Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουγάτσα με πολύ ωραία αρωματική κρέμα !!


Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλλα Κρούστας
    1½ λίτρο φρέσκο γάλα
    200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 φλ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα  κοπανισμένη
    1 πρέζα αλάτι
    βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
    κανέλα
    ζάχαρη για επικάλυψη



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα ,το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Υγρή σοκολατόπιτα !!!


Υλικά για ταψάκι μεγέθους τούρτας

 Υλικά συνταγής

    5 αυγά
    250 γρ. μαλακό βούτυρο
    250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    3/4 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    1/2 κούπα τσαγιού  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σούπας. κακάο
    1  βανίλια
    ελάχιστο  αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. .
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15'. ΜΟΝΟ
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
 Όσο κρυώνει σφίγγει αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.
Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε .
Στολίζουμε με σαντιγί χρησιμοποιόντας κορνέ να βγεί με σχεδιάκι .Καλή επιτυχία!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Μηλόπιτα με καστανή ζάχαρη !!




 Συνοδεύει το καφεδάκι μας !!

Mερίδες: 10
Υλικά συνταγής

    5 μήλα
    250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
    5 αυγά
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.σ. κονιάκ
    1 βανίλια
    1/2 κ.γλ. κανέλα
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
    1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
    500 γραµµ. Φαρίνα
    1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε µία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.
Την φτιάχνω συχνά και γίνετε ανάρπαστη με συνταγή από Αργυρώ  Μπαρμπαρήγου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

πηγή argiro.gr

Πένες με μίξ τυριών !! Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!! Πανεύκολο !



Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια πένες
λουκανικάκια κοκτέιλ  τουλάχιστον 8-9 μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπέικον κομμένο μικρά κομματάκια [εγώ εδώ το έφτιαξα με λουκανικάκια πιο ελαφριά γεύση ]
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά,η ,μία μεγάλη κατά προτίμηση
μίξη τυριών [έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ με 3 ευρώ και στο Carfour με 2 ευρώ χρειαζόμαστε 1και 1/2 κούπα
Αλλη 1 κούπα  τυρί ότι θέλουμε μαλακό  προσθέτουμε 1 κούπα τσαγιού ακόμα
αλάτι -πιπέρι
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι για ενδιάμεσα στο φαγητό
λίγο λάδι





Εκτέλεση
Βάζετε νερό στην κατσαρόλα βράζετε τις πένες τις σουρώνετε κι αφήστε τες να περιμένουν στο σουρωτήρι ,σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο και κομμένες ροδελίτσες τα λουκανικάκια τα ροδίζετε λίγο και ..στρώνετε σε ένα πυρέξ τα μισά μακαρόνια ρίχνετε τα μισά λουκανικακια τα μισά τυριά και λίγο λαδάκι από τα λουκανικακια ανακατεύετε καλά τα ισιώνετε και τρίβεται με το χέρι λίγη φέτα ..μετά ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια ξανακάνουμε το ίδιο τα λουκανικακια τα τυριά κ ανακατεύουμε με τρόπο μην μας χαλάσει η πρώτη στρώσει!! φέτα δεν βάζουμε άλλη μόνο στην μέση ,τελειώνουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τα τυριά που φροντίσαμε να κρατήσουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος  να πάει  παντού επάνω από τα τυριά κ ψήνουμε με προσοχή να λιώσουν τα τυριά κ να ροδίσει αυτό ήταν !!!
 η  κρέμα γάλακτος των 250 γραμ να είναι ,επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με 1 Νουνου εβαπορέ μεγάλο για πιο ελαφρύ --πιο καλά είναι με την κρέμα -είναι πολύ απλό κ πολύ εύκολο και φυσικά νοστιμότατο !!!!Καλή όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ----ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Κουλούρια με ταχίνι με μερέντα-μαρμελάδα σαν Θεσσαλονίκης

 Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης!!

υλικά
620 γραμ αλεύρι σταρένιο
350 γραμ χλιαρό νερό
80 γραμ ταχίνι
1 κ/σ ζάχαρη
1κ/γ αλατι
2 κ/σ ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι

μερεντα - μαρμελάδα






εκτέλεση
ζεσταίνουμε πολύ καλά το νερό και μέσα διαλύουμε το ταχίνι
περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και βάζουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι και
ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το αλατι την ζάχαρη και το αλεύρι και κάνουμε μια
ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας!!! όταν είναι έτοιμη η ζύμη βάζουμε και το λαδάκι
και την ζυμώνουμε ακόμα λίγο την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
σε μια ζεστή γωνιά για μισή ωρίτσα περίπου!!!!
στην συνέχεια βάζουμε λίγο λαδάκι στον πάγκο μας και κάνουμε 12 με 14 μπαλάκια



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

αν θέλουμε να τα κάνουμε κουλούρια τα πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κολλάμε στην άκρη και τα βάζουμε πρώτα σε ένα μπολάκι με νερό και μετά στο σουσάμι και στο ταψάκι μας!!!
αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με μερεντα η' μαρμελάδα ανοίγουμε μικρά πιατάκια βάζουμε στο κέντρο την επιλογή μας και τα κάνουμε μπαλάκια τα κρατάμε από κάτω που τα ενώσαμε και τα βουτάμε στο νεράκι και στο σουσάμι και είναι έτοιμα!!!! ψήνονται στον αέρα στους 180 για 20 λεπτακια περίπου.


Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλακτομπούρεκο με γάλα καρύδας !!Δεν περιγράφετε με λόγια η γεύση του !!!!



Υλικά για το ταψί πυρέξ το μακρόστενο

6-7 φύλα κρούστας τύπου Βηρυτού το μοβ πακέτο του Κανάκη η φρέσκο φύλο
1 λίτρο γάλα καρύδας
50 γρ ινδική καρύδα τριμμένη και λίγη για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές της  σούπας λάδι καρύδας το οποίο αν μπει  ψυγείο πήζει  και γίνεται σαν βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 αυγά
ξύσμα από ένα Lime (μοσχολέμονα)
20 γρ.φρέσκο βούτυρο γάλακτος





Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
χυμό από μισό lime και φλούδα από lime
1και 1/2 κούπα νερό 


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι..
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζομαι περίπου 10-15 λεπτά.κλείνουμε το μάτι κι αφήνομε το σιρόπι να κρυώσει

Γλυκό κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας και αφαιρούμε μισό φλιτζάνι και το βάζουμε να κάψει  όχι να βράση σε μέτρια φωτιά.
σε μια άλλη κατσαρόλα μεγαλύτερη ρίχνουμε τα αυγά,το ξύσμα από το Lime την ζάχαρη το κορν φλάουρ και τα ανακατεύομαι με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και να γίνει μια πάστα. 
Ρίχνουμε μέσα το μισό φλιτζάνι γάλα καρύδας που είχαμε στην άκρη..ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά το καυτό γάλα καρύδας.θα δείτε στον πάτο να έχει  αφήσει λευκά κομμάτια..μην τα προσθέσετε είναι τα κατάλοιπα νερού.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύομαι διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξη. 
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα 20 γρ.φρέσκο βούτυρο περίπου μια κουταλιά σούπας και την καρύδα τα 50 γρ.ανακατεύομαι κι αφήνομε στην άκρη.

Μοντάρισμα γλυκού

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μικρό μπρίκι σε χαμηλή φωτιά.θα είναι ένα άσπρο υγρό..
Πινελώνομεμε το ταψί μας,στρώνουμε ένα φύλο κατά μήκος του ταψιού..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλα τα οποία πινελώνουμε καλά και τα βάζουμε να εξέχουν από όλες τις μεριές του ταψιού..ρίχνουμε μέσα την κρέμα κι αρχίζουμε να σκεπάζουμε ένα ένα φύλο βουτυρώνοντας το με το λάδι καρύδας.βουτυρώνομαι και τα άλλα δυο φύλα τα διπλώνομαι στην μεση και τα τοποθετούμε να καλύψουν το ταψί.βουτυρώνομε καλά,χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.θα δείτε να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. 
Βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζομαι με κουτάλα προσεκτικά το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι.αφήνουμε να τραβήξει μερικές ωρες και μετά κόβουμε.. γαρνίρομαι αν θέλουμε με λίγη καρύδα από πάνω..καλή επιτυχία!!
Περισσότερες συνταγές εδώ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από Roula's sweet corner-






Πορτοκαλόπιτα τύπου κέικ με απίθανη γεύση !


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα 




.Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο για όλους για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Επιδόρπιο στο λεπτό !!

 
Ένα υπέροχο και δροσερό επιδόρπιο σαν παγωτό αλλά δεν είναι. .. γίνεται με κατεψυγμένες μπανάνες κακάο και λίγο γάλα.


Υλικά

4 ώριμες μπανάνες κομμένες ροδέλες να  έχουν παγώσει στη κατάψυξη.
 1/2 φλιτζάνι γάλα ( εγώ έβαλα γάλα καρύδας) 
2 κουταλιές τις σούπας κακάο 
 1/2 κουτάλι σούπας εκχύλισμα βανίλιας. 

