Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Victoria Cake το πιο Διάσημο Κέικ Του Κόσμου !!!

 

Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά, το Victoria Cake είναι η απόλυτη έκφραση της απλότητας και της τελειότητας!!!

Victoria Cake το πιο Διάσημο Κέικ Του Κόσμου - Θα το φτιάχνεις συνέχεια όταν θα το δοκιμάσεις
Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά, το Victoria Cake είναι η απόλυτη έκφραση της απλότητας και της τελειότητας στη ζαχαροπλαστική! Αφράτα, βουτυρένια παντεσπάνια ενώνονται με πλούσια, σπιτική μαρμελάδα και μια υπέροχη στρώση σαντιγί, δημιουργώντας ένα κέικ που θα σε κάνει να το φτιάχνεις ξανά και ξανά!

ΥΛΙΚΑ
🔪250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
🔪250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
🔪4 μεγάλα αυγά
🔪250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 🔪50 γρ. Γάλα
🔪1 κ.γ.   μπέικιν πάουντερ
🔪2 βανιλίνες
---
🔪1 κουτάκι Morfat Creamy (250 γρ.)
🔪2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
---
🔪μαρμελάδα φρούτα του δάσους
🔪Σμέουρα
---
🔪Ζάχαρη άχνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=PMY1ky1L9LY

Τουρσοφάσουλο ή Λάχανο τουρσί με φασόλια -Θρακιώτικο !!!


  Σήμερα το μεσημεριανό μας ήταν λάχανο τουρσί με φασόλια, ένα φαγητό Θρακιώτικο που το αγαπάμε τόσο πολύ!!! Εμείς οικογενειακώς το λέμε τουρσοφάσολο!!


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μούλιασα από χθες βράδυ μισή φλυτζάνα φασόλια και σήμερα το πρωί τα σιγοέβρασα μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τα σούρωσα και κράτησα το ζωμό τους.

Ψιλοκόβω μισό λάχανο τουρσί δικό μου-γίνετε κ με του εμπορίου -,το στραγγίζω λίγο με τα χέρια μου και το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά να βγάλει τα υγρά  του.

Μπόλικη πάπρικα, μπόλικο ελαιόλαδο κι ανακατεύω καλά.

Μία καυτερή πιπεριά και ρίχνω ζωμό από τα φασόλια να σκεπαστεί το λάχανο.

Βράζω μέχρι να μαλακώσει, μισή ώρα περίπου και τέλος ρίχνω τα φασόλια.

Σιγοβράζω άλλα 20 λεπτά περίπου, προσθέτω λίγο μπούκοβο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε... Αυτό το φαγητό στον Έβρο συνήθως φίλοι μου το φτιάχνουμε όταν μας περισσεύει φασολάδα.

Τότε γίνεται κοκκινιστό λόγω της σάλτσας, εγώ σήμερα προτίμησα να μην βάλω καθόλου ντομάτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κεφτεδάκια κοκκινιστά κουσκούς!!!

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με χοντρό κουσκούς!!!❤️

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμωσα: 400 γρ.κιμά ανάμεικτο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 αυγό, δύο φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο, ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Έβαλα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στη συνέχεια έπλασα κεφτεδάκια,τα αλεύρωσα και τα πέρασα λίγο από το τηγάνι με ελαιόλαδο.

Τα αφαιρώ και στο ίδιο ( βαθύ) τηγάνι προσθέτω λίγο ακόμη ελαιόλαδο,μια ντομάτα τριμμένη και μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ.

Ανακατεύω καλά και ρίχνω μία γεμάτη φλυτζάνα κουσκούς.

Προσθέτω 3 φλυτζάνες νερό, αλάτι, πιπέρι και τα κεφτεδάκια μου.

Σβήνω τη φωτιά και το αφήνω για 5 λεπτά να τραβήξει λίγο.

Μεταφέρω σε σκεύος με καπάκι, εγώ χρησιμοποίησα γιουβέτσι.

