Υλικά (για 10 μερίδες):
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους (κόντιτα)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος, ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, αν είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει».
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Συνταγή Παρλιάρου