Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μελιτζάνες γεμιστές με κασέρι, Πολύ νόστιμο φαγητό !!!



ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες   μακρόστενες  [τσακώνικες]
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
500 γραμ .ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια ,τόσα όσες και οι μελιτζάνες
αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη -λάδι

Καθαρίζουμε από το κοτσάνι της μελιτζάνες  τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν και τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην  σειρά. Έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια το κασέρι και με το χέρι κάνουμε μία ''τομή'' και το βάζουμε στην μέση της κάθε μελιτζάνας .Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο .Προσθέτουμε και τις ντομάτες  αλάτι,πιπέρι .και ζάχαρη  και μαγειρεύουμε για 1 τέταρτο περίπου .Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα λαχανικών πάνω από τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλετε πασπαλίστε όλη την επιφάνεια  του φαγητού με κάποιο τριμμένο μαλακό τυρί .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κέικ με κεράσι ,καρύδα ,και μαρμελάδα!!






ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.ζάχαρη
250 γραμ.βούτυρο [απλό βιτάμ]
6 αυγά
80 γραμ.καρύδα
150 γραμ.[μόνο] αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
250 γραμ.κεράσια [χρειαζόμαστε τόσα όσα να  μπούν διάσπαρτα στο ταψάκι μας]
10 κουτ.σούπας μαρμελάδα κεράσι [εδώ  έβαλα και λίγη φράουλα μαζί]
μισό λεμόνι το χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]  Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε και  τους κρόκους μόνο.
2] Το αποσύρω από το μίξερ και χωρίς χτύπημα με μία σπάτουλα προσθέτω κι ανακατεύω ,καρύδα,τα ασπράδια σε μαρέγκα,
και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένο.
3]Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι  [μέθεθος λίγο μεγαλύτερο από το σχήμα τούρτας] αφού το έχω βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι όλη την επιφάνειά του.
4] Βάζω από πάνω την μισή μαρμελάδα διάσπαρτη  [δείτε φωτό] και με το χέρι ανοίγω τα κεράσια βγάζω τα  κουκούτσια από τα κεράσια και τα τοποθετώ κι αυτά διάσπαρτα αρκετά κοντά το ένα με το άλλο.
5] Εχω ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω γιά περίπου 50 λεπτά .
Κατά το ψήσιμο τα κεράσια θα κρυφτούν μέσα στο κέικ ,αλλά ΄΄οταν ψηθεί και το αναποδογυρίσετε θα είναι από πάνω και μέσα !
6] Αφου ψηθεί το βγάζουμες από το φούρνο ,το αφήνουμε να κρυώσει  ΕΝΤΕΛΩΣ και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα .
7] Προσθέτω από πάνω σε όλη την επιφάνεια  την υπόλοιπη μαρμελάδα που την έχω ζεστάνει και έχω αραιώσει με το χυμό μισού λεμονιού.Καλή επιτυχία   γίνετε τέλειο!!!



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο με αρακά και φασολάκια!!








ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 κιλό αρακά [αυτήν την εποχή φρέσκο]
500 γραμ.φασολάκια  [φρέσκα]
3 ντομάτες  ώριμες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ.σούπας πελτέ [προαιρετικά]
λάδι
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]Βαζουμε το λάδι και το κρεμμύδι  το σκόρδο  στην κατσαρόλα μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
2]προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες με τα χέρια μας και τον πελτέ,μαζί και το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
3]Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου .ΑΝ χρειάζετε λίγο νερό τόσο οσο να σκεπάζει το κοτόπουλο προσθέτουμε .
4]προσθέτουμε και τα λαχανικά μας ,αρακά φασολάκια και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα ακόμα , [δοκιμάστε  ο χρόνος εξαρτάτε κι από την ποιότητα του αρακά]
5] Λιγο πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά 10 λ επτά περίπου προσθέστε και τον μαιντανό .Καλή σας όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μαρμελάδα φράουλα!








ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
μισό λε...μόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Πλένουμε καλά τις φράουλες ,κόβουμε το κοτσανάκι και μετά μία μία τις πατάμε λίγο με το χέρι μας μέσα στην κατσαρόλα να μην διαλύονται να μένει και λίγο φράουλα.
2]Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ,ανάβουμε το μάτι και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό τον αφαιρούμε .Ο χρόνος για να δέσει η μαρμελάδα είναι περίπου 25 -30 λεπτά ,θα το δείτε να ''στέκετε'' στην ξύλινη κουτάλα σας.
3] Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας στίβουμε μέσα και το μισο λεμόνι και ανακατεύουμε ,την κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπασμένη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο .Εγώ την διατηρώ στο ψυγείο πάντα! Καλή επιτυχία!

Γαύρος στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαύρο
1 κρεμμύδι μέτριο σε ροδέλες
1\2 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 μ...έτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λάδι
1 λεμόνι -αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο τον πλένουμε και τον βάζουμε σε ταψάκι .Ρίχνουμε το λάδι ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε ελαφρώς.Από πάνω βάζουμε την ντομάτα,πιπεριά,και κρεμμύδι,προσθέτουμε και λιγότερο από  μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο .

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα φράουλα η αγαπημένη των παιδιών!!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Πλένουμε καλά τις φράουλες ,κόβουμε το κοτσανάκι και μετά μία μία τις πατάμε λίγο με το χέρι μας μέσα στην κατσαρόλα  να μην διαλύονται να μένει και λίγο φράουλα.
2]Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ,ανάβουμε το μάτι και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό τον αφαιρούμε .Ο χρόνος για να δέση  η μαρμελάδα είναι περίπου 25 -30 λεπτά ,θα το δείτε να ''στέκετε'' στην ξύλινη κουτάλα σας.
3] Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας στίβουμε μέσα και το μισο λεμόνι και ανακατεύουμε ,την κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπασμένη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο .Εγώ την διατηρώ στο ψυγείο  πάντα! Καλή επιτυχία! 

Γαρίδες με σκόρδο και κονιάκ!




Η συνταγή αυτή κανονικά γίνετε με πιό μεγάλες γαρίδες .
ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
1-2 φύλλα δά...φνη
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
μισό ποτήρι κονιάκ μαζί με λίγο νερό .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι το σκόρδο και τις γαρίδες    [ αφού πρωτα τις έχουμε πλύνει και στραγγίξει]    μέσα στο τηγάνι .
Σωτάρουμε για 7-8 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ-νερό.Προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα,και το αλατοπίπερο,και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του .
Εύκολο ,γρήγορο ,και πολύ νόστιμο!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Λιγκουίνι με γαρίδες! πολύ νόστιμο πιάτο !









Γιά να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ..Μαγειρική και Συνταγές


ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ !!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!
 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ .[ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ 2 ΓΕΡΙΔΟΥΛΕΣ!]
5 Γαρίδες σχετικά λίγο μεγάλες
6 κλωνάρια σέλινο χονδρό κομμένο σε μακρόστενες λωριδίτσες, η σέλερι.
1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο κι αυτό σε μακρόστενες λεπτές λωριδίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδελίτσες
1 καρότο μέτριο κομμένο σε λεπτές λωριδίτσες
200 γραμ.φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 φύλο δάφνη
1 1\2  κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 1\2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
λίγο λάδι
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
1 πακέτο λιγκουινι μακαρόνια
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας να είναι έτοιμα,πλένουμε τις γαρίδες ,κόβουμε την φέτα σε κυβάκια,αφού έχουμε βράσει το λιγκουίνι στο χρόνο που αναγράφει  επάνω στο πακέτο τα έχουμε σουρώσει και τα αφήνουμε στην άκρη.
2] Βάζουμε  το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις γαρίδες  και τα ανακατεύουμε  για λίγο προσεκτικά.Προσθέτουμε και το καρότο,το κολοκυθάκι,δάφνη,σέλερι ,η κλωναράκια σέλινο  και ανακατεύουμεπροσθέτοντας και το ζωμο και το πιπέρι  και  βράζουν για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε και την φέτα ,τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά .
3]Προσθέτουμε και το λιγκουίνι  και περιμένουμε να πιούν το ζουμί τους .
5]Προσθέτου,ε στο τέλος και το βούτυρο ,ανακατευουμε και ..καλή μας όρεξη !!!
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γλώσσες τραγανές με κουρκούτι ,φανταστικές!!!!!










Για να σας γίνουν καταπράσινα τα λαχανικά μην τα σκεπάζετε ποτέ όταν βράζουν και μην τα αφήσετε να παραβράσουν και να τα βγάζετε ανμέσως με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα!







ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες
λάδι για το τηγάνισμα
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 μπύρα μικρή
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας παχύς χυλός
1 αυγό
λίγο αλάτι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι.
Τις αλατίζουμε και λίγο.
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα,ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός,προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού ΜΟΝΟ [κρατάμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο] και ξαναανακατεύουμε .
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα με τον αυγοδάρτη [αφού τον έχουμε ξεπλύνει] και ξαναανακατεύουμε [φανταστικό κουρκούτι τραγανό ,χρησιμοποιήστετο γιά όλα τα ψάρια σε φιλέτα]Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί ,μην κάψει και αρπάξουν βουτάμε το ψάρι μέσα και τηγανίζουμε ,κάθε φορά που θα βγάζουμε τηγανισμένα τα τοποθετούμε γιά λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα ,Καλή σας όρεξη!!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Φασολάκια!!




ΥΛΙΚΑ
1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]

Ρεβύθια!



ΎΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
10 ποτήρια νερό
6 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 1\2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1-2 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουννα τα σκεπάζει το νερό ,προσθέστε και1 κουταλιά της σούπας αλάτι.Μετά [το πρωί] τα ξεπλένετε σε πολλά νερά και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μια ουρωτήε ξεσκέπαστη κατσαρόλα .Με μία κουτάλα μαζεύετε τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια και το πετάτε.Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα το βράσιμο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν [ανάλογα τα ρεβίθια] Σε μικρό μπώλ διαλύετε το κόρν φλάουρ ,σε 2-3 κουταλιές νερό κρύοπροσθέστε και το χυμό λεμονιού ,το λάδι,το αλατοπίπερο και 1 φλυτζανι τσαγιού νερό΄ανακατέψτε καλά και αδειάστετο στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.Ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.
ΣΗΜ.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια ξεφλουδισμένα.