Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πατατοπιτάκια φανταστικά σε γεύση !!



ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό Φύλλο κρούστας

1 κιλό   Πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο για επάλλειψη φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες  τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε ,
Τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι η το μούλτι η μίξερ προσθέτουμε αφού τις βάλουμε σε μπολ΄αλάτι πιπέρι δυόσμος ψιλοκομμένο  ωραία είνα να βάλουμε φρέσκο ανακατεύουμε .
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και λαδώνουμε το κάθε φύλο ελαφρώς βάζουμε στην άκρη από μία κουταλιά και τυλίγουμε σε τρίγωνο το πατατοπιτάκι.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και τα τοποθετούμε στην σειρά .Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους  180 βαθμούς και αφού τα περάσουμε ελαφρώς από πάνω με  λάδι τα ψήνουμε με προσοχή για λίγα λεπτά να ροδοκοκκινίσουν
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

-Πατατοκεφτέδες !! Οτι πιο νόστιμο !!

Υλικά:
600 γρ. πατάτες
1 κ.σ. λάδι
2 αυγά
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τη 1 κ.σ. λάδι, τα αυγά, το τυρί, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και στο μεταξύ πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια που αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο λάδι που έχει κάψει μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Πηγή  Salt and Sugar

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κεφτεδάκια τόνου καταπληκτικό ορεκτικό μεζεδάκι !!!


Χρόνος προετοιμασίας: 40'

Υλικά  για 6 άτομα:
2 πατάτες βρασμένες
2 κονσέρβες τόνος σε νερό, σουρωμένες
1 φλ. καλαμπόκι
6 φέτες Κρις Κρις "Τόστιμο!" ΣταρένιοΛίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα και λάδι για το τηγάνι

Για τη σως:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κύβος λαχανικών
1 κ.γ. κίτρινο κάρυ

 Εκτέλεση:Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή τις πατάμε
 καλά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, τις φέτες Κρις Κρις "Τόστιμο!" Σταρένιο σε πολύ μικρά κυβάκια, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και το
αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε
αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον
ζωμό και το κάρυ και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.

Πηγή  Κρις Κρις

Πίτσα με φύλλο κρούστας !!! Απίθανη !!

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
  • Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα
  • Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο
  • Γκούντα 100 γρ τριμμένο
  • Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο
  • Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες
  • Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες
  • Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες
  • Γάλα 150 ml
  • Αυγά 2 τεμ
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
  • Σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες

Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

chefoulis.gr

Τηγανίτες κολοκυθιών !! Ολη η νοστιμιά σε ένα πιατο !!

Τόσο απλό και τόσο γευστικό !!!!

Υλικά
4 κολοκύθια τριμμένα στο τρίφτη 
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύρρευστος
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα  στο τρίφτη
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλα μυρωδικά απλά έτσι γίνονται πιο ελαφριά.




Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά για λίγη ώρα και μετά τα στίβουμε καλά με το χέρι ,
Τα τοποθετούμε σε μπολ΄προσθέτουμε τα κρεμύδια το αλατοπίπερο το αυγό και ανακατεύοντας με κουτάλι σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ξανά και  συνέχεια μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε πολύ παχύ θα το δούμε να στέκεται στο κουτάλι μας
Στρώνουμε λαδόκολλα η αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε ομοιόμορφες κουταλιές αραιά λίγο και ψήνουμε στου; 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν .Συνοδεύετε με  ντιπ  γιαουρτιού η τζατζίκι !
 Συνταγή για τζατζίκι http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2010/09/blog-post.html

Σάλτσα σε βαζάκια για πολλές χρήσεις!!



  • ΥΛΙΚΑ
     
    ώριμες ντομάτες

    κρεμμύδια
    σκόρδο
    δάφνη
    αλατι πιπέρι
    λίγη ζάχαρη
    ρίγανη
    πιπεριές
    ελαιόλαδο
     


     Εκτέλεση
     Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε
    όταν έχει μελώσει ριχνουμε το σκορδάκι και αμέσως μετά την ντομάτα
    και τα υπόλοιπα υλικά!!!
     Βράζουμε την σαλτσούλα μας μέχρι να δέσει. 
    Εχουμε αποστειρωμένα βαζάκια μικρά να χωράνε μια δόση είναι καλύτερα
    και όπως είναι βάζουμε την σάλτσα μας καυτή από την κατσαρόλα, κλείνουμε και βάζουμε ανάποδα τα βαζάκια μας μέχρι να κρυώσουν μετά βάζουμε ετικετούλες ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ και ημερομηνία και τα αποθηκεύουμε!!! 
    Δεν θέλουν ψυγείο αν έχει βράσει σωστά η σάλτσα και κρατάνε πάνω από ένα χρόνο!!! Δοκιμάστε είναι μια λύση στις δύσκολες στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε!!!!
     Μπορεί να μπει σε ζυμαρικά σε τηγανιτά και βάση ντομάτας σε πίτσα!
     
     

Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες !!

 Υλικα
 
1 1/2 σπάλα χοιρινή

8 πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές μουστάρδα
ρίγανη και θυμάρι
αλατι και πιπέρι
τον χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο





 Εκτέλεση
 Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και όταν ζεσταθεί ριχνουμε μέσα το κρεατάκι μας και το σοτάρουμε μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και στο ίδιο λαδάκι ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν μετά βάζουμε ξανά το κρεατάκι μας και ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να βράσει!!!!






 Στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας εμείς τηγανίζουμε τις πατατες και όταν είναι έτοιμο το κρέας και αφού προσέχουμε να υπάρχει αρκετή σαλτσούλα στην κατσαρόλα τότε ριχνουμε τις πατατες και το λεμόνι και τ' αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα το φαγάκι μας!!! Καλή σας επιτυχία!

Συνταγή--  Γιαγια Μαιρη εν δραση-οι κουζινίστας

Σουτζουκάκια με σουτζούκι !!!

  •  
    Υλικά για τα σουτζουκάκια 
     
    1/2 κιμά μοσχαρίσιο

    1/2 κιμά χοιρινό
    1/2 σουτζούκι περασμένο στο μουλτι
    4 φέτες ψωμί
    1 αβγό
    2 μετρια κρεμμυδια
    4 σκελίδες σκόρδο
    φρέσκο δυόσμο
    αλατι πιπέρι
    1 κουταλάκι κύμινο
    λίγο ελαιόλαδο
    υλικά για την σάλτσα
    2 ντομάτες τριμμενες
    1 κρεμμυδι χοντροτριμμένο
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 κουταλιά κύμινο
    1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    αλατι πιπέρι
    ελαιόλαδο
     



     
     Εκτέλεση
    Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβομαι πολύ καλά το βάζουμε σε μια λεκανιτσα με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μαζί προσθέτουμε και το λιωμένο σουτζούκι τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους!!!
     
     
    σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε λαδάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκορδάκι
    και ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράση!!! σε ένα ταψί πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν!!! όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω και την σαλτσούλα που είχαμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε για λίγη ωρίτσα ακόμα στον φούρνο!!!! τα συνοδεύουμε με πιλαφάκι και τριμμένο τυράκι!!!!
     
      Γιαγια Μαιρη εν δραση--Οι Κουζινίστας

Ιμάμ καταπληκτικό !!!

Υλικά για το ταψί 
 
5 μελιτζάνες

5 κολοκυθάκια
5 πατάτες
υλικά για την γέμιση
200 γραμ φέτα
1 πιπεριά σε κύβους
1 κολοκυθάκι στο χοντρό του τρίφτη
2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη
2 ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά πελτέ
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλατι πιπέρι & λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο









 Εκτέλεση
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας τις μελιτζάνες τις χαράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατατες τα ανοίγουμε σαν να κάνουμε γεμιστά και όλα μαζί τα τηγανίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να γίνει η γέμιση τους
2) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά μας στην συνέχεια ριχνουμε μπόλικο αλατάκι πιπέρι την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ωρίτσα περίπου όταν είναι έτοιμη η γέμιση τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και την βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και είναι έτοιμη!!!


 
3) Στρώνουμε σε ένα ταψί όλα τα τηγανιτά και τα γεμίζουμε!!!! τα ψήνουμε στους 180 περίπου μια ωρίτσα!!!! Προσοχή αν δεν έχει ζουμάκι το ταψάκι σας τα βγάζετε νωρίτερα!!!


Συνταγή --  Γιαγια Μαιρη εν δραση --Οι Κουζινίστας

Kοτόπουλο Πεντανόστιμο !!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές μέλι
1 λεμόνι αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τον χυμό από ένα πορτοκάλι
αλατι πιπέρι θυμάρι







 Εκτέλεση 
 Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύετε
 Πλένετε και στραγγίζετε το κοτόπουλο και σηκώνετε το δέρμα του και το γεμίζετε
κάτω από το δέρμα και με την μαρινάδα που έχετε φτιάξει και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα η' αρκετές ώρες αν το κάνετε ήμερα!!! 

Οταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος το τεμαχίζετε και το βάζετε στον φούρνο με ένα ποτηράκι νερό στο ταψάκι σας!!!!
 ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Ψήνετε στους 180 για 90 λεπτά περίπου!!! 
Λάδι δεν θέλει γιατί έχει την μαγιονέζα!!!!!
Συνταγή --. Γιαγια Μαιρη