Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Η πιο νόστιμη αρνίσια συκωταριά λαδορίγανη στο τηγάνι !!!


  Συκωταριά στο τηγάνι !!!

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

1 φλιτζάνι ξύδι

1 κσ αλάτι

1/2  κγ πιπέρι

1 κσ μουστάρδα

1 κγ ρίγανη

Χυμό από 1 λεμόνι

3 κσ Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζητήστε απ το χασάπης να σας καθαρίσει τη συκωταριά. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

2️⃣ Βάζουμε  τη συκωταριά σε βάθη μπολ με νερό και ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε στο ξύδι για 3 τέταρτα να φύγει η βαριά μυρωδιά.

3️⃣ Ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα κομμάτια σε βάθη τηγάνι. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει  σκεπασμένο  με ένα καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσει να πιάνει κρουστά στο τηγάνι. Τότε βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε το λάδι.

4️⃣ Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας αρκετές φορές τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά από όλες τις πλευρές.

5️⃣ Οταν έχει πάρει σκούρο χρυσάφι χρώμα είναι έτοιμη.

6️⃣ Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε απ το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.

7️⃣ Έτοιμη η τηγανιά να σερβιριστεί!!!!

Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από MPAXARI KAI KANELA

Γλυκάκια Ανατολίτικα σιροπιαστά !!!

 Ανατολίτικα σιροπιαστά !!!

Υλικά

250 γρ βούτυρο

150 ml ηλιέλαιο

250 γρ. γιαούρτι

1 μέτριο αυγό

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ σιμιγδάλι χοντρό

300 γρ. αλεύρι

1 κγ μπέικιν

1 φλιτζάνι αμύγδαλα σπασμένα για τη γέμιση.

Ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση

Σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

.



Εκτέλεση

1️⃣ Βαζουμε σε μια λεκάνη ή στόν κάδο του μίξερ τα υλικά και τα ζημώνουμε ελαφρά να γίνει ένα λείο ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε με μιά πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 με 20 λεπτά.

2️⃣ Το κόβουμε σε ίσα μέρη και το ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Με ένα κούπ πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά.

3️⃣ Παίρνουμε μιά καινούργια τσατσάρα και πλαταίνουμε λίγο το στρογγυλό μας να φτάσει στο μέγεθος της τσατσάρας. Βάζουμε  στή μέση λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θελουμε και το κλείνουμε ρολάροντας το πάνω στήν τσατσάρα γιά να κάνει το σχεδιάκι. Ενώνουμε τις δύο άκρες.

4️⃣ Τα αραδιάζουμε  σε ένα ταψί  με λαδόλολα και τα ψήνουμε στούς 180 αέρα και αντιστάσεις περίπου μισή ώρα (ανάλογα με τόν φούρνο μας) γιά να ροδίσουν όμορφα.

5️⃣Όσο ψήνονται εμείς βράζουμε το σιρόπι. Βαζουμε τα υλικά σε μιά κατσαρολίτσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα και 3 κσ απο κάποιο λικέρ της αρεσκίας μας ή κονιάκ γιά να δώσει ποιό ωραία γεύση..!!

6️⃣ Μόλις βγούν από τον φούρνο τα ρίχνουμε αμέσως σε χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να ρουφίξουν μέχρι μέσα. Τα βγάζουμε σε μιά πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πρίν τα σερβίρουμε.!!

 Από blog MPAXARI KAI KANELA - Συνταγή Stella Mouts
 
 

Αφράτο Κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ ❤️


ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ! Αφράτο Κέικ Χωρίς Αλεύρι σε 5 Λεπτά - Θα το Λατρέψετε!!!

 Συνταγή για Αφράτο Κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ ❤️


• 250 γρ. βρώμη
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 3 αυγά, μεσαία
• 150 γρ. καστανή ζάχαρη
• 80 γρ. ηλιέλαιο
• 2 βανιλίνες
• 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
• τριμμένη σοκολάτα


Αλέθουμε στο multi τη βρώμη και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη τα αυγά τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι βρωμης, προαιρετικά προσθεσε τριμμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ 20x5 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 40’.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ABAKLoEWfV0
 

Μαμαδίστικο Κέικ με Υπέροχα Αρώματα !!!

