Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τηγανοτυροψωμάκια πολύ ωραία τραγανά !!!!

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ.σούπας ξύδι
350 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά και ζυμώνουμε να φτιάξουμε μία όμορφη μαλακή ζύμη που πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας .
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .
Πλάθουμε ένα μακρύ ρολό  και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε .
Ανοίγουμε με τα χέρια μας μακρόστενα την ζύμη και τηγανίζουμε σε μπόλικο λαδάκι.
Σε μερικές μπαλίτσες αφού τις ανοίξουμε με την παλάμη μας βάζουμε στην μέση τριμμένο τυράκι  φέτα κλείνουμε και απλώνουμε λίγο να ανοίξει το ζυμαράκι αλλά προσέχουμε γύρω γύρω να είναι κλειστό καλά.Τηγανίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο κι αυτά .Ετσι για την απογευματινή λιγουρίτσα κι όχι μόνο !!!! 

Συνταγή DebyIlia



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πυραμίδα γεμιστή με πουράκια !!! Χωρίς λόγια !!!!


Υλικά:
1 τυρί Φιλαδέλφεια
 1 βανίλια
300 γρ άχνη ζάχαρη
 1 κρέμα γάλακτος
250 γρ πλήρης κρέμα γάλακτος
 1 πακέτο πει μπερ (θα μείνουν αρκετά)







Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με άχνη ζάχαρη, αρκετά μέχρι να πήξει, μετά προσθέτουμε  βανίλια  (εγώ έβαλα και λίγο μπέιλις ποτό }, μετά βρέχω τα μπισκότα με γάλα και κονιάκ και αρχίζω και κάνω πυραμίδες και ανάμεσα στήνω και τα πουράκια. Από κάτω προσθέτω κρέμα για να λειτουργήσει ως κόλλα να σταθεί το γλυκό .Είναι πραγματικά απίστευτο σε γεύση !!!!
Συνταγή
Stavroula Aifanth Οι Κουζινίστας

Κορμός νόστιμος γρήγορος οικονομικός !!!

 Υλικά
 1 πακέτο μπισκότα marrie Παπαδόπουλου
1 κουτί σαντιγί Μόρφατ(στο κουτάκι)
,Βιτάμ 200 γρ
,1 ποτήρι νερού
 άχνηανάλογα σε ποσότητα πόσο γλυκό το θέλετε
λίγο κονιάκ
λίγο γάλα
και κακάο όσο θέλετε για σκούρο χρώμα .


Εκτέλεση
 Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τη Μόρφατ με μισό ποτηράκι κρασιού γάλα λίγο κονιάκ και το μισό ποτήρι άχνη.
Βάζω στην άκρη αν είναι καλοκαιράκι στο ψυγείο και χτυπάω Βιτάμ με την υπόλοιπη άχνη προσθέτω την σαντιγί και τέλος κακάο όσο σκούρο θέλω να γίνει .παίρνω τα μπισκότα και βάζω εναλλάξ σαντιγί και στρώνω σε κορμό αν θέλετε σαν γαρνίρισμα λίγο αμυγδαλάκι καβουρντισμένο και αλεσμένο από πάνω είναι τέλειο. Ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Καλή όρεξη !!!Δεν μένει τίποτα εξαφανίζετε αμέσως !!!
 Συνταγή από  Ρούλα Αστρινάκη Εκτέλεση από Eya Xoriati Οι Κουζινίστας

Σκορδαλιά σε 5 λεπτάκια by mairh !!

 Υλικά
5 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στημένο καλά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές πουρέ σε νυφάδες η' μια μικρή πατάτα βραστή
αλάτι 

Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι,
εκτός από την πατάτα τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν
μια αλοιφή και στο τέλος βάζουμε τις νιφάδες του πούρε η τις βρασμένες πατάτες
ανάλογα πόσο σφιχτή θέλουμε την σκορδαλιά μας!

  Γιαγια Μαιρη εν δραση

Μοσχάρι με μελιτζάνες !!!

    Ενα όμορφο κυριακάτικο πιάτο
    Υλικά
    1 1/2 μοσχάρι <<σπαλομίτα η χτένι >>
    5 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
    5 μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια
    5 πιπεριές κέρατο
    1 μικρο κομμάτι φέτα
    1 ποτήρι ντοματοπολτό
    λίγο ζάχαρη
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    3 σκελίδες σκόρδο
    μαϊντανό
    αλάτι πιπέρι λίγο μπαχάρι
    ελαιόλαδο  





    Εκτέλεση  
    Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί
    ρίχνουμε το κρέας να  σοταριστεί  

    Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν
    και στην συνέχεια την ντομάτα την ζάχαρη και τ' αφήνουμε να βράση το μοσχαράκι μας στην συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να είναι μαλακό ρίχνουμε
    το αλάτι πιπέρι μπαχαρικό συνεχίζουμε το βράσιμο.

     Στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας περνάμε απο το τηγάνι τις πατατες τις μελιτζάνες και τις πιπεριές
    και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.

     Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας βάζουμε σε μια γάστρα τις πατάτε από πάνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
     Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την φέτα σε μικρά κομματάκια.
    στο τέλος βάζουμε από πάνω το κρεατάκι και κουνάμε κυκλικά την γάστρα μας και την βάζουμε στον φούρνο που έχουμε προ θερμάνει
    για μισή ωρίτσα στους 180 να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας!!!!!


    Συνταγή 
    Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση

Πατζαροσαλάτα Δροσερή νόστιμη υπέροχη !!!!

Υλικά
4 μεγάλα πατζάρια
2 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές γιαούρτι
μια σκελίδα σκόρδο
αλάτι


 Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα πατζάρια  με μπόλικο αλάτι.
Οταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κυβάκια μικρά .
Ανακατεύουμετο γιαούρτι με την μαγιονέζα το σκόρδο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι όλα μαζί και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι .
Αφήνουμε την σαλάτα για μερικές ώρες στο ψυγείο να βγάλουν τα πατζάρια το χρώμα τους και τα ανακατεύουμε ξανά .Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!  

 


Συνταγή από 
Γιαγια Μαιρη εν δραση


Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τυροπιτάκια πανεύκολα !!





Υλικά
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι ή 2 κεσεδάκια
1 κ.σούπας σόδα
500 γρ.αλεύρι

2 κ.σούπας ζάχαρη
200 γρ. φέτα
2 αβγά
αλάτι  

Αν σας μπερδεύουν οι κούπες μετρήστε τα υλικά με το κεσεδάκι γιαουρτιού .
Αν θέλετε αρκετά κάντε διπλή την δόση .






Eκτέλεση
Ανακατεύομαι το γιαούρτι με την σόδα και το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύομαι για να γίνει πολύ μαλακό ζυμάρι να απλώνει όχι να τρέχει

Παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας , το βουτάμε  σε λάδι να μη  κολλάει και παίρνομε από το ζύμη και απλώνουμε πάνω  σε λαδόκολλα .
 Ψήνουμε στους  180 /190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 

Dimitar Kolev


Πατάτες στον φούρνο με μπέικον και τυρί.! !Τραγανές έξω και μαλακές μέσα.




Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
190γρ. φέτες μπέικον
1,5 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, [τυρί]
φρεσκοτριμμένο
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.
Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτί κουζίνας.
Κοιτάμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Απλώνουμε το μπέικον σε ένα λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 190°C, τις γυρνάμε και πασπαλίζουμε με το μπέικον, το σκόρδο και το parmigiano reggiano.[τυρί]
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμη ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και το τυρί να λιώσει.
Τι βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
myadventuresinthecountry.

Πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά!


Υλικά συνταγής

12 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη.

Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια βάση. Περιχύνετε από πάνω το μισό λικέρ.

Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως σε μια αφράτη κρέμα.

Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.

Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ.

Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Τρίβετε τη σοκολάτα*, την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το

Chocolate sin ...(Γλυκό ψυγείου ) !!



 Εύκολο και γευστικό σοκολατένιο γλυκάκι !! Πιο εύκολο δεν γίνεται !!!!

Υλικά :
 Ένα λίτρο γάλα .
1πακέτο  μπισκότα  πτί μπέρ 
.1 ποτήρι κακάο σκόνη .
. 1 1\2 ποτήρι ζάχαρη ..
3\4 του ποτηριού νισεστές ..
 125 γρ φρέσκο βούτυρο ..
 100 γρ κουβερτούρα .. και τρίμμα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ..


Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το γάλα το ζεσταίνουμε για λίγο .. και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο..ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να διαλυθούν καλά τα υλικά ..διαλύεται το νισεστές σε μισό ποτήρι κρύο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα..μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα...σε ένα ταψί πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα..αφού πρώτα τα βουτάμε σε λίγο γάλα ρίχνουμε την μισή κρέμα .. ακόμα μια στρώση μπισκότα .. και από πάνω όλη την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας..διακοσμούμε με σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς .. καλή επιτυχία!!

Μαρία Μετζίκη

Δίχρωμη δροσιά καταπληκτική !!!

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
12 φρυγανιές
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη (των 200 ml)
1 1/2 κούπα νερό (των 200 ml)
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 λίτρο γάλα
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλα
6 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 λίτρο χυμό βύσινο ή κεράσι
80 γρ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
7-8 κ.σ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα πυρέξ στρώνω τις 12 φρυγανιές.Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά και το ρίχνω καυτό πάνω στις φρυγανιές.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια και τη μαργαρίνη.Αδειάζω την κρέμα με προσοχή και την απλώνω όπως είναι καυτή πάνω από τις φρυγανιές.Την καλύπτω αμέσως με μεμβράνη για να μη πιάσει ''πέτσα'' και αφήνω να γίνει λίγο χλιαρη και να σταθεροποιηθεί.Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνω το χυμο,τη ζάχαρη,και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Την αδειάζω πάνω από την λευκή κρέμα.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και καλή μας απόλαυση!!!

Σόφη Τσιώτου -οι κουζινίστας

"τυρένια γεμιστά"



Υλικά
10-12 πιπεριές
1/2  κιλό φέτα
λίγο γκούντα η άλλο ημίσκληρο τυρί
Ρίγανη
θυμάρι
βασιλικό 9όλα από λίγο ]
Φρέσκες ώριμες ντομάτες 
1 κουαλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 αυγά
ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι



Εκτέλεση
 Τηγανίζουμε 10-12 πιπεριές για γεμιστά και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
 Ετοιμάζουμε μια γέμιση με περίπου 1/2 κιλό φέτα και λίγη γκούντα ή κάποιο ημίσκληρο τυρί, πασπαλίζουμε με τριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα τυριών με δύο αυγουλάκια. Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές μας.
 Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε σάλτσα, λάδι ντομάτες φρέσκες  και πελτέ την αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και λίγο βασιλικό και την αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις γεμισμένες πιπεριές να πάρουν μια δυο βράσεις μέσα στη σάλτσα  να πάρουν μια δυο βράσεις.... και έτοιμο το φαγάκι.

Χaroula Georgiadou-Oι κουζινίστας 

Σπιτικό Τσουρέκι πανεύκολο!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
- 600 γρ. αλεύρι δυνατό
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο , χλιαρό-
150 γρ. ζάχαρη
-15 γρ. μαγιά νωπή
- 150 γρ. γάλα χλιαρό
- 3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε το 1/4 του αλευριού σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα.
-Προσθέτουμε τη μαγιά αραιωμένη σε λίγο χλιαρό γάλα και δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
-Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα 2 αβγά, το αλάτι, τη ζάχαρη. Pίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στη φουσκωμένη ζύμη, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ή στον κάδο του μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες.
-Aφού σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, συνεχίζουμε το ζύμωμα βουτώντας τα χέρια μας μέσα στο βούτυρο. Στην περίπτωση του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο στα τοιχώματα του κάδου. Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
-Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο για μία περίπου ώρα. Ξαναζυμώνουμε για να φύγει όλος ο αέρας και πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδες.
-Tα ακουμπάμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε να ανέβουν για μία ώρα.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
-Aλείφουμε με τον κρόκο του αβγού αραιωμένο με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη προαιρετικά.
-Ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
Συνταγή Dimitar Kolev

Black Forest !!

Yλικά

150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
5 αβγά (μεγάλα)
30 γρ. κακάο
2 κ.γ μπέικιν
Βανίλια
μισή πρέζα αλάτι
για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό από βύσσινο ή αν είναι γλυκό το σιρόπι της κονσέρβας 
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (αφού κρυώσει το σιρόπι μας)
 βύσσινα για στόλισμα

για τη γέμιση:

500 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κονσέρβα βυσσινομαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
 λίγη κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι κατά το γνωστό δηλ. χτυπάμε πολύ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη(αλλά πολύ καλά) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καλά κοσκινισμένα.
Με ελαφρές κινήσεις τα ενσωματώνουμε. Το χώρισα σε 2 ταψάκια 20αρια.
Το ψήνουμε 170 (στο δικό μου φούρνο περίπου 20 λεπτά… δείτε το)
Αφού κρυώσουν το χωρίζουμε... κάθε παντεσπάνι στα 2.

Για το σιρόπι απλά το βράζουμε 2-3 λεπτάκια.
 Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε και απλά το σιρόπι της κομπόστας.
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγί.
Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ δε χρειάζεται ζάχαρη,
Αν όμως βάλετε άγλυκη θα χρειαστεί λίγη άχνη.Για τη συναρμολόγηση ….
Παντεσπάνι, σιρόπιασμα , μαρμελάδα , σαντιγί, το βυσσινάκι …. Και ξανά μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις μας . τελειώνουμε πασπαλίζοντας τριμμένη κουβερτούρα και λίγη άχνη και βυσσινάκια ολόκληρα.

Συνταγή από Popi Flouri - Οι κουζινίστας

Αγγουράκια γλυκόξινα τουρσί (Ισραήλ)

18-20 αγγουράκια μεσαίου μεγέθους (θα διαλέξετε σκληρά με κρουστή σάρκα), καλά πλυμένα
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ματσάκι άνιθο καλά πλυμένο

1 φλ. μηλόξυδο
2 φλ. λευκό ξύδι
100 γρ. χοντρό αλάτι
2 φλ. καστανή ζάχαρη
3 φλ. λευκή ζάχαρη 

2 κ.σ σπόρους μουστάρδας
 1 κ.σ κόκκους μπαχάρι
2 κ.γ σπόρους κόλιαντρο 
1 κ.γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
2 ξυλακια κανένας σπασμένα στα δύο6 ολόκληρα γαρίφαλα
φύλλα δάφνης τόσα όσα και τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε (1 φύλλο δάφνης ανά βάζο)



Για τα μπαχαρικά

Τοποθετούμε τους σπόρους μουστάρδας, τους κόκκους μπαχάρι, το κόλιαντρο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά. Ανακινούμε το βάζο για να ανακατευτούν καλά τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, κλείνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλα και τα ξύλα κανέλας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα με κλειστό καπάκι για 24 τουλάχιστον ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι μυρωδιές. Τα μπαχαρικά μπορούν να παραμείνουν στο βάζο μέχρι ένα μήνα, χωρίς να υποστούν καμία αλλοίωση.

Για τα αγγουράκια 

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες με το μπολ σκεπασμένο

Για τα βάζα κονσερβοποίησης

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που θέλουμε να τις κονσερβοποιήσουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια. Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμα τα αγγουράκια. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται.  

Για τη μαρινάδα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μηλόξυδο, το λευκό ξύδι, τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αγγουράκια με τα υπόλοιπα υλικά. Περιμένουμε να πάρουν μία βράση ακόμα και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα υλικά από τη μαρινάδα και τα μοιράζουμε στα βάζα. Φροντίστε τα αγγουράκια και τα λαχανικά να είναι εξίσου μοιρασμένα. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά με τη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά. Μοιράζουμε τον άνιθο στα βάζα, ολόκληρο μαζί με τα κλωνάρια. Ανοίγουμε το βάζο με τα μπαχαρικά και αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας. Μοιράζουμε το μείγμα των μπαχαρικών στα βάζα και προσθέτουμε μαρινάδα μέχρι να καλύψουμε τα αγγουράκια. Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέσα σε μία κατσαρόλα στης οποίας τον πάτο έχουμε βάλει πετσέτα. Γεμίζουμε με νερό τόσο όσο να καλύψει τα 3/4 των βάζων. Βράζουμε για 10 λεπτά, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να αφαιρέσουμε τα βάζα. Οι πίκλες μας είναι έτοιμες. Φυλάσσουμε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν ανοίξουμε για να δοκιμάσουμε. Τα αγγουράκια διατηρούνται κονσερβοποιημένα για πάνω από χρόνο, όταν έχουμε σωστές συνθήκες αποθήκευσης.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη -Οι κουζινίστας