Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τιραμισού εύκολο !!!




Υλικά

4 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ βανίλια σοκολάτα

500 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε

1 λίτρο κρύα κρέμα γάλακτος  χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

200 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

Για το σιρόπι καφέ:

5 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

250 γρ. νερό

50 γρ. ζάχαρη

150 γρ. λικέρ Αμαρέτο

150 γρ. λικέρ Καλούα

κακάο για επικάλυψη

Eκτέλεση για κρέμα

 Σε μπολ χτυπάμε το αβγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5'-6' με μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει. Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.

Για το σιρόπι καφέ

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα δύο λικέρ.
Ανακατεύουμε καλά.



Πως το φτιάχνουμε

Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.

 Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2-3 ώρες. Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.

Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μίνα για την συνταγή .

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!



Υλικά 4 άτομα
500 γραμ.λαζάνια Μisko
8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ.τυρί έμενταλτριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
3 αυγά
5 κουτ,σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι







Εκτέλεση
Βράζουμε στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώνουμε ωραία τα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα παντού το μπέικον με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα τυριά ,τα αυγά,το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στρώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό .Καλή όρεξη!!!

ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Mακαρόνια με κιμά αγαπημένο φαγητό !!



Υλικά    μερίδες 4

500 γραμ.σπαγγέτι Νο6
500 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2κουταλ.κοφτές σούπας πελτέ
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη [προαιρετικά]
Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι  με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σπάσουν οι σβώλοι του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε .
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε απόπάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.Καλή σας όρεξη !!!

 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Κέικ Σοκολάτας κόλαση !!!!



Υλικά
 
225 γρ. βούτυρο
125 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
 
Για την επικάλυψη
 
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. φουντούκι, καβουρντισμένο και αλεσμένο
 
Εκτέλεση
 
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αλέθετε το φουντούκι. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος σιγά σιγά ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα η τετράγωνο ταψάκι και τη γυρίζετε ανάποδα για να στάξει το περιττό ελαιόλαδο ή λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα η το ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα.
 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα για 20' για να κρυώσει. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί, αλείφετε το κέικ τριγύρω, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και στολίζετε με γλυκό πορτοκάλι ,η κερασάκια  η ότι άλλο έχετε

Μαρμελάδα Μανταρίνι μυρωδάτη !!!!






Yλικά

2 κιλά μανταρίνια
  2 κιλά ζάχαρη
 1 λεμόνι (το χυμό του)



 Εκτέλεση

 1. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι).
2 .Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα, τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σουρώνετε.
3. Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε το 2ο βήμα για να φύγει η πικρίλα των φρούτων.
4. Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.
5. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια.
6. Για κάθε φλιτζάνι μανταρίνια που ρίχνετε στην κατσαρόλα, υπολογίζετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Bάζετε, δηλαδή, εναλλάξ μανταρίνια και ζάχαρη.
7. Bάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα το χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
8. Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μαρμελάδα να «κάτσει» για 24 ώρες.
9. Tην επομένη, βάζετε τη μαρμελάδα να πάρει βράση για άλλα 5 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
10. Aποστειρώνετε τα βάζα και τα καπάκια τους περνώντας τα με άσπρο οινόπνευμα, τα γεμίζετε με την κρύα μαρμελάδα και τα κλείνετε καλά.


Αννούλα σ ευχαριστώ για την συνταγή και τις φωτογραφίες!!!

 

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Καγιανά,η Στραπατσάδα !!



Υλικά μερίδες 2
6 αυγά
7 ντομάτες ώριμες
Αλάτι-πιπέρι
1κουταλιά σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε κομματάκια ,-δεν τρίβουμε λιώνουν- και σιγομαγειρεύουμε πατώντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσουν .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι η ντομάτες έχουν πιεί όλα τα υγρά τους και σχεδόν κολλάνε στα τοιχώματα κατσαρόλας βασικό αυτό για να μην μας νερώσει το φαγητό μας
Ρίχνουμε αμέσως το λάδι μας ποσότητα κατά προτίμηση το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη για να μην είναι ξυνή η στραπατσάδα.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σπάμε μέσα τα αυγά μάτια.
Ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα την ξύλινη ,σπάμε τα αυγά να γίνουν ένα με τις ντομάτες .
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι ψηθήκανε τα αυγά.
Περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πιπέρι από πάνω και φέτα.Καλή Ορεξη!!



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μπιφτέκια αφράτα ζουμερά σκέτα ,η με πατάτες ,αγαπημένο φαγητό !!





 


Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια τριμμένα 
2 ντομάτες τριμμένες  
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 
2 κ.σ.  Κρέμα Βαλσαμικού 
2 κ.σ.  ελαιόλαδο 
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 κουτ σούπας μπέκιν πάουντερ
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Για τις πατάτες φούρνου 
8 πατάτες 
1 κ.σ.  Μουστάρδα Ρίγανη & θυμάρι
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 λεμόνια (χυμός) 
½ φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο 
2 φλ. τσαγιού  νερό 
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το μπέκιν πάουντερ με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ψήνουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες κυδωνάτες κομμένες που πρώτα τις ψήσουμε για 30 λεπτά και μετα πλάθουμε και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια από πάνω κα συνεχίζουμε το ψήσιμο

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου με μικρές παραλλαγές

Μανιτάρια με μπέικον ,μπρόκολο,Υπέροχο πάνω σε ζυμαρικά !!!!





 

 

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6 μικρά μπουκέτα μπρόκολου βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 Pummaro στο τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε  ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
    κι αμέσως μετά ρίχνουμε να σοτάρουμε  και το μπέικον.
  • 2 Ανακατεύουμε   για ένα λεπτό και ρίχνουμε  το σκόρδο, και τα μανιτάρια
  • 3 Άφήνουμε τα για λίγο να βράσουν στο ζουμί τους και μετά πρόσθεσε το Pummaro
    , το αλάτι και το πιπέρι.
  • 4 Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό και το μαϊντανό
  • 5 Συγχρόνως βράζουμε  τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
  • 6 Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε , προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε  πασπαλίζουμε  με την παρμεζάνα και Καλή Ορεξη !!

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα με ποικιλία !!!



Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
4-5  κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 λωτό κομμένο σε κυβάκια
1 χούφτα καρύδια
Τυρί γκούντα σε λεπτές φετούλες
Γαλοπούλα καπνιστή κομμένη κομματάκια
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο  το ακτινίδιο. το λωτό την γαλοπούλα και το τυρί με μαχαίρι
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο  και είναι έτοιμη Καλή όρεξη !!!

Κοτόπουλο τραγανές κροκέτες !!





Yλικά

1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι γάλα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
πάπρικα
3 αβγά
γαλέτα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 1 ½ λίτρο νερό αλατισμένο και όταν βράσει το ψιλοκόβουμε και το φυλάμε, όπως και το ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό και το γάλα.
Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός, Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη πάπρικα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση, για να πήξει και να γίνει μπεσαμέλ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα αβγό συν έναν κρόκο, τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
 Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τρίτο αβγό με το ασπράδι που μας περίσσεψε.
Προσθέτουμε και ελάχιστο λάδι για να γυαλίσει το αβγό, τα χτυπάμε και το φυλάμε.
Όταν κρυώσει το μίγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις περνάμε στο αβγό, στο αλεύρι και στη γαλέτα και τις ρίχνουμε σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι προσέχοντας να μην καούν, τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή όρεξη!
Ευχαριστω την φίλη Αναστασία Σταυριανού για την συνταγή που έστειλε .

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κέικ σοκολάτας με σώς πορτοκάλι ,η γλάσο σοκολάτας κόλασηη !!!!!



Yλικά για το Κέικ

- 500 γρ. βούτυρο LURPAK
- 500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 72% κακάο ΙΟΝ
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τριμμένα καρύδια

Υλικά για την σώς πορτοκάλι

55 γρ. ζάχαρη
600 γρ. χλιαρός χυμός πορτοκαλιού
½ κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση για το κέικ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αλέθουμε τα καρύδια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών στρώνουμε στο κάτω μέρος και στη περιφέρεια μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την σώς πορτοκάλι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε το χλιαρό χυμό πορτοκάλι. Σχίζουμε την βανίλια αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μείνει μισό το υγρό στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.

Συνταγή του Παρλιάρου ΄την φτιάχνω συχνά και είναι φανταστική !!!!!

Στην συγκεκριμένη εικόνα έχω αντικαταστήσει την σώς πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας και σχεδόν καραμελωμένες φλούδες από πορτοκάλι τις οποίες τις φτιάχνουμε ως εξής
Πρώτα κόβουμε όσες λωριδίτσες πορτοκαλιού θέλουμε τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό βράζουν 3-4 λεπτά πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε 3 φορές σύνολο να ξεπικρίσουν
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού  βούτυρο 3-4  κουταλιές σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές γλυκού λικέρ [χρησιμοποίησα εδώ πορτοκάλι λικέρ ]και 7-8  κουταλιές σούπας νερό .
προσθέτουμε και τις μακρόστενες φλούδες από πορτοκάλι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι

Σαλάτα με πατάτες και πολύ ωραία σάλτσα !!


Υλικά
9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
 ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
[Προαιρετικά αν σας αρέσουν προσθέστε και βρασμένα αυγά]


print
 Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω με βρασμένα αυγά ,γίνετε και σκέτη

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού !!!

 


Υλικά (για 10 μερίδες):
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους (κόντιτα)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος, ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, αν είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει».
 Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή Παρλιάρου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας !!




Για τα μελομακάρονα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα ξύσματα και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα τα άλευρα, κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, περίπου 15γρ. το καθένα, τα στρώνουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, κάνουμε σχεδιάκι με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε τα μελομακάρονα νε κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά, ξαφρίζοντας τα συγχρόνως.
Συναρμολόγηση
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιρόπι, στο χαμηλότερο βαθμό και βουτάμε μέσα τα κρύα μελομακάρονα για 20'' από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιελαιο, βουτάμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε προσεχτικά πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι και σερβίρουμε.



Υλικά
Για τα μελομακάρονα
150γρ. ελαιόλαδο
350γρ. ηλιέλαιο
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. κονιάκ
½κ.σ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο
1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
½κ.γ αλάτι
1κ.σ ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη καστανή
700γρ. νερό
250γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2κ.γ ηλιέλαιο

Για τη διακόσμηση
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Συνταγή από πρωινό του mega


 

Καρότο κέικ με γλάσο !!








Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Υλικά

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη
print

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει