Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Παγωτό βανίλια souper !!




1 κουτί σαντιγί φυτική παγωμένη
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες



Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες  καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να  λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με πράσο και κιμά!!




Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Εδώ μία διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο!!!!
1 κουτί ταλιατέλες
3 πράσα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρντισμένο σε λίγο ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμά χοιρινό
200 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι νερού ζωμό από τις βρασμένες ταλιατέλες
αλάτι -πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγο ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο




Βράζουμε τις ταλιατέλες ,τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό αυτό που βράσανε .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και τα πράσα ,τα σοτάρουμε για λίγο,προσθέτουμε και τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει σε κοματάκια ,σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει ,προσθέτουμε το καβουρντισμένο κουκουνάρι,το ξυλάκι κανέλας , ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ποτήρι με το ζουμί από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό .
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μείγμα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό και τυράκι .

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ,η παραδοσιακή συνταγή !






Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης 

 




Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμο
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι





Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητ'η κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από την φίλη μου
Χριστίνα Μακρή Από Σαντορίνη

Kάροτ κέίκ απίστευτη γεύση !!!








                                                               η παρεούλα μου ..........το ΓκουντάκΙ  μου ..........

 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη




 

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή του Μάνου Βρινυχάκη

Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα !!!






 






Μαυρομάτικά  φασόλια

 

 


Συνταγή για 4 μερίδες
1/2 πακέτο του μισού κιλού φασόλια μαυρομάτικα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους
1 τόνο rio mare με ελαιόλαδο αλλά το στραγγίζουμε καλά
4 πατάτες μέτριες βρασμένες
ελαιόλαδο
ξύδι [ μηλόξυδο ]
αλάτι







Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται και τα βάζουμε στην φωτιά.
Σέ 3-4 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να σκεπάζονται προσθέτουμε και το αλάτι .
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα θα τα δοκιμάσετε να έχουν βράσει καλά και τα στραγγίζουμε .
Σε μία σαλατιέρα ,η μπόλ βάζουμε τα μαυρομάτικα,κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια από πάνω ,το κρεμμύδι σε κρίκους,τα αυγά σε κυβάκια,και τον τόνο .
Προσθέτουμε και το ξύδι ,το ελαιόλαδο,και αλάτι ,ανακατεύουμε καλά και

Ομελέτα Ισπανική .!!

   Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



Μερίδες: 3
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
Η συνταγή είναι για 2 μερίδες

3 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ολόκληρες
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Τηγανίζουνε ελαφρώς τα κρεμμύδια ,τις πατάτες και το σκόρδο σε μπόλικο λάδι.αφού πρώτα τα αλατίσουμε
Μεταφέρουμε το υλικό μας σε άλλο τηγάνι όταν ετοιμαστούν ,η ,στραγγίζουμε όλο το λάδι
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω κουνώντας το τηγάνι πέρα δώθε να πάει παντού .
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρλιζουμε την ομελέτα και ο΄ταν πάρει χρώμα την σερβίρουμε .
Γίνετε αφράτη πάααρα πολύ νόστιμη ,την κόβετε σαν πίτσα και καλή σας όρεξη !!!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γλυκό χιονούλα !!!








 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
1 φυτική σαντιγή [1 κουτάκι ]
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ ψιλοκομμένα
ινδοκάρυδο
1 πιατελάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κομπόστα της αρεσκείας σας  σε κομματάκια κομμένη





Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 φακελάκια Άνθος με το 1 λίτρο γάλα.
Στην συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται καλά (2-3 λεπτά)
Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες σπάμε τα πτι-μπέρ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ ή σε δυο μικρότερα σκεύη και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κομματάκια από διάφορα φρούτα όπως φράουλες ή κομπόστα ανανά. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.
Γίνεται σε 10 λεπτά κι είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω δοκιμάσει!!!
Σημείωση
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μικρό πυρέξ η φόρμα για να πάρει ύψος  και το στολίζουμε με φρέσκες φράουλες!!!


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

-Ψάρι γλώσσα ραγού !!










4

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φιλέτα γλώσσας
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
χυμό λεμονιού




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον μαιντανό,το σέλινο,το σκόρδο,το κρεμμύδι,και σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο ,και 2 ποτήρια νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τις γλώσσες στην μέση,στα δύο κατά μήκος τυλίγουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή ,προθέτουμε και τον βασιλικό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα να δούμε αν έχει ζουμάκι ,αν το δούμε να έχει πήξει προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Βάζουμε στο μούλτι το αυγό,το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε το μίγμα 2-3 λεπτά .Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε και το κατεβάζουμε από την φωτιά [κάτ αυτόν τον τρόπο που χτυπάω το αυγολέμονο δεν κόβει ποτέ δοκιμάστε το ]
Σερβίρουμε αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες .Καλή όρεξη !!!