Το Κλασικό Μαμαδίστικο Κέικ με 1 Υλικό Έκπληξη που του δίνει το Άρωμα όλου του Χειμώνα!!
Ένα Ονειρικό Κέικ της Μαμάς με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν, διαχρονικό, κλασικό και με  1 Υλικό Από την Αγιάσο της Λέσβου που το κάνει τόσο Μυρωδάτο που πραγματικά θα τρώτε σε κάθε Μπουκιά όλο το άρωμα του Χειμώνα!!!

ΚΑΙΝΑΡΙ
Με καταγωγή από τα βάθη της Ανατολής αλλά βαθύ ρίζωμα στον γραφικό οικισμό της Αγιάσου στη Λέσβο, το καϊνάρι αποτελεί ένα δυναμωτικό ρόφημα που μοιάζει με τσάι και πίνεται συνήθως ζεστό τον χειμώνα. Αυτό εξάλλου σημαίνει και η ονομασία του που έλκει την καταγωγή της από το τούρκικο kaynar= βραστός, ζεματιστός, μεταφορικά όμως δηλώνει και την όμορφη αλλά απρόσιτη γυναίκα.Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, καρδάμο, πιπερόριζα και πιπέρι είναι τα βασικά συστατικά για ένα τσάι που φωνάζει Χριστούγεννα. Έντονο άρωμα, γεμάτη γεύση, μπαχαρικά να κάνουν πάρτι στο στόμα και το αναζωογονητικό κάρδαμο να ξυπνά τις αισθήσεις.

Μαμαδίστικο Κέικ με Υπέροχα Αρώματα !!!

5 Αυγά Μεσαία
450 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ Μπεικιν Παουντερ
250 γρ Ηλιέλαιο
250 γρ Γάλα
1 1/2 κουτ γλυκού Καϊναρι Σκόνη

Για Διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/ne_1UWMEkXk?si=EZggdIn4rLc5YDj-

Τσουρεκοκούλουρα, υπέροχη γεύση !!!

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στα Τσουρεκοκούλουρα μου, υπέροχη γεύση μαλακά, αρωματικά!!!

Υλικά
250 γρ.γιαουρτι στραγγίστο
160 γρ.ζαχαρη (αν θέλετε γλυκά βάλτε 200 γραμ.)
150  γρ.καλαμποκελαιο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φάκελο μπεικιν παουντερ
1 βανίλετα η 2 καψουλακια βανίλιας
3/4 φλιτζανακι ελληνικού χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 κουταλακι μαχλεπι
1/3 κουταλάκι κακουλέ
1/4 κουταλάκι  μαστίχα σκόνη
αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
 όσο
αλεύρι σας πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη που δεν θα κολαει σε λαδωμένα χέρια,μην την κάνετε πολύ σφικτή.
εμένα μου πήρε με αυτό το αλεύρι 650 γρ.

ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 αυγό
1-2  κουταλιές γάλα

ψήνουμε σε λαδόκολλα προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω ,ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=DuR_nLdiybg...
 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Τυροπιτάρια Κύμης Παραδοσιακά !!!


 
Τα παραδοσιακά τυροπιτάρια Κύμης !!!

ΥΛΙΚΑ..
 
Τρεις κουταλιές λάδι  
δύο κουταλιές της σούπας ξύδι,
λίγο αλάτι,
για μισό κιλό αλεύρι και λίγο παραπάνω το νερό το κανονίζετε περίπου ένα ποτήρι..🌹

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε φύλο με ολα ταπαραπάνω υλικά  .
Σε ένα μπολ έχουμε θρυμματισμένη φέτα 4 αυγά λίγο πιπέρι μια πρέζα αλάτι  
και δύο κουταλιές γιαούρτι..
Μετά βάζουμε το λάδι να κάψει το ρίχνουμε μέσα και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοψηθουν.!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Stauroula Milona-Κύμη ο τόπος που αγάπησα .

Κρεμώδη ζυμαρικά με σάλτσα από ντοματίνια και πέστο βασιλικού!!!

ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ! Συνταγή για τα πιο ΚΡΕΜΩΔΗ Ζυμαρικά με Σάλτσα από Ντοματίνια & Πέστο Βασιλικού !!

Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με σάλτσα από ντοματίνια και πέστο βασιλικού! Ένα φαγητό που θα το λατρέψει όλοι η οικογένεια!!!


Υλικά:

250 γρ. rigatoni Barilla
210 γρ. ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
1-2 κ.γ. μαυροπίπερο
αλάτι
2 κ.σ. pesto basilico e limone
30 γρ. παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σωτάρουμε για λίγο ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαυροπίπερο και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Βάζουμε τη σάλτσα στο μούλτι, την αλέθουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα rigatoni Barilla για 12’ και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα ντοματίνια, pesto basilica e limone, λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Τέλος γαρνίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=HHsST3Wj58Q

Το πιο εύκολο και αφράτο σπιτικό ψωμί του ΤΟΣΤ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ για Αφράτο Ψωμί του ΤΟΣΤ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!!!

Συνταγή για το πιο εύκολο και αφράτο σπιτικό ψωμί του ΤΟΣΤ! Δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά από έξω!

Υλικά:

540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
170 γρ. γάλα, κρύο
180 γρ. νερό
75 γρ. ηλιέλαιο
14 γρ. μαγιά στιγμής


Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ή το χέρι για περίπου 12′.

Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ψωμί.

Βάζουμε το ψωμί σε μια λαδωμένη φόρμα 10×30 εκ., σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=9mXsnXHl1tQ
 

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Κοτόσουπα αυγολέμονο είναι 100% η πιο γευστική σούπα !!!


Αυτή η Κοτόσουπα αυγολέμονο είναι 100% η πιο γευστική σούπα που θα έχεις δοκιμάσει!!!Ακόμα και τα παιδιά σου που δεν τρώνε Κοτόσουπα θα σου ζητήσουν και δεύτερο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ
🔪1 κοτόπουλο (1/2 στήθος, 2 μπούτια κοτόπουλο και 2 φτερύγες)
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 πατάτες
🔪2 καρότα
🔪Σέλινο
🔪80 γρ. ρύζι καρολίνα
🔪30 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κ.γ αλάτι
🔪Πιπέρι
🔪1 λίτρο καυτό ζωμό κοτόπουλο
🔪1700 μλ βραστό νερό
---
🔪2 μέτρια αυγά
🔪Χυμό από 2 λεμόνια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=wtJmrrnAx3U
 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ένα Ονειρικό Κέικ Λεμονιού σούπερ Αφράτο, σούπερ Σιροπιαστό !!!


  Οταν έχεις Λεμόνια και Αμύγδαλα πιστεύω Γίνονται Θαύματα!!
Ένα Ονειρικό Κέικ Λεμονιού σούπερ Αφράτο, σούπερ Σιροπιαστό  με Απίστευτη Λεμονένια Γεύση και την απόλυτη επιγευση του Αμυγδάλου απλά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό πιστέψτε με!!

Σιροπιαστό Κέικ Λεμονιού με Αμύγδαλο !!!

Για το Κέικ
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 Λεμόνια
4 Αυγά μεσαία
170 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
180 γρ Αμύγδαλα πούδρα

Για το Σιρόπι
100 γρ Νερό
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμός απο 3 Λεμόνια
Ξύσμα απο 2 Λεμόνια

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/oQUhM1IHYbc?si=Dg8_YJ0L3d4VKWHS

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Υπέροχα αφράτα pancakes με 3 μόνο υλικά και 40 γρ. Πρωτεΐνης!!!

ΦΟΥΛ στην Πρωτεΐνη! Αφράτα Pancakes με 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ και 40 γρ. Πρωτεΐνη!!!
 

Υπέροχα αφράτα pancakes με 3 μόνο υλικά και 40 γρ. Πρωτεΐνης!!! Το κάθε κομμάτι έχει μόνο 118 γρ. θερμίδες !!!

Υλικά:

•200 γρ. πουτίγκα πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
•2 αυγά
•80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

Βάζουμε σε ένα μπολ την πουτίγκα πρωτεΐνης με γεύση βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι φουσκώνει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.

