτα ΣΠΈΣΙΑΛ θα λεγα Κωκακια!

Υλικά:

1/1/2 φλ αλεύρι,

3/4 φλ ζάχαρη,

5 αυγα 

1 κ γ.βανιλια,

1 κ σ κόρν φλάουρ! 

Γέμιση:

1/4 φλ.κορν φλάουρ,

1/2 φλ.ζάχαρη,

1 φλ.γαλα,3 κρόκους! 

Γλάσο:

300 γρ κουβερτουρα,

150 γρ βούτυρο,

1/2 φλυ.νερο,

(3 κ σ βούτυρο για να ανοίγουμε την λαδόκολλα)! 

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα! 

Χτυπαμε τους κρόκους μόνους και στην συνέχεια τους προσθέτουμε στην μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά σιγα_σιγα.

 Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές!

Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζέτες ίσες! 

Εγώ έκανα 30! 

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα! 

Σιρόπι: 

1 φλ.νερο,

1 φλ.ζαχαρη βράσιμο 3 λεπτά! 

Κρέμα: 

Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν! 

Προσθέτουμε το κόρν σιγα_σιγα το γάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβραζουμε ώστε να γίνει η κρέμα ανακατεύοντας! 

Γλάσο:

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο το νερό τα ανακατεύουμε να γίνει λείο! 

Και αρχιναμε όλα κρύα συναρμολόγηση: 

Ροζέτα,κρέμα,ροζέτα, και τα βουτάμε με προσοχή στην σοκολάτα!

 Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η απόλυτη Τούρτα Black Forest !!!



Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές είναι αυτή εδώ!!! Τούρτα Black Forest 🍰
Αφράτη και λαχταριστή στην πιο εύκολη εκδοχή της με ένα σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς αυγά!
Μια δοκιμή αξίζει για να σε πείσει!!!

Θα χρειαστείς
 325 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  70 γρ κακάο
 1/2 κ.σ σόδα
 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γρ ηλιέλαιο
 200 γρ νερό
  200 γρ γάλα
 1 κ.γλ ξύδι
Γέμιση & Σύνθεση
 800 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 1 κ.γλ υγρή βανίλια προαιρετικά
 500 γρ βύσσινο ή κεράσι (σε μορφή ζελέ με κομμάτια των φρούτων, για τούρτες και τσιζκέικ) .
 150 γρ κουβερτούρα λιωμένη ή τρίμματα σοκολάτας
Σιρόπι
 100 γρ νερό
 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
 30 ml λικέρ κεράσι ή βύσσινο (περίπου ένα σφηνάκι)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=qN29xyDa_d0&t=1s
 

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Κέικ Λεμονιού σε 5 λεπτά !!!


Το ποιο νόστιμο Κέικ Λεμονιού που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 5 λεπτά.....Το Κέικ Λεμονιού είναι το ποιο γευστικό επιδόρπιο!!Η βουτυρωδης,απαλή και υγρή υφή του είναι που το κάνει μοναδικό!! ❤️. 

Υλικά:

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

 1 και 1/2 κ.γ.μπεκιν παουντερ,

250 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,

250 γρ ζάχαρη,

4 αυγά,

3 κ κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού,

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού,

120 ml γάλα φρέσκο σε δωματίου θερμοκρασία!

 Εκτέλεση: 

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180β! 

Βουτυρωνουμε το ταψί μας και το αλευρωνουμε! 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,και μια πρέζα αλάτι! 

Χτυπάμε το βούτυρο για 3 λεπτά! 

Ρίχνουμε σιγα-σιγα την ζάχαρη,τον χυμό ,το ξύσμα, και ένα ένα τα αυγά! 

Τελειώνουμε ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα!

 Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 60 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Καλοκαιρινό φαγητό ..Κουσκουσάκι Ολικής με Λαχανικά και κοτόπουλο!!!




  Φτιάξτε αυτό το υπέροχο Καλοκαιρινό φαγητό και το μόνο σίγουρο είναι οτι θα το φτιάχνετε συνέχεια! Κουσκουσάκι Ολικής με Λαχανικά και κοτόπουλο!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪700 γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
🔪4-5 κτσ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
🔪1/2 κτγ αλάτι
---------------------------------------------------------------
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪1 πράσινη πιπεριά
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪1 μικρή μελιτζάνα
🔪1 κολοκυθάκι
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪πιπέρι
🔪400 γρ ζωμό κοτόπουλο
-----------------------------------------------------------------
🔪250 γρ κουσκούς ολική άλεσης
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι

Δείτε πως να το φτιάξετε βήμα βήμα στον σύνδεσμο: https://youtu.be/ozAWW6z9iiM

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Aλμυρά κουλουράκια με μόνο 3 υλικά!!!

 Aλμυρά κουλουράκια με μόνο 3 υλικά!!!

Υλικά για 35-40 κουλουράκια:
- 500γρ. φαρίνα (κόκκινη)

- 1 ποτήρι κεφαλοτύρι (70γρ.)

- 1 ποτ. σπορέλαιο (200ml.)

- 3/4 ποτ. χλιαρό νερό (150ml.)

- λίγο αλάτι

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/LKw0w-aVCXA
 

Έχετε φάει ποτέ έτσι μελιτζάνα;!!! Χωρίς λάδια !!!


 




 H μελιτζάνα είναι καλύτερη από τις τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδια! Έχετε φάει ποτέ έτσι μελιτζάνα;!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪3 μελιτζάνες
🔪3 μέτρια αυγά
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪50-60 γρ τυρί γραβιέρα
🔪100 γρ φρυγανιά
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
🔪1/2 κτγ σκόρδο σκόνη
🔪πιπέρι
--------------------------------------------------------
🔪150 γρ γιαούρτι
🔪2 κτσ μαγιονέζα
🔪2 κτσ κέτσαπ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/qfvPR23BNMQ

Δροσερό γλυκό με φράουλες !!!

Μια φανταστική συνταγή σου έχω σήμερα ! Αφράτο πεντανόστιμο εύκολο και γρήγορο ! Δεν θέλεις κάτι άλλο!!! 😍
Ένα πραγματικά πεντανόστιμο και διαφορετικό δροσερό γλυκό με φράουλες που γίνεται σε λίγα λεπτά και θα ξετρελάνει τους πάντες !!!

Θα χρειαστείς
 1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας Ζύμη Ψαχνών
 30 γρ ζάχαρη
 200 γρ τυρί κρέμα
 1 αυγό
 200 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 Προαιρετικά Φρέσκιες Φράουλες ή ότι άλλο δροσερό φρούτο σας αρέσει

Συνταγή εδώ-- https://www.youtube.com/watch?v=KwIJ8PdB2hA&t=1s
 

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Με μόλις 4 υλικά μπορείς να κάνεις αυτό το αφράτο και εύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι !!!

 Εύκολο λεμονογλυκό με ΜΟΝΟ 4 υλικά!!!Με μόλις 4 υλικά μπορείς να κάνεις αυτό το αφράτο και εύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι ή λάιμ. Είναι σαν να κάνεις ένα εύκολο μιλφέιγ με γεύση λεμόνι σε 5 λεπτά!!!

Θα χρειαστείς
 2 συσκευασίες σφολιατίνια
 1-2 λεμόνια ή λάιμ
 400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=qB2UxY43bsg
 

Τυροπιτάκια με μυστικό εκπληξη !!!


Τα ωραιότερα,τα γευστικότερα,τα ποιο αφράτα απλά τέλεια πολλάααα τυροπιτάκια με ένα μυστικό έκπληξη μόλις τα τελείωσα !!!

Υλικά ζύμης: 

200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

50 γρ μαγιά νωπή,

1 κ.σ.ζαχαρη,

900 γρ αλεύρι,

1 κ.γ.αλατι,

70 ml λάδι ελαφρύ,

300 ml ζεστό νερό 

250 γρ μαργαρίνη! 

Βάζουμε πρώτα την μαργαρίνη στην κατάψυξη! 

Στην συνέχεια βάζουμε στο μπολ το γάλα,την ζάχαρη και την μαγιά τα ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά! 

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα 500 γρ αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά ανακατεύουμε! 

Συνεχίζουμε ρίχνουμε το νερό,τα 40 ml λάδι και ανακατεύουμε! 

Τελειώνουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο λάδι! 

Ζυμωνουμε την ζύμη καλά μέχρι να γίνει λεία! 

Την σκεπάζουμε για 1 ώρα! 

Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον αλευωμενο πάγκο και την ανοίγουμε ένα φύλλο! 

Βγάζουμε από την κατάψυξη την μαργαρίνη και με τον τρίφτη την τρίβουμε σε όλο το φύλλο! 

Αυτό το φύλλο τα φτιάχνουμε ρόλο και στην συνέχεια το κόβουμε σε 5 κομμάτια! 

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε φύλλα ,τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια βάζουμε φέτα και τα κλείνουμε! 

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί! 

Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτα! 

Τέλος χτυπάμε κρόκο αυγού με λίγο γάλα τα αλοιφουμε ρίχνουμε και σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

 Έφτιαξα 60 κομμάτια! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Πεντανόστιμες πανεύκολες Φτερούγες Κοτόπουλου στο φούρνο !!!

Ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο !!!Ελάτε σήμερα να φτιάξουμε το πιο οικονομικό, γρήγορο και λαχταριστό γεύμα που τρελαίνει παιδιά και μεγάλους!!! Πεντανόστιμες και πανεύκολες Φτερούγες Κοτόπουλου στο φούρνο !!!

Υλικά:
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 1/2 φλ.κ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλ.κ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μίγμα για κοτόπουλο
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη
- αλάτι & πιπέρι

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/bJqWJ65gO30
 

Σπέσιαλ Κωκ Ταψιού !!!


Σπέσιαλ Κωκ Ταψιού ..Σαν κι αυτό κανένα !!!!! Δοκιμάστε το !!!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> 

 ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

5 αυγα ιδιου μεγεθους,

100 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

1 βανιλια! 

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις σιγα-σιγα το αλευρι ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι νουμερο 28 και ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!

Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει χωρις να το μετακινησουμε και στην συνεχεια το κοβουμε!!                                          

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!Αφηνουμε να κρυωσει!!                                                     

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Εχουμε βγαλει προηγουμενως λιγο κρυο γαλα σε μπολ και διαλυσαμε 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλευρι!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 30 γρ βουτυρο!          

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι και σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε την καυτη κρεμα και κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι!

Το αφηνουμε λιγο και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 2 ωρες!

      ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,200 γρ κουβερτουρα,2 κ.σ.βιταμ!    

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο ριχνουμε το χλιαρο γλασσο και ξανα πισω στο ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!