Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Zελέ με κρέμα και μπισκότα!





2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]
1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα ,η κεράσι ,η ότι σας αρέσει
2 κουτ.σούπας κονιάκ


print
                     

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία  χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα  αλείφουμε με το πινέλο  βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!
Σημείωση
Μπορούμε στήν παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελε πιό γλυκό 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μακαρόνια με τόνο,απλή κι εύκολη συνταγή.


Απλή και γρήγορη λύση ,αλλά πολύ νόστιμη ,
υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 τόνο σε λάδι
τυρί τριμμένο
εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί ,ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ,σκεπάζουμε και την κουνάμε .
Σερβίρουμε με τόνο και τριμμένο τυρί ..απλά μία ιδέα που αν αφαιρέσουμε το τυρί είναι νηστίσιμη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα χυλωμένη !!!



Ωραία χυλωμένη φασολάδα !!

1 πακέτο φασόλια  [500 γραμ.]
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια τριμμένα  [την χυλώνει το κρεμμύδι]
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες [προεραιτικά]
2 κουτ.σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
1 κουτ,γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο 




 
Εκτέλεση


Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ
Εγώ συνήθως κάνω το παρακάτω ,τα βάζω στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα πλύνω πολύ καλά ,τα βράζω για 10 λεπτά κλείνω την φωτιά και τα αφήνω για 1 ώρα ,προσθέτουμε ζεστό νερό στο νερό που έχει απομείνει και προσθέτουμε καρότα ,κρεμμύδια τριμμένα,και το σέλινο ,
Βράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε ντομάτα,πελτέ ,αλατοπίπερο ζάχαρη,και βράζουμε μέχρι να δοκιμάσουμε περίπου άλλα 30 λεπτά όταν κοντεύουν να βράσουν .
προσθέτουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο και με ανοιχτή την κατσαρόλα παίρνουν 2-3 βράσεις ,κι έρχονται και χυλώνουν .


 Μαγειρική και Συνταγές
 

 

Πένες με κρέμα τυρί ,καραμελωμένα κρεμμύδια ,και λιαστή ντομάτα!!!




Μερίδες: 5
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
1 πακέτο πένες [μακαρόνια]
2 πακέτα μικρά τυρί κρέμα
3 ευρώ λιαστή ντομάτα ξερή ,η φρέσκια
5 κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια λεπτά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σουσάμι

Τριμμένο τυρί παρμεζάνα ,η ότι άλλο.
print
Βάζουμε στη  φωτιά το τηγάνι με 5 κουταλιές της σούπας λάδι ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την ζάχαρη τα σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν ,και τα αδειάζουμε σε ένα μπόλ.
Ξανατοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στην φωτιά με 4 κουταλιές λάδι ,τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια ,και αμέσως μαζί και 1/2 ποτήρι του νερού νερό μην μας αρπάξουν ,μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά .
Προσθέτουμε και τις δύο συσκευασίες τυρί και με το πιρούνι της λιώνουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Τα αδειάζουμε κι αυτά στο μπόλ με τα κρεμμύδια.
Βάζουμε άλλο τηγάνι στην φωτιά με λίγο λάδι και καβουρντίζουμε λίγο το σουσάμι να πάρει χρώμα.
Συγχρόνως βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τις σουρώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μαζί και το σουσάμι ανακατεύουμε κι έτοιμο !!
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί .Καλή όρεξη !!!!.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κλασική αγαπημένη ομελέτα.!!!






Για 4 άτομα
6-7 αβγά
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
2 μεγάλες πατάτες
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι 
print
Τηγανίζουμε τις πατάτες'
Χτυπάμε τα αβγά με όλα τα υλικά σε  ένα μπόλ καλά.
Στραγγίζουμε εντελώς το λάδι από τις τηγανισμένες πατάτες οι οποίες βρίσκονται μέσα στο τηγάνι σχεδόν έτοιμές.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες κουνώντας το τηγάνι να τις καλύψει εντελώς στην επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με ένα μεγαλύτερο πιάτο από το μέγεθος του τηγανιού αναποδογυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα .
Ψήνετε και σερβίρουμε σε πιατέλα μοιράζοντας  την στα τέσσερα
Την ομελέτα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και  με λουκάνικα,εδώ είναι μία απλή χορταστική ομελέτα.

Μακαρόνια της γιαγιάς σκέτα αλλά πεντανόστιμα!!



Μερίδες: 7
Xρόνος: 15 ' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 πακέτο μακαρόνια
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κύβους λαχανικών maggi  h knorr
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1/2 φλυτζ,τσαγιού ελαιόλαδο .η 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο φυτίνη {κατά προτίμηση}
τριμμένο τυρί 
print
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό περισσότερο από την μέση της κατσαρόλας .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τα μακαρόνια .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά κι αμέσως δυναμώνουμε να δέσει η σάλτσα του ανακατεύοντας συχνά .
το μυστικό είναι να χυλώσει η σάλτσα του '
Μπορεί να σας φανεί απλή η συνταγή αλλά φτιάξτε το και θα δείτε νοστιμιά .
Σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο
Αφαιρώντας τυρί και κύβο έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τζίζ κέικ!!!