Σχηματίζουμε 4-5 pancakes και μόλις αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε προαιρετικά με βούτυρο και μέλι.

Το κάθε ένα pancake έχει 118 γρ. θερμίδες (χωρίς το μέλι και το βούτυρο).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=GAV7JY2ol08
 

Πεντανόστιμο κέικ χωρίς μίξερ με 4 μόνο υλικά!!!

ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ! Για Πανεύκολο και λαχταριστό Κέικ με 4 ΜΟΝΟ Υλικά!!!

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ χωρίς μίξερ με 4 μόνο υλικά!


Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)


Λιώνουμε με ένα πιρούνι τιςμπανάνες μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά μέχρι να ανακατευτούν στο μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε δύο λαδωμένες φόρμες μιας χρήσης 19x7 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 30′.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και αμύγδαλα φιλέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=tFHM5-dIifk
 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τηγανοψωμα!!! Δοκιμάστε τα!!!

Τηγανοψωμα!!! Μία συνταγή με πολύ μεράκι!! Δοκιμάστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ
500 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κομοτηνής
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση:
Τυρί φέτα
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα τριμμένη 

.





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σέ μία λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι,,το αλάτι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον και μετά χωρίζουμε τη ζύμη σέ δέκα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα με πλάστη η με τα χέρια σε μικρή πιτουλα προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα, φρέσκο τριμμένο πιπέρι) και κλείνουμε ξανά σέ μπαλιτσα.
Τέλος ανοίγουμε πολύ εύκολα με τα χέρια την γεμιστή ζύμη σέ πιτουλα, κάνουμε και μία τρύπα στη μέση με το δάχτυλο (για να τηγανίζετε και εσωτερικά)και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα και από τις δύο μεριές.
Καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό από -- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook Instagram Tik tok.
 

Πτι φουρ βανίλιας!Αφράτα και πανευκολα!!!


 
Πτι φουρ βανίλιας!Αφράτα και πανευκολα!! Πάρτε ένα κορνε ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε ότι σχέδια σάς αρέσουν! Ότι εποχή και να είναι συνδιάζονται άψογα με τον καφέ η το τσάι!!!


ΠΤΙ ΦΟΥΡ
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ.βουτυρο
300 γρ.αλεύρι για ολες τις χρησεις Μύλοι Κομοτηνής
2 κρόκους αυγών
120 γρ.ζάχαρη άχνη
50γρ.κορν φλαουερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

.




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζουμε το χτύπημα .

Στην  συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι κοσκινισμενο ,κορν φλάουερ,τις βανιλιες και το αλάτι. 

Στρώνουμε σε ταψιά λαδόκολλα  και με ενα κορνε βάζουμε τα μπισκοτα στο ταψί.

Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 12-13λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.

Η αλλιώς μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρυσάφι χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και καλή απόλαυση!


Σημείωση •Μολις κρυώσουν αλείφετε με μαρμελάδα αν θέλετε!
Ενώστε τα και.......... βουτήξτε τα στην σοκολάτα!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία.


Εκτέλεση φωτό συνταγή από - Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook

''Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας"Υπέροχη συνταγή !!!

''Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας"Υπέροχη συνταγή που πραγματικά θα ενθουσιάσει όλους στην οικογένεια!Δοκιμάστε την !!!  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι πλήρες
200γρ.μαργαρίνη
50 ml καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανιλιες
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
600γρ.ζάχαρη
450 ml νερό
500 ml χυμο πορτοκαλιου


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο.Τα ξεχωρίζουμε καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο.Το βάζουμε στους 180 βαθμους για 10-15 λεπτά να ξεραθούν λιγο.
Σ ενα μπολ χτυπάμε με σύρμα η το μιξερ  το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά,το γιαούρτι,την μαρμελάδα το ξύσμα,το καλαμποκέλαιο, το μπεικιν,και της βανιλιες  να γίνουν μια κρέμα.

Προσθέτουμε τα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα.

Οσο ψήνετε το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι ,βαζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου.Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.

Συνταγή από -- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.