Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Υπέροχα μαλακά κουλουράκια!!!!



Και μουστοκούλουρα και
Υπέροχα μαλακά κουλουράκια!!!
 
υλικά

500 γραμ μούστο
400 γραμ ζάχαρη
350 χυμό πορτοκάλι
400 σπορέλαιο
4 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 φακελάκια μπεικιν
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αν θέλετε να γίνουν σκουρούτσικα αφαιρείτε 4 κουταλιές αλεύρι και βάζετε 4 κουταλιές κακάο.......






 
εκτέλεση
σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη στο τέλος ρίχνετε και το αλεύρι!!! θέλουμε να εχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας!!! την αφήνουμε μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε ότι σχήμα και σχέδιο θέλουμε τα κουλουράκια μας!!!!






 Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
 αν θέλετε να βάλετε μαρμελάδα θα κάνετε μικρά κεφτεδάκια που στο κέντρο θα τα πιέζετε με το δάχτυλο σας για να γίνει λακούβα για την μαρμελάδα!!!! ψήνονται στους 200 για 12 με 15 λεπτάκια καλή σας επιτυχία!!!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση
 

Σεκέρ Παρέ τέλεια γεύση !!!!!!




Υλικά


Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Αυγά 2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 4 ποτήρια περίπου
Βανίλια 1
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι του γλυκού
Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα

 
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 ποτήρια
Νερό 4 ποτήρια
Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του
Οδηγίες
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά,
το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί,
όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.


{Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  Μαγειρική και συνταγές }
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί
φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν
το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν).
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε
με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.


Γιαγια Μαιρη εν δραση-οι κουζινίστας


Τούρτα με λαχανικά ,τυρί και μπέικον




Υλικα
Ενα μετριο κουνουπιδι
Τρεις μεγαλες πατατες
Τρια καροτα
Εξι πιπεριες διαφορα χρωματα
Μια σκελ σκορδο
Κιτρινο τριμενο τυρι
Μπεικον
Λιγο βουτυρο
Δυο αυγα




Εκτελεση
Μαραινω τις ψιλοκομενες πιπεριες με λιγο λαδι( βαζω και μια σκελ σκορδο μαζι για να παρει γευση και μετα το βγαζω.
Λιωνω τις πατατες το μισο κουνουπιδι ( αφου τα βραςω) και τα καροτα ,προσθετω λιγο βουτυρο και λιγο κιτρινο τυρι και στρωνω τη βαση στο τσερκι
Ριχνω τις σωταρισμενες πιπεριες
(Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ Μαγειρική και Συνταγές
Λιωνω το υπολοιπο κουνουπιδι ,προσθετω κιτρινο τυρι ,δυο αυγα και το στρωνω πανω απο τις πιπεριες
Τελος ριχνω τυρι και τοποθετω και το μπεικον και το ψηνω ,μεχρι να παρει χρωμα σε μετριο φουρνο

Συνταγή  F for Food

Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με λουκάνικο!!!!!

                          ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα),
2 χωριάτικα λουκάνικα (ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα),
2 κρεμμύδια ξερά,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
2 κ.σ. βούτυρο,
 κασέρι τριμμένο,
μαιντανό,
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο,
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το λουκάνικο και τη ντομάτα και περιμένουμε μέχρι η γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.
Αλατοπιπερώνουμε (ανάλογα πόσο πικάντικο είναι το λουκάνικο), προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τέλος τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Σέ ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το χαράζουμε, το αλείφουμε μέ ένα αβγό ή λάδι, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180-200 (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Ntina Karra -οι κουζινίστας

Τα δικά μας τσίπς με ρίγανη!!!

                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πώς τα φτιάχνουμε
 Κόβουμε της πατατούλες από την μεριά του τρίφτη  που είναι για της λεπτές φέτες της βάζουμε μέσα σε ένα μπολ αλλάζουμε τουλάχιστον 5-6 νερά πρέπει να φύγει καλά όλο το άμυλο για να μην κολλάνε μεταξύ τους τα αφήνουμε περίπου 15λεπτα στο νερό για να σκληρύνουν. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι που τους δίνει την γεύση του εμπορίου αλάτι ρίγανη και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο !!





Για το ντιπάκι
 Ανακατέψτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουτ.σούπας μαγιονέζα
2 κουτ.σούπας κέτσαπ
 1 κουτ,σούπας μουστάρδα και συνοδέψτετα ...!!!
Gogo Samiou

Μελαχρινή με γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο

1 αγελαδίτσα

1 ποτήρι αλεσμένα καρύδια

4 αυγά

1/2 κουτ,γλυκού σόδα

1 κ.γλυκού μπέκιν

1 κ.γλυκού κανέλα

1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο



Σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη



Γλάσο
1 μικρό κουτάκι  κρέμα γάλακτος πλήρες

2 κουβερτούρες γάλακτος



Συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.





Οδηγίες

 Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στο μίξερ .

Μετά απο 5 λεπτά ανακατέματος προσθέτουμε χοντροκομμένα τα καρύδια και σε χαμηλη ταχύτητα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρώς πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τιναζοντας το περιττό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα,

Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ,να  το προσέχετε και να κάνετε την δοκιμή με το μαχαίρι να το βυθίσετε κι αν βγεί στεγνό είναι ενταξει .

Το βγάζουμε από το φούρνο  το αφήνουμε να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.

Το σιροπιάζουμε φροντίζοντας να είναι καυτό το σιρόπι κρύο το κέικ με την βοήθεια μιας κουτάλας για να μην μας βουλιάξει.



Γλάσο

Λιώνουμε τις κουβερτούρες μέσα στην κρεμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει να σφίξει το γλάσο και το ρίχνουμε από πάνω  από το σιροπιασμένομ μας κέικ .Καλή επιτυχία !!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κέικ σοκολατένιο με πουτίγκα!!!

                               ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Υλικά για το κέικ
3 αυγα
1 φλυτζ ζαχαρη
1 φλυτζ χλιαρο γαλα
1 φλυτζ σπορελαιο
2 φλυτζ και 2 κσ αλευρι
1 κσ κακαο
2 κγ μπεικιν
βανιλια


Υλικά για την πουτίγκα
3 φακελακια ανθος αραβοσιτου βανιλια
γαλα..οσο λεει η συνταγη του φακελου

Για την σαντιγί
2 φακελακια σκονη γιωτης

Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν. Ριχνουμε τη βανιλια.
Προσθετουμε το γαλα και το σπορελαιο.
Σε ενα μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι,το μπεικιν, το κακαο .
Τα προσθετουμε στο μειγμα των αυγων και ανακατευουμε καλά.
Βουτυρωνουμε ενα σκευος 40 x 27 και ριχνουμε μεσα το μειγμα μας.
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 β και οταν καψει , ριχνουμε μεσα το γλυκο μας.Ψηνουμε για μιση ωρα.
Αφου ψηθει , αφηνουμε να κρυωσει λιγο και με μια μυτη απο κορνε, κανουμε τρυπουλες, οπως δειχνω στη φωτογραφια.
Φτιαχνουμε την πουτιγκα μας , την αφηνουμε να κρυωσει λιγο και γεμιζουμε τις τρυπουλες και οση μεινει την στρωνουμε πανω απο το γλυκο.
Πανω απο την πουτιγκα, τριβουμε τα υπολοιπα του κεικ που αφαιρεσαμε, κανοντας τις τρυπουλες.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 1 ωρα.
Χτυπαμε τη σαντιγυ και την στρωνουμε στο ταψι μας.
Κανουμε οποιο σχεδιο θελουμε...στολιζουμε οπως μας αρεσει και ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες.
Κοβουμε και απολαμβανουμε!!!
καλη σας ορεξη!!

Μπυρομεζές η κρασομεζές με χοιρινή τηγανιά !

                                           ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα χρειαζόμαστε τα παρακάτω
 Εγώ για αυτο το πυρέξ έβαλα για το ζυμάρι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
 λιγο ζάχαρη
λιγο αλάτι
αλευρι οσο παρει να γινει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χερια.
Αφήνουμε να φουσκώσει.

