Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Θεϊκοί Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο !!!




 Θεϊκοί Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο που κάνουν Πάταγο!!!!
Τέτοιο Κουραμπιέδες πραγματικά δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ! Γεύση, Υφή, Άρωμα απλα ΣΟΚ. Θα τους λατρέψετε θα τους φτιάχνετε συνεχώς. Ενας θα σας πω τους έχουν λατρέψει ακόμη και αυτοί που δεν αγαπούν το Ινδοκάρυδο. Φυσικά τους καλύπτουμε με Λευκή Σοκολάτα ώστε να γίνει η Απόλαυση Διπλή!!!

Θεϊκοί Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο !!!

300 γρ Αγελαδινό Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
240 γρ Ινδοκάρυδο
360 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας

400 γρ Λευκή Σοκολάτα Κουβερτούρα
1 κουτ σούπας Ηλιέλαιο
Ινδοκάρυδο ή Ζάχαρη άχνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/cKDvU9dQSNE?si=Mnsp6Bx7Daq-DEuL

Σοκολατάκια με Πορτοκάλι με 3 ΜΟΝΟ υλικά!!!




 Φανταστικά Σοκολατάκια με Πορτοκάλι με 3 ΜΟΝΟ υλικά!!!

Υλικά:

-φλούδες από 2 πορτοκάλια
-430 γρ. νερό
-280 γρ. καστανή ζάχαρη
-200 γρ. κουβερτούρα
-2 κ.σ. ηλιέλαιο (προαιρετικά)
-20 γρ. φουντούκια σπασμένα, ψημένα (προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=Lx3sSVMUZAs

Υπέροχα και γευστικά σιροπιαστά μαντηλάκια με βελούδινη κρέμα βανίλιας!!!


   Σιροπιαστά Μαντηλάκια βανίλιας !!!
Ακόμα και στις μέρες νηστείας μπορείτε να φτιάξετε και να προσφέρετε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά! Υπέροχα και γευστικά σιροπιαστά μαντηλάκια με βελούδινη κρέμα βανίλιας! Ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!

 Συστατικά
Για την κρέμα

    280 γρ. ζάχαρη
    110 γρ. αλεύρι
    650 γρ. νερό
    2 βανιλίνες
    1 κ.σ. βιτάμ
    400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

    730 γρ. ζάχαρη
    610 γρ. νερό
    1 βανιλίνη

Για το φύλλο

    1 κιλό σφολιάτα  
    ζαχαρόνερο
    τριμμένα αμύγδαλα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας και το βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
    Απλώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και τα διπλώνουμε διαγώνια να σχηματιστούν τριγωνάκια, πατάμε μόνο τις άκρες των τριγώνων για να κολλήσουν.
    Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα τρίγωνά μας, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ζαχαρόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλίνη ανακατεύοντας.
    Βουτάμε τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι, για περίπου 20” δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ λεπτά.
    Τα ανοίγουμε στη μέση, δίχως να σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Καλό είναι να φαγωθούν την ίδια μέρα, είναι πιο νόστιμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΡΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ -- https://www.youtube.com/watch?v=3iF7FTQSGFI

Λαχταριστές Δίπλες με ένα διαφορετικό τρόπο !!!

Λαχταριστές Δίπλες με ένα διαφορετικό τρόπο για να τις φτιάξουν ακόμη και αυτοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον παραδοσιακό τρόπο με την πιρούνα! ✌️Επίσης δεν έχουν μυρωδιά αυγού!
Εύκολη συνταγή για υπέροχο γλυκό που θα αγαπήσετε. Οι καλύτερες δίπλες που μπορείτε να φτιάξετε όλοι σας! Το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων.

Θέλω Να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε αυτές τις Δίπλες για να δείτε πόσο συγκλονιστικές είναι!! Δεν θα έχετε δοκιμάσει  κάτι Παρόμοιο.ΛΙΚΑ
🔪600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪50 γρ ζάχαρη
🔪120 γρ γάλα
🔪3 μέτρια αυγά
🔪2 βανιλίνες
🔪20 γρ ούζο
--------------------------------------
🔪1,5 λίτρο ηλιέλαιο
--------------------------------------
🔪600 γρ ζάχαρη
🔪400 γρ νερό
🔪200 γρ μέλι
🔪1 στικ κανέλας
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι
-----------------------------------------
🔪Μέλι
🔪Καρύδια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=-rd4n7yto2k&t=1s
 

Μπακλαβάς!!!


Μπακλαβάς!!!!    Δεν έτυχε,μου ΠΕΤΥΧΕ!!!!!       

 ΣΥΝΤΑΓΉ:

 Έβρασα πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

2 ποτήρια νερό,

2 ποτήρια ζάχαρη,

2 κ.σ γεμάτες μέλι,

μισό λεμόνι με την σάρκα του,

1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά!

