Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λουκανικάκια γεμιστά με τυρί !!! Αξεπέραστη γεύση !!!

Πολύ ωραίο απλό νόστιμο πρωτότυπο μεζεδάκι  για ουζάκι ,για την παρεούλα  μας!!

Υλικά

Λουκανικάκια κοκτέιλ
τυρί γκούντα σε φέτες λίγο πιό χοντροκομμένες από του τόστ
μπέικον
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
 [αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στους 200 βαθμούς ]

Εκτέλεση
Χαράσουμε κατά μήκος τα λουκανικάκια με προσοχή μην χωρίσουν .
τα γεμίζουμε με κομμένο τυρί προσαρμοσμένο στο μεγεθός τους.
Τα τυλίγουμε με το μπέικον και η τα τηγανίζουμε ελαφρώς η τα ψήνουμε .
Η γεύση τους δεν περιγράφετε με λόγια !
Μαγειρική και Συνταγές





Κοτόπουλο μπουκιές παναρισμένες στο φούρνο !!


Αγαπημένο φαγητό ,αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδάκια !!

Υλικά

 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές λίγο μεγάλες
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπουκιές ,τις αλατοπιπερώνουμε .
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μαζί με μία κουταλιά λάδι και ελάχιστο αλάτι.
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε .
Σε άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι ,
[Αλουμινόχαρτο σας λέω για να μην πλένουμε πολλά ] 
Κυλάμε τις μπουκιές πρώτα από το αλεύρι  τινάζοντάς τες  λίγο,μετά βουτιά στο αυγό και τέλος κυλάμε τσο μείγμα φρυγανιάς παρμεζάνας .
Τώρα η τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο η για πιο υγιεινά καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το περνάμε με λάδι σε όλη την επιφάνειά του και τοποθετούμε τις μπουκιές στην σειρά ψήνοντας στούς 200 βαθμούς εώς ότου πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα  περίπου 30 με 35 λεπτά.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα συνοδεύουμε η με σαλάτα η με πατατούλες τηγανιτές  Καλή όρεξη !!





Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καρπούζι γλυκό !!

 Υλικά

1κιλό Φλούδες από το καρπούζι καθαρισμένες μαζί με λίγο κόκκινο
 χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες 
1 ξυλάκι κανέλας  
Επιπλέον για πρόσθετη έξτρα γεύση προαιρετικά λίγο μέλι αφαιρώντας λίγη από την ζάχαρη και λίγη κοπανισμένη μαστίχα.



Εκτέλεση
Αφαιρούμε  τον πράσινο φλοιό και αφήνουμε το λευκό και λίγο κόκκινο το βάζουμε  σε νερό με το χυμό από 2 λεμόνια. για 2 ώρες στον ήλιο. 
Να το σκεπάζει το νερό. 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο 1 κιλό ζάχαρη 1 λίτρο νερό στο βράσιμο. ηη 2 κιλά καρπούζι 2 κιλά ζάχαρη. 2 λίτρα νερό στο βράσιμο Μετά από 2 ώρες αφαιρούμε  με τρυπητή κουτάλα το καρπούζι από το λεμονόνερο και το βάζουμε  κατσαρόλα.
Βάζουμε  το νερό 2 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας και βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι. 
Κατά το τέλος ρίχνουμε  μέσα χυμό από ένα λεμόνι και τέλος 
Εγώ πρόσθεσε μέλι και μαστίχα επιπλέον.

 Βάσω Μανούκαοι κουζινίστας
Μαγειρική και Συνταγές  

Κουνέλι κοκκινιστό κατσαρόλας πεντανόστιμο!!




 

Μαρινάρισμα υλικά 
κουνέλι κομμένο σε μερίδες
2 ποτήρια ξύδι [προτιμώ μηλόξυδο  ]

 5-6 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 κανέλλα ξυλάκι 

 
Μαγειρέματος υλικά
1 ποτήρι νερού  κρασί όχι γεμάτο γεμάτο
5-6  σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι  ξερό ψιλοκομμένο  

3 φύλλα δάφνη
1 κανέλλα
5 γαρύφαλα
ντομάτες φρέσκες ώριμες 5-6

1κούπα λάδι [εγώ βάζω μισή ]
1 κομμάτι τυρί ημίσκληρο  τριμμένο
Λίγο μπούκοβο

λίγο βασιλικό 
λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα τις φρέσκιας ντομάτας 




Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κουνέλι σε μερίδες απο το προηγούμενο βράδυ, ή τουλάχιστον για 4 ώρες στα υλικά της μαρινάδας.

Παίρνουμε τις μερίδες και τις στραγγίζουμε καλά από την μαρινάδα  και το βάζουμε στο τηγάνι με λάδι  να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές του


Βγάζουμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ρηχή φαρδειά κατσαρόλα στην σειρά  αν έχουμε καλύτερα είναι ρηχή κατσαρόλα..
Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα βάζουμε στην φωτιά ρίχνοντας μαζί και 1/2 κούπα λάδι συν το λάδι που τηγανίσαμε το κουνέλι.
Αφού σοταριστεί για λιγο σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί  και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε αμέσως όλα τα μπχαρικά τις φρέσκες ντομάτες λιατσασμενες με το χέρι καθώς και την μία κουταλιά πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό 

 Το μαγειρεύουμε σε χμηλή φωτιά περίπου 50 λεπτά δοκιμάζοντάς το να δούμε ότι τρυπιέτε το κρέας του και μαλάκωσε.