Εκτέλεση
Τα ρίχνεις όλα μέσα στο μπλέντερ ή μουλτι και όσο ανακατεύονται γίνεται σαν παγωτό....Αδειάζεις σε μπολ και σερβίρεις με ότι θέλεις.... τόσο εύκολο ... Έτσι δεν πετάμε ούτε τις γινομένες μπανάνες μας....!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  
Συνταγή Νatasha Limberopoulou ΟΙ Κουζινίστας

Πράσινες πιπεριές κι ο τρόπος που τις φτιάχνουμε σε βαζάκια για μεζεδάκι!!!


Υλικά
πράσινες πιπεριές κέρατο όσες θέλουμε 
ελαιόλαδο
ξίδι
σκορδάκι φετούλες 
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές κόβουμε τα περιττά κοτσανάκια στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί και ραντίζουτμε με λίγο λάδι 
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα 
Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε .
 Διατηρούνται δε και αρκετό διάστημα στο ψυγείο ή μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σε γυάλινα βαζάκια στα οποία μέσα βάζουμε τις πιπεριές το σκορδάκι το ξίδι κλείνουμε κι έχουμε ένα υπέροχο ορεκτικό.
Σημ.'
Πολλοί δεν τις ξεφλουδίζουν θέμα γούστου ,



Συνταγή Alexios Nikoloutsopoulos οι Κουζινίστας
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Μάνφινς με τριμμένο κολοκυθάκι & τυριά!!


Υλικά για 12 τεμάχια

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 2 κουταλάκια μπαίκιν
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη..
150 γρ.γιαούρτι
2 αυγά
150 γρ.τυριά κίτρινα τριμμένα
αλάτι,
 λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση 
Ντύνουμε ένα ταψί με υποδοχές για μικρά κεικάκια με χαρτάκια και τα λαδώνουμε πολύ καλά..προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αλατιζουμε..αφήνουε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και το λάδι.
 Χτυπάμε να γίνει  ομοιόμορφο μείγμα,ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, το αλεύρι με το μπαίκιν ,τα τυριά, τον δυόσμο και μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούςς περίπου μισή ώρα, να τα δούμε να πάρουν έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε από το ταψί  και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε προσεκτικά τα ψημένα χαρτάκια και τα τοποθετούμε σε καθαρά..στο ξεφορμάρισμα απο το ταψάκι ίσως να έχουν κολήσει τα βγάζουμε τότε με  ενα μαχαίρι περιφερειακά στις άκρες του  και τα αφαιρούμε.. συνοδεύονται με γιαούρτι σκορδάτο τζατζίκι !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή  Roula's sweet corner

Tάρτα σύκου με κρέμα κάσταρντ και αμυγδαλόπαστα !!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
220 γρ.βούτυρο φρέσκο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κρόκοι
2-3 κουταλιές κονιάκ
3 κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι μπαικιν
1 βανιλια


εκτέλεση τάρτας
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά στο μίξερ να γίνει κρεμα.ριξτε τους κρόκους έναν έναν την φορά να τους απορροφήσει,το κονιάκ κ ,την βανίλια..ανακατέψτε το αλεύρι με το μπαίκιν.σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι με το μπαικιν.ανακατέψτε ελαφρά ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά κάντε μπάλα την ζύμη και τυλίξτε σε μεμβράνη και βάλτε ψυγείο γέμιση μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.Αφού  περάσει το μισάωρο,πάρτε αντικολλητικο χαρτί στην διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε και βουτυρώστε την καλά.βάλτε πάνω τα 2/3 της ζύμης που φτιάξατε.την υπόλοιπη θα τη χρησιμοποιήσετε σε άλλη χρήση,η φτιάξτε ταρτακια η ότι άλλο θέλετε.
Βαλτε άλλο ένα χαρτί αντικολλητικά από πάνω κι ανοίξετε την ζύμη σε φύλλο ίσου πάχους περίπου 1,5 εκατοστό.βάλτε και τα δυο χαρτιά με την ζύμη μέσα στην τάρτα,κόψτε με το ψαλίδι ότι περισσεύει και σηκώστε το πάνω χαρτί.ψήστε την στους 200 βαθμούς για ένα 20 λεπτά.Βγάλτε την κι αφήστε την να κρυώσει.
κρέμα κάσταρντ
4 κρόκοι αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1,5 κούπα ζεστό γάλα,ξύσμα δυο λεμονιών
(προαιρετικά)
80 γραμ,(αμυγδαλοπαστα )έτοιμη η σπιτική
100 γρ.κρέμα γάλακτος΄ 
 8-10 σύκα πλυμένα ,στεγνωμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες όχι λεπτές


Εκτέλεση κρέμας
Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχετε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά να μην κοχλάζει ,την αμυγδαλόπαστα  κομμένη σε μικρακομματάκια μαζί με την κρέμα γάλακτος.όταν ζεσταθεί το μείγμα ,χτυπήστε το με μιξεράκι χειρός να ομογενοποιηθεί και κατεβάστε το.αφήστε το να περιμένει. 
Βάλτε ένα άλλο μεγάλο μπολ πάλι στο μπαιν μαρι και βάλτε μέσα τους κρόκους,την ζάχαρη,το κόρν φλάουρ την βανίλια και χτυπήστε με το μίξερ χειρός να ασπρίσει και να πήξει και να αφρατέψει. Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα και χτυπώντας συνέχεια θα δείτε να πήζει ελαφρώς.μην περιμένετε να πήξει τελείως.ίσα να καλύπτει την ράχη ενός κουταλιού.χτυπάτε για περίπου δέκα λεπτά μέσα και το μείγμα της αμυγδαλόπαστας,χτυπάτε να ενσωματωθεί και κατεβάζετε από το μπαιν μαρι. ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσει .όσο κρυώνει πήζει ,αλλά δεν θα πήξει τελείως,μην ανησυχήσετε αλλά δεν θα είναι και νερό..αφού κρυώσουν τάρτα και κρέμα,ρίχνετε την κρέμα μέσα στην τάρτα,μοιράζετε παντού κομμάτια σύκου και ψήνετε στους 180 βαθμούς 30 λεπτά η μέχρι να δείτε την κρέμα να ροδίσει και να πήξει .Σερβίρετε  ζεστή ,άλλα και κρύα.συνοδεύετε αν θέλετε με μια μπάλα παγωτό.Καλή επιτυχία.!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή Roula's sweet corner


Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν μωσαικό !! Μούρλια γεύση !!




Υλικά
1 και 1/2 πακέτα  μπισκότα πτι μπερ η ενάμιση πακέτο μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας
100 γρ.φρουι γλασέ πορτοκαλιού ψιλοκομμένο η κοντιτα πορτοκαλιού..θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής
250 γρ.βουτυρο γάλακτος
200γρ.σοκολατα κουβερτούρα 55% κακάο
5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.(όχι στιγμής,αυτό που κάνομε κρέμα με βράσιμο)
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
800γρ.γαλα φρέσκο η 3,5 κούπες
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ baileys η kaloua η ρούμι μαύρο ,δυο κουταλιές σούπας νουτελα,ένα φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά τύπου choco clusters.



Επικάλυψη
1 κιλό φυτική κρέμα krettore θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ η
2 κουτάκια μορφατ η ερμολ χτυπημένα σε σαντιγί με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση επικάλυψης
χτυπάμε την φυτική κρέμα η τα δυο κουτάκια μόρφατ με το ζαχαρούχο να γίνουν αφράτη κρέμα .να φουσκώσει και να πήξει.βαζομε ψυγείο.

Γλυκό
Βάζομε σε μια φαρδιά και βαθειά κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
σε ένα μπολ βάζομε τις 5 κουταλιές της σούπας το άνθος αραβοσίτου με ένα ποτήρι από το γάλα της συνταγής κι ανακατεύομε καλά να διαλυθεί τελείως το άνθος αραβοσίτου..αφου λιωσουν το βούτυρο με την σοκολάτα ρίχνομε μέσα το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη,το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύομε σε μετρια φωτιά μέχρι να πήξει καλα.
η όλη διαδικασία θα μας πάρει  περίπου 15 με 20 λεπτα.θα νομίζετε ότι δεν δένει το μείγμα άλλα ανακατεύετε και θα δείτε να δένει  ωραία το μείγμα..μόλις δέση η κρέμα την κατεβάζομε από την φωτιά και ρίχνομε μέσα δυο γεμάτες κουταλιές νουτελα κι ανακατεύομε να διαλυθούν καλά και να ενσωματωθούν στην κρέμα...
Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνομε τα θρυμματισμένα μπισκότα,τα choco clusters και τα κοντιτα και τα περιχύνουμε με το λικέρ κάλουα η ότι άλλο θέλετε ανακατεύομε καλά να βραχούν παντού.
Οταν δέσει η κρέμα μας,την ρίχνομε μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα κι ανακατεύομε καλά να πάνε παντού.
έχουμε ντύσει  μια φόρμα μικρή η  όπου αλλού θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας με αντικολλητικά χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Μπορούμε να στήσοΥμε το γλυκό κατευθείαν μέσα στην πιατέλα που θα σερβίρομε αν έχομε τσέρκι.
Τοποθετουμε το τσέρκι μέσα στην πιατέλα και το ντύνομε γύρω γύρω με βρεγμένη λαδόκολλα για να το ξεφορμάρουμε εύκολα μετά..ρίχνομε μέσα την κρέμα και βάζομε ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη.αφήνουμε όλη νύχτα να σταθεροποιηθεί και μετά με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με την σαντιγί.
Μπορούμε να το παγώσουμε και στην κατάψυξη και μετά με πιστολάκι μαλλιών η φλόγιστρο περνάμε περιφερειακά το τσέρκι και ξεφορμαρουμε στολίζουμε  με την σαντιγί και διατηρούμε το γλυκό στην συντήρηση του ψυγείου.Καλή Επιτυχία.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή  Roula's sweet corner