Προσθέτω λίγα ντοματίνια, σκεπάζω και ψήνω στους 180 β.για 40 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Τσιζκέικ ατομικά όνειρο !!!

Τσιζκέικ ατομικά τα αγαπημένα μας, πολύ εύκολα !!!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου.


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

150 γρ. μπισκότα Digestive τα χτύπησα στο μούλτι και τα ανακάτεψα με 60 γρ.βούτυρο  (ανάλατο)λιωμένο.

Μοίρασα σε 12 φορμάκια που ειχα βάλει χαρτάκια και πίεσα καλά το μείγμα.

Χτύπησα στο μίξερ 300 γρ. τυρί κρέμα  ν'αφρατέψει με 100γρ. ζάχαρη  και μετά ένα ένα προσθεσα 2 μεγάλα αβγά.

Πρόσθεσα 2 βανίλιες,1κ.σ.χυμό λεμόνι και μιάμιση κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.

Τέλος 185γρ.κρ.γάλακτος και τα χτύπησα όλα μαζί.

Μοίρασα την κρέμα στα φορμάκια κι έψησα στους 160β.αέρα για 15 λεπτά.

Αφού ψήθηκαν τα άφησα να κρυώσουν και μετά τα έβαλα στο ψυγείο.

Γαρνίρω με τη  δική μαρμελάδα φράουλα  και φρέσκιες -Γίνετε κ με του εμπορίου 🍓🍓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελίνα Σκλάβου -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 
 

Νηστίσιμα Αφράτα Τσουρέκια Αφρός!!!

Νηστίσιμα Τσουρέκια Αφρός υπέρ αφράτα σαν σύννεφο, με Εκπληκτικά, Πεντανόστιμα, Αρωματικά υλικά που σίγουρα θα κάνουν πάταγο. Συνταγή Όνειρο πραγματικά που δεν θα πιστεύει κανείς ότι τα συγκεκριμένα Τσουρέκια είναι Νηστίσιμα!!!

Νηστίσιμα Αφράτα Τσουρέκια Αφρός!!!

Για το Προζύμι
117 γρ χλιαρό Νερό
60 γρ Νωπή Μαγιά
25 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
87 γρ Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις

Για τα Νηστίσιμα Τσουρέκια
500 γρ Χυμό Πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
5 γρ Μαχλεπι
1 κουτ γλυκού κακουλε τριμμένο
3 δάκρυα Μαστίχας Χίου σε σκόνη
113 γρ Ηλιέλαιο
2 βανίλιες
310 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια
Λίγο αλάτι
1100 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια (Robin Hood το Κίτρινο)

Για Επικάλυψη
50 γρ Γάλα Αμυγδάλου
1 κουτ γλυκού Μέλι
Φουντούκια Τριμμένα Χονδροκομμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=oNnjWvJsGzM
 

Κουλουράκια Πασχαλινά Βανίλιας με 3 Βούτυρα !!!

Με 3 Βούτυρα Φτιάχνουμε Πασχαλινά Κουλουράκια απλά Θεϊκά!!
Συνταγή Απόλυτης Επιτυχίας, Συνταγή Όνειρο χωρίς να υπερβάλω καθόλου. Τόσο Αρωματικά, τόσο Τραγανά Κουλουράκια Πασχαλινά δεν έχετε ξανα δοκιμάσει και Φυσικά τα 3 Είδη Βουτύρου συμβάλουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Φτιάξτε αυτά τα Πασχαλινά Κουλουράκια φέτος και σας το Εγγυώμαι δεν πρόκειται να αλλάξετε συνταγή!!!

.