Σβήνουμε το φαγητό μας και τρίβουμε από πάνω λίγο ημίσκληροτυρί [εγώ βάζω κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που είναι ελαφρώς πικάντικη ] και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη η λίγο ξερό βασιλικό.
Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές με μακαρόνια η και σκέτο είναι για κρασοκατάνυξη ότι πρέπει !!! 
Καλή σας όρεξη !!! 

Μαγειρική και Συνταγές 


 
















Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Γιαουρτογλυκό με πτι μπερ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
  • 500 γρ. στραγγάτο γιαούρτι 7% λιπαρά
  • 250 ml πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
  • 100 γρ. ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
  • 50 g κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί (26x34cm). Aπλώνουμε πάνω τους την κρέμα γιαουρτιού και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σπάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν και γαρνίρουμε την κρέμα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε σκέτο ή με ποικιλία μαρμελάδων.
  •  
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • πηγή  http://timageireveis.blogspot.gr

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και μήλα!

Υλικά.
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 πακέτο Σαντιγί
2 φλυτζάνια γάλα
4 μήλα
1/2 φλιτζάνι Καρύδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
Για να διακοσμήσετε. 3-4 κουταλιές της σούπας καρύδα

Προετοιμασία:
1. Αλέθομαι τα μήλα
Μαζί με 1 κούπα ζάχαρη, τα βάζουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να απορροφηθούν όλα τα υγρά από τα μήλα
 Προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια στο τέλος.
 2. Χτυπάμε τη μια κούπα γάλα με τη σαντιγί σε σκόνη..μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
3. Βουτάμε τα μπισκότα ελαφρά στη δεύτερη κούπα γάλα.
 Στρώνουμε σε ένα μικρο ταψακι μια στρώση μπισκότα.από πάνω μια στρώση μήλου.δεύτερη στρώση μπισκότων και μήλου.τρίτη στρώση μπισκότου και μήλου τέταρτη στρώση ..μονό μπισκότο.καλύπτουμε με τη σαντιγί και στολίζουμε με την καρύδα.Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και απολαμβάνουμε!!!!καλή σας όρεξη!!

Συνταγή από MYRTO AGGELOU



Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κέικ Κολοκύθας !!



 Υλικά
1 ποτήρι κολοκύθα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κούπες φαριν απ
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα σπορέλαιο
6 αβγά
1 κουταλάκια μπεικιν
λίγο κονιάκ
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού






 Εκτέλεση
τρίβουμε και αφού μετρήσουμε ένα ποτήρι κολοκύθα τριμμένη μετά την στύβουμε πολύ καλά!!!!
χτυπάμε στο μίξερ τ' αβγά με την ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά και όταν είναι όλα έτοιμα την βάζουμε η' σε μεγάλη φόρμα η΄σε δυο μικρές φόρμες γιατί φουσκώνει αρκετά το κέικ!!!! το ψήνουμε στους 170 για μια ώρα περίπου




 
όταν το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!! προσοχή αυτό το κέικ είναι υπέροχο από την δεύτερη μέρα και μετά γιατί βγαίνει η υγρασία της κολοκύθας και είναι τέλειο!!!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από  Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Φακές με λαχανικά σαλάτα

Φακές με λαχανικά...

Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 κύβους λαχανικών
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό μαζί με τον 1 κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ξεπαγώνουμε τα λαχανικά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε ελαφρά την πιπερίτσα με το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις φακές, τα λαχανικά, το νερό και τον άλλο κύβο Λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.
Τιπ
Συνοδεύουμε με πράσινες και μαύρες ελιές σε λάδι, κρίθινα παξιμάδια και μπαστουνάκια σέλερι.
Καλή σας όρεξη!!!

Κρεατόπιτα με γιαούρτι!





Υλικά συνταγής:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύετε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον κιμά, και ανακατεύετε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από την εστία.
Σε ένα μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, και το αυγό . Αλείψτε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ με το μείγμα.Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετείτε ένα - ένα τα φύλλα {λίγα περισσότερα από τα μισά} στο πυρέξ αλείφοντας τα με το μείγμα γιαουρτιού ένα - ένα εναλλάξ.
Απλώστε πάνω από τα φύλλα το μείγμα κιμά και καλύψτε τον κιμά με το μείγμα γιαουρτιού.Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουγάτσα με πολύ ωραία αρωματική κρέμα !!


Υλικά συνταγής

    1 πακέτο φύλλα Κρούστας
    1½ λίτρο φρέσκο γάλα
    200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 φλ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα  κοπανισμένη
    1 πρέζα αλάτι
    βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
    κανέλα
    ζάχαρη για επικάλυψη



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα ,το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Υγρή σοκολατόπιτα !!!


