Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κλασική αγαπημένη ομελέτα.!!!






Για 4 άτομα
6-7 αβγά
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
2 μεγάλες πατάτες
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι 
print
Τηγανίζουμε τις πατάτες'
Χτυπάμε τα αβγά με όλα τα υλικά σε  ένα μπόλ καλά.
Στραγγίζουμε εντελώς το λάδι από τις τηγανισμένες πατάτες οι οποίες βρίσκονται μέσα στο τηγάνι σχεδόν έτοιμές.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες κουνώντας το τηγάνι να τις καλύψει εντελώς στην επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με ένα μεγαλύτερο πιάτο από το μέγεθος του τηγανιού αναποδογυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα .
Ψήνετε και σερβίρουμε σε πιατέλα μοιράζοντας  την στα τέσσερα
Την ομελέτα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και  με λουκάνικα,εδώ είναι μία απλή χορταστική ομελέτα.

Μακαρόνια της γιαγιάς σκέτα αλλά πεντανόστιμα!!



Μερίδες: 7
Xρόνος: 15 ' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 πακέτο μακαρόνια
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κύβους λαχανικών maggi  h knorr
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1/2 φλυτζ,τσαγιού ελαιόλαδο .η 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο φυτίνη {κατά προτίμηση}
τριμμένο τυρί 
print
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό περισσότερο από την μέση της κατσαρόλας .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τα μακαρόνια .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά κι αμέσως δυναμώνουμε να δέσει η σάλτσα του ανακατεύοντας συχνά .
το μυστικό είναι να χυλώσει η σάλτσα του '
Μπορεί να σας φανεί απλή η συνταγή αλλά φτιάξτε το και θα δείτε νοστιμιά .
Σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο
Αφαιρώντας τυρί και κύβο έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τζίζ κέικ!!!

ΒΑΣΗ

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (εγώ χρησιμοποιώ πτί μπέρ και μου αρέσει καλύτερα η βάση σε γεύση)
  • 1 πλάκα βιτάμ

ΚREMA

  • 500 γραμ.τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο χυμό από λεμονάκι, ανάλογα πόσο ξυνή θέλετε την κρέμα
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • λίση ζάχαρη άχνη 
print
Θρυματίζουμε τα μπισκότα με το μπλέντερ να γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε να γίνει ευπλαστο μίγμα. Με το χέρι μας το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας μεγέθους μίας μεγάλης σχετικά τούρτας.

Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, χτυπάμε, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λίγο λεμόνι, το ξύσμα και δουλεύουμε καλά να ενωθούν  τα υλικά καλά. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα.

Το βάζουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και μετά απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα τις αρεσκείας μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τζις κέικ χρησιμοποιώντας στρογγυλές φορμούλες, η διαδικασία είναι η ίδια.

Παγωτό με μπανάνα και μερέντα !!!


Μερίδες: 6
Xρόνος: 10' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

4 μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ζάχαρη άχνη 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες ,τις βάζουμε σε δοχείο και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες
Βάζουμε στο  μπλέντερ [καλύτερα στο μούλτι αν έχουμε ]τις μπανάνες ,την μερέντα,και την άχνη ,και χτυπάμε καλά .Αδειάζουμε το μίγμα στο μπόλ και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη σοκολάτα η σιρόπι ,ακόμα και σκέτο  .
Είναι ένα είδος παγωτού που θυμίζει γρανίτα με την ωραία μυρωδιά της μπανάνας !!
Σημ.
Την ώρα του χτυπήματος μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει ,πχ φουντούκι ,αμύγδαλο.λικέρ,κ.α.ακόμα αν το θέλουμε πιό σκούρο προσθέτουμε λίγο μερέντα παραπάνω ,καλή επιτυχία !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κανελόνια με κιμά.!!!






Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 κουτί κανελόνια (προτιμήστε αυτά που τα γεμίζουμε χωρίς να τα βράσουμε πρώτα)

ΚΙΜΑΣ

  • 1/2 κιλό  κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • ελάχιστη κανέλα σε σκόνη 
  • 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες τριμμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί μαλακό τύπου γκούντα 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας 
  • 2 ντομάτες τριμμένες φρέσκες και ώριμες 
  • ελάχιστο αλάτι-πιπέρι 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
  • λίγο βούτυρο 

print
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το κιμά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να διαλυθεί ο κιμάς εντελώς. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά μέσα, όπως ντομάτα φρέσκια, πελτέ τον οποίο τον διαλύουμε μέσα στο μίγμα του κιμά, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε (ο κιμάς πρέπει να είναι στεγνός εντελώς). Εντωμεταξύ έχουμε βράσει σφιχτά τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κοματάκια, τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Αρχίζουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Το κρατάμε στο πλάι για να σταθεί ο κιμάς και το γεμίζουμε ένα ένα. Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψάκι στην σειρά, αν χρειαστεί και δεύτερη σειρά τα τοποθετούμε λοξά πάνω από τα κάτω.

Περιχύνουμε με την σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί. Βάζουμε λίγα μικρά κοματάκια από βούτυρο εδώ κι εκεί στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 με 40 λεπτά. Καλό είναι πού και πού πρός το τέλος να ανοίγουμε το φούρνο και με ένα κουτάλι να ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια να μην μας ξεραθούν.

ΣΑΛΤΣΑ 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε καί 1 φλυτζάνι νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δούμε και δένει λίγο η σάλτσα είναι έτοιμη να την ρίξουμε πάνω από τα κανελόνια. 

Μακαρόνια με σάλτσα κόκκινη .!!

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ελαιόλαδο για το κάψιμο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • λίγη σκόνη σκόρδου 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκού βασιλικό ξερό 
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
  • 1 κύβο knor (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ​ζάχαρη 
print

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι γλυκού) και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε.

ΣΑΛΤΣΑ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι, το κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τη σκόνη σκόρδου, την σκόνη τζίντζερ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αμέσως προσθέτουμε την κουταλιά του πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να διαλυθεί καλά.

Ρίχνουμε  σχεδόν ή και λιγότερο 1 ποτήρι του νερού νερό, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε ένα κύβο knor με γεύση λαχανικών. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η πεντανόστιμη σάλτσα!! Σερβίρουμε με τυράκι. Πολύ ωραία και νόστιμη μακαρονάδα.

Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ομελέτα με σπανάκι στο φούρνο.!!!




Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 250 γραμ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φετούλες 
  • 1/4 του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι ελάχιστο
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο 
print
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Το στραγγίζουμε. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ντομάτας και του τυριού.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις φετούλες από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί στην επιφάνεια, το οποίο κατά το ψήσιμο λιώνει και δίνει νοστιμιά στό φαγητό μας.

Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η ομελέτα και ροδοκοκκινισει. Η ομελέτα σερβίρεται ζεστή.

Μακαρονάκι κοφτό με κιμά!!!



Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ 
  • 6-7 κουταλιές σούπας λάδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας 
  • τυρί τριμμένο
print
Τον κιμά τον φτιάχνω με δικό μου τρόπο και γίνεται πολύ ωραίος, σπυρωτός, εύκολα και φυσικά πεντανόστιμος. Δοκιμάστε το και εσείς!

Βαζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά, ρίχνουμε  2 ποτήρια του νερού κρύο νερό και με τα χέρια τον ζυμώνουμε να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ή ολόκληρο και την σκελίδα σκόρδου. Ανοίγουμε  την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (εδώ  αν θέλουμε προσθέτουμε και διάφορα μπαχαρικά, κανέλα ξύλο ή μπαχάρι ή δάφνη)
και αν χρειάζεται και λίγο νερό ακόμα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε το κι έτσι!!
Τα μακαρόνια τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.

Σαρδελίτσα με κουνουπίδι!





Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη    |    Νηστίσιμη
 1/2 κιλού σαρδέλα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1 φέτα ψωμί 2 κλωναράκια μαιντανό
λεμόνι
print
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό καλά .[καλό είναι να αφήνουμε και τα κεφάλια επάνω ]
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια μας .
Σημ.
Πολύ ωραία γίνετε η σαρδέλα και με λαδορίγανη στο φούρνο.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει .
Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι το οποίο το έχουμε χωρίσει σε μπουκετάκια και το έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και την φέτα το ψωμί μαζί με τα κλωναράκια μαιντανού ,[έτσι αποφεύγουμε την άσχημη μυρωδιά που αφήνει το κουνουπίδι]
Συνήθως θέλει βράσιμο γύρω στα 20 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό η λιωμένο το θέλουμε .
Μόλις βράσει το βγάζουμε αμέσως από το νερό και το  βάζουμε σε μπόλ κι από εκεί σερβίρουμε .

Κρέμα καραμελέ!



Μερίδες: 7
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

ΚΡΕΜΑ

  • 1 λιτρο γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι νερό 
print

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

1. Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε στο μάτι. Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σκουραίνει. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στη φόρμα και αρχίζετε να την γέρνετε, έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει ολόγυρα όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Συνεχίζετε μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί αρκετά και να μην τρέχει.

2.Αφήνετε στην άκρη τη φόρμα να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και ετοιμάζετε την κρέμα. Κρατάτε από το γάλα το 1,5 φλιτζάνι και διαλύετε μέσα κορν φλαουρ. Βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε και τις βανίλιες και λίγο–λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει αρκετά. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στην φόρμα με την καραμέλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη (σελοφάν) και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της. Όταν κρυώσει αρκετά την βάζετε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

3.Για να την σερβίρετε, βουτάτε την φόρμα σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και την σκεπάζετε με μια πιατέλα, τέλος την αναποδογυρίζετε και σερβίρετε.Αν θέλουμε διακοσμούμε την κρέμα καραμελέ με κομμάτια καραμέλας

Η συνταγή είναι από τα Αρτοποιεία & Συνταγές. Τους ευχαριστώ πολύ!

Μακαρόν !




Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

  • 220 γραμ ζάχαρη άχνη 
  • 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 ασπράδια αβγών 
  • 170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 κιλού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 βανίλια 
  • 1-2 κουτ.γλυκού λικέρ
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
print
Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη.,αμέσως προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη.
Σε ΄ενα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μαζί με την ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρεγκα.
Ρίχνουμε στο μπόλ της μαρεγκας το μίγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας  
Στρώνουμε στο ταψί  λαδόχαρτο και με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να τελειώσει  όλο το μείγμα. Πρέπει να βγούν ζυγά γιατί θα φτιάξουμε κρέμα και θα τα κλείσουμε 1 πάνω και 1 κάτω και στην μέση η κρέμα Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και αμέσως μετά τα
ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά . .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτυπάμε να σφίξει και αμέσως προσθέτουμε   2 κουταλιές ζάχαρη άχνη , λίγη βανίλια για άρωμα , το λικέρ και το μέλι ξαναχτυπάμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά.
Το αφήνουμε γιά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και με κορνέ γεμίζουμε τον ένα δίσκο του μακαρόν και σκεπάζουμε με το άλλο η κρέμα να βρίσκετε στην μέση .Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.