Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

-Ψάρι γλώσσα ραγού !!










4

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φιλέτα γλώσσας
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
χυμό λεμονιού




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον μαιντανό,το σέλινο,το σκόρδο,το κρεμμύδι,και σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο ,και 2 ποτήρια νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τις γλώσσες στην μέση,στα δύο κατά μήκος τυλίγουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή ,προθέτουμε και τον βασιλικό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα να δούμε αν έχει ζουμάκι ,αν το δούμε να έχει πήξει προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Βάζουμε στο μούλτι το αυγό,το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε το μίγμα 2-3 λεπτά .Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε και το κατεβάζουμε από την φωτιά [κάτ αυτόν τον τρόπο που χτυπάω το αυγολέμονο δεν κόβει ποτέ δοκιμάστε το ]
Σερβίρουμε αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες .Καλή όρεξη !!!

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μηλόπιτα με λίγες θερμίδες με μαύρη ζάχαρη FYTRO!!














 

Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1 κιλό μήλα
70 γραμ.μαύρη ζάχαρη fytro [για πασπάλισμα]
λίγη κανέλα
ΖΥΜΗ
170 γραμ.αλεύρι
80 γραμ.βούτυρο μαργαρίνη
80 γραμ μαύρη ζάχαρη fytro
1 αυγό
20 γραμ.καρύδι τριμμένο




 

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπόλ τα ζυμώνουμε ελαφρά ,τα κάνουμε μπαλάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο .
Σε ένα ταψάκι μέγεθους τούρτας κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και τα τοποθετούμε στην σειρά .
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και με την ζάχαρη [70 γραμ.] και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την στρώνουμε πάνω στα ψημένα μήλα ,ξαναφουρνίζουμε για 20 λεπτά να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα .

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σάμαλι ,το γλυκό των παιδικών μας αναμνήσεων ..!!











500 γραμ .σιμιγδάλι χονδρό
500 γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
500 γραμ.ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό μαγειρική σόδα ,η αν δεν έχετε 1/2 κουταλάκι αμωνία
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αδειάζουμε στο ταψί ,δεν χρειάζετε να του βάλουμε λάδι ,η βούτυρο δεν κολλάει .
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σκουρήνει το χρώμα του.
.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 10 λεπτά .Αφαιρούμε την λεμονόφλουδα και περιχύνουμε το σάμαλι .

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Kολοκυθάκια στο τηγάνι .









 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


2 κολοκυθάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο




Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις πατάτες για τηγάνισμα.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .

*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σνίτσελ χοιρινά η εύκολη νόστιμη λύση !!!




 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


4 σνίτσελ χοιρινά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
μίγμα μπαχαρικών για κρέας
2 αβγά
ελαιόλαδο





Ετοιμάζουμε τα υλικά μας να τα έχουμε κοντά .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε την φρυγανιά ,το αλεύρι δίπλα ,και σε ένα βαθύ μπόλ τα αβγά χτυπημένα.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ ,ρίχνουμε και το μίγμα μπαχαρικών και τα τρίβουμε να πάει παντού .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια θερμοκρασία .
Μόλις ζεσταθεί καλά ,αλευρώνουμε τα σνίτσελ,μετά τα βουτάμε στο αβγό ,και τέλος στην φρυγανιά .


Τα τηγανίζουμε από την μία πλευρά να πάρουν χρυσαφί χρώμα περίπου 5-8 λεπτά και μετά τα γυρνάμε από την άλλη,τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε .
Συνοδεύονται με πουρέ,με πατάτες τηγανιτές,με σαλάτα σκέτα,με ρύζι ,η ,ότι άλλο της αρεσκείας μας .






Mακαρόνια με κιμά από σόγια.!!

 







 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 μικρό πακετάκι σόγια για κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με τα χέρια [η ένα κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας]
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ι ξυλάκι κανέλας [προαιρετικά]
1 σκελίδα σκόρδο [προαιρετικά]
3-4 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο




Από το βράδυ βάζουμε σε ένα μπόλ την σόγια και το γεμίζουμε με νερό να μουλιάσει καλά.
Στίβουμε πολύ καλά την σόγια .
Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά μαζί με το λάδι ,προσθέτουμε και το κρεμμύδι ,και το σκόρδο αν βάλουμε και σοτάρουμε να γυαλίσουν .Προσθέτουμε και την σόγια ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα πελτέ ,τις λοωμένες ντομάτες ,αλάτι,ζάχαρη,πιπέρι,μαιντανο και το ξυλάκι κανέλλας αν βάλουμε .Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και ένα ποτήρι με νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα μας και να δοκιμάσετε να τρώγετε η σόγια ,θέλει περίπου 60 λεπτά.
Αν πεί το νεράκι προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και τυράκι κι είναι Φανταστικά!!Αφαιρώντας τπ τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα.



 






 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 κιλό φρέσκος η κατεψυγμένος μπακαλιάρος
4 καρότα κομμένα σε φετούλες
2 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
2 πατατούλες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια σε φετούλες
5 κλωνιά σέλινο κομμένο σε κομμάτάκια
3 κλωνιά μαιντανο.3 άνηθο ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στα 4 κομμένη
αλάτι πιπέρι





Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε πολύ καλά [αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε πρώτα]
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 8 φλυτζάνια νερό μαζί με το πιπέρι ,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη .
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τον μπακαλιάρο χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου
Αν το ψάρι δεν σκεπάζετε από το νερό βράζουμε τον μισό χρόνο από την μία πλευρά και τον άλλο μισό χρόνο
το γυρίζουμε από την άλλη .
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα ,σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .

*Αν θέλετε περάστε μερικά λαχανικά από τον μύλο των χόρτων και αφού έχετε σουρώσει το ζουμί ρίξτε το μέσα να γίνει πιο πηχτό.

xoιρινές μπουκίτσες με πιπεριές


 







155

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές 1 πράσινη ,1 κόκκινη ,1 κίτρινη κομμένες σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 ποτήρια νερού κρασί λευκό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Αν θέλουμε για πιό ολοκληρωμένο φαγητό κόβουμε μικρές πατατούλες και τις προσθέτουμε μέσα στο ταψί .





Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς .
Καλό είναι για περισσότερη νοστιμιά να το βάλουμε σε γάστρα .
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ,η και πουρέ ,κι ακόμα πιό εύκολο είνα αν κόψουμε μικρές πατατούλες μέσα στο ταψί και ψηθούν όλα μαζί
Τρώγετε ακόμα και σκέτο με μία ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας .

Χαλβάς με σταγόνες μαύρης σοκολάτας !!








 

 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια  νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο μαύρη σοκολάτα Γιώτης σε σταγόνες
Βάζουμε σε μία καταρόλα την ζάχαρη με το νερό και την κανέλα ,ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά .
Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά .να μην σκουρήνει πολύ ..
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά [εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή τον αβγοδάρτη] ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Παίρνουμε την φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας για να λιώσει μέσα και να πάει παντού . .
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε ολη την επιφάνεια. .
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά όταν κρυώσει σε πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ,γίνετε άλλο πράγμα σε γεύση !!!