Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου !!!!

Για τη ζύμη 
400gr αλεύρι 
400gr ζάχαρη
 20gr μπεικιν 
1 βανίλια 
250gr καλαμποκελαιο 
1 μεγάλο αυγό
 1 πρέζα αλάτι

 Για τη γεμιση:
5 μήλα
 150gr καρύδοψυχα
 200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα 
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou


Μπανόφι !! Το τέλειο !!!!

Έχω κάνει πολλά banoffee αλλά αυτό είναι το νοστιμότερο και το λιγότερο λιγωτικό! 

Υλικά 
250 γραμ.μπισκότα digestive 
50 γραμ φουντούκια
70 γραμ. βούτυρο
60 γραμ κουβερτούρα
2 ζαχαρούχα γάλατα 
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ κουβερτούρα
3 μπανάνες 
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτι φυτική σαντιγί 
λίγα μπισκότα oreo για στόλισμα

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζεις 250gr μπισκότα digestive και 50gr φουντούκια και τα χτυπάς.Σε ενα τηγάνι λιώνεις 70 gr βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνεις μέσα το μείγμα μπισκότο-φουντούκι και ανακατεύεις μέχρι να πιεί το βούτυρο ταυτόχρονα ρίχνεις μέσα και 60gr κουβερτούρα και ανακατεύεις να λιώσει (προσοχή με την ένταση της εστίας).Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνεις αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το φορμάρεις δημιουργώντας ένα τοίχος στο πλάι περιμετρικά ώστε να κρατηθεί μέσα η γέμιση.το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά Στη συνέχεια παίρνετε 2 ζαχαρούχα γάλατα τα οποία έχετε βράσει σε νερό για 2 ώρες να γίνουν καραμέλα και τα βάζετε στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι και 100gr κουβερτούρα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο βάζετε μέσα το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει.παίρνετε 3 μπανάνες τις κόβετε στρογγυλές λεπτές φέτες και ρίχνεται λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν.στο τέλος φτιάχνετε σαντιγί από φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί) και ρίχνετε και λίγο βανίλια!βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο στήνετε ωραία τις μπανάνες και από πάνω τη σαντιγί.στολίζετε με τριμμένα oreo και τριμμένη κουβερτούρα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!
 Adelina Teloni-Varthakouri

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σκουμπρί ψητό !!


Υλικά

    4 μεριδιάρικα σκουμπριά, περίπου 300 - 400 γρ. έκαστο, καθαρισμένα από τον ψαρά μας
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλουμε), λιωμένες
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    60 ml λευκό ξηρό, κρασί (1/2 ποτήρι του κρασιού)
    6-7 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ολόκληρα (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο)
    αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη, να νοστιμίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Προσθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 200º C. Τραβάμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσαμε φρέσκο) από το μπολ με τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα κλωνάρια και περιχύνουμε με τα υγρά από το μπολ. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια αλλά να μη στεγνώσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με απλή ντοματοσαλάτα η πατατοσαλάτα
Μαγειρικη και Συνταγές

ρυζότο με γαρίδες.



Υλικά:
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 18 γαρίδες με κέλυφος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού σαφράν
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνι
  • 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείται με μία τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει τις γαρίδες σας και από τις δύο μεριές και τις βάζετε στο τηγάνι σας. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και ανακατεύετε. Προσθέτετε το λευκό κρασί και μόλις ζεσταθεί, το ανάβετε προσεκτικά με αναπτήρα και το κουνάτε απαλά για να πέσει η φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο (για τη συνταγή του ριζότο πατήστε εδώ) με τη βασική συνταγή. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε μέσα τις καραβίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Ένα είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.
Καλή σας όρεξη!

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά!

  Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
2 κ.σ. μπαλσάμικο
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 ματσάκι μαιντανό  ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λάδι
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια μετρίου μεγέθους και τα αλατοπιπερώνουμε.
1. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη φρυγανιά, το λάδι και το μπαλσάμικο.
2. Ψήνουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό !

Χταπόδι ψητό !!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και πιπεριές που μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
    Χυμό από μισό λεμόνι
    2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    Αλάτι


Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το χταπόδι στο ζουμάκι του
Όταν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά
Το κόβουμε  και το βάζουμε σε ταψί
Προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
Το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς το ανά διαστήματα
Το σερβίρουμε με  ψιλοκομμένο μαιντανό πιπερίτσες ελίτσες ντοματούλα.




Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σταγόνες καραμέλας και σάλτσα σοκολάτας!

Υλικά
 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 πακέτο βούτυρο [βιτάμ]

Σιρόπι
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
σταγόνες καραμέλας [στα σούπερ μάρκετ ]

Σάλτσα σοκολάτας
125 ml νερό
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ.κακάο

Εκτέλεση
Ροδιζουμε το σιμιγδάλι με το  βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει την ζάχαρη στα 4 ποτήρια καυτό νερό.
Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο στο σιμιγδάλι και τις σταγόνες καραμέλας  και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να απορροφήσει όλο το ζαχαρονερο. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το χαλβά.
 Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κλείνουμε με καπάκι μέχρι να τραβήξει τελείως και να μείνει στεγνό.
Τον αδειαζουμε σε φόρμα προαιρετικά και τον γυρίζουμε σε πιατέλα.

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Για τη σάλτσα σοκολατας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό με τα την ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά με σύρμα.Είναι πραγματικά πολύ ωραίος !!Καλή επιτυχια !!!
Eva Triantafilidou

Κροκέτες Μπακαλιάρου !

Φτιάξτε υπέροχες