Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo ! Πεντανόστιμο ,πανεύκολο !!!


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα oreo
1 κουταλιά σούπας βούτυρο γεμάτη
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
1 γάλα ζαχαρούχο
1 κρέμα γάλακτος morfat
Διακόσμιση 
Οτι έχετε εμπνευση π.χ τρούφα ,τριμμένη σοκολάτα κτλ
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το κουτί morfat.
To στολίζουμε από πάνω ανάλογα με το γούστο μας .
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν το σερβίρουμε προαιρετικά ρίχνουμε λίγο σιροπάκι καραμέλας .Είναι Θεικό !!!
Συνταγή από Maria Tsikouri


Πίτα με ζαμπόν, παρμεζάνα και αυγά!

Μία πίτα εύκολη είναι η ιδανική συνταγή για γρήγορο και εντυπωσιακό μαγείρεμα.
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι

Για την επικάλυψη της πίτας

  • 1 κ.σ γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½ ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια).Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν.Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ». Με τα υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα.

Για την επικάλυψη της πίτας

Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Χριστίνα Σιδέρη

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Tουρτίτσα μωσαικό . Απίθανη και εύκολη !!!!

Υλικά:
Κρέμα γάλακτος την μικρή 250 γρ αλλά την πλήρη λιπαρών
1 μερέντα 400 μλ
1 και 1/2 πτι μπέρ
Εκτέλεση 
Χτυπάμε  την κρέμα να αφρατέψει.
 Μετά προσθέτουμε  την μερεντα και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
 Το τοποθετούμε  σε ένα μπολ που ήδη έχουμε  βάλει διαφάνεια ναύλον από κάτω στην επιφάνεια του μπολ.
 Το βάζουμε  κατάψυξη και μετά από λίγες ώρες το αναποδογυρίζουμε .
 Το πασπαλίζουμε  με άτι θέλουμε .
 Απλή συνταγή οικονομικότατη γρήγορη και με μόνο τρία υλικά !! ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ !!!
Μια συνταγή της φίλης μου Μαρίας
Συνταγή από   Stavroula Aifanth 

Κεφτέδες λαχανικών στο φούρνο !!!



ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (τραγανοι οπως οι τηγανιτοι)
ΥΛΙΚΑ
(για 18 κεφτέδες) —
 1 συσκευασία ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
250γρ (όχι με καλαμπόκι κ πατάτα)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στυμμένο καλα—

 1 κολοκυθάκι τριμενο—
 1 αυγο—
 2 κ.σ. ελαιολαδο— 
δυοσμο— 
ανιθο—
 αλατι— 
πιπερι— 
σιμιγδάλι ψιλό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά.
Τρίβουμε κρεμμύδι κ κολοκύθι και τα στίβουμε πολύ καλά.
 Ψιλοκόβουμε δυόσμο— άνηθο.
Αφού βράσουν τα ανάμεικτα τα σουρώνουμε πιέζοντας να φύγουν όλα τα υγρά και να λιώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
 Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας σαν κεφτεδάκι και το βουτάμε στο σιμιγδάλι ώστε όταν ψηθεί να κάνει υπέροχη κ τραγανή κρούστα
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα κεφτεδάκια μας και ψήνουμε στους 200 αέρα έως να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
Συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα— αγγούρι— πιπεριά— φετούλα..Καλή σας όρεξη με τους πιο υγιεινούς κεφτέδες!! Οι λαχανοκεφτέδες είναι και διαβητικούς .

Συνταγή Maria Koyrti Οι Κουζινίστας 

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Γλυκό στο ποτήρι γρήγορο & εύκολο !!!

Υλικά
1πακέτο μπισκότα τις αρεσκείας σας
1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά  [για αρκετά ποτήρια γλυκό ]
1κουτι γάλα ζαχαρούχο συμπικνωμένο
Μαρμελάδα ότι έχουμε σπίτι η ότι μας αρέσει αγοραστή




Εκτέλεση
Σπάμε τα  μπισκότα σε κομματάκιακαι και  μοιράζουμε την μισή ποσότητα στα ποτήρια .
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και μοιράζουμε την μισή  πάνω από τα μπισκότα .
Ξαναβάζουμε από πάνω μία στρώση μπισκότα και ξανά την  κρέμα την υπόλοιπη.
Τελειώνουμε με την μαρμελάδα η ότι γλυκό έχουμε πχ βύσσινο κεράσι.
Τατοποθετούμε στο ψυγείο 
Μπορούμε αν υπάρχουν γεύσεις από μαρμελάδες η γλυκά  κουταλιού σπίτι να φτιάξουμε το καθένα με διαφορετική γεύση .  Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει πολύ ωραίο και δροσερό !!!!
 .
Από Gergia Karantza - Oι Κουζινίστας 

Μπριάμ στο φούρνο με καλοκαιρινά μυρωδικά




Υλικά (για 6 άτομα.
3 μέτριες μελιτζάνες (προαιρετικά)
5-6 κολοκυθάκια
3 μέτριες πατάτες
3 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσ. Βασιλικός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φλ. Νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτελεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και.
Κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις δύο ντομάτες και σε φέτες τις άλλες δύο (που κρατάμε για το τέλος).
 Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το μαϊντανό, βασιλικός το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το 1/3 του ελαιολάδου.
 Απλώνουμε σε σειρές τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη, φροντίζοντας να είναι μοιρασμένα τα κομμάτια της ντομάτας.
 Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες της ντομάτας, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
 Βάζουμε στο φούρνο και μετά από 20 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°.
Αφήνουμε να ψηθούν περίπου μιάμιση ώρα, ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζονται λίγο νερό.
Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Συνταγή  Alexios Nikoloutsopoulos Oι κουζινίστας

Πανακότα πορτοκάλι !! Η γεύση του απλά δεν υπάρχει !!

Υλικά
1 κουτί εβαπορέ λάιτ
— 7 κ.σ.γλυκαντικό
— νερό
— χυμό κ ξύσμα από 1 πορτοκάλι
— 2 φακελάκια ζελατίνη (20 γρ  αν έχετε χύμα)

Εκτέλεση 
Βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί το εβαπορέ και 3 (από το κουτί του εβαπορέ) νερό το γλυκαντικό ξύσμα κ χυμό
Σε μισή κούπα νερό κρύο ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Όταν ζεσταθεί αρκετά το άλλο μείγμα (όχι να βράσει) ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε πάρα  πολύ καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το βάζουμε σε φόρμα και ψυγείο
Οταν το αναποδογυρίσουμε βλέπουμε το ξύσμα πάνω σαν διακόσμηση...
.Εύκολο νόστιμο οικονομικό καλοκαιρινό γλυκάκι χωρίς ενοχές!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Maria Kourti-Oι Κουζινίστας 

Καροτογαλατόπιτα η τέλεια !!!!


ΥΛΙΚΑ για ένα μεγάλο ταψί

— 5 φλ.τσ.καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
— 2 φλ.τσ.εβαπορέ λάιτ
— 3 φλ.τσ.νερό
1 φλ.τσ. γλυκαντικό σε σκόνη
— 1 κ.σ. κανέλα
— 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
— 1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
— 2 κ.σ. βούτυρο becel light
— 2 αυγά
— μια πρέζα αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
— σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο και τα αυγά.
 Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να βράσει και να πήξη.
 Όταν πήξη το βγάζουμε από την φωτιά κ ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
 Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ ρίχνουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε ταψί το μείγμα.
Ψήνουμε 10— 15 λεπτά 200 αέρα.
Το απολαμβάνουμε κρύο κ το διατηρούμε στο ψυγείο!!Καλή Επιτυχία !!!

Συνταγή από Maria Kourti 

Καγιανά φούρνου σε καλαθάκι ντομάτας !!!



Υλικά
— 6 ντομάτες
— 100 γρ ανθότυρο ή φέτα
— αλάτι πιπέρι
— 4 ασπράδια και 2 ολόκληρα αυγά

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά και αλατίζουμε το εσωτερικό τους.
 Ψυχουλιάζουμε το τυρί και ρίχνουμε στο πάτο της ντομάτας.
Από την ψίχα τις ντομάτας αφού την έχουμε σουρώσει και ψιλοκόψει μοιράζουμε τα κομματάκια μέσα στις ντομάτες πάνω από το τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια κ τα 2 ολόκληρα αυγά βάζουμε αλάτι— πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις ντομάτες.
Βάζουμε πάνω το καπάκι της ντομάτας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 40 λεπτά..
Λάδι δεν βάζω...όποιος θέλει μπορεί να ραντίσει εσωτερικά την ντομάτα αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται....
Συνταγή Maria Kourti 

Κοτόπουλο γλυκόξυνο με χουρμάδες !! Εξωτική γεύση !!!

Υλικά
κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια ξεπετσιασμένο
Μπαλσάμικο ξύδι
2-3 κουταλιές σούπας μέλι  
μαϊντανό ψιλοκομμένο 
σκόρδο ψιλοκομμένο 
ελαιόλαδο 
αλάτι 
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι. τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο κατόπιν ρίχνουμε τους χουρμάδες,και λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο.στη συνέχεια μπαλσάμικο ξύδι.
Αφού εξατμιστεί λίγο το ξύδι,βάζουμε μέλι 2-3 κουταλιές σούπας η και παραπάνω.αφήνουμε λίγα λεπτά .
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.μου αρέσει πολύ αυτό το πιάτο,και είναι και γρήγορο και πανεύκολο.
Φυσικά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ,όσο θέλουμε.Καλή όρεξη  !!
Συνταγή από Βασιλική Τσουκαλά -Οι Κουζινίστας

Πικρή σοκολάτα με ουίσκι και καραμέλα !! Σοκολατοκόλαση !!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Λίγη γλυκόζη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
600 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-56% κακάο
100-150 γρ. ουίσκι (απαραίτητα)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Την αδειάζουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα σε κρύο μέρος και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι ν' αρχίσει να ξεκολλάει από την επιφάνεια και την θρυμματίζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με έναν πλάστη η πολύ προσεκτικά με ένα μπουκάλι.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ψιλοκόβουμε (με προσοχή να μην κοπούμε) την κουβερτούρα για να λιώσει εύκολα. Στη συνέχεια βράζουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ έως ότου λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ουίσκι. Αφήνουμε να κρυώσει σε παχύρευστη μορφή και προσθέτουμε την καραμέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.Το έφτιαξα και πάθαμε πλάκα ! ! !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο…οι φωτογραφίες από Αντώνιο Τσούκα -Οι Κουζινίστας

Αστεράκια όλο γλύκα ! ! Αλλά χωρίς ζάχαρη .!!!


Υλικά

— 1 κούπα χλιαρό γα λα 0%
— 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
— 1 κ.γλ κοφτό αλάτι
— αλεύρι σίκαλις ή ολικής ή Ζέα όσο πάρει
— 1κ.σ. σπορέλαιο
— μαρμελάδα με στέβια
— κανέλα σκόνη


Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό γάλα βάζουμε την μαγιά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το αλεύρι και αλάτι
.Ζυμώνουμε ελαφρά ίσα να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
 Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει δεν χρειάζεται!!!
Κάνουμε μικρό πιτάκι βάζουμε στο κέντρο λίγο μαρμελάδα με στέβια πασπαλίζουμε με κανέλα και κλείνουμε με τα δάκτυλα τα πλαϊνά να σχηματιστεί αστεράκι.
 Ψήνουμε στους 180 αέρα για 10 λεπτά το πολύ!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Maria Kourti -Οι Κουζινίστες

Κοτόπουλο με πιπεριές συνοδευόμενο με ρύζι !!


ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 πιπεριές χρωματιστές κόκκινη πράσινη πορτοκαλί
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο βάζω 2 εγώ μ αρέσει
1 κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
1 φλυτζανάκι του καφέ μουστάρδα
αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα
Ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό

 Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι  και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδιμε το σκόρδο και το ρίχνουμε  στο κοτόπουλο να τσιγαριστούν λίγάκι όλα μαζί.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές όλες αφού τις έχουμε κόψει ψιλές ροδελίτσες κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπερίτσες μας
Προσθέτουμε τώρα την μουστάρδα [βγάζει υπέροχο άρωμα ] αλάτι πιπέρι ρίγανη ντοματάκια και μισή κούπα νερό.
Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει βράσει.
Σε 5 λεπτάκια αδειάζουμε το φαγητό μας σε ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς  180 βαθμούς μέχρι να πιεί όλο το νεράκι και να πήξει η σάλτσα του.
Συνήθως τοσερβίρω με ρυζάκι σκέτο βρασμένο γιατί του δίνει γεύση ωραία το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
Για μεγαλύτερη απογείωση ρίχνουμε τριμμένο τυράκι από πάνω όταν σερβίρουμε  .  







 
Συνταγή  Zeta Sideri  Oι Κουζινίστας

Τουρλού με λουκάνικαμε χρώματα κι αρώματα !!!



ΥΛΙΚΑ

λουκάνικα χωριάτικα
πατατες
μελιτζάνες
κολοκυθάκια
πιπεριές κέρατο
πιπεριές Φλωρίνης
κρεμμυδάκια για στιφάδο
φασολάκια και χάντρες
ντομάτες σε κυβάκια
κρεμμύδια ξερά
μερικές σκελίδες σκόρδο
ντομάτες τριμμένες και μια κουταλιά πελτέ
ενα ποτηράκι σπιτικό ζωμό λαχανικών
αλατι πιπέρι
μαϊντανό
ελαιόλαδο











 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και κόβουμε ολα τα κηπευτικά μας και περνάμε από το τηγάνι τις πατατες τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες τα ριχνουμε στο ταψί και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλει ο καθένας!!! στο τέλος ριχνουμε αλατι πιπέρι μαϊντανό τον ζωμό των λαχανικών την ντομάτα και το ελαιόλαδο
και ψήνουμε περίπου μια ώρα και 40 λεπτάκια στους 180 για να μείνει με το λαδάκι το φαγάκι μας


 Εδώ είναι η συνταγή για σπιτικό ζωμό λαχανικών
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/07/zomoi-laxanokon/

Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση Οι Κουζινίστας