Υλικά
Ελαιόλαδο
χοιρινό σε μπουκιές
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
λιγα ντοματίνια η ντομάτες κομμένες
πιπεριές ότι χρώμα
κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια





Οδηγίες
 Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χοιρινό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη (εγώ έβαλα και μείγμα για κρέας και πάπρικα) σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα πολλα ζουμιά.
Βάζουμε το κρέας σε ενα πυρέξ ρίχνουμε ντοματίνια η ντομάτες κομμένες σε κομμάτια πιπεριές κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια ( εγώ έβαλα και ενα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη).
Σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε το ζυμάρι μας πατώντας με τα χερια στο μέγεθος που ειναι το πυρέξ μας.


Το τόποθετουμε πάνω απ το κρέας και προσθετουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να παρει χρώμα το ζυμάρι.
Το σερβίρουμε σπάζοντας το ζυμάρι μεσα στο κρέας ή αναποδογυριζουμε το πυρέξ.
Μια πολλη ωραια ιδεα για μεζε απο την Eva Triantafilidou..που την ειδε στην εκπομπη της Ελενης Μενεγακη!!!! σε μια πιατέλα!Συνταγή του Βασίλη Καλλιδη:

Τσουρεκάκια....για το σχολείο και όχι μόνο !!!!!


ΤΟ τσουρέκι της Mamangelic. το πιο τέλειο τσουρέκι που έχω φτιάξει!!!!

Υλικά
175 γρ νερό
100 γρ γάλα
630-650 γρ αλεύρι για τσουρέκι
45 γρ μάγια φρέσκια (όχι ξηρή)
2 αυγά μέτρια
50 γρ βούτυρο
160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ ιμβερτοποιημένη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
μαχλέπι, κακουλέ,μαστίχα
1 κ γ μπεικιν παουντερ

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό πολύ ελαφρά και διαλύουμε τη μαγιά.
Μετά βάζουμε στο μίξερ τα υλικά με την εξής σειρά.
Γάλα, νερό,μαγιά, ζάχαρες (και τα δυο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε το χτύπημα.
Μόλις ανακατευτούν καλά , προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά..όχι όλο μαζί.
Δυναμώνουμε το μίξερ , σε κανονική ταχύτητα και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο...7 με 10 λεπτά ζύμωμα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε ξερός ζεστό να φουσκώσει αρκετά, το πολύ 2 ώρες,μέχρι να διπλασιαστεί.

ή το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσει το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε τα τσουρέκια μας...ίσως χρειαστεί λίγο βούτυρο στο πλάσιμο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν...περίπου μισή ώρα , αυγουλώνουμε με ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς..στις αντιστάσεις.
Σε χαμηλή σχάρα βάζουμε ένα μπολ βραστό νερό, θέλει υγρασία 70-85% για να γίνει τέλειο.


Τα κονονικά τσουρέκια είναι έτοιμα στα 30-40 λεπτά, τα μικρότερα πιο σύντομα.
Συνταγή από 
http://www.mamangelic.com/…/seasonal-re…/tsoureki-mamangelic
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ψωμάκι αφράτο αφράτο! !!!


                        

  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

700 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
ή 400γρ σκληρο κιτρινο χωριατικο, 100 γρ ολικης και 200 για ολες τις χρησεις
2 φακ μαγια
1 και μισο κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
400 γρ νερο (αν χρειαστει..μπορειτε να προσθεσετε λιγο νερακι ακομα)
4-5 κσ λαδι

Οδηγίες   
Την μαγιά την αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νεράκι
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα , μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.
Αφηνουμε να φουσκωσει..περιπου ενα μισαωρο.
Αναβουμε το φουρνο στους 230 και βάζουμε  μεσα την γαστρα με το καπακι.
Παιρνουμε το ζυμαρι και το φτιαχνουμε 2 φρατζολακια...τα τοποθετουμε σε αντικολλητικο χαρτι.

Μολις καψει η γάστρα τα παιρνουμε οπως ειναι με το χαρτι...ετσι δε ξεφουσκωνουν και δεν χαλαει το σχημα τους.
και τα ριχνουμε μεσα στη γαστρα...σκεπαζουμε με το καπακι και ψηνουμε για 3 τεταρτα. Για να καταλάβετε βάζουμε πρώτα την γαστρα μόνη της στο φούρνο πλάθουμε τα ψωμιά τα τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί και μόλις κάψει λίγο η γάστρα τα βάζουμε μέσα μαζί με το χαρτί και ψήνουμε

Ελεγχουμε το χρωμα του ψωμιου και αν εχει γινει χρυσοκοκκινο το βγαζουμε ή το αφηνουμε ξεσκεπαστο για να παρει χρωμα
ετοιμο το ψωμακι μας!!!!!

Τάρτα μπρόκολο μπέικον!

                      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Για το φύλλο
Δύο κούπες αλεύρι

1/3 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
100 γρ παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας νερο


Υλικά γέμισης 
μπρόκολο φουντάκια
1 χούφτα μεγάλη τυρί φέτα η ροκφόρ  
7 φέτες μπέικον κομμένο
1 χούφτα γκούντα τριμμένο 
2 αυγά συν 1 κρόκο 
 1 μικρή κρέμα γάλακτος 
1/2 χούφτα ρεγκάτο 
αλάτι 'πιπέρι

Οδηγίες 
Ετοιμάζουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί.
 Ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ  .

Έχουμε μισοβρασει φουντακια μπρόκολο και έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.το αραδιαζουμε πάνω,στο φύλλο που έχουμε ανοίξει στο βουτυρωμενο πυρεξ.Από πάνω σκορπάει σε κομμάτια μια χούφτα φέτα ή ροκφόρ αν μας αρέσει.Προσθέτουμε μπέικον που έχουμε κόψει σε κομματάκια περίπου 7 φέτες...Από πάνω μια φούχτα γκουντα τριμμένο.Σε ένα πιάτο χτυπάμε δύο αβγά συν τον κρόκο Μια μικρή κρέμα γάλακτος μισή φούχτα ρεγκατο αλάτι πιπέρι και τα Ρίχνουμε Πάνω στην τάρτα μας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο

 Βάσω Ζώρζου-οι κουζινίστας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καλιτσούνια Χανιώτικα ζυμωμένα με τσικουδιά !!!!


        


Υλικα για την ζυμη
για ενα κιλο αλευρι σκληρο,θα χρειαστειτε
1 σφηνακι τσικουδια,
1/2 χυμο μισου λεμονιου,
1/2 γλυκου αλατι,
1/2 ποτηρι κρασιου λαδι,
λιγο μπαικιν παουντερ στην μυτη του κουταλιου του γλυκου,
λιγο χλιαρο νερο,να εχετε ζυμη σφιχτη κι ελαστικη.καντε την τεσσερα,πεντε μπαλακια και βαλτε τα σε λαδωμενο μπωλ,και σκεπαστε το μπωλ με πετσετα κι αφηστε τα να ξεκουραστουν μια δυό ωρες για να ανοιγουν ευκολοτερα.
Γεμιση
1 κιλο τυρι κρητικο τυρομαλαμα.
2 κουταλιες σουπας στακα,
1οο γρ.μυζηθρα φρεσκια,
1 κουταλακι του γλυκου αλάτι
,δοκιμαστε και φτιαξτε την γευση οπως σας αρεσει.
λιγα φυλλα δυοσμου ψιλοκομενα,
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα.
Οδηγίες 
τριβετε το τυρομαλαμα στον τριφτη του κρεμυδιου η το κοβετε κομματια σαν ζαρια και το ριχνετε στο  πολυμιξερ να γινη τριμματα.ανακατευετε ολα τα υλικα μαζι,ριχνετε μεσα μια κουταλια κορν φλαουρ για να τραβηξη τα τυχον υγρα που ισως να βγαλη η μυζηθρα .

εκτελεση
ανοιγετε το φυλλο στην μηχανη του φυλλου σε οσο πιο λεπτα φυλλα μπορειτε.η την ανοιγετε σε φυλλο με τον πλαστη.εγω χρησιμοποιω την μηχανη διοτι ανοιγει πολυ λεπτο το φυλλο σαν χαρτι. οταν ανοιγετε την ζυμη σε φυλλο αλευρωνετε για να περνα πιο ευκολα απο την μηχανη,η οταν την ανοιγετε με τον πλαστη.
παιρνετε λωριδες φυλλου,βαζετε κατα μηκος απο ενα κουταλακι του γλυκου γεματο γεμιση,και τα ρολαρετε να κλειστη καλα μεσα η γεμιση .τα πατατε με τα δακτυλα να κλειστη καλα μεσα η γεμιση και κοβετε με το ροδακι.θα εχετε μακροστενα καλιτσουνακια οπως οι φωτογραφιες παρακατω.τα τοποθετειτε ενα ενα σε ταψι μεγαλο το οποιο εχετε στρωσει με μεμβρανη την οποια εχετε πασπαλισει με αλευρι.κανετε στρωσεις με τα καλλιτσουνια ,βαζοντασμεμβρανη μετα απο καθε στρωση παντα αλευρωμενη.τελειωνετε.
σ αυτο το σημειο εγω τα τοποθετω στην καταψυξη.αφου παγωσουν,βαζω σεμεγαλο τηγανι μπολικο λαδι να καψη,και μολις ειναι ετοιμο,βγαζω απο την καταψυξη τα καλιτσουνια ,κι οπως ειναι παγωμενα,τα τηγανιζω.
μ αυτον τον τροπο δεν σκανε.τα γυριζω κι απο την αλλη πλευρα να ψηθουν ,θα δειτε να κανουν φουσκαλες μολις ειναι ετοιμα τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα και τα τοποθετειτε σε πιατελα με χαρτι κουζινας να φυγη το λαδι που ισως εχουνκρατησει.μετα τα βαζετε σε αλλη πιατελα και τα σερβιρετε καυτα με μελι η κανελοζαχαρη.
τηγανιζετε καθε φορα μονο οσα θα καταναλωσετε.τρωγονται μονο ζεστα καυτα.ειναι πολυ νοστιμα.



Σημείωση 
μυζηθρα, στακα ,και τυρομαλαμα θα βρειτε σε καταστηματα με κρητικα προιοντα.το τυρομαλαμα επειδη ειναι ενα χλωρο τυρι που γινεται ορισμενη εποχη τον χρονο ,θα το βρειτε και σε καταψυκτη,δεν εχει να χαση τιποτα απο την γευση του.το αποψυχετε και το φτιαχνετε με τον τροπο που σας περιγραφω. καλη επιτυχια.
Σημειωση.με την ιδια ζυμη φτιαχνομε και ξεροτηγανα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 Συνταγή από την φίλη
 Roula's sweet corner

Τραχανόπιτα τραγανή & αφράτη!!!

                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας [όχι για πίτες ]
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
3 αυγά
5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο 
3 κούπες τραχανά σιταρένιο γλυκό
1 κύβο Κνορ κότας [προαιρετικό ]
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα  με το  λάδι και τον κύβο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά .
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιωσει το σιτάρι και να δούμε ότι χύλωσε περίπου 40 λεπτά.
Τον αποσύρουμε α[ό την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά την φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε  καλά,
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω λαδώνοντας πάντα το καθένα χωριστάΤο πρώτο κάτω κάτω ανοιχτό τα υπλοποιπα δύο σουρωτά.
Ρίχνουμε το μείγμα τραχανά και κλείνουμε γύρβ γύρω την πίτα μας με το φύλλο που εξείχε από το ταψί μας .
Στρώνουμε σουρωτά άλλα δύο φύλλα και σκεπάζουμε με ίσιο ένα τρίτο .
Στρίβουμε τις άκρες και τις χώνουμε γύρω γύρω από την πίτα μας ,
Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο και λάδωμα,
Χαράζουμε την πίτα μας αλοίφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πραγματικά δαγκωνιά και απόλαυση !!