.


Κεφτεδάκια με φέτα και μελιτζάνα!! Υπέροχο ορεκτικό μεζεδάκι !!


υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
1 πιπεριά κέρατο
150 γραμ φέτα
3 φέτες ψωμί
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμυδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι χωριάτικο εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
σπορέλαιο για το τηγάνι




εκτέλεση
η μελιτζάνες είναι η μεγάλη μου γευστική αγάπη έτσι ψάχνω πάντα τρόπους να την δοκιμάσω! σήμερα έκανα αυτά τα κεφτεδάκια που νομίζω ότι είναι υπέροχα!!!!
εκτέλεση
βρέχω το ψωμάκι και το στίβο καλά να μην έχει υγρασία και το βάζω μαζί με τον κιμά,ρίχνω το αβγουλάκι και τρίβω στο χοντρό του τρίφτη την μελιτζάνα καθαρισμένη από την φλούδα, στο μουλτι βάζω κρεμμυδι σκόρδο πιπεριά και δυόσμο και τα χοντροκοβω!!!!!



 στην συνέχεια προσθέτω μέσα στον κιμά και την φέτα που τρίβω στα δάχτυλα μου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μου το αλατι το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνω πολύ καλά τα βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και μετά τα πλάθω χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνω!!! σε ζεστό λαδάκι τηγανίζω τα κεφτεδάκια μου μέχρι να πάρουν χρώμα!!!!!!!!!!
αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες αυτή είναι η τέλεια γεύση! εγώ κάνω και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα στο μουλτι! 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσόερες συνταγές ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και μπεσαμέλ



Υλικά
 Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πράσινη κέρατο
1 κ. γλ. τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλω προσθέτω 1 κ. σ.  πελτέ ντομάτας 
Για τις πατάτες
6 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες λεπτές
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο  
Για την μπεσαμέλ *
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
* αυτή τη φορά δεν έβαλα αβγά μέσα στη σάλτσα αλλά έλιωσα 1 κύβο λαχανικών
τυράκια της αρεσκείας μας 

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τις στρώνουμε σε ταψί ομοιόμορφα μαζί με το λαδάκι τους  (το δικό μου είναι 36x26 εκατ.). Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν απαλά για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τηγανιά μας.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά και αν θέλω τσιγαρίζω λίγο με πελτέ ντομάτας αλλιώς τον παραλείπω και αποσύρω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
Προχωρώ με τελευταία την σάλτσα μας.
Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να ψηθεί λιγάκι και διαδοχικά ρίχνω το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σάλτσα, προσθέτω τον κύβο λαχανικών  και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνω  λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και τραβάω από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση προσθέτω στη σάλτσα 1φλ  γραβιέρα ή άλλο τυράκι που να μας αρέσει και να λιώνει.
Οπως έχω βγάλει τις πατάτες που είναι έτοιμες, πασπαλίζω με τυράκι, τοποθετώ από πάνω τους το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, ξανά λίγο τυράκι και περιχύνω με τη μπεσαμέλ.
Το ταψί μας είναι έτοιμο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην ουσία να ψηθεί η μπεσαμέλ του θέλουμε. 
Η μάνα του λόχου

Ραβανί σαν Σάμαλι !!




Υλικά
1 κούπα βούτυρο
8 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
1και 1/2 κούπα  ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό

Εκτέλεση
Χτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη μετά προσθέτω τους κρόκους και το ξύσμαΧτυπώ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω σιμιγδάλι αλεύρι μαρέγκα εναλάξ μέχρι να τελειώσουν .
Το βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους.Βράζω το σιρόπι για 5-6 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει ,όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζουμε .Καλή επιτυχία!

Συνταγή Effie Tsouras οι κουζινίστας 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