Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ με ινδοκάρυδο!! Φανταστικό εύκολο γλυκό !!!!!




Υλικά


1φλυτζ τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
...1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι [200]γρ γιαούρτι
4 αυγά χωρισμένα
20γρ.1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι


Σιρόπι


3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
καρύδα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη χτυπάμε να γίνουν αφράτα,προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους.μετά το γιαούρτι ,ξύσμα,βανίλιες, μπέκιν πάουντερ,καρύδα ενώ συγχρόνως χτυπάμε  με το μίξερ τα ασπράδια χώρια σε μαρέγκα ,τα προσθέτομε κι αυτά κ τέλος το σιμιγδάλι διαδοχικα λίγο μαρέγκα λίγο σιμιγδάλι και το αλεύρι .

Αδειάζουμε  το μίγμα σε ταψάκι μικρό αφού το έχουμε  βουτυρώσει.
Το ψήνουμε  στους 170 με αέρα, αν δέν έχετε αέρα στούς 180 βαθμούς .ώσπου να ψηθεί και  να το δούμε  να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτό το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το σιρόπι πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα σιγά σιγά να μην μας διαλυθεί .

Για το σιρόπι


Βράστε τα υλικά για 10 λεπτά .. Να είναι καυτό γλυκό ,καυτό σιρόπι περιχύστε το με προσοχή σιγά σιγά με κουτάλι για  να μην σας κάνει λακουβίτσα !






Και χωρίς καρύδα  από πάνω αν σας αρέσει σκέτο ..
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