Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Mαυρομάτικα φασόλια!

2 ποτήρια φασόλια μαυρομάτικα
1 ματσάκι άνηθο
3 κρεμμύδια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
...4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 4 ποτήρια νερό ,
τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι σχεδόν να τρώγονται.
Τα σουρώνουμε .
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια λίγο να μαραθούν,
προσθέτουμε και τον πελτέ ,ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό,
αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μαυρομάτικα,τον άνηθο, αλάτι, και το πιπέρι.
Βράζετε μέχρι να τα δείτε να χυλώσουν.









*Ρεβύθια στην γάστρα!!




Πεντανόστιμα ρεβίθια στην γάστρα !!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ντομάτες φρέσκες
...1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κλωναράκια άνηθο
2 φύλλα δάφνης
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
[προαιρετικά αν θέλετε μέσα στην γάστρα προσθέτετε και λουκάνικα]
αντί για αλάτι χρησιμοποιώ ένα σπιτικό κύβο κνόρ με λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν με κρύο νερό και 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
Το πρωί τα ξεπλένουμε πολύ καλά,[βάζοντας το αλάτι αποφεύγουμε το τρίψιμο με την σόδα]
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό ,τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε τόσο όσο να τρώγονται σχεδόν.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην γάστρα .
ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιολαδο,το κρεμμύδι τσιγαρίζω να μαραθεί σε σιγανή φωτια,προσθέτω και την πιπεριά
κομμένη σε λωρίδες χοντρές,προσθέτω και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό , φρέσκες ντομάτες τριμμένες .την δάφνη ,
τον άνηθο,και τον κύβο, και μαγειρεύουμε να πήξει λίγο η σάλτσα
Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα ρεβίθια και σκεπάζω την γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς,
Αν θέλετε προσθέστε και λουκανικάκια τώρα σ αυτό το στάδιο.Καλή επιτυχία!!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ με ινδοκάρυδο!! Φανταστικό εύκολο γλυκό !!!!!




Υλικά


1φλυτζ τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
...1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι [200]γρ γιαούρτι
4 αυγά χωρισμένα
20γρ.1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι


Σιρόπι


3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
καρύδα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη χτυπάμε να γίνουν αφράτα,προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους.μετά το γιαούρτι ,ξύσμα,βανίλιες, μπέκιν πάουντερ,καρύδα ενώ συγχρόνως χτυπάμε  με το μίξερ τα ασπράδια χώρια σε μαρέγκα ,τα προσθέτομε κι αυτά κ τέλος το σιμιγδάλι διαδοχικα λίγο μαρέγκα λίγο σιμιγδάλι και το αλεύρι .

Αδειάζουμε  το μίγμα σε ταψάκι μικρό αφού το έχουμε  βουτυρώσει.
Το ψήνουμε  στους 170 με αέρα, αν δέν έχετε αέρα στούς 180 βαθμούς .ώσπου να ψηθεί και  να το δούμε  να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτό το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το σιρόπι πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα σιγά σιγά να μην μας διαλυθεί .

Για το σιρόπι


Βράστε τα υλικά για 10 λεπτά .. Να είναι καυτό γλυκό ,καυτό σιρόπι περιχύστε το με προσοχή σιγά σιγά με κουτάλι για  να μην σας κάνει λακουβίτσα !






Και χωρίς καρύδα  από πάνω αν σας αρέσει σκέτο ..
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτέδες αυγολέμονο!! φανταστικοί κι εύκολοι !!


 περίσσεψε κιμάς?? κάντε τα μπιφτέκια ,φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο ταψάκι με αλουμινόχαρτο ,βάλτε λίγο λάδι ΄να μην κολήσει ,και ψήστε ,η ,μαζί με το κυρίως φαγητό,η ,βάλτε τα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης!!













 αναλογία  γιά πιλάφι,1  ποτήρι ρύζι ,2 ποτήρια νερό ,βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουτ.σούπας βούτυρο μαζί με το ρύζι ,το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει ,ρίχνουμε το ανάλογο νερό ,βάζουμε κι αντί για αλάτι ι κύβο ζωμό κρέατος ,χαμηλώνουμε την φωτιά κι ώσπου να τελειώσει το νερό ,είναι έτοιμο σπυρωτό σπυρωτό !!




 Αν περισσέψει απο το κιμάσ βάλτε το κατάψυξη ,φτιάξτε μπιφτέκια .




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
3 κουτ σούπας λάδι
...3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο κ στιμμένο καλά
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια νερό
1 κύβο κρέατος
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι
ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ
Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη ,προσθέστε τα κρεμμύδια,το ψωμί,το λάδι ,το αυγό το ένα,αλατι,πιπέρι.μαιντανό.κ ζυμώνετε .Πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες κ τους βάζετε σ ένα ταψάκι ,η πυρέξ κ τους ψήνετε στούς 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βάζετε το νερό σε μία κασαρόλα με το κύβο να πάρει 2-3 βράσεις,ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες καί τους βράζετε για 5 λεπτά.Για ευκολία και 100% επιτυχία βάλτε στο μούλτι το δεύτερο αυγό 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ,κ το χυμό από τα λεμόνια ,χτυπηστε καλά για 1 λεπτό.Περιχύνετε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και καλή σας όρεξη!! Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές,η με ρύζι,η ότι άλλο σας αρέσει .

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σπιτικές υπέροχες εύκολες ,καριόκες !!!
















ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΑΣΜΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 μικρό γάλα Δέλτα
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο χέρι
2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
5 σοκολάτες κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη ,η αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο , κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο.
Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.καλη επιτυχία!!

 αΑπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Χωριάτικη τυρόπιτα με φανταστική γεύση !!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ  ΦΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html








ΥΛΙΚΑ
500 γραμ αλεύρι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
3 κουτ σούπας λάδι
...ΓΕΜΙΣΗ
5 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το φύλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλα.Ανοίξτε τα με τον τρόπο που λέω .Σε ένα μπολ έχετε θρυμματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού,ανακατεύετε καλά και σε ένα ταψί βάζετε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνειά του και φύλο και λάδωμα 2 φύλα από κάτω ,μετά γέμιση εδώ κι εκεί διάσπαρτη την μισή,ξανά φύλο ,λάδι,γέμιση όλη πλέον και από πάνω άλλα 2 φύλα ,χαράσσουμε και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι με αυγό [χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό με 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι]ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά . 

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια Ογκρατέν!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια πέννες
μισή κοκκινη πιπεριά
300 γραμ.γκούντα τριμμένη
200 γραμ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
10 φετούλες μπέικον
10 φετούλες ζαμπόν
1 κουτ.σούπας βούτυρο
1 μεγάλη κρέμα  γάλακτος ,η δύο μικρές
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμενο νερό,τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο πυρέξ,η σε ενα ταψάκι,σε ενα τηγάνι βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο και ολα τα ψιλοκομμένα υλικά μας ,πιπεριά,μπέικον,ζαμπόν.τα σωτάρουμε σε σιγανή φωτιά ως οτου να μαραθούν,τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί ,ρίχνουμε και τα τυριά  κρατώντας γκούντα για να  καλύψουμε το ταψάκι μας η το πυρέξ μας.τα ανακατεύουμε πολύ καλά ,βάζουμε και το υπόλοιπο τυρί από πάνω και ρίχνουμε παντου απο πάνω την κρέμα γάλακτος ,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μ'εχρι να ροδιση η επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,κόβουε κομμάτια και σερβίρουμε!!καλή επιτυχία ,και καλή όρεξη!!!















Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σνίτσελ!!












ΥΛΙΚΑ
σνίτσελ χοιρινά
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
αλεύρι
...λάδι για το τηγάνισμα
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα σνίτσελ,τα βουτάμε μέσα στά αυγά που έχουμε ανακατέψει ,μετά τα τυλίγουμε με το αλεύρι ,ξανά τα βουτάμε στο αυγό,και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά,έχουμε βάλει λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τα τηγανίζουμε για να μην αρπάξουν.τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσοξανθίσουν.Γίνονται πολύ γρήγορα,είναι εύκολα ,και σχετικά οικονομικά!!