Το κατέβασα έβγαλα το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και το άφησα να κρυώσει!    

Ετοίμασα την ΓΈΜΙΣΗ:

Έβαλα σε ένα μπολ 300 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

2 κ.γ.κανελα,

μισό κ.γ γαρύφαλο,

1 κ.σ.τριμμενη φρυγανιά!

Ετοίμασα το ΒΟΎΤΥΡΟ:

Έλιωσα 300 γρ αγελαδινό βούτυρο!

Ετοίμασα το ΠΥΡΈΞ μου:

Το βουτυρωσα πολύ καλά!

Άνοιξα ένα πακέτο φύλλα Κρούστας στο πάγκο!

 Έβαλα το ένα φύλλο το μισό μέσα,το μισό έξω 

Ράντισα με βούτυρο και διπλωσα αυτό που ήταν από έξω!

Συνέχισα την ίδια διαδικασία με άλλα 4 φύλλα!

Έβαλα γέμιση!

Πάνω στην γέμιση έβαλα 2 φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως τα πρώτα!

Ξανά γέμιση και τελείωσα με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία!

  Έριξα όλο το βούτυρο πάνω!

Και στην συνέχεια το έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα!     

Το έβγαλα,το χάραξα,και το ραντισα με νερό!     

Το εψησα στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα προθ.για 1 ώρα και 20 λεπτά!   

Μόλις το έβγαλα το σιροπιασα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Βασιλόπιτα κέικ πορτοκάλι !!!


Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς !!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα,

2 ποτηρια ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,

2 βανιλιες!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!

Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!

Ρίχνουμε το μείγμα και το φλουρί και το  βάζουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!

Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !

Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!

Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!

Το ταψί (30χ27)!!!Το ποτήρι(200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τούρτα αφράτη γευστική εύκολη !!!


Αφράτη γευστική εύκολη τούρτα!!!                   

Λοιπόν εφτιαξα πρώτα το Παντεσπάνι με  5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,155 γρ αλεύρι Φαρίνα,1 βανίλια!    Έκανα και ένα σιρόπι: 

Έβρασα 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!    

 Έφτιαξα και μια Σαντιγί: 

Χτύπησα 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 50 γρ άχνη!

 Έκανα και ένα ΓΛΑΣΣΟ: 

200 γρ κρέμα γάλακτος με 170 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!    

Εκτέλεση παντεσπάνι: 

Χτυπησα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!   

Σταμάτησα το μίξερ και έριχνα σιγα-σιγα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατευα απαλά με μαριζ! Έβαλα το μίγμα σε  τσερκι 30 φυσικά μέσα λαδόκολλα και το εψησα στους 180 β προθ αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά! 

Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει!   

Αφού κρυωσε το σιροπιασα με το κρύο σιρόπι!

Στην συνέχεια έβαλα πάνω την σαντιγύ και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει!    

Έκανα το Γλασσο: 

Ζέστανα την κρέμα γάλακτος έσπασα μέσα την κουβερτουρα ανακατεψα μόλις έγινε το κατέβασα και έριξα το βιταμ! 

Ανακατευα διαρκώς μέχρι να παγώσει! 

Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο έριξα με προσοχή το Γλασσο ετριψα και κουβερτουρα πάνω του και το έβαλα ξανά στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Χριστουγεννιάτικος κορμός !!!


O Χριστουγεννιάτικος Κορμός 🌲…Είναι ακαταμάχητος οπότε Χριστούγεννα χωρίς κορμό δεν γίνεται! Μόλις τον τελείωσα,εύκολος γευστικός πολύ πολύ εξαιρετικός!!!

 Υλικά:

400 γρ μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπουλου,

200 ml γάλα φρέσκο,

125 γρ ζάχαρη,

60 γρ κακάο,

150 γρ βούτυρο,

60 ml κονιάκ,

200 γρ κουβερτουρα,

100 γρ φυστίκια λευκά καβουρδισμένα!     

 Εκτέλεση: 

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ!

Βάζουμε στην κατσαρόλα στην εστία το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη τα ανακατεύουμε μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση!   

Το ρίχνουμε στα μπισκότα προσθέτουμε και το κονιάκ τα ανακατεύουμε! 

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε κατάψυξη για 3 ώρες!      

Λιώνουμε την κουβερτουρα και ρίχνουμε μέσα τα φυστίκια! 

Βγάζουμε το κρύο κορμό από την κατάψυξη το αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε πάνω την σοκολάτα! Και ξανά στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Σνακ .. με ρεβίθια !!!


Ο πιο οικονομικός ξηρός καρπός με πρωτεΐνη !!! 


 Εβαλα απο το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό .

Το πρωί τα έβρασα τόσο όσο να μασιούνται οχι να λιώνουν .

Εστρωσα λαδόκολλα στο air fryer αν δε έχετε τα φτιάχνετε στον φούρνο.

.


Εριξα τα ρεβίθια στραγγισμένα καλά κ τα πασπάλισα από πάνω με λίγο λάδι -τα ψέκασα- πιπέρι αλάτι σκόνη σκόρδου γλυκιά πάπρικα τα ανακατεύεις κ ψήνουμε 

Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά αντιστάσεις στον φούρνο να πάρουν χρώμα να γίνουν τραγανά !!!

Τα τρώμε σκέτα η ακόμα κ στις σαλάτες μας !!! 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Τα πιο αφράτα επαγγελματικά Ψωμάκια για Burger!!!





Συνταγή για τα πιο αφράτα επαγγελματικά Ψωμάκια για Burger!!! Τέλεια γεύση και  είναι φουλ Αφράτα!!!Αν  τα φτιάξετε θα ξετρελαθείτε πανεύκολα κι εγώ τα έφτιαξα χωρίς μίξερ !!!!

 

YΛΙΚΑ

 Υλικά-Οπως τα έφτιαξα εγώ με λίγες μικρές παραλλαγές κ έγιναν κ πάλι τέλεια !!!Θα σας βάλω κ το βίντεο κάτω κάτω όπως είναι η αρχική συνταγή ... Αλλά κ με τις δικές μου αλλαγές έγιναν τέλεια .. Δεν χρησιμοποίησα  μίξερ καθόλου!!

    ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι έβαλα φαριν απ
8 γρ ξηρή μαγιά-1 φακελάκι
1 κτγ αλάτι-
1 κτσ ζάχαρη-
50 γρ νερό-50
330 μλ μπύρα κανονική -1 μικρό κουτάκι
100 γρ βούτυρο -είχα lourpak
Λίγο ελαιόλαδο


ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ
1 αυγό
1 κτσ νερό
Σουσάμι
.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εβαλα σε ένα μπολ το νερό ελαφρώς χλιαρό και πρόσθεσα την μαγιά 2 κουταλιές αλεύρι από το πακέτο κ 1 κουτ σούπας ζάχαρη κ ανακάτεψα καλά πολύ με το σύρμα τον λεγόμενο αυγοδάρτη.

Εριξα μέσα στο μπολ όλο το κουτάκι την μπύρα ...είχα ενα κουτάκι απλή ανευ αλκοόλ έριξα κ 1 κουτ σούπας αλάτι και αφού είχα λιώσει το βούτυρο άρχισα κ έριχαν εναλλάξ βούτυρο αλεύρι και ανακάτευα με τον αυγοδάρτη . Εβαλα μόνο 1 πακέτο εγώ 500 γραμ φαριν απ που είχα και μου έγινε ακριβώς η ζύμη .

Μόλις άρχισε κ κολλούσε η ζύμη στο σύρμα  ζύμωσα λίγο με το χέρι .

Εκανα μπάλα την ζύμη κ είχα ανάψει τον φούρνο ίσα να ζεσταθεί λίγο κ τον έκλεισα .

Χάιδεψα την ζύμη μπάλα με λίγο ελαιόλαδο κ την άφησα στον χλιαρό σβηστό φυσικά φούρνο 2 ώρες .

Εριξα στον πάγκο μου λίγο αλεύρι κ άδειασα την ζύμη και απλά  έκανα μερικά διπλώματα .

Μετά το χώρισα σε ισα μπαλάκια περίπου μέγεθος ενός μήλου τα έκανα μπαλίτσες όπως θα δείτε στο βίντεο ,έστρωσα λαδόκολλα στο ταψί κουζίνας κ τα έβαλα στην σειρά με λίγη απόσταση .

Τα σκέπασα με μεμβράνη κ τα άφησα  30 λεπτά .

Αμέσως μετά τα 30 λεπτά άναψα τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα κ συγχρόνως έβαλα 1 αυγό σε μία κούπα κ λίγο νεράκι 1 κουτ σούπας ανακάτεψα κ  με πινέλο τα πέρασα ολα από πάνω .

Τα ράντισα με σουσάμι κ έψησα στους 200 αέρα..

Εμένα η κουζίνα μου ψήνει πολύ γρήγορα σε 20 λεπτά ήταν έτοιμα !!!

Μα πόσο αφράτα κ φανταστικα κ νόστιμα !!!!

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Κ Ο ΣΕΦ - https://www.youtube.com/watch?v=H7cdTniPxE0
 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Σουπιές με μακαρόνια !!!


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ!!


ΥΛΙΚΆ
600 γρ σουπιές καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά  τοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί ( έβαλα κόκκινο)
4-5 κόκκους μπαχαρι
2-3 γαρυφαλακια
1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
Μερικά κλωναράκια άγριο  μάραθο
Αλάτι  πιπέρι
Ένα πακέτο  μακαρόνια Νο  6
Ελαιόλαδο. 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε  το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμένες, κομμένες, στραγγισμενες  και ανακατεύουμε, όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί  το αλκοόλ, ρίχνουμε  νερό τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 40 λεπτά να μαλακώσουν οι σουπιές.
Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν  και να μείνουν με λίγο ζουμακι περίπου 10 λεπτά.

Ησυνταγή είναι από την κ. Litsa Kokkoni-Ομάδα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Μουστοκούλουρα πεντανόστιμα !!!


 

Πεντανόστιμα Μουστοκούλουρα !!!


Υλικά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού πετιμέζι
1 και 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές μελι
3 κουταλάκια γλ. ανθρακική αμμωνία
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλάκι γλ. Γαρύφαλλο
2 βανιλιες
2 κιλά περίπου αλεύρι 

.



Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού, την αμμωνία και την σόδα, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι με το σύρμα.
Κατόπιν ρίχνουμε την αμμωνία και την σόδα μέσα στον χυμό και πάνω από την λεκάνη γιατί φουσκώνει, ανακατεύουμε να λιώσουν και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι δουλεύοντας με το μίξερ και κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε αντικολητικο χαρτί ψησίματος σε ταψιά και με 2  κουτάλια βγάζουμε ζύμη σαν μπαλάκια πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για  20 λεπτά.
Έγιναν μαλακά, αφράτα και πεντανόστιμα. 

.


Σημείωση.
Εάν τα θέλουμε πιο αγλυκα αντί 1 ποτήρι ζάχαρη βάζουμε μισό ποτήρι.
Επίσης εάν ρίξουμε πιο πολύ αλεύρι για να πλαθονται με τα χέρια θα αποδυναμωθεί η γεύση του πετιμεζιού, ενώ με λιγότερο αλεύρι είναι έντονη  η γεύση του, που άλλωστε αυτό θέλουμε  .
Το ποτήρι που μέτρησα έχει χωρητικότητα 300 γρ σε νερό, εάν μετρήσετε με μικρότερο θα πάρει και λιγότερο αλεύρι.
Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει.

Η Συνταγή είναι από την κ. Litsa Kokkoni-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παντεσπάνι αφράτο με κρέμα τυριού !!!


Αφράτο παντεσπάνι με σιμιγδάλι και κρέμα τυριού !!!😋


ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
50 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιες σούπας κονιάκ
Ξύσμα ενός λεμονιού


ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Φλούδες από ένα λεμόνι
1 κουταλιά βούτυρο
Βράσιμο 7 με 8 λεπτά αποσύρουμε από την εστία  και μετά ρίχνουμε το βούτυρο

ΚΡΕΜΑ
300 γρ τυρι κρέμα
400ml κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά
Ζάχαρη άχνη 4 με 5 κουταλιές  (εξαρτάται ποσο γλυκιά τη θελουμε)
δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλάκι
Η κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα πρέπει να ειναι κρύα
Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

. .

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με το σιμιγδάλι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα 7 με 8 λεπτά  μέχρι να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και το κονιάκ.
Ρίχνουμε λίγη  μαρέγκα  λίγο από το σιμιγδάλι εναλλάξ και ανακατεύουμε απαλά  με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε στο ταψί που το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου 45 με  50 λεπτά περίπου  αναλόγως τον κάθε φούρνο.
Σιροπιάζουμε  με χλιαρό το γλυκό και ζεστό το σιρόπι.
Όταν κρυώσει το γλυκό απλώνουμε τη κρέμα.
Ταψί 35 επί 25

Ησυνταγή είναι από την κ. Litsa Kokkoni-Ομάδα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Καπαμά Κουνουπίδι γλύκισμα !!!

 ·
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ!!Ένα ταπεινό φαγητό πουάλλοι το λατρεύουν άλλοι το αδιαφορούν , αλλά
για εμένα είναι πολύ νόστιμο !!!


Υλικά!
1 κουνουπίδι μέτριο
1 κρεμμύδι
3 - 4 κόκκους μπαχάρι
3 - 4 γαρυφαλακια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κουταλιά πελτέ
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

.


Εκτέλεση!
Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού να  πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, προσθέτουμε τον πελτε ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε με σειρά το κουνουπίδι ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από το να τα σκεπάζει αλάτι πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει με το λαδάκι του σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, έγινε πολύ νόστιμο πραγματικά, γλύκισμα!

H Συνταγή είναι από την κ. Litsa Kokkoni-Ομάδα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


 

Χοιρινό κατσαρόλας λουκούμι με σάλτσα πορτοκάλι!!!

Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα πορτοκάλι!!!

Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό μπούτι
250ml χυμό πορτοκαλιού
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 φλ.κ. κρασί λευκό
2 κ.σ. αλεύρι γ.οχ.
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Y8IQRFVtfBg