ΒΑΣΗ

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (εγώ χρησιμοποιώ πτί μπέρ και μου αρέσει καλύτερα η βάση σε γεύση)
  • 1 πλάκα βιτάμ

ΚREMA

  • 500 γραμ.τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο χυμό από λεμονάκι, ανάλογα πόσο ξυνή θέλετε την κρέμα
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • λίση ζάχαρη άχνη 
print
Θρυματίζουμε τα μπισκότα με το μπλέντερ να γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε να γίνει ευπλαστο μίγμα. Με το χέρι μας το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας μεγέθους μίας μεγάλης σχετικά τούρτας.

Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, χτυπάμε, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λίγο λεμόνι, το ξύσμα και δουλεύουμε καλά να ενωθούν  τα υλικά καλά. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα.

Το βάζουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και μετά απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα τις αρεσκείας μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τζις κέικ χρησιμοποιώντας στρογγυλές φορμούλες, η διαδικασία είναι η ίδια.

Παγωτό με μπανάνα και μερέντα !!!


Μερίδες: 6
Xρόνος: 10' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

4 μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ζάχαρη άχνη 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες ,τις βάζουμε σε δοχείο και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες
Βάζουμε στο  μπλέντερ [καλύτερα στο μούλτι αν έχουμε ]τις μπανάνες ,την μερέντα,και την άχνη ,και χτυπάμε καλά .Αδειάζουμε το μίγμα στο μπόλ και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη σοκολάτα η σιρόπι ,ακόμα και σκέτο  .
Είναι ένα είδος παγωτού που θυμίζει γρανίτα με την ωραία μυρωδιά της μπανάνας !!
Σημ.
Την ώρα του χτυπήματος μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει ,πχ φουντούκι ,αμύγδαλο.λικέρ,κ.α.ακόμα αν το θέλουμε πιό σκούρο προσθέτουμε λίγο μερέντα παραπάνω ,καλή επιτυχία !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κανελόνια με κιμά.!!!






Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 κουτί κανελόνια (προτιμήστε αυτά που τα γεμίζουμε χωρίς να τα βράσουμε πρώτα)

ΚΙΜΑΣ

  • 1/2 κιλό  κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • ελάχιστη κανέλα σε σκόνη 
  • 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες τριμμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί μαλακό τύπου γκούντα 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας 
  • 2 ντομάτες τριμμένες φρέσκες και ώριμες 
  • ελάχιστο αλάτι-πιπέρι 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
  • λίγο βούτυρο 

print
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το κιμά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να διαλυθεί ο κιμάς εντελώς. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά μέσα, όπως ντομάτα φρέσκια, πελτέ τον οποίο τον διαλύουμε μέσα στο μίγμα του κιμά, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε (ο κιμάς πρέπει να είναι στεγνός εντελώς). Εντωμεταξύ έχουμε βράσει σφιχτά τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κοματάκια, τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Αρχίζουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Το κρατάμε στο πλάι για να σταθεί ο κιμάς και το γεμίζουμε ένα ένα. Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψάκι στην σειρά, αν χρειαστεί και δεύτερη σειρά τα τοποθετούμε λοξά πάνω από τα κάτω.

Περιχύνουμε με την σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί. Βάζουμε λίγα μικρά κοματάκια από βούτυρο εδώ κι εκεί στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 με 40 λεπτά. Καλό είναι πού και πού πρός το τέλος να ανοίγουμε το φούρνο και με ένα κουτάλι να ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια να μην μας ξεραθούν.

ΣΑΛΤΣΑ 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε καί 1 φλυτζάνι νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δούμε και δένει λίγο η σάλτσα είναι έτοιμη να την ρίξουμε πάνω από τα κανελόνια. 

Μακαρόνια με σάλτσα κόκκινη .!!

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ελαιόλαδο για το κάψιμο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • λίγη σκόνη σκόρδου 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκού βασιλικό ξερό 
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
  • 1 κύβο knor (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ​ζάχαρη 
print

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι γλυκού) και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε.

ΣΑΛΤΣΑ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι, το κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τη σκόνη σκόρδου, την σκόνη τζίντζερ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αμέσως προσθέτουμε την κουταλιά του πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να διαλυθεί καλά.

Ρίχνουμε  σχεδόν ή και λιγότερο 1 ποτήρι του νερού νερό, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε ένα κύβο knor με γεύση λαχανικών. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η πεντανόστιμη σάλτσα!! Σερβίρουμε με τυράκι. Πολύ ωραία και νόστιμη μακαρονάδα.

Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ομελέτα με σπανάκι στο φούρνο.!!!




Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 250 γραμ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φετούλες 
  • 1/4 του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι ελάχιστο
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο 
print
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Το στραγγίζουμε. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ντομάτας και του τυριού.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις φετούλες από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί στην επιφάνεια, το οποίο κατά το ψήσιμο λιώνει και δίνει νοστιμιά στό φαγητό μας.

Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η ομελέτα και ροδοκοκκινισει. Η ομελέτα σερβίρεται ζεστή.