Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Mακαρόνια με μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλου φανταστικό !!






Μερίδες: 6Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1/2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
Λαχανικά ότι σας αρέσει π.χ. [μελιτζάνες,κολοκυθάκια,μπρόκολο,μανιτάρια,καρότο]
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο κότας αραιωμένος σε 1 ποτήρι του νερού νερό
250 γραμ.τυρί κρέμα
τυρί τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο βασιλικό φρέσκο η ξερό
5-6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο





Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα να μαλακώσουν .
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε ανακατεύοντας τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα.
Επειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα ,τον βασιλικό,τον μαιντανό ,και τέλος το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας [μπορούμε αν αρέσει να χρησιμοποιήσουμε σκέτο νερό ,ο κύβος όμως προσθέτει νοστιμιά]και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά [μήν παραβράσουν να κρατάνε λίγο].
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε πλύνει,καθαρίσει και κόψει σε σχήματα και μεγέθη που θέλουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν να μην μας λιώσουν .
Τελειώνοντας προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για λίγο με ανοιχτή κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω και καλή όρεξη !

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Kεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας !





700 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τρμμένα στο τρίφτη
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και τριμμένο
1 αβγό
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι ελάχιστο -πιπέρι




Βάζουμε το κιμά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμαι μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα .
Μόλις κάψει το λάδι ,τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Τρώγονται και ζεστά και κρύα ,είναι το ίδιο νόστιμα .
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και την τριμμένη ντομάτα να βράσουν .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι [λίγο] το πιπέρι και την ζάχαρη .
Σε δυό τρείς βράσεις προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα .
Σερβίρονται και σκέτα ,και με πατάτες τηγανιτές ,και με μακαρόνια ,η ρύζι .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια μας όταν τον πλάθουμε ,μπορούμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ,η λάδι.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Mελιτζάνες ιμάμ ,Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά με δυνατή γεύση !




9 με 10 μελιτζάνες αργήτικες
3 κρεμμύδια σε φέτες
5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ.πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
φέτα τριμμένη με το χέρι






Καθαρίζουμε από το κοτσάνι τις μελιτζάνες και τις πλένουμε καλά.
Τις χωρίζουμε στην μέση,
Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι βαθύ και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να <μαραθούν> απόόλες τις πλευρές .
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικόχαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε τίς ντομάτες ,το μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό .
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρηκαι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.


Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στην σειρά σε ταψί ,και περιχύνουμε με το μίγμα σάλτσας .
Από πάνω με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια .
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνουν οι μελιτζάνες με το λάδι τους .

Μια παραλλαγή του φαγητού είναι να περάσουμε από το τηγάνι ολόκληρες τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις χαράξουμε κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσουμε και να τις γεμίσουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.

Στραπατσάδα [αυγά με ντομάτες ] λατρεμένο φαγάκι!!







Πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε [εγώ δέν τις ξεφλουδίζω ποτέ και γίνετε υπέροχο].Βάζουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν ΟΛΑ τα υγρά τους για να μην μας νερουλιάσει το λαδάκι.Ρίχνουμε αμέσως μετά το λαδάκι μας και για 5 λεπτά ανακατεύουμε να ψηθεί λίγο η ντομάτα μας Σπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στο μίγμα της ντομάτας κατ ευθείαν και ανακατεύουμε Προσθέτουμε και αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη .Σε 10 λεπτά είναι έτοιμη ..ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ 4 ντομάτες ψιλοκομμένες .ελαιόλαδο,6 αυγά ,αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τοστάκια σοκολατένια !Αρέσει σε όλα τα παιδάκια μικρά και μεγάλα !!!


ΥΛΙΚΑ
Φέτες ψωμί του τόστ
βούτυρο
1 σοκολάτα γάλακτος η ,υγείας ,κατά προτίμηση ,σε κομματάκια
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
... Βάζουμε μία λεπτή στρώση από βούτυρο πάνω στίς φέτες του τόστ.
Προσθέτουμε ορισμένα κομματάκια από την σοκολάτα μας [εδώ είναι Lakta].
Ψήνουμε στην τοστιέρα λιώνει η σοκολάτα μας !!!
Κόβουμε σε μπαστουνάκια ,η τριγωνάκια ,σερβίρουμε κι έχουμε ένα ωραίο γλυκάκι !! Δοκιμάστε το είναι απλό και υπέροχο !


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Γαρίδες με μακαρόνια !!!






1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
6-7 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 από ένα πακέτο μακαρόνια

















Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μπάμιες αρέσουν πολύ !!







1 πακέτο μπάμιες κατεψυγμένες του ενός κιλού
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φετούλες μακρόστενες
4 κλωναράκια μαιντανό
3 πολύ ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
πιπέρι αλάτι ζάχαρη



Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε τις μπάμιες και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε ,η ανακατεύουμε με προσοχή μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα Σοτάρουμε για 5 λεπτά ,προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες ,αλάτι,πιπέρι,τον πελτέ ,το ξύδι .και 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και σιγομαγειρεύουμε .
Μόλις πιεί όλο το νερό είναι έτοιμες ,
\Αν χρειαστεί λίγο νεράκι προσθέστε ,αν έχουν πάλι μαγειρευτεί κι έχουν πολύ ζουμί αφήστε για λίγο την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να πήξει η σάλτσα του .\
Συνοδεύονται με πατατούλες τηγανιτές .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Χοιρινά σνίτσελ ρολό με πιπεριές και τυρί super!!















 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


1 κιλό σνίτσελ χοιρινά
4 φύλλα κρούστας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες μακρόστενες
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Μπέικον [προαιρετικά ]

Σημείωση
Στην συνταγή μας χρειαζόμαστε τα 2 η 3 φύλλα να τυλίξουμε σε περίπτωση που μας ανοίξει τυλίγουμε με τα υπόλοιπα ,Φροντίζουμε το κρέας να είναι στεγνό και τυλίγουμε στα γρήγορα δεν το αφήνουμε να μας μουλιάσει το φύλλο.






Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ
Στρώνουμε σε μία επιφάνεια τα 2 φύλλα κρούστας τοποθετούμε τα σνίτσελ στην σειρά ομοιόμορφα [με γρήγορες κινήσεις μην μουλιάσει και μας ανοίξει το φύλλο,αν μας συμβεί αυτό το τυλίγουμε σε ρολό ,και προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα απ΄έξω ,το ξανατυλίγομαι δηλαδή]
Στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές ομοιόμορφα και το τυρί μας και τυλίγουμε σε ρολό .αν μας ανοίξει κάντε αυτό που σας είπα παραπάνω .
Το τοποθετούμε σε ταψί,το περιχύνουμε με λίγο λάδι,το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ,και οταν ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε φετούλες .

ΠΡΟΣΟΧΗ
Τις πατατούλες τις ψήνουμε μόνες τους σε άλλο ταψάκι ,για να συνοδέψουν το ρολό δεν μπαίνουν όλα μαζί γιατί θα μουλιάσει το φύλλο .

Συνοδεύετε ωραία με πατατούλες φούρνου κομμένες σε μικρά κομματάκια δηλαδή κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση,πασπαλισμένες με αλατοπίπερο,ρίγανη,λεμόνι.και ελαιόλαδο ,και 1 ποτήρι νερό στο οποίο μέσα αραιώνουμε 1 γενναία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα  [δεν είναι πολύ η πατάτα το πίνει κατά το ψήσιμο] τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .

Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό μας σε γεύση προσθέτουμε και λίγο μπέικον ανάμεσα στις πιπεριές και το τυρί.
Δειτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