Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια με πηχτή σάλτσα αuγολέμονο

 Υλικά

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλολαδο

Αυγολέμονο

Η πιο απίθανη σάλτσα
2 αυγά ολόκληρα
2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,το κρεμμύδι ,το αλατοπίπερο,το αυγό,,τον μαιντανό,τον δυόσμο,και το ρύζι ,τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί .
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια του νερού νερό ,το βούτυρο και το λάδι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,η σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι τα περνάμε από το αλεύρι τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό και τα βάζουμε με προσοχή στην σειρά στην κατσαρόλα που πρέπει να βράζει το νερό με το λάδι και βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά κοιτώνταςστο τέλος να μείνει λίγο ζουμάκι περίπου να τα σκεπάζει .
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τα αυγά ολόκληρα,τον χυμό από τα λεμόνια,και το αλεύρι ,τα χτυπάμε όλα μαζί ,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το μίγμα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε .Βάζουμε για  2 λεπτά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μία δυό βράσεις και έτοιμο το φαγητό μας .Καλή όρεξη !!!!

Σημείωση

Εγγυημένα είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε την καλύτερη ,εύκολη ,και πεντανόστιμη σάλτσα αυγολέμονο και δεν κόβει ποτέ το αυγό.Δοκιμάστε τον  !!





Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πίτσα θεική με πολύ ωραία ζύμη !!!



Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι

 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.
 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια με πίτα και λουκάνικο ,φανταστικά !

 Υλικά

Πίτες έτοιμες φρέσκες ,η ,αν θέλουμε τις φτιάχνουμε και μόνοι μας
Λουκάνικα γαλοπούλας ,η χοιρινά όπως προτιμάτε
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα πικάντικη
κέτσαπ ντομάτα [με ρίγανη δίνει πολύ ωραία γεύση ]
αλάτι χοντρό
πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Σαν αρχή βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε [τηγανίζουμε ] ελαφρώς τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα αφού τα χαράξουμε λίγο με μυτερό μαχαιράκι και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο ίδιο τηγάνι σε σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε τις πίτες γυρνώντας της τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτοντας΄σε κάθε πίτα λίγο λαδάκι μην μας ξεραθούν,η αρπάξουν .τις θέλουμε μαλακές να μην μας σπάσουν κατά το τύλιγμα,τις τοποθετούμε κι αυτές σε πιάτο .
Κόβουμε την ντομάτα ,μαιντανό ,κρεμμύδι,και την λαδόκολλα να είναι όλα έτοιμα κοντά μας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί ,ξαναβάζουμε λίγο την κάθε πίτα να ζεσταθεί [χωρίς λάδι] αυτήν την φορά την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα προσέχοντας να εξέχει λίγο από την πάνω ΄μεριά η πίτα ,ζεσταίνουμε και λίγο το λουκάνικο όσο τακτοποιούμε την πίτα ,το βάζουμε στην μέση ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια από ντομάτα,κρεμμύδι,μαιντανό ,πάπρικα γλυκιά  λίγη γιατί καίει ,αλάτι ,μουστάρδα,και κέτσαπ.
Για να το τυλίξουμε επαγγελματικά έχει κόλπο .το τυλίγουμε στην αρχή μόνο του μισή  βόλτα πάνω στην λαδόκολλα θα βοηθήσει ένα ρηχό πιάτο ,και μετά τυλίγουμε με την λαδόκολλα όλο το σουβλάκι και στρίβουμε καλά την κάτω άκρη .Πραγματικά είναι φανταστικά και οικονομικά δοκιμάστε τα ,και καλή όρεξη !!!






Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κολοκυθόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη !!