Υλικά για ταψάκι μεγέθους τούρτας

 Υλικά συνταγής

    5 αυγά
    250 γρ. μαλακό βούτυρο
    250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    3/4 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    1/2 κούπα τσαγιού  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σούπας. κακάο
    1  βανίλια
    ελάχιστο  αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. .
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15'. ΜΟΝΟ
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
 Όσο κρυώνει σφίγγει αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.
Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε .
Στολίζουμε με σαντιγί χρησιμοποιόντας κορνέ να βγεί με σχεδιάκι .Καλή επιτυχία!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Μηλόπιτα με καστανή ζάχαρη !!




 Συνοδεύει το καφεδάκι μας !!

Mερίδες: 10
Υλικά συνταγής

    5 μήλα
    250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
    5 αυγά
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.σ. κονιάκ
    1 βανίλια
    1/2 κ.γλ. κανέλα
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
    1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
    500 γραµµ. Φαρίνα
    1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε µία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.
Την φτιάχνω συχνά και γίνετε ανάρπαστη με συνταγή από Αργυρώ  Μπαρμπαρήγου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

πηγή argiro.gr

Πένες με μίξ τυριών !! Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!! Πανεύκολο !



Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια πένες
λουκανικάκια κοκτέιλ  τουλάχιστον 8-9 μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπέικον κομμένο μικρά κομματάκια [εγώ εδώ το έφτιαξα με λουκανικάκια πιο ελαφριά γεύση ]
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά,η ,μία μεγάλη κατά προτίμηση
μίξη τυριών [έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ με 3 ευρώ και στο Carfour με 2 ευρώ χρειαζόμαστε 1και 1/2 κούπα
Αλλη 1 κούπα  τυρί ότι θέλουμε μαλακό  προσθέτουμε 1 κούπα τσαγιού ακόμα
αλάτι -πιπέρι
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι για ενδιάμεσα στο φαγητό
λίγο λάδι





Εκτέλεση
Βάζετε νερό στην κατσαρόλα βράζετε τις πένες τις σουρώνετε κι αφήστε τες να περιμένουν στο σουρωτήρι ,σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο και κομμένες ροδελίτσες τα λουκανικάκια τα ροδίζετε λίγο και ..στρώνετε σε ένα πυρέξ τα μισά μακαρόνια ρίχνετε τα μισά λουκανικακια τα μισά τυριά και λίγο λαδάκι από τα λουκανικακια ανακατεύετε καλά τα ισιώνετε και τρίβεται με το χέρι λίγη φέτα ..μετά ρίχνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια ξανακάνουμε το ίδιο τα λουκανικακια τα τυριά κ ανακατεύουμε με τρόπο μην μας χαλάσει η πρώτη στρώσει!! φέτα δεν βάζουμε άλλη μόνο στην μέση ,τελειώνουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με τα τυριά που φροντίσαμε να κρατήσουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος  να πάει  παντού επάνω από τα τυριά κ ψήνουμε με προσοχή να λιώσουν τα τυριά κ να ροδίσει αυτό ήταν !!!
 η  κρέμα γάλακτος των 250 γραμ να είναι ,επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με 1 Νουνου εβαπορέ μεγάλο για πιο ελαφρύ --πιο καλά είναι με την κρέμα -είναι πολύ απλό κ πολύ εύκολο και φυσικά νοστιμότατο !!!!Καλή όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ----ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Κουλούρια με ταχίνι με μερέντα-μαρμελάδα σαν Θεσσαλονίκης

 Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης!!

υλικά
620 γραμ αλεύρι σταρένιο
350 γραμ χλιαρό νερό
80 γραμ ταχίνι
1 κ/σ ζάχαρη
1κ/γ αλατι
2 κ/σ ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι

μερεντα - μαρμελάδα






εκτέλεση
ζεσταίνουμε πολύ καλά το νερό και μέσα διαλύουμε το ταχίνι
περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και βάζουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι και
ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το αλατι την ζάχαρη και το αλεύρι και κάνουμε μια
ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας!!! όταν είναι έτοιμη η ζύμη βάζουμε και το λαδάκι
και την ζυμώνουμε ακόμα λίγο την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
σε μια ζεστή γωνιά για μισή ωρίτσα περίπου!!!!
στην συνέχεια βάζουμε λίγο λαδάκι στον πάγκο μας και κάνουμε 12 με 14 μπαλάκια



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

αν θέλουμε να τα κάνουμε κουλούρια τα πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κολλάμε στην άκρη και τα βάζουμε πρώτα σε ένα μπολάκι με νερό και μετά στο σουσάμι και στο ταψάκι μας!!!
αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με μερεντα η' μαρμελάδα ανοίγουμε μικρά πιατάκια βάζουμε στο κέντρο την επιλογή μας και τα κάνουμε μπαλάκια τα κρατάμε από κάτω που τα ενώσαμε και τα βουτάμε στο νεράκι και στο σουσάμι και είναι έτοιμα!!!! ψήνονται στον αέρα στους 180 για 20 λεπτακια περίπου.


Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση-