Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κουλουράκια κρασιού ,για τον καφέ το τσάι μας για σνάκ!!



 Καφεδάκι με κουλουράκια κρασιού!!! Υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες !!
 
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα απ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού, τριμμένα κίτρινα τυριά
1 αυγό



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό

Η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα.
Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τυριά με πράσινη ελιά και ρίγανη και αν δεν τα αλείψετε και με το αυγό έχετε μια νηστίσιμη λύση. 


Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας.

 Angela Vallianou-Οι Κουζινίστας

Μπανόφι και δεν σταματάμε στο ένα κομμάτι !!

Βαση
 3 μονα πακετα μιραντ
 2 κουταλιες σουπας κακαο
150 γραμ λιωμένο βιταμ
Ολα μαζι τα χτυπάμε στο μούλτικαι τα στρωνουμε σε φορμα με αποσπωμενη στεφάνη ομοιομορφα και το βαζουμε ψυγειο.


 Κρεμα:
2 ζαχαρουχο κουτια γαλα
1 πακετο τυρι κρεμα
Καραμελωνουμε δυο κουτια ζαχαρουχο γαλα (βραζουμε μισοσκεπασμενα απο νερο 3 ωρες σε απλη κατσαρολα ή 45 λ. σε χυτρα). Τα χτυπαμε οταν κρυωσουν με ενα πακετο τυρι κρεμα και ψυγειο.

Για πανω απο την κρεμα
 500 γραμ. σαντιγι χτυπημένη στο μιξερ 
4-5 ωριμες μπανάνες
 Πανω απο τη βαση στρωνουμε τη μιση κρεμα, απλωνουμε τις μπανανες εκτος απο μια κομμενες σε φετες και την υπολοιπη κρεμα. Ψυγειο.Καλυπτουμε με τη σαντιγι και την τελευταια μπανανα σε φετακια. Διακοσμουμε με τριμμενη σοκολατα ή μπισκοτο.Εγω ετριψα πουρακια.


 


Γαλακτομπούρεκο με βουβαλίσιο βούτυρο για ξεχωριστη φανταστικη γεύση !!

Για ταψι ν. 30
500 γρ φυλλο κρουστας
1 λιτρο γαλα
100 γρ σιμιγδαλι ψιλο
4 αυγα
300 γρ ζαχαρη
70 γρ βουτυρο φρεσκο (αυτη τη φορα εβαλα βουβαλισιο)
1 βανιλια
200 γρ βουτυρο για αλειμμα των φυλλων
Για το σιροπι:
4 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
1 κουταλακι γλυκοζη ή 1 φλουδα λεμονιου



Ετοιμαζουμε το σιροπι (5 λεπτα βρασιμο) και το αφηνουμε να κρυωσει.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα να ζεσταινεται. Σ ενα μπωλ ανακατευουμε τα αυγα, τη ζαχαρη και το σιμιγδαλι. Προσθετουμε το μιγμα στο γαλα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απ τη φωτια, 




προσθετουμε τη βανιλια και τα 70 γρ βουτυρο και ανακατευουμε πολυ καλα. Βουτυρωνουμε το ταψι μας και στρωνουμε ενα ενα τα φυλλα βουτυρωνοντας το καθε ενα (5 φυλλα κατω). Βαζουμε τη κρεμα και στρωνουμε τα υπολοιπα φυλλα πανω βουτυρωνοντας το καθε ενα. Χαραζουμε σε κομματια και ψηνουμε στους 170 αντιστασεις σε καλα προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα και 20 λεπτα. Μολις το βγαλουμε ζεστο ριχνουμε το κρυο σιροπι και το αφηνουμε να κρυωσει.
 Sofia Pavlou-Οι Κουζινίστας

Η πεντανόστιμη τυρόπιτα τις Λένας !!



 Υλικά για το φύλλο

 ένα ποτήρι χλιαρό νερό 
 2 κουταλιές ξίδι
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο 
αλεύρι γοχ όσο πάρει


  • υλικά για την γέμιση
    400 γραμ φέτα
    1 ποτήρι γάλα
    3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
    4 αβγά
    λίγο αλατι
    μπόλικο πιπέρι
    λάδι για το ταψί και ενδιάμεσα στα φύλλα
  •  
    εκτέλεση
    σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και το βάζουμε στην φωτιά το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει
    και το ριχνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος να κρυώσει!!!
    στην συνέχεια όταν είναι κρύο μέσα στο ίδιο σκεύος θρυμματίζουμε την φέτα και ριχνουμε τα αυγα αφού πριν τα χτυπάμε ελαφρώς σε ένα άλλο μπολάκι προσθέτουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε πόσο αλάτι θέλει!!!! για ένα μέτριο ταψί ανοίγουμε συνολικά 5 φύλλα και βάζουμε 2 κάτω ένα στην μέση και 2 από πάνω! χαράζουμε ελαφρά την πίτα μας και βάζουμε από πάνω λίγο λαδάκι όπως επίσης λαδάκι μπαίνει και ανάμεσα στα φύλλα!!! την ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει χρώμα!!!!

Τυρόπιτα με 2 ΜΟΝΟ βασικά υλικά!!

Πεντανόστιμη τυρόπιτα ΜΟΝΟ με 2 υλικά! Λένα Γατσή 14/09/2015 Βασικές Παρασκευές, Για κάθε περίσταση, Μέχρι 6 Υλικά, Πίτες - Πιτάκια, Συνταγές, Σχολείο - Κέρασμα Μια τυρόπιτα είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις χωρίς να χρειάζεσαι πολλά υλικά! Με αυτή όμως τη συνταγή θα γίνει και το αγαπημένο σου φαγητό όταν ψάχνεις κάτι γρήγορο και αν το ψυγείο σου είναι άδειο, αφού χρειάζεσαι μόλις 2 υλικά! Υλικά 1 φύλλο ζύμη κουρού λίγο ελαιόλαδο 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο Διαδικασία Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βήμα 2 Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Βήμα 3 Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν. Βήμα 4 Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο. Βήμα 5 Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. yourweekly

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Πεντανόστιμη τυρόπιτα ΜΟΝΟ με 2 υλικά! http://www.daddy-cool.gr/?p=2674


Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
 λίγο ελαιόλαδο
400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο

Οδηγιες

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
 2 Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.
3 Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
 4 Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο.
Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά.
 5 Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
www.boro.gr
Πεντανόστιμη τυρόπιτα ΜΟΝΟ με 2 υλικά! Λένα Γατσή 14/09/2015 Βασικές Παρασκευές, Για κάθε περίσταση, Μέχρι 6 Υλικά, Πίτες - Πιτάκια, Συνταγές, Σχολείο - Κέρασμα Μια τυρόπιτα είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις χωρίς να χρειάζεσαι πολλά υλικά! Με αυτή όμως τη συνταγή θα γίνει και το αγαπημένο σου φαγητό όταν ψάχνεις κάτι γρήγορο και αν το ψυγείο σου είναι άδειο, αφού χρειάζεσαι μόλις 2 υλικά! Υλικά 1 φύλλο ζύμη κουρού λίγο ελαιόλαδο 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο Διαδικασία Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βήμα 2 Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Βήμα 3 Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν. Βήμα 4 Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο. Βήμα 5 Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. yourweekly

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Πεντανόστιμη τυρόπιτα ΜΟΝΟ με 2 υλικά! http://www.daddy-cool.gr/?p=2674

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Καριόκα στο ταψί παστάκια!!! Απόλαυση σκέτη !!


Η απόλυτη απόλαυση
Υλικά

300 γρ, καρύδια χοντροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες 3 πακέτα πτι μπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

για το Γλάσο

500 γρ κουβερτούρα 
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1/2 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Kάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι Χοντροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα  και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι  μεμβράνη και  απλώνουμε ομοιόμορφα  επάνω την ζύμη σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς.
Μόλις παγώσει, Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε και την κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύουμαι και λιώνουμε την κουβερτούρα ρίχνουμε  και το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το γλυκό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα κι έτοιμο !!! Καλή επιτυχία !!!

olasimera

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική πραλίνα έτοιμη σε 5 λεπτά!!!


Θα χρειαστούμε:

- 250 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 230 γρ. ζάχαρη άχνη
- 45 γρ. κακάο
- 70 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

1. Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ.
2. Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο.
3. Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς.
4. Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θέλουμε.

Συνταγή Άκη Πετρετζίκη

Μακαρονάκι .Πολύ εύκολη λύση και πεντανόστιμη ,που θα λατρέψετε !!

Πολύ εύκολη λύση και πεντανόστιμη ,που θα λατρέψετε !!

Υλικά
μακαρονάκι κοφτό
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
150 γρ ψιλοκομμένη Καπνιστή γαλοπούλα
1 κουτάκι μικρή συσκευασία Κρέμα γάλακτος

για την σάλτσα

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο

Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη

Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Αλάτι - πιπέρι

λίγο νεράκι 1 φλυτζανάκι του καφέ να σοταριστούν για λίγο


Εκτέλεση


Βράζουμε μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.


Ανακατεύουμε τις βρασμένα μακαρόνια  με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί και τέλος την κρέμα γάλακτος από πάνω ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα ροδοχρυση !

-Πατάτες σκέτη απόλαυση!!!! Δοκιμάστε τες !

Υλικά

1 κιλό γρ. πατάτες τριμμένες
αλάτι και πιπέρι
250 γραμ ζωμό κότας
450γρ. κρέμα τυρί Φιλαδέλφειας
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
220γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Οδηγίες
Τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ η ταψάκι που θα το ψήσουμε και αλατοπιπερώνουμε
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το βούτυρο λιωμένο ,το τυρί κρέμα, τον ζωμό κότας ,το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά .
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες ,
Σκεπάζουμε με μπόλικο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς να ροδοκοκκινίσει.
www.boro.gr

Κρέπες,πως να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!!





Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα!
Αλμυρές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και κρέας ή γλυκές με φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα, οι κρέπες αποτελούν λατρεμένο σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα. Και τι καλύτερο από το να τις ετοιμάζετε στο σπίτι, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά και χωρίς κανένα κόστος; Πριν βιαστείτε να παραπονεθείτε ότι δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα, δείτε πώς μπορείτε να φτιάχνετε κρέπες στο τηγάνι και πάρτε ιδέες για νόστιμη γέμιση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4-5 μεγάλες κρέπες είναι:

2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε. Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες-λίγες μαζί, για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.
Πάρτε ιδέες γέμισης για αλμυρές και γλυκιές κρέπες:



Λαχταριστές κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα



Για τη γέμιση:
30γρ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
250ml γάλα
100γρ τυρί παρμεζάνα
Κρέμα γάλακτος
Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Προσθέτετε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα και την τυλίγετε προσεχτικά. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνετε πιπέρι και προαιρετικά λίγη γραβιέρα από πάνω, και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο.


Αλμυρές κρέπες με αλλαντικά και μπεσαμέλ



Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
5 φέτες γαλοπούλα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον
2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
Ποικιλία από λαχανικά (καρότο, αρακάς)
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ με τη γαλοπούλα, το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχετε βράσει και τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέτετε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο και τα τυλίγετε καλά. Τοποθετείτε τις τυλιχτές κρέπες δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει καλά το τυρί. Πολύ σημαντικό: Σερβίρονται ζεστές!



Γλυκές κρέπες



Όταν ετοιμάσετε την κρέπα σας, κόψτε κομμάτια από φρούτα (πχ. μπανάνα, φράουλα ή μήλο) και περιχύσετε τα με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλα, φουντούκια κ.λ.π. Μπορείτε να βάλετε και μερέντα ή να βάλετε σιρόπι καραμέλας. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα ή να προσθέσετε μπάλες από παγωτό. Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι, ανάλογα με τα γούστα σας.,
mama365.gr

Γλυκό σοκολατένιο έτοιμο σε 10 λεπτά!!





Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
100-150 γρ κουβερτούρα
1 πακέτο πτι μπερ
λίγο γάλα για τα μπισκότα

Εκτέλεση

1. Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ
2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά και να διαλυθεί το κακάο
3. Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
4. Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια.
5. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσει το μείγμα να κρυώνει.
6. Στρώνουμε μία σειρά μπισκότα σε ένα πυρέξ ή ένα τετράγωνο ταψάκι αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα, και ρίχνουμε από πάνω μία στρώση σοκολάτας.
7. Επαναλαμβάνουμε την στρώση μπισκότα σοκολάτα και το γλυκό μας είναι έτοιμο
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα
imommy.gr

Κοτόπιτα πεντανόστιμη !!


Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου,
1 πακέτο  έτοιμο φύλλο κουρού.
 2 πιπεριές Φλωρίνης,
 2 πιπεριές πράσινες
 (χρησιμοποιείτε και πιπεριές της αρεσκείας σας),
2 καρότα,
 1 κρεμμύδι ξερό,
 μανιτάρια φρέσκα (αν θέλετε βάζετε και κονσέρβα),
 μαϊντανό,
 αλάτι,
 πιπέρι,
 πάπρικα γλυκιά,
 μοσχοκάρυδο,
1 συσκευασία philadelphia,
 λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο.


Οδηγίες
Βράζω το κοτόπουλο και ύστερα το τεμαχίζω σε μικρά κομματάκια.
Επειτα σοτάρω όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι για να μαραθούν και έπειτα, αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, το στρώνω στη ζύμη.
Το αλείφω με λίγο αβγό, ραντίζω με λίγο νερό, το χαράζω και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 35'' (ανάλογα το φούρνο).....Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή  Ntina Karra-
 

Σιροπιαστό γεμιστό γλυκό !! Τα γνωστά Ισλί



Υλικά σιρόπι :
2. ποτήρια νερού ζάχαρη
2,5. ποτήρια νερό
λίγο χυμό λεμόνι


Ζύμη
125. γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1. αυγό
1/2. μισό φλιτζάνι τσαγιού. ζάχαρη
2 κουταλιές της. σούπας. ηλιέλαιο
2. κουταλιές. της σούπας. σιμιγδάλι
1 φακελάκι. μπεικιν παουντερ
1. βανίλια
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι


Γέμιση
καρύδι φιστίκι. φουντούκι. από. 2. κουταλιές.
λίγη ζάχαρη. και. κανέλα
λίγο σιμιγδάλι.Ολα μαζί.

Ανοιγουμε με το χέρι την ζύμη σε μέγεθος μελομακάρονου βάζουμε στην μέση λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά,
Τα τσιμπάμε για σχεδιάκι από πάνω και τα ψήνουμε σε λαδομένο περασμένο ταψί
ψήνουμε. στους 180 μέχρι να ροδίσουν αφού τα γεμίσουμε και τους δώσουμε το σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τσιμπόντας με τσιμπιδάκι για σχέδιο από πάνω .
Σιροπιάζομαι να είναι τα κουλουράκια ζεστά το σιρόπι κρύο ,η το αντίθετο.Πασπαλίζουμε με λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο η καρύδι .Εξαιρετικό γλυκό!!Η συνταγή είναι παραδοσιακή !

Nefis Yemek Tarifleri

Μηλόπιτα ψυγείου!!!!!!



Τι χρειαζόμαστε:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ βούτυρο
6-8 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
γαρύφαλλο, κανέλλα
1 ποτήρι καρύδια (καλά κοπανισμένα)
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα



Πώς το κάνουμε:

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ με το βούτυρο.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο και τη κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Όπως είναι ζεστό το μείγμα με τα μήλα το βάζουμε με ένα σουρωτήρι πάνω από τα μπισκότα. Με αυτό το τρόπο το βούτυρο θα λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο (ή το μισό αν δεν το θέλουμε πολύ γλυκό) και βάζουμε τη κρέμα πάνω από τα μήλα.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το τριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο.

Συνταγή  Ntina Karra-Οι Κουζινίστας

Μελιτζανόπιτα που θα σας μείνει αξέχαστη η γεύση της !!!



υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

6 μελιτζάνες φλάσκες
10 φέτες μπέικον σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά
7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή χοντροκομμένη σαν το μπέικον
170 γραμ φέτα τριμμένη με τα χέρια
150 γραμ κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
2 αβγά
3/4 της κούπας γάλα
μπόλικο πιπέρι
πολύ λίγο αλατι
ελαιόλαδο






 
εκτέλεση
ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες
τις βάζουμε σε νερό με μπόλικο αλατι για μια ωρίτσα στην συνέχεια τις βγάζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.
στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί τις αραδιάζουμε και τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις Χοντροκόβουμε!!!




 
σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το μπέικον και την γαλοπούλα και τις μελιτζάνες και το βγάζουμε από την φωτιά!!! μόλις πεση η θερμοκρασία ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και τ ανακατεύουμε!!!!
ανοίγουμε την συσκευσια με την σφολιάτα και πάνω στην ζελατίνα που είναι απλώνουμε λιγάκι ακόμα το φύλλο να μεγαλώσει και το κόβουμε στην μέση για να μας βγουν 4 Ρολάκια χαράζετε και την ζελατίνα για να σας βοηθήσει να κάνετε τα ρολάκια σας!!! χωρίζετε την γέμιση στα 4 και απλώνετε πάνω στα φύλλα κλείνοντας λιγάκι τα πλαϊνά και με την βοήθεια της ζελατίνας τα κάνετε ρολάκια!!! τα αλείφετε με ένα κρόκο αβγού που έχετε προσθέσει μερικές σταγονες λάδι .
τα ψήνετε στους 180 με 200 για περίπου μια ωρίτσα!!!!! μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να μπουν στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή!


Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση-