Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Παγωτό ροδάκινο με μόνο 3 Υλικά !!!


 


Μια συνταγή για παγωτό ροδάκινο με μόνο 3 Υλικά😋μόνο αναμνήσεις έχω από αυτήν την συνταγή✌️Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι βουτούσα το δάχτυλο πάντα στην κρέμα  κι άλλες φορές με το κουτάλι να με φωνάζουν οτι έφαγα το παγωτό πριν ακόμα γίνει 😊!Φαντάζομαι ότι δεν θα είμαι μόνο εγώ !!!


ΥΛΙΚΑ
🔪1 κουτάκι Morfat Creamy (250 γρ)
🔪500 γρ κομπόστα Ροδάκινο (χωρίς το σιρόπι)
🔪400 γρ ζαχαρούχο γάλα (1 κουτάκι)
-----
🔪Μέλι
🔪Καρύδια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=4EEWEKppuYQ

Μελιτζανόπιτα της μαμάς στο τσακ μπαμ.. χωρίς φύλλο...!!!


Αφράτη πεντανόστιμη μελιτζανόπιτα της μαμάς  στο τσακ μπαμ.. χωρίς φύλλο...!!!


Υλικά

για ταψάκι 24 ×35

200 γρ φαρινάπ

2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες απ τη φλούδα.

200 γρ τυρί φέτα

70 γρ τριμμένη γραβιέρα

2 αυγά

1 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

200 γρ γιαούρτι

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα

Πιπέρι

Αλάτι ελάχιστο (αν η φέτα σας είναι αλμυρή μην βάζετε καθόλου)

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ενα μπολ τρίβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρό τρίφτη και στραγγίζουμε καλά.

2️⃣ Σε βάθη πιάτο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.

3️⃣ Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το γιαούρτι και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά.

 4️⃣ Στη συνέχεια αλάτι πιπέρι και σε δόσης το αλεύρι

5️⃣ Τέλος   τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

6️⃣ Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε σουσάμι ή γραβιέρα (προαιρετικά)

6️⃣ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.

Εκτέλεση συνταγή φωτογραφία από MPAXARI K KANELA 
 

Gευστικό και γρήγορο φαγητό στο φούρνο !!!

Iδιαίτερο, πολύ γευστικό και γρήγορο φαγητό στο φούρνο !!!

Υλικά

500 γρ λουκάνικα χωριάτικα

8 μεγάλες πιπεριές κατσίκες (κέρατο) κομμένες χοντρά κομμάτια

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη

5-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4.

Αλάτι πιπέρι

1/2 κγ θυμάρι

1 κγ ρίγανη

1 ποτήρι κρασί

1 κσ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

1️⃣ Παίρνουμε ενα μέτρια ταψί και απλώνουμε τις πιπεριές, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το κρασί και ανακατεύουμε καλά.

2️⃣ Κόβουμε τα λουκάνικα και τα αραδιάζουμε κι αυτά στο ταψί. Ανακατεύουμε τον πελτέ με τη ντομάτα περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 45 λεπτά περίπου.

3️⃣ Λάδι οπως διαβάσατε δεν έβαλα καθόλου. Θα βγάλει το λουκάνικο τα δικά του. Προς το τέλος ανακατεύουμε με μια κουτάλα να πάει το λάδι απ τα λουκάνικα παντού.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από MPAXARI K KANELA  -
 

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Λεμονάδα σπιτική με άρωμα δυόσμου και μαύρη ζαχαρη 🥤🍷Απίθανη !!!!!

Η δική μου λεμονάδα !!!! Τι καλύτερο από σπιτική πολύ παγωμένη λεμονάδα με άρωμα δυόσμου και μαύρη ζαχαρη 🥤🍷Απίθανη !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ

 Βάζουμε 3 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μαζί με 5 κουταλιες μαύρη ζάχαρη να βράσουν για να λιώσει η ζάχαρη ,

Μολις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω 6 στυμμένα λεμόνια και αφήνω να πάρουν μία βράση .

Αφήνω να κρυώσουν και την βάζο σε μπουκάλι ή κανάτα στην οποία έχω ρίξει μέσα 3 φύλλα φρέσκο δυόσμο κ μισό λεμόνι κομμένο σε φετούλες .

Ρίχνω κ τον χυμό μέσα κ στο ψυγείο μετά .

Σερβίρω με παγάκια ...

Εγω επειδή δεν τρώω ζάχαρη έφτιαξα δικό μου στο οποίο άφησα να πάρει μία βράσει νερό με λεμόνια και μετά πρόσθεσα αφού απέσυρα από την φωτιά σιρόπι αγαυης απο ΑΒ πουλάνε .

Τα υπόλοιπα το ίδιο ...Απόλαυσηηηη !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου δροσερό με πραλίνα !!!


 

Σημερινό γλυκό ... Δίχρωμο γλυκό ψυγείου δροσερό εύκολο ιδανικό για όσους αγαπάνε την λευκή αλλά κ την σοκολατένια γεύση στα γλυκά!!!

ΥΛΙΚΑ

2 συσκευασίες μπισκότα digestive 500 γραμ σύνολο

700 γραμ φυτική κρέμα γάλακτος

1 συσκευασία πραλίνα σοκολάτας sissini

200 γραμ τυρί κρέμα'

200 ml γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα.

.



Εκτελεση

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα κ απλώνουμε σε ένα ταψί 30Χ22 περίπου.

Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος  σε μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα με τα 3/4 της πραλίνας κ ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε αφο'υ τα ομοιγενοποιήσουμε κ το 1/3 από την σαντιγί και ανακατεύουμε .

.





Ρίχνουμε στην υπόλοιπη πραλίνα λίγο ηλιέλαιο κ ανακατεύουμε να γίνει πιο ρευστή.

Κάνουμε πιτσιλιές επάνω από τα μπισκότα από την ρευστή πραλίνα.

Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση από την λευκή σαντιγί απλώνουμε κ βάζουμε από πάνω μία στρώση ξανά μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα .

.


.

Συνεχίζοντας απλώνουμε από πάνω σοκολατένια κρέμα,

Βάζουμε άλλη μία στρώσει μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα  και τελειώνοντας από πάνω με σαντιγί.

Ισιώνουμε την επιφάνεια κ το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 με 4 ώρες να παγώσει κ να δέσει.

Αφού το βγάλουμε διακοσμούμε με λίγη από την αραιωμένη πραλίνα που θα έχουμε κρατήσει λίγα τριμμένα μπισκότα κ λίγη τρούφα αν θέλουμε .

Κόβουμε κομμάτια σερβίρουμε κ απολαμβάνουμε ! 

.





Σημ.

Επειδή το έβαλα σε πιο μικρό ταψάκι μου περισσέψανε υλικά και έφτιαξα κ στο ποτήρι λίγα.

.





 Ετριψα 1 μπισκότο στο κάθε ποτήρι και έβαλα από πάνω κρέμα σοκολάτα .

Μετά ξανά έτριψα ένα μπισκότο κ έβαλα σαντιγί και τέλος στην μέση λίγη πραλίνα κ τριμμένο μπισκότο .Τέλεια έγιναν !!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΑΠΌ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ Giannos Valianos .

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Είναι σαν μια πίτσα λεπτής ζύμης… τραγανή γεμάτη γεύση!Ηπειρώτικη πίτα !


Ηπειρώτικη πίτα ! (Ζυμαρόπιτα, Αλευρόπιτα, Κασόπιτα) !!!Θα ξετρελαθείτε ! Είναι σαν μια πίτσα λεπτής ζύμης… τραγανή γεμάτη γεύση!Ηπειρώτικη πίτα ! (Ζυμαρόπιτα, Αλευρόπιτα, Κασόπιτα)

ΥΛΙΚΑ
3 Φλιτζ. αλεύρι γ.χ.
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι (εγώ πήρα διπλοστραγγιστό)
1 αυγό
2 κ.σ. Πετιμέζι (προαιρετικό)
1 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες (προαιρετικό)
1 καπάκι ρακή (προαιρετικό)
½ φλιτζ. αγουρέλαιο
260 γρ. βαρελίσια φέτα
250 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζ. γάλα 3,7%
60 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250.
Βουτυρώνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο το ταψάκι μας και ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ποτίζουμε με το πετιμέζι και τη ρακή το κρεμμύδι μας ανακατεύουμε να πάνε παντού και αδειάζουμε διάσπαρτα μαζί με τα υγρά τους τις ροδέλες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.(το κρεμμύδι με τη ρακή θα δώσουν μια υπέροχη γεύση στην πίτα μας)
Το βάζουμε στο φούρνο να «κάψει» ώστε να υποδεχτεί καυτό τον χυλό μας.

Κοσκινίζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, το γάλα,το γιαούρτι και το χτυπημένο αυγό.
Αραιώνουμε με το χλιαρό νερό ώστε να είναι ρευστός ο χυλός μας.
Χτυπάμε να πάρουμε έναν ζυμαρο-χυλό και τρίβουμε μέσα τη βαρελίσια φέτα μας και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αδειάζουμε στο καυτό ταψί μας και προσέχουμε να μην είναι σε ύψος πάνω από 1 δάχτυλο το πάχος της πίτας μας.
Τρίβουμε από πάνω το ανθότυρο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 και βάζουμε μέσα να ψηθεί (50-60 λεπτά)μέχρι να ροδίσει και να αρχίσουν να ξεροψήνονται οι γύρω άκρες της.

Συνταγή φωτογραφίες από κ. Leonidas Tarenidis‎ – Οι  Συνταγές της Γκόλφως

 

Ομελέτα λίγο διαφορετική !!!



 
  Σημερινό ... Μια συνταγή για μια ομελέτα πλούσια λίγο διαφορετική , πλήρες γεύμα που την εξαφανίζουν αμέσως γιατί αρέσει πολύ ...Είναι κ νόστιμη κ πολύ οικονομική !!!🥔

Υλικά ποσότητα υλικών όσο θέλετε η δικιά μου εδώ είναι για 2 άτομα .

2 μέτριες Πατάτες  κομμένες σε κυβάκια ή αν είναι μικρές οι πατάτες τις κόβουμε οπως τις τηγανίζουμε.

4 -5 αυγά

λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι -πιπέρι -έβαλα κ λίγη γλυκιά πάπρικα προαιρετικά .

.


Βάζω λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί κ ρίχνω μέσα τις πατάτες ... Δεν θέλω να τηγανιστούν αλλά να μαλακώσουν αρκετά.

Σπάω τα αυγά σε μπολ κ τα χτυπάω ..

Ρίχνω μέσα τις μαλακές πατάτες χωρίς λάδι .

Ρίχνω αλάτι πιπέρι πάπρικα κ ανακατεύω καλά κ το αφήνω 5 με 10 λεπτά να τραβήξουν τα υλικά .

Βάζω ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί αδειάζω το μείγμα .

Περιμένω να ψηθεί καλά από κάτω κ με ένα πιάτο αναποδογυρίζω ψήνετε και από την άλλη πλευρά και έτοιμη !!!

Είναι χορταστική  κ πάρα πολύ νόστιμη.

.


Σημ.

Εγώ μέσα στο μείγμα πρόσθεσα λίγη φέτα τριμμένη κ λίγο γάλα να φουσκώσει ... Αυτά ομως είναι δικά μου αν θέλετε τα βάζετε ..

Οπως κ να την φτιάξετε είναι καταπληκτικη οικονομική κ τρώγετε κ την άλλη μέρα άνετα αν μείνει -Εγώ τους την κάνω κ σαν σάντουιτς στα παιδιά με φύλλα μαρούλι ή ροδέλες από ντομάτα σε γωνίες από φρέσκο ψωμάκι  !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Σαλάτα με κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμη!!!.

Δροσερή σαλάτα με κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμη.!!! 🥰

Υλικά:
2-3 κολοκυθάκια μέτρια
1 πιπεριά φλωρίνης ψημ.
2-3 ντομάτες λιαστές
2-3 κ.σ. άνηθο
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1/2 σκελίδα σκόρδο
αλάτι & πιπέρι


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=8rfgEitW19M
 

Γλυκό ψυγείου-“κρέμα-σαντιγί-φρυγανιές !!!

Θέλω κι άλλο! Το γλυκό που τρώγαμε τα καλοκαίρια σαν παιδιά! Δεν το αλλάζω με κανένα άλλο!
>Αφήνεις ότι κάνεις, πας κουζίνα, μαζεύεις τα υλικά και ξεκινάς αυτή την απλή συνταγή για γλυκό, “κρέμα-σαντιγί-φρυγανιές !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

24 φρυγανιες          

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2 νεροποτηρα νερο με 2 νεροποτηρα ζαχαρη για 4 λεπτα οταν το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 βανιλια!Τοποθετουμε τις φρυγανιες στο ταπερ και ριχνουμε καυτο
το σιροπι !!  

              ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα,120 γραμμαρια κορν φλαουρ,(εγώ έριξα Κάστερ Παουντερ)1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,1 βανιλια!      

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει και διαλυουμε το κορν φλαουρ με λιγο γαλα απο το ζεστο το ριχνουμε μεσα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε προσθετουμε την βανιλια και ριχνουμε την κρεμα.πανω στις φρυγανιες!!!

Αφηνουμε να κρυωσει!!                 

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπαμε 2 φακελακια σκονη ΓΚΑΡΝΙ με 1 μισο ποτηρι κρυο γαλα!

Την τοποθετουμε απαλα πανω στην κρεμα!Και το βαζουμε στο ψυγειο!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Τυροπιτάκια εύκολα γρήγορα νόστιμα!!!

Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια !!!

 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε ένα αυγό

250 γραμ γιαούρτι

Αλλο τόσο καλαμποκέλαιο

Λίγο πιπέρι

500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γραμ χοντροκομμένη φέτα...

\Ζυμώνουμε ελαφρά κάνουμε μπαλάκια περνάμε αυγό και ψήνουμε για εικοσιπέντε λεπτά στους 170🌷🌷
 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Παλμιρα Αριστου
 

Γευστικά και αφράτα μπιφτέκια!! ❤️


 

Μια νέα εκπληκτική συνταγή 😋 για να φτιάξεις βήμα προς βήμα τα πιο γευστικά και αφράτα μπιφτέκια!! ❤️ Με εκπληκτικές τραγανές πατάτες, καλύτερες και από τις τηγανητές!

Υλικά
🔪500 γρ μοσχαρίσο κιμά (300 γρ Σπάλα-200 γρ Λάπα)
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪1 κτγ πελτέ ντομάτας
🔪1/2 ματσάκι μαιντανό
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
🔪2 κτσ φρυγανιά (40 γρ)
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1/2 κτγ ρίγανη
🔪1/2 κτγ πάπρικα
🔪πιπέρι
---
🔪3 μέτριες πατάτες
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
🔪1 κτσ μουστάρδα
🔪1/2 κτγ πάπρικα
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1/2 κτγ ρίγανη
🔪πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=nKzYZNjVpAw

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακοί πεντανόστιμοι !!!!


 
Σημερινό ... Οι Απόλυτοι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες που θα τρελάνουν μικρούς κ μεγάλους -τραγανοί κ αφράτοι νόστιμοι !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

4 κολοκυθάκια τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνοντας από πάνω λίγο αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους κ τα αφήνουμε για 15 λεπτά.

Τα στύβουμε πολύ καλά κ τα βαζουμε σε μπολ.

.


Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι 1 αυγό ψιλοκόβουμε 2 κρεμμύδια ή ένα μεγάλο κρεμμύδι 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια  ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο μισό ματσάκι μαϊντανό αρκετά φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα  κ προσθέτουμε 250 γραμ φέτα σε κομμάτια με το χέρι λιωμένη 200 γραμ γραβιέρα 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 κοφτή  κουταλιά μπέικιν πάουντερ κ ανακατεύουμε .

.





Τα πλάθουμε σε μέγεθος που θέλουμε αλευρώνουμε κ τηγανίζουμε .

Αν θέλετε τα ψήνετε στον φούρνο στρώνοντας στο ταψί λαδόκολλα .

180 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν .

.


.




Εγώ τα τηγανίζω μας αρέσουν ποιο πολύ !!!

Σερβίρουμε κ απολαμβάνουμε !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Σαλάτα του σεφ !!!



 
 

Σήμερα ... Υπέροχη δροσερή σαλάτα του σεφ !!!

Υλικά

5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι

10 ντοματίνια

10 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ

10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα

2 αυγά βραστά

αλατοπίπερο

Για την σως

2/3 κούπας μαγιονέζα

1-2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές σούπας κέτσαπ

1 κουταλιά σούπας ουίσκι ή κονιάκ

ελάχιστη μουστάρδα

.



Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε κι αυτά στην σαλατιέρα.

Αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.

Το τυρί και το ζαμπόν, το κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

Κόβουμε τα βρασμένα αυγά ροδέλες και τα τοποθετούμε με το κρόκο προς τα πάνω.

 Σε ξεχωριστό μπολάκι φτιάχνουμε τη σως  ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Οταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω την σως  !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

Μουσακάς Θεικός !!!


 Σημερινό ... Mουσακάς ...Τι να πω εδώ ... Χωρίς περιγραφή !!!! Απλά τέλειος !!!

Εγώ τον φτιάχνω με τον παραδοσιακό τρόπο όπως έμαθα από την μαμά μου κ ξετρελαίνονται όλοι !!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το μεγάλο ταψί της κουζίνας

Πλένω τις 6 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες κ αφαιρώ σαν ριγέ κάθετα την φλούδα.

Τις κόβω σε φέτες ρίχνω λίγο αλάτι τις ανακατεύω κ τις αφήνω στο σουρωτήρι όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα διότι δεν τραβάνε λάδι μετά .


----------------------------------------------------------------------------------------------

Ετοιμάζω τον κιμά

Στο μούλτι βάζω 2 μεγάλα κρεμμύδια κ 2 σκελίδες σκόρδο κ τα πολτοποιώ.

Βάζω λάδι σε βαθύ σκεύοσ κ βάζω το λιωμένο κρεμμύδι σκόρδο κ τα σοτάρω για λίγα λεπτά .

Προσθέτω τον κιμά και τον ανακατεύω ενώ συγχρόνως τον σπάω με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .

Μετά από λίγο προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά λίγη ζάχαρη κ ανακατεύω .

Βάζω στο μούλτι 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες μαζί με μία κουταλιά πελτέ κ ελάχιστο νεράκι κ τα χτυπώ να γίνουν σαν χυμός .

Το προσθέτω στην κατσαρόλα κ μαζί προσθέτω κ μισό ποτήρι νερού νερό κ αφήνω να σιγοβράζει   μέχρι να πιεί τα υγρά του.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανοίγω δύο αυγά λίγο από πάνω κ χωρίζω κρόκους με ασπράδι -θα τα χρειαστώ στην πορεία.

.


Ετοιμάζω την κρέμα -Η δοσολογία για το μεγάλο ταψί του φούρνου .

Βάζω την κατσαρόλα  στην φωτιά  κ ρίχνω μέσα 6 κουταλιές σούπας μινερβίνη έβαλα αυτά΄που λέει με κρέμα γάλακτος -Μπορείτε κ την απλή φυτίνη οπως μπορείτε κ με λάδι αλλά χάνει το φαγητό .

Μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω  αλεύρι -εγώ πια το βάζω με το μάτι -ομως εχει ένα κολπάκι η δοσολογία .

Ρίχνετε λοιπόν αλεύρι κ συγχρόνως ανακατεύετε μόλις αρχίσει κ κολλάει στον αυγοδάρτη σταματάτε .

Η ΦΩΤΙΑ ΧΑΜΗΛΗ

Προσθέτω κ τα 2 μπουκάλια γάλα λίγο αλάτι εγώ έβαλα κ μία υποψία από μοσχοκάρυδο -προαιρετικό είναι -κ ανακατεύω συνέχεια μην μου κολλήσει που θα αρχίσει να πήζει.

Μόλις πήξει ρίχνω τους 2 κρόκους από τα αυγά ανακατεύοντας κ μία χούφτα τυρι κεφαλογραβιέρα ανακατεύω κ έτοιμη .

Αν πήξει πολύ προσθέστε ή λίγο γάλα ακόμη ή λίγο νεράκι.

.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Καθαρίζω κόβω σε φέτες κ τηγανίζω πατάτες τις στρώνω σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς κενά και στο τέλος ρίχνω λίγο αλάτι κ πασπαλίζω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα .

Στύβω τις μελιτζάνες μία μία βάζω λάδι και τις τηγανίζω --

Μπορείτε να τις στρώσετε σε ένα ταψί μία μία να τις αλατίσετε να τις περάσετε με λάδι κ να τις ψήσετε ... κ το ίδιο να κάνετε κ με τις πατάτες .

Εμένα ο μουσακας μ αρέσει με τηγανητή μελιτζάνα κ πατάτα.

Αφού τις τηγανίσω όλες  τις στρώνω επάνω από τις πατάτες ρίχνοντας πάλι λίγη κεφαλογραβιέρα παντού ,

Από πάνω στρώνω τον κιμά στον οποίο έχω προσθέσει αφού κρύωσε τα ασπράδια των αυγών κ έχω ανακατέψει.
.


.,


Πασπαλίζω πάλι με λίγη κεφαλογραβιέρα παντού κ τέλος ρίχνω την μπεσαμέλ την ισιώνω πασπαλίζω με κεφαλογραβιέρα κ ψήνω αέρα προθερμασμένο φούρνο στους 180 κ μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ανέβασα στους 200 να ροδίσει !!! Έτοιμος !!!

Να κρυώσει και...ορμάμε !!! Είναι φανταστικός σε όλα !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν θέλετε πατήστε εδώ --  https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/ Και ελάτε στην παρέα μου !!!
 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Πεντανόστιμο φιλέτο Κοτόπουλο με μια ελαφριά καλοκαιρινή Σάλτσα!!!


 Πεντανόστιμο φιλέτο Κοτόπουλο με μια ελαφριά καλοκαιρινή Σάλτσα✌️ που θα απογειώσει το πιάτο είτε είναι με ρύζι η Πατάτες!😋

ΥΛΙΚΑ
🔪3 φιλετα κοτόπουλου (1 κιλό)
🔪500 γρ Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ (2 κούπες)
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪40 γρ ελαιόλαδο (4 κτσ)
🔪25 γρ κορν φλάουρ
🔪4-5 κόκκους Μπαχάρι
🔪1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
🔪Αλάτι κατά βούληση
🔪πιπέρι
----
🔪Ψιλοκομμένος μαιντανός
🔪Ρύζι μπασμάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=1V5MhDSDIys