Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τέλεια μακαρονόπιτα!!











ΥΛΙΚΑ
πακέτο φύλλα χονδρά για πίτα
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
300 γραμ.φέτα ,[σκέτη ,η μαζί με άλλα τυριά]
5 αβγά χτυπημένα
λίγο βούτυρο
ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΕΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,προσθέτουμε τα αβγά,το βούτυρο,το τυρί και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λάδι-βούτυρο,απλώνουμε το μισό από το μείγμα μακαρονιών πάνω στό φύλλο καί βάζουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα κι αυτά με το μείγμα λαδιού -βουτύρου.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή την στρώση και από πάνω τά υπόλοιπα φύλλα.Χαράσσουμε την πίτα.Χτυπάμε σε ένα μπόλ το αβγό,το λάδι, και το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .Αφήνουμε να κρυώσει πρίν την κόψουμε .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κιμαδόπιτα πράσο,καρότο!!















ΥΛΙΚΑ
500γραμ κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα τριμμένα
4 πράσα κομένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια
1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλο κρούστας
αλατοπίπερο
μισό ποτήρι νερού λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
1\2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και σοτάρουμε,προσθέτουμε και τον κιμά,σοτάρουμεγιά 5-10 λεπτά,προσθέτουμε καρότα πράσα [τα οποία πράσα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά και σουρώσει]ανακατέύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες αλατοπίπερο,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε και το κρασί και μόλις το πιεί ολο το ζουμί τραβάμε από την φωτιά .Προσθέτουμε τον μαιντανό και το σιμιγδάλι ,ανακατεύουμε καλά καί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει .Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα .Κάθε φύλλο και λάδωμα σε όλη την επιφάνεια ,βάζουμε τα μισά ρίχνουμε και στώνουμε την γέμιση ωραία και βάζουμε τα υπόλοιπα από πάνω .Χαράσωμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και χτυπάμε 1 αυγό με  το λάδι,και το γάλα ,και το ρίχνουμε από πάνω .Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γαριδομακαρονάδα ,καταπληκτική συνταγή ,δική μου!










ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
πιπεριές, απο μία πορτοκαλί,κόκκινη,πράσινη,κίτρινη
1  σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι κομμένο μακρόστενα
μαιντανό
ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου
4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!Ησυνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!! 
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
ΚΟΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΓΑΡΙΔΕΣ 7 ΕΥΡΩ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 2 ΕΥΡΩ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παγωτό σπιτικό ,απλά τέλειο! Homemade ice cream ,just perfect!






ΥΛΙΚΑ
1 morfat creamy,στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλων υπάρχει
2 1\2 φλυτζάνια κρύο φρέσκο γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ στήν μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά την morfat κρέμα ώσπου να γίνει αφράτη.Χαμηλώστε την ταχύτητα και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας το φρέσκο παγωμένο γάλα,και το 1 κουτί ζαχαρούχο.Τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλικό κουτί παγωτού η και τάπερ πλαστικό και αφήστε το για 1 ώρα στην κατάψυξη .Ξαναχτυπήστε το μίγμα που έχει μισοπαγώσει για άλλα 5 λεπτά περίπου και ,αφήστε το τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη .Γίνετε φανταστικό!!!!!!!!
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέστε 250 γραμ.λιωμένη κουβερτούρα.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ
Προσθέστε 3 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑ
Προσθέστε 1\2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη μαζί με λίγη ζάχαρη.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μακαρόνια με μπέικον,καί μανιτάρια !! Απόλαυση σκέτη!!






ΥΛΙΚΑ
1 Κρέμα γάλακτος [προτιμώ MORFAT CREAMY φυτική σαντιγί]
1 πακέτο μακαρόνια ,η πέννες,η άλλα  ζυμαρικά της αρεσκείας σας
150 γραμ.μπέικον
150 γραμ.μανιτάρια φρέσκα [φρέσκα]
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ,η, μαργαρίνη
1 αυγό
τυρί ανάμικτο ,ρεγκάτο και παρμεζάνα
αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση al dente .
Σέ ένα βαθύ τηγάνι ,σοτάρεται το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Αφού σωταριστούν τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά ,ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος , χτυπάτε και ολόκληρο το αυγό και το προσθέτετε μαζί .
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να πάρει μία βράση  η σάλτσα  ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνετε μέσα στό τηγάνι τα ζυμαρικά ,ανακατεύετε και σε 2 λεπτά τα αποσύρετε από την φωτιά .
Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυριά.
Αν σας αρέσει πασπαλίστε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παλαμίδα πλακί στό φούρνο !!

Πλούσια κλασική σε γεύση συνταγή για ψάρι πλακί στον φούρνο !!






ΥΛΙΚΑ
1 Παλαμίδα
μαϊντανό 1 ματσάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ψάρι καλά,το χαράσσουμε από πάνω και το γεμίζουμε με σκόρδο,μαϊντανό ,κ κρεμμύδι,και μέσα εκεί που βγάζουμε τα σπάραχνα το γεμίζουμε .
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις  βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα .τις ντομάτες .το ελαιόλαδο ,κ το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά ,βάζουμε και το ψάρι στην μέση ετσι όπως το έχουμε ετοιμάσει ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω ,προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι .Εγώ εδώ χρησιμοποίησα γάστρα .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παλαμίδα πλακί στό φούρνο !!

Πλούσια κλασική σε γεύση συνταγή για ψάρι πλακί στον φούρνο !!






ΥΛΙΚΑ
1 Παλαμίδα
μαϊντανό 1 ματσάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ψάρι καλά,το χαράσσουμε από πάνω και το γεμίζουμε με σκόρδο,μαϊντανό ,κ κρεμμύδι,και μέσα εκεί που βγάζουμε τα σπάραχνα το γεμίζουμε .
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις  βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα .τις ντομάτες .το ελαιόλαδο ,κ το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά ,βάζουμε και το ψάρι στην μέση ετσι όπως το έχουμε ετοιμάσει ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω ,προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι .Εγώ εδώ χρησιμοποίησα γάστρα .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