Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ομελέτα με λουκάνικα,εύκολο & χορταστικό πιάτο !!




Oμελέτα με λουκάνικα


 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για 2 άτομα
5 αβγά
4 κουταλιές σούπας γάλα
3-4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί [γραβιέρα,κεφαλοτύρι,ρεγκάτο]
2-3 λουκάνικα Φρανκφούρτης ,μπορείτε και γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι [ψιλοκομμένο]
2 πατάτες λεπτοκομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας  [προαιρετικά]
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα





1] Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και στραγγίζουμε τα μανιτάρια απο τα νερά της κονσέρβας.

2] Σπάμε τα αβγά σε ένα μπόλ τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη καλά η με πιρούνι ,προσθέτουμε το τυρί ,το γάλα,το αλατοπίπερο και χτυπάμε λίγο ακόμη.

3] Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό μεγάλο σχετικά τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε για λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα λουκάνικα  και τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει ελαφρώς ,  κι ανακατεύουμε μερικά λεπτά όλα μαζί .

4] Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και ψήνουμε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά της .

5] Με την βοήθεια  ενός μεγαλύτερου πιάτου από την επιφάνεια του τηγανιού μας γυρίζουμε και ψήνουμε την ομελέτα κι από την άλλη πλευρά.

6] Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα κ αν σας αρέσει πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Καλή σας όρεξη !!

ΜΥΣΤΙΚΑ
Η ομελέτα γίνετε πιό αφράτη αν προσθέσουμε 2 κουταλιές σούπας νερό,τα μανιτάρια είναι προαιρετικά.
.





1





Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τυροπιτάκια εύκολα ,νόστιμα,και γρήγορα!!








 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για 20 περίπου τυροπιτάκια
φύλο κρούστας κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 7 πόντους
300 γραμ.φέτα
6 κουταλιές σούπας γάλα [προτείνω εβαπορέ]
1-2 αβγά
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι




 Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.αβγά,πιπέρι,γάλα ,ανακατεύουμε καλά.
Βαζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας 1 κουταλιά κοφτή από την γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
εχουμε βάλει το λάδι στο τηγάνι να κάψει ελαφρώς τα τοποθετούμε μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν .
Τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και  μετά στο πιάτο σερβιρίσματος .

Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδω Μαγειρική και Συνταγές 

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!




Χοιρινό φρικασέ !


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κιλό χοιρινό
4 μαρούλια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο ,η ,μία σελινόριζα ψιλοκομμένη για πιό ωραία γεύση
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
χυμό απο λεμόνια
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι ,η κόρν φλάουρ



  Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τοκρέας ,τα κρεμμύδια ,το πράσο,η την σελινόριζα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.[περίπου 50 -60 λεπτά]
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ,αλάτι ,πιπέρι και μαγειρεύουμε  μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται τα λαχανικά.
Προσέχουμε να έχει λίγο ζουμάκι για το αβγολέμονο .
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Βάζουμε στο μούλτι τα αβγά ολόκληρα ,το χυμό λεμονιών,και το αλεύρι ,η το κόρν φλάουρ.τα χτυπάμε όλα μαζί και κουνόντας την κατσαρόλα τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας ,Αφήνουμε να πάρει 1 -2 βράσεις κι είναι έτοιμο !
Αλλος τρόπος αλλά με κίνδυνο να κόψει το αβγό αν δεν είμαστε έμπειρες  είναι ο κλασικός τρόπος της μαμάς,χτύπημα με το πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι και μετά το ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα .

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κεφτεδάκια της γιαγιάκας μου !!! Τραγανά και πεντανόστμα !!!







Kεφτεδάκια της γιαγιάς Ελενίτσας !!!

 500 γραμ.κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φραντζόλα και λίγο παραπάνω μπαγιάτικο ψωμί  μουλιασμένο σε νερό μαζί με την κόρα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα ψιλά με το χέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ξύδι
λίγο ελαιόλαδο για μέσα στην ζύμη
3 κουταλιές της σούπας νερό μέσα στην ζύμη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι





 Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά ,κιμά ,αλάτι,πιπέρι,ψωμί στιμμένο πολύ καλά,ρίγανη,αυγό,ξύδι,κρεμμύδια.σκόρδο,ξύδι ,νερόμλάδι.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε το μπόλ με ένα πιάτο ,με καπάκι ,η με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι τόσο όσο να σκεπάζονται οι κεφτέδες μέχρι την μέση.
Πλάθουμε στρογγυλούς τους κεφτέδες και μετά τους πατάμε να γίνουν λίγο πλακέ.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά να κάψει λίγο ,αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε .Ισως οι πιό νόστιμοι κεφτέδες που θα έχετε φάει !!!
ΜΥΣΤΙΚΑ .
το πολύ ψωμί
και όταν τηγανίζουμε δεν τους γυρνάμε παρά μόνο μία φορά, δηλαδή
θα περιμένουμε να τηγανιστούν από την μία πλευρά και γυρνάμε άλλη μία από την άλλη .




 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό .




Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα & βασιλικό!

 

Μερίδες: 5
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο μακαρόνια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα Μπάρμπα Στάθης
1 κρεμμύδι μέτριο αλεσμένο στο μούλτι ,η στον τρίφτη
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
αλάτι -πιπέρι-1 κουτ.γλυκού κοφτό  ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κοφτό ξερό βασιλικό
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
τυρί τριμμένο αν δεν νηστεύετ




 Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και τα καίμε η  με βούτυρο ,η με λάδι .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για  λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι.
προσθέτουμε τον πελτέ ,τα κομματάκια ντομάτας ,το αλάτι ,το πιπέρι την ζάχαρη,το βασιλικό και 1 ποτήρι νερό .
Χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε λίγο την κατσαρολίτσα μας γιατί πιτσιλάει και βράζουμε μέχρι να πήξει ,να δέσει η σάλτσα μας .

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά!

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά!


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 65' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 300 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
3 φλυτζάνια του καφέ κριθαράκι χονδρό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένη ,η, 1/2 κιλού φρέσκες ώριμες
1 κουτ.σούπας πελτέ
4 κουταλιές σούπας λάδι
5 κλωνιά μαιντανό
ελάχιστο αλατοπίπερο




 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει όλος ο κιμάς .
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Ριχνουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την μία κουταλιά πελτέ μέσα στην κατσαρόλα .
Προσθέτουμε και τον μαιντανό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά με την ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά,
Οταν το κατεβάσουμε από την φωτιά το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρουμε ,






Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!









Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!

Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 45' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 6 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
45 γραμ.καστανή ζάχαρη

Για το κράμπλ
1 κουβερτούρα σε τρίμματα
30 μπισκότα πτί μπέρ
75 γραμ.βούτυρο
120 γραμ.καστανή ζάχαρη



Για το κράμπλ
Κάνουμε τα μπισκότα σε μικρά τρίμματακαι τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει  και την ζάχαρη ανακατεύουμε με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180 βαθμούς .
Ανακατεύουμε τα κομματάκια μήλου με τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με την ζάχαρη και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ.
Από πάνω μοιράζουμε και τα τρίμματα κουβερτούρας και τέλος ρίχνουμε και το κράμπλ,
Φουρνίζουμε για 35 λεπτά ,σερβίρετε σε ποτήρι και τρώγετε κρύο ,όχι ζεστό .

Αντί για κουβερτούρα για πιο ευκολία χρησιμοποίησα σταγόνες Γιώτης .