Πασχαλινά Κουλουράκια Βανίλιας με 3 Βούτυρα του BakeiT

200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ Βούτυρο Γάλακτος (Αιγοπρόβειο)
150 γρ Βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ Ζάχαρη άχνη
3 Βανίλιες
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
30 γρ Γάλα πλήρες
1 κουτ γλυκού Μαχλέπι
950 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ

Για το Άλειμμα
1 Αυγό
1 κρόκος Αυγού
1 κουτ γλυκού Νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=hBIRkQUNfAo
 

Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

Ρεβίθια φούρνου απίστευτα νόστιμα !!!

Ρεβίθια φούρνου πεντανόστιμα !!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Έβαλα από χθες βράδυ( για 12 ώρες) μισό κιλό ρεβίθια σε νερό με 1 κ.σ.χοντρό αλάτι.

Σήμερα το πρωί τα  ξέπλυνα καλά και τα σιγόβρασα για μία ώρα να μαλακώσουν.

Τα άφησα στην άκρη και σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε φετούλες, 1 πράσο και 1σκ.σκόρδο ψιλοκομμένα,1  καρότο τριμμένο και μία πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη.

Μόλις μαράθηκαν πρόσθεσα τα ρεβίθια με λίγο από το ζωμό τους,1 κρεμμύδι,1 καρότο και 1 πιπεριά Φλωρίνης.. όλα ολόκληρα.2 δαφνόφυλλα κι αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν.

Τα σιγοβράζω μισή ώρα να μαλακώσουν τα λαχανικά

 Τέλος τα μεταφέρω σε σκεύος με καπάκι, πιπέρι, ρίγανη, μπόλικη πάπρικα.

Ψήνω στους 180 β.για 45 λεπτά, ξεσκεπάζω, αλατίζω καλά και ψήνω άλλα 15 λεπτά να μείνουν με το λαδάκι τους!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Ελίνα Σκλάβου -Ομάδα - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ !!!

Εκμέκ κανταΐφι ...Το διάσημο γλυκό μου !!!- Γκόλφω Νικολού

Υλικά βάσης
600 γρ.κανταΐφι
300 βούτυρο

Σιρόπι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κομματάκι λεμόνι 🍋
1 βανιλετα

Κρέμα
1+1/2  λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό Μάννα ΚΕΡΑΜΑΡΗ
3 κρόκους
1,5 ποτήρι ζάχαρη
2 βανιλετες
ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνι η σαντιγί χτυπημένη με 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
αμύγδαλο φιλέ ψημένο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=bQDE4Xv9rs8
 

Αφράτα μαλακά τσουρεκάτα κουλουράκια !!!

Τα Τσουρεκάτα κουλούρια μου μαλακά κ αφράτα λιώνουν στο στόμα !!!


Υλικά
250 γρ.γιαούρτι στραγγίστο
160 γρ.ζαχαρη (αν θέλετε γλυκά βάλτε 200 γραμ.)
150  γρ.καλαμποκελαιο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φάκελο μπεικιν παουντερ
1 βανίλετα η 2 καψουλακια βανίλιας
3/4 φλιτζανακι ελληνικού χυμό πορτοκαλιού
1 μικρό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 κουταλακι μαχλεπι
1/3 κουταλάκι κακουλέ
1/4 κουταλάκι  μαστίχα σκόνη
αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
 όσο
αλεύρι σας πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη που δεν θα κολαει σε λαδωμένα χέρια,μην την κάνετε πολύ σφικτή.
εμένα μου πήρε με αυτό το αλεύρι 650 γρ.

ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 αυγό
1-2  κουταλιές γάλα


Ψήνουμε σε λαδόκολλα προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω ,ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=DuR_nLdiybg&feature=youtu.be
 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

Χταποδάκι ξυδάτο σούπερ !!!

Ετσι φτιάχνω εγώ πάντα το χταπόδι και εξαφανίζετε στο λεπτό !!! Χωρίς καθόλου κόπο απλά κ πολύ νόστιμα... Χταποδάκι ξυδάτο σούπερ!!!

Υλικά

Χταπόδι -κατεψυγμένο εδώ

ελαιόλαδο

μηλόξυδο ,ή απλό ξύδι

ρίγανη  

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνω το χταπόδι σε θερμοκρασία δωματίου .

Το πλένω καλά αφού ξεπαγώσει και το τοποθετώ στην κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό  .

Σκεπάζω την κατσαρόλα σε  θερμοκρασία στο 4 το μαγειρεύω και αυτό βγάζει μόνο του το νερό που πρέπει.

Μετά από 45 λεπτά  δοκιμάζω να δω αν έγινε μαλακό ...

Συνεχίζω μέχρι να δοκιμάσω κ να τρώγετε να έχει μαλακώσει.

Προσέχω να έχει το  ζουμάκι του .

Μόλις δω ότι είναι εντάξει ρίχνω ελαιόλαδο κ μπόλικο μηλόξυδο και  λίγη ρίγανη .

Μία βράση κ το αποσύρω από την εστία

Αλάτι δεν βάζω καθόλου .

Το βγάζω κ σε ξύλο  κοπής το κόβω και το τοποθετώ σε μπολ μαζί με το ζουμάκι του ..

Γίνετε απίθανο !!!

Πολλοί οταν βράζει βάζουν κ ενα φύλλο δάφνης εγώ το φτιάχνω όπως σας είπα και είναι πολύ νόστιμο κ μαλακό .

Το διατηρώ σε κλειστό μπολ στο ψυγείο για αρκετές μέρες αν περισσέψει .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
 

Ανακαλύψτε τη συνταγή για νηστίσιμα μανιτάρια αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος!!!

Πεντανόστιμα Νηστίσιμα Μανιτάρια Αλά Κρεμ Χωρίς Κρέμα Γάλακτος!!!

Ανακαλύψτε τη συνταγή για νηστίσιμα μανιτάρια αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος! Αυτή η εύκολη και υγιεινή συνταγή είναι ιδανική για τη Σαρακοστή και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της. Ιδανική για νηστεία, χωρίς ζωικά προϊόντα, και με υπέροχη κρεμώδη υφή, θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή!

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200-250 ml νερό
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
60 γρ. γάλα καρύδας
μαϊντανός

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2'-3'.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2'-3'.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τον κύβο λαχανικών, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα αμυγδάλου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τέρμα, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 8'.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=HoyZ6hH1QRg
 

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με❤️ το ιδανικότερο κουρκούτι για τραγανή κρούστα!!!

Εύκολος και πεντανόστιμος Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με❤️ το ιδανικότερο κουρκούτι για τραγανή κρούστα!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
🔪αλεύρι γ.ο.χ
---
🔪660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
🔪100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
🔪400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
🔪1 κ.γ. κουρκουμά
🔪2 κ.γ. αλάτι
🔪2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
---
🔪700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
🔪4 σκελίδες σκόρδου
🔪100 γρ. ελαιόλαδο
🔪50 γρ. λευκό ξίδι
🔪1 κ.γ. αλάτι
🔪2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
---
🔪Ηλιέλαιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=M7iDZ8Da8yM

 
 

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Πορτοκαλόπιτα Κέικ σε ένα Μπολ όλα, χωρίς Μίξερ σούπερ Αφράτη!!!



 Θέλετε μια Πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα Κέικ σε ένα Μπολ όλα, χωρίς Μίξερ σούπερ Αφράτη και Σιροπιαστή;
Ίσως από τα Ωραιότερα Σιροπιαστά Γλυκά,χωρίς Μίξερ με απλά υλικά όλα σε ένα Μπολ, φτιάχνετε σε 5 λεπτά και το αποτέλεσμα απλά Μοναδικό!! Πόσο Σιροπιαστή είναι; νομίζω τα λέει όλα η εικόνα!!!

Ανακαλύψτε τη μοναδική τεχνική που κάνει αυτή την πορτοκαλόπιτα απίστευτα αφράτη και ζουμερή! Με άρωμα φρεσκοτριμμένου πορτοκαλιού, ανάλαφρη υφή και τέλειο σιρόπι – αυτή η συνταγή είναι εγγύηση! Δοκιμάστε τη και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Πορτοκαλόπιτα Κέικ Απίστευτη !!

Για την Πορτοκαλόπιτα
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 Αυγά
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 5%
100 γρ Λιωμένο Αγελαδινό Βούτυρο
150 γρ Χυμό Πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
2 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
50 γρ Σταγόνες Σοκολάτας Γάλακτος (Προαιρετικά)

Για το Σιρόπι
550 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
550 γρ Νερό
1 ξυλάκι Κανέλας
2 φέτες Πορτοκάλι
2 φέτες Λεμόνι
1 Βανίλια
3-4 Σταγόνες χυμό λεμονιού
200 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://youtu.be/5Re2sE9hiNQ?si=yJGoPVeM1NOtBzNW
 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025

Νηστίσιμο Κέικ καρότο 🥕 πορτοκάλι 🍊,πανευκολο.!!!Vegan -



Το πιο ωραίο μαλακό γευστικό, Νηστίσιμο Κέικ καρότο 🥕 πορτοκάλι 🍊,πανευκολο.!!!Vegan -

Υλικά για ταψί η τσερκι 20 αρι

120 ml καλαμποκελαιο
150 γρ.ζαχαρη
200ml χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές ινδική καρύδα
280 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για κάθε χρήση
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2,5 κουταλακια μπεικιν
1 κουταλάκι ξύδι
80ml βραστό νερό
1 βανιλετα η 2 βανιλακια
2μετρια καρότα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
μια τσιμπια κανέλα
ψήσιμο σέ προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 35λεπτα περίπου.
ΓΛΑΣΣΟ
χυμό μισού πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ όσο πάρει μέχρι να έχετε ένα λείο μετριο γλάσο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ταιριάζει τέλεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=6RcFGcKIEWA
 

Πολύ ωραία θρεπτική υγιεινή πεντανόστιμη Ρεβιθοσαλάτα με ψητά λαχανικά !!! Vegan .


 

 

Σημερινό ...Πολύ ωραία θρεπτική υγιεινή πεντανόστιμη Ρεβιθοσαλάτα με ψητά λαχανικά !!! Οσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο γευστική  !!!! -Vegan -

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια -έβαλα 300 γραμ- από το βράδυ στο νερό .

Το πρωί τα στραγγίζουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει αρκετά κ βράζουμε μέχρι να τρώγονται .. Δεν βάζουμε τίποτα άλλο κατά το βράσιμο σκέτα .

Οταν βράσουν τα σουρώνουμε . 

.

..

Σε ταψάκι βάζουμε 2 μελιτζάνες 3 πιπεριές Φλωρίνης και 2 κεφάλια σκόρδο αφού πρώτα πλύνουμε τα λαχανικά και κόψουμε το σκόρδο από πάνω μεριά .

Ρίχνουμε ελαιόλαδο  αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς μέχρι να δοκιμάσουμε με το πιρούνι κ να δούμε ότι ψηθήκανε .
.


Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν .

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβουμε επάνω σε ξύλο κοπής.

.


Ψιλοκόβουμε κ τις πιπεριές Φλωρίνης -δεν τις ξεφλουδίζουμε απ έξω -

Τα βάζουμε σε μπολ που θα φτιάξουμε την σαλάτα μας .

Ζουλάμε επάνω στο μπολ και τα σκόρδα να βγεί ο πολτός τους .

.


Ρίχνουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι πιπέρι λίγο μηλόξυδο προαιρετικά ή λεμόνι ή και σκέτα όπως σας αρέσει ρίχνουμε κ λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά .

Φρυγανίζουμε λεπτές φέτες ψωμάκι και .. βουτάμε !!!! .. Είναι φανταστική και διατηρείτε στο ψυγείο αρκετές ημέρες !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

dr.vegan