Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Κρουασάν πατάτας γεμιστά με τυρί !!

Συστατικά:
  • 200 γραμμάρια πατάτες
  • 100 γραμμάρια αλεύρι 00
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • Προβολόνε ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • Λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία:
Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
Αφού έχουν κρυώσει, προσθέτετε αλάτι, παρμεζάνα και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη και τη κόβετε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια. Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζετε λίγο τυρί και διπλώνετε τη ζύμη, γύρω από τον εαυτός της, ώστε να πάρει το σχήμα ενός κρουασάν. 
Αν δεν το καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο σχήμα.
 Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, τηγανίζετε τα κρουασάν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
 Αν θέλετε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Πηγή από  http://www.jenny.gr/ --Οι Κουζινίστας

Πουτίγκα με βύσσινο γλυκό!

  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 800 ml γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κόκκοι μαστίχα
  • 1 κ.σ αμύγδαλα
  • 1 κ.σ κουκουνάρι
  • 2 κ.σ βούτυρο 
  • 2-3 κ.σ γλυκό βύσσινο

Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με 3 κ.σ ζάχαρη, μέχρι να γίνει σκόνη.
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
 Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. προσθέτουμε τη μαστίχα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 Καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι στο βούτυρο μέχρι να σκουρήνουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το καβούρδισμά για 5-6 λεπτά.
 Ρίχνουμε το γάλα, μειώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα και πατάμε καλά για να μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Λίγο πριν το σερβίρουμε το περιχύνουμε με το γλυκό κουταλιού.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι Κουζινίστας

Εύκολο οικονομικό δροσερό γλυκάκι !!










 


Υλικά

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
200 γραμ, βούτυρο λιωμενο
 1  κουτί ζαχαρούχο γάλα
2  φύλλα ζελατίνης 
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
χυμό 2 λεμονιών 



Εκτέλεση
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι .
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι μεγέθος τούρτας 20 επί 30 λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν ,
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 30 λεπτά..

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης σε πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5 με 8 λεπτά να μαλακώσουν
Σε κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα το χυμό λεμονιών και 3/4 κούπας τσαγιού νερό .σιγοβράζουμε ανακατεύοντας περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και την ζελατίνη

και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα του ζαχαρούχου .
Βγάζουμε από το ψυγείο και από πάνω από τα παγωμέν μπισκότα ρίχνουμε την κρέμα το ισιώνουμε και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα ανάλογα την ψύξη του ψυγείου σας.
Ετοιμάζουμε τα ζελε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας .
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με την βοήθεια μιάς κουτάλας όχι κατ ευθείαν ( θα τρυπήσει την κρέμα) το ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα
Το βάζουμε ψυγείο μέχρι να πήξει κι ο ζελές κι έχουμε ένα πεντανόστιμο δροσερό γλυκάκι !!Καλή επιτυχία!!!












Υπέροχο γκοφρετογλυκό σαν ''Σεμιφρέντο''!!!




Το γλυκό αυτό είναι γρήγορο, πανεύκολο και γκοφρετοαπολαυστικό!!!
Το έφτιαξα,ξετρελλάθηκα και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Το σημαντικότερο τρώγεται και σαν γλυκό και σαν παγωτό!!!
Την υπέροχη αυτή συνταγή τη βρήκα στο:

http://www.daddy-cool.gr/2015/02/mpiskotoglyko-me-sokolata-kai-gkofretes.html

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα
4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με σοκολατα ή Oreo Cookies χωρίς την εσωτερική κρέμα (αυτό έκανα εγώ!)
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα (τα βουτάω για πολύ λίγο μη''παπαρώσουν''!)τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι΄η πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.(Η στη συντηρηση)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
-Εγώ σαν ''Σόφη'' τύλιξα με μεμβράνη 2 μακρόστενες φορμες για κέικ έστησα το γλυκό μου εκεί,το έβαλα να παγώσει κατάψυξη και μετά το ξεφορμάρισα και το έκοψα παστούλες!!!
Είναι καταπληκτικό γλυκό!!!!!
 

Τραγανές μπρουσκέτες !!!


 

υλικά:
ψωμί κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 1-1½ cm
μία μεγάλη ώριμη ντομάτα
μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
μαιδανός 2 κ.σ (ψιλοκομμένος)
κρεμμύδι φρέσκο 1 τεμ (μικρού μεγέθους)
πέστο βασιλικού 1 κ.γ
δυόσμος 2 φυλλαράκια (ψιλοκομμένα)
ελαιόλαδο 2 κ.σ
αλάτι και πιπέρι
μεθοδος:
1. για το μείγμα μας, ψιλοκόβουμε αρχικά τη ντομάτα και αν παρατηρήσουμε ότι έχει πολλά υγρά
τότε τη σουρώνουμε για να τα απομακρύνουμε
ψιλοκόβουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, τον μαιδανό , τον άνιθο και τον δυόσμο
τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, το πέστο βασιλικού και 2 κ.σ ελαιόλαδο
αναμιγνύουμε καλά, σκεπάζουμε και συντηρούμε στο ψυγείο για 1 ώρα
2. κόβουμε σε φέτες το ψωμί το οποίο μπορεί να μας έχει περισσέψει
και από την προηγούμενη μέρα και ψήνουμε είτε
στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, είτε στη φρυγανιέρα, ακόμα και στη τοστιέρα
μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα
3. με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις ψημένες φέτες μας και πασπαλίζουμε
με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι

cooking rhythms


Μουσακάς με τυραύγουλο ! Απίθανη γεύση !!!


Υλικά
  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • Λίγο σπορέλαιο για τηγάνισμα (προαιρετικά)
  • Χοντρό αλάτι
Για τον  κιμά
  • 750 γρ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ φλ. νερό
  • Αλάτι / πιπέρι
Για την κρέμα
  • 750 γρ. - 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (ανάλογα με το πυρέξ)
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • Αλάτι / πιπέρι
Ανάβουμε τη φριτέζα ή εναλλακτικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 λ'ιτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 - 1 1/2 εκ. Τις ξεπλένουμε σε ένα τρυπητό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε. Πλένουμε τις μελιτζάνες κόβουμε τις άκρες και τις τεμαχίζουμε σε φέτες 2 εκ. Στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή εναλλακτικά  τις ρίχνουμε στο βραστό νερό με αλάτι χοντρό. Αφαιρούμε τις πατάτες από τη φριτέζα ή την κατσαρόλα και τις στραγγίζουμε. Οι πατάτες πρέπει να είναι τόσο βρασμένες όσο λίγο πριν να είναι έτοιμες για να τις φάμε. Μη τις αφήσετε να λειώσουν. Έχετε στο μυαλό σας ότι το μαγείρεμα τους θα συνεχιστεί και μέσα στο φούρνο.

Για τον κιμά

Σε μία χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει και να φύγουν οι σβώλοι. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για τρία λεπτά.Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Μην αφήνετε το κιμά εντελώς στεγνό γιατί η σάλτσα μας χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά του μουσακά.

Για τη κρέμα 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το μισό τυρί, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τις πατάτες. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις απλώνουμε πάνω από τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω την κρέμα με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνταγή από  Χριστίνα Σιδέρη. --Οι Κουζινίστας Η συνταγή έχει δημοσιευτεί για πρώτη φορά στο site GreekMasa και οι Συνταγές της Παρέας



Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Τυραμισού 'το διαφορετικό '!!



YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 γρ τυρί μασκαρπόνε (εγώ έβαλα 3χ200γρ. δηλ.600 γρ.τυρι κρέμα Φιλαδέλφεια)
500 γρ.γάλα(εγώ έβαλα φρέσκο)
120 γρ.ζάχαρη
 2 αυγά
1 μπαστούνι βανίλια (εγώ έβαλα 2 βανίλιες)
50 γρ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα κατσαρόλι βάζω το γάλα,τη μισή ζάχαρη και το ζεσταίνω.Χτυπάω τ'αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη,τις βανίλιες για 1-2 λεπτά,προσθέτω και το κορν φλάου και χτυπάω άλλο 1 λεπτάκι.Αδειάζω το μίγμα αυγών στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα και ανακατεύω να πήξει σε σφιχτή κρέμα.Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτω με μεμβράνη να μην κάνει ''πέτσα''.Αφήνω να κρυώσει.(Εγώ την έβαλα στο ψυγείο)Αφού κρυώσει καλά,της προσθέτω το μασκαρπόνε και χτυπάω στι μίξερ να αφρατέψει.Προσθέτω (προαιρετικά 1/2 κ.γ στιγμιαίο καφέ νες σκόνη)
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ Stamo Estiatorio Drosia ΛΕΕΙ:1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 3 διπλες δοσεις εσπρεσο 15 ml λικερ αμαρετο ή λικέρ Μπέιλις κακαο για πασπαλισμα.Φτιάχνετε τον καφέ,προσθέτετε το ποτό,βρέχετε ελαφρά τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε πυρέξ.Σαβαγιάρ,κρέμα,σαβαγιάρ,κρέμα και τέλος πασπαλίζετε με κακάο.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ :
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 5 αυγά 150 γρ.ζάχαρη 150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη 2 φλ.τσαγιού νερό 2 κ.σ νες καφε 4-5 κ.σ κονιάκ ή λικέρ αμαρέτο ή μπέιλις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι.Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους.Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.Ζεσταίνω το νερό,διαλύω μέσα τον καφέ,και προσθέτω και τη ζαχαρη να λιώσει και αυτή.ΔΕΝ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΥΚΩΝΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ίσα να λιώσει η ζάχαρη!Κατεβάζω από τη φωτιά,ρίχνω και το ποτό και αφήνω να κρυώσει!Βάζω το τσέρκι της φόρμας κλειστό,όχι ανοιχτό πάνω σε μια πιατέλα και τοποθετώ το ένα παντεσπάνι,σιροπιάζω,βάζω κρέμα,ξανά παντεσπάνι και ξανά κρέμα.Σκεπάζω με το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω (το σιρόπι θα το πάρει όλο) και βάζω ψυγείο να παγώσει 3 ώρες! Αφού παγώσει το ξεφορμάρω προσεχτικά και καλύπτω με σαντιγί πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο!!!!!
 H ΚΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ Stamo Estiatorio Drosia !!! Σόφη Τσιώπου --Κουζινίστας


Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κοκορέτσι ψεύτικο !

Υλικά
μια συκωταριά αρνίσια
μια αντεριά
αλάτι πιπέρι
ρίγανη λεμόνι
ελαιόλαδο
3=4 ξύλινα καλαμάκι για σουβλάκια









 Εκτέλεση
 Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια
και την βάζουμε να στραγγίσει 

Πλένουμε και γυρίζουμε με ένα καλαμάκι τα αντεράκια και τα ξεπλένουμε με ξίδι τα βάζουμε και αυτά να στραγγίσουν
 Ρίχνουμε στην συκωταριά μας αλάτι πιπέρι και ρίγανη και περνάμε στα καλαμάκια ένα ένα κομματάκι αφού τα γεμίσουμε παίρνουμε το αντερακι και κάνουμε πρώτα δυο τρία τυλίγματα από πάνω προς τα κάτω και μετά μερικούς κύκλους γύρο από τα συκωτάκια μας.
 Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και ρίχνουμε λαδάκι μόλις πάρουν να ροδίσουν λιγάκι φυσικά και τα κουνάμε να μην κολλήσουν προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά αν χρειαστεί βάζουμε  κι άλλο νεράκι και μετά από περίπου μια ωρίτσα είναι έτοιμα αν έχουν φύγει σχεδόν όλα τα υγρά ρίχνουμε τον χυμό από όσο λεμόνι θέλει ο καθένας μας. Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση



Κάπ κέικς υγιεινά!!


 Υλικά
120γρ. αλεύρι
35γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)


Εκτέλεση 
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν..
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη).
 Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή).
 Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα ,το μοιράζεται σε 12 θήκες,ακριβώς είναι το μείγμα για 12 καπ κεις.

Συνταγή από Vasia Vasia--Οι Κουζινίστας 

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μπανανοκέικ !! Νηστίσιμο πεντανόστιμο με ανεπανάληπτο γλάσο !!!




Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο ''Μπανανοκέικ'',νωπό,μαλακό και αφράτο με ανεπανάληπτο γλάσο κακάο!!!
Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για επικάλυψη των κέικ και μάφινς,ακόμα και για σοκολατόπιτες!!!
Αν το φτιάξετε μια φορά δεν θα αλλάξετε ποτέ συνταγή!!!
Την αρχική συνταγή για το μπανανοκέικ θα την βρείτε στο

http://bettyscuisine.blogspot.gr/2009/06/blog-post_22.html

Εγώ απλά αφαίρεσα τα καρύδια και του έβαλα το φανταστικό νηστίσιμο γλάσο !!!!





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
ταψάκι μικρό 20 εκ.

3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
100 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 κούπα (όχι γεμάτη) άχνη ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.σ τρούφα (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ'ένα μπολ ανακατεύω για 2-3 λεπτά με αυγοδάρτη τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά,με την άχνη.Προσθέτω το αλάτι,τη βανίλια,τον πολτό μπανάνας,την τρούφα (άν βάλετε) και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινήσει με τη σόδα.Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.Αδειάζω το μίγμα σε μικρό ταψάκι 20 εκ.βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25-30 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει!!Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
-Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μεχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μίγμα.Άν σας κάνει ''σβολάκια'' το μίγμα περάστε το από ένα σουρωτήρι! Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει.Όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου.Είναι καταπληκτικό!!!!!!!
Συνταγή από Σόφη Τσιώπου Οι Λιχουδιές της Σόφης Οι Κουζινίστας

Πιτάκια φουσκίτσες με γέμιση τις αρεσκείας μας !!!! Απίθανα !!!

Ιδανικά για πάρτυ γενεθλίων μπουφέ αλλά και για κάθε μέρα και ώρα,!!

Υλικά
5 ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φετούλες
1 μεγάλη κουταλιά μυρωδικά πχ δεντρολίβανο ρίγανη βασιλικό [όλα μαζί ]'
τυρί κρέμα
παρμεζάνα
 μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι
Ανακατέψτε τα όλα μαζί .


Εκτέλεση 
Ανοίγουμε 1 φύλλο ,Κόβουμε φετούλες τις ντομάτες τις τοποθετούμε όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες ,από πάνω βάζουμε από μία λογική κουταλιά από την γέμιση και σκεπάζουμε με το ΄δεύτερο φύλο και λίγο τριμμένο τυρί
Σφραγίζουμε με ένα ποτήρι αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν σφραγίσει καλά τα πιτάκια
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σερβίρουμε .
Μπορούμε να τα ψήσουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αφού πρώτα  όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί τα περάσουμε με ένα πινέλο από πάνω με χτυπημένο καλά αυγό .
Σημείωση
Από γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει ,ακόμα κι ένα λουκανικάκι σκέτο το φύλο είναι η κλασική συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για γρήγορα και ζύμη σφολιάτας αλλά έχουν άλλη εμφάνιση και γεύση .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΔΩ
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/.../blog-post...



Eύκολες τηγανίτες !!!



Υλικά για ζύμη
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και ίσως λίγο επιπλέον
1 κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3/4  κούπας ζεστό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι μπέκιν αλάτι  σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το λάδι και το νερό τελευταία ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα 
Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να πετύχουμε μία ζύμη μαλακή κι ελαστική .
Αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι .
Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο .
Χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες τις πατάμε με το χέρι λίγο να ανοίξουν και μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια τις ανοίγουμε με τον μικρό πλάστη σε κυκλικό σχήμα, όσο πιο λεπτό το κάνουμε τόσο το καλύτερο θα φουσκώσει στο ψήσιμο η τηγάνισμα,
Ρίχνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν χρειάζονται ελάχιστα λεπτά ,και κάθε φορά βάζουμε μία μία πίτα,
Τις στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί τις πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει αλμυρό η γλυκό και καλή μας όρεξη !!!!
Πηγή και φωτο απo Bestyummyre,com



Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα !!! Ένα γλυκάκι μούρλια!!!




Δε σου πάει από το μυαλό ότι αυτό το γλυκό είναι νηστίσιμο!!!
Για όσους νηστεύουν και για όσους θέλουν ένα ελαφρύ σιροπιαστό γλυκάκι σας δίνω μια καταπληκτική συνταγή!!!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΑΚΙ 25Χ18
6 φύλλα κρουστας
1 κούπα ρόφημα σόγιας
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.γ μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλατάκι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (εγώ βάζω και τα 2!)
φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο λαδωμένο μου ταψάκι στρώνω σουρωμένα και φουσκωτά ένα-ένα τα φύλλα μου.Χτυπάω καλά σ'ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αδειάζω το μείγμα πάνω από τα φύλλα.Ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.Προσέξτε τι ταψάκι θα βάλετε για να πάρει ωραίο χρώμα κι από κάτω.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά εκτός από τη βανίλια την οποία τη ρίχνω στο τέλος.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω να ρουφήξει καλά και κόβω σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!!!

Πατάτες ογκρατέν !!


Υλικά
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό
κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια (έβαλα ζαμπονάκι κοτόπουλο ψιλοκομμένο)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση 
Βουτυρώνουμε το ταψί μας (ν 28) και στρώνουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Καλή όρεξη !!

Συνταγή από Sofia Paulou 
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kέικ με κολοκυθάκια και φέτα !!



ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ (6 ΆΤΟΜΑ)
Προετοιμασία λαχανικά και φέτα
2 μικρά κολοκυθάκια
100g φέτα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία του κέικ κάμερα
3 αυγά
200 γρ αλεύρι
100 γρ τυρί τριμμένο
10 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τη φλούδα χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή.
Τα κοβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε κύβους με δεντρολίβανο στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Ριχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τη φέτα σε κύβους σε ένα μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C
Βάλτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και καντε μια λακουβα. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
Μόλις γινει ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, σε κύβους κολοκυθάκια και τελος τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Το αδειαζουμε σε φορμα.
Ψήστε το κέικ για 50 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε
ΠΗΓΗ /www.academiedugout.fr  Oi Κουζινίστας