5-6  κολοκυθάκια μεγάλα μακρόστενα , η στρογγυλά χοντροτριμμένα στο τρίφτη
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
300 γραμ.φέτα τριμμένη σε κομμάτια με το χέρι μας
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ρύζι 
ελαιόλαδο 
φύλο κρούστας χωριάτικο,η το λεπτό ,η ζυμώνουμε  σπιτικό [την συνταγή για το χειροποίητο φύλο θα την βρείτε πατώντας εδώ 
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα πατάμε με την παλάμη μας να βγούν όλα τα υγρά τους .
Τα βάζουμε σε μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά,κρεμμύδια,φέτα,αυγά,4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ,μαιντανό,άνηθο,δυόσμο,αλατοπίπερο ,και το ρύζι για να μαζέψει τα τυχόνυγρά του κολοκυθιού'
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά .
Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια στο ταψάκι μας και στρώνουμε συνολικά  4 φύλα ,βάζοντας λάδι σε καθ ένα από αυτά σε όλη την επιφάνεια χωριστά [φύλο και λάδι 4 φορές ]
Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα όλο το μίγμα κολοκυθιού που έχουμε ετοιμάσει .
Σκεπάζουμε με φύλο και λάδι σε όλη την επιφάνεια 3 φύλα συνολικά .
Κλείνουμε την πίτα μας γύρω γύρω ,την χαράσωμε σε τετράγωνα κομμάτια ,βάζουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια του τελευταίου φύλου ,ραντίζουμε με το χέρι μας με νερό όλη την επιφάνεια τις πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς ,να δούμε και να ψηθεί και να ροδίσει από πάνω .Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Σημείωση 
Μπορούμε αντί για ρύζι να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη ,η λίγο σιμιγδάλι 3-4 κουταλιές σούπας .
Επίσης τα 2 πρώτα φύλα από κάτω και το τελευταίο επάνω τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο [ολόκληρα και να εξέχουν από το ταψάκι μας ] για να κλείσουμε ωραία την πίτα μας βάζοντας λαδάκι στις άκρες τους .Τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούμε τα βάζουμε σουρωτα κι ολόκληρα .






Γεμιστά Θεικά !!!!

 Υλικά
 ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες
δυόσμο φρέσκο,μαιντανό,
κρεμμύδια τουλάχιστον 2-3
σκελίδες σκόρδο
ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα!!
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
πλένουμε καλά ότι έχουμε  προγραματίσει να γεμίσουμε ,τα ανοίγουμε και κρατάμε  την ψίχα από τις ντομάτες ,λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλουμε ,λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλουμε, τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί σε ωραία διάταξη ,
Σε ένα μπόλ τρίβουμε την ψίχα από τις ντομάτες τρίβουμε από το κολοκύθ λιγο, τρίβουμε  από την μελιτζάνα λίγο προσθέτουμε δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράμε πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζουμε 17 κουταλιές κοφτές τις σούπας ρύζι [μυστικό της θειας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση!!
Βάζουμε μπόλικο λάδι ανακατεύουμε όλα μαζί αφήνουμε  για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ
 Γεμίζουμε  τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα στο μπόλ από την γέμιση κόβουμε κυδωνάτες πατάτες  ρίχνουμε αλατοπίπερο  λίγο λάδι και ανακατεύουμε. και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει γίνονται πολύ νόστιμες κ δεν ξεραίνονται .
Τις τοποθετούμε  ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνουμε κ λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε  στους 220 Βαθμούς .
Σε μία ώρα τα ξεσκεπάζουμε  κ τα αφήνουμε  να ψηθούν εντελώς και να ροδίσουν
Σημείωση
 Αν βάλουμε   κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί πρίν τα γεμίσουμε τα τρυπάμε με ένα πηρούνι σε αρκετά σημεία για να ψηθούν ευκολότερα  και  μετά τα γεμίζουμε  .. Καλή όρεξη !!!






Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κέικ αλμυρό απίθανο και εύκολο!!!


Yλικά
2 1\2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για ολες τις χρήσεις
4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
3 αβγά

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλυτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 1\2 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
πιπέρι και αν θέλετε λίγο δυόσμο

Εκτέλεση 
Ανακατεύετε (με το χέρι) το λάδι με το γάλα, προσθέτετε και τα αβγά ένα ένα. Εχετε ανακατέψει σε ένα μπόλ το αλεύρι με το μπέκιν και το προσθέτετε σταδιακά με το κομμένο ζαμπόν μέσα στο προηγούμενο μίγμα. (γάλα, λάδι, αβγά). Στη συνέχεια προσθέστε το πιπέρι και το τυρί.

Ανακατέψτε καλά, βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα, το αδειάζετε μέσα, το στρώνετε ομοιόμορφα. Έπειτα πασπαλίστε το και με τριμμένο τυρί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία!! Τελειο!!!





Μπαστουνάκια από πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας !!

 Υλικά
3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος η μαύρης σοκολάτας
1 κ.σ. λικέρ του γούστου σας
Εκτέλεση
Με ένα  κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε βαθιά τα πορτοκάλια παίρνοντας μαζί με τη φλούδα και λίγη σάρκα. Επάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις φλούδες σε ισομεγέθη πάχους ενός δαχτύλου  μπαστουνάκια. Τα πλένουμε στη βρύση και τα ζεματίζουμε 6 φορές: πχ αφήνουμε να πάρει βράση κάθε φορά το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε 7 φορές, αλλάζοντας το νερό, ώστε να φύγει η πικρίλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και φτιάχνουμε ένα αραιό σιρόπι, βράζοντάς τα 3'-4'. Ρίχνουμε  μέσα τις φλούδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (προσθέτουμε το λικέρ αν θέλουμε). Βουτάμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Κρουασάν βουτύρου με γέμιση .

 
Υλικά
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ [2 κουταλιές σούπας]
250γρ. αλεύρι
αλάτι

Για τη γέμιση
Μερέντα

Εκτέλεση
Βάζoυμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγουμε  σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζουμε  σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα}
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε  μια κουταλιά μερέντα και διπλώνουμε  τα κομμάτια σε σχήμα κρουασαν
Τοποθετούμε  τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Σημείωση 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μερέντα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά!


1 πακέτο μακαρόνια Melissa νο 10
ΣΑΛΤΣΑ
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
2 kουτ.σούπας πελτέ νtομάτας
1 kλωναράκι βασιλικό τα φυλλαράκια ψιλοκομμένο
1κουτ,γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ
500 γραμ.κιμά από μοσχάρι ,η από κοτόπουλο
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φλυτζάνι βρεγμένη και στιμένη καλά ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1/2 κουτ.γλυκού κίμινο
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
τριμμένο τυρί




ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι,,τον πελτέ,και προσθέτουμε λίγο νερό [περίπου 1 ποτήρι ].Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά .Ετοιμάζουμε συγχρόνως τα κεφτεδάκια .
Προθερμαίνουμε στο φούρνο την σχάρα και τοποθετούμε προσέχοντας μία λαδόκολλα .Ρίχνουμε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια μην μας κολλήσουν τα κεφτεδάκια .
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά ,την παρμεζάνα,και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στούς 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί τα προσθέτουμε στην σάτσα τους μαζί με το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας .
Παράλληλα βράζουμε και το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφετε επάνω στο πακέτο συσκευασίας .
Σημείωση
Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε αντί του ψησίματος.
Προσωπικά τα τηγανίζω γιατί μου αρέσουν καλύτερα .










Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο ψητό στη γάστρα με πουρέ σπιτικό!

 Yλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι το χυμό

Πουρές

Πατάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
γάλα φρέσκο
αλάτι ελάχιστο
1  κύβο  λαχανικών

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο το βάζουμε στην γάστρα [καλό είναι αν η γάστρα μας έχει σχάρα να το ακουμπήσουμε επάνω όταν το ετοιμάσουμε για να στραγγίζουν τα περιττά λίπη ]
Ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο την μουστάρδα ,το λεμόνι ,το αλατοπίπερο,την ρίγανη και το τρίβουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας .
Το τοποθετούμε πάνω στην σχάρα κλείνουμε την γάστρα και το ψήνουμε περίπου 1 ώρα [το κοιτάμε ] να δούμε μ ενα πηρούνι ότι έχει ψηθεί καλά και να έχει ροδίσει.

Πουρές.

Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε και τις βράζουμε .
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε .
Τις κόβουμε κομμάτια  και τις περνάμε από το μύλο να λιώσουν .αν δεν έχουμε μήλο τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο που λιωνει τις πατάτες κι αν δεν έχουμε ούτε μύλο τις βάζουμε στο μούλτι λίγες λίγες και τις λιώνουμε ,
Τις αδειάζουμε σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ,ποσότητα τόση ώστε ο πουρές μας να στέκετε .
Προσθέτουμε το αλάτι το κύβο [προαιρετικά] λιωμένο σε λίγο χλιαρο γάλα ανακατεύουμε συνέχεια και στ τέλος αφού έχουμε το επιθυμητό πήξιμο προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά βούτυρο κι έτοιμος ο πουρές μας.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πουρέ και καλή όρεξη !!!!




Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι εύκολο και πεντανόστιμο !

  ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  1/2 κούπα τσαγιού  ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη 
1 κοφτή κουταλιά γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 
Πιλάφι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια νερό
αλάτι-πιπέρι ,η ,ένα κύβο λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο ,η 2κουταλιές σούπας βούτυρο κατά προτίμησην

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας,η στο μούλτι, βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο δύο  ποτήρια ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια
Ρύζι
Σε κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε η λίγο ελαιόλαδο ,η 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο 
Ρίχνουμε 1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι ανακατεύοντας,μόλις αλλάξει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε 3 ποτήρια σε μέγεθος ίδιο που μετρήσαμε το ρύζι [βασικό για να γίνει σπυρωτό].
Προσθέτουμε η ένα κύβο λαχανικών ,η αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθεί όλο το νερό .
Αν θέλουμε περισσότερη ποσότητα ρυζιού βάζουμε π.χ 2 ποτήρια ρύζι 6 ποτήρια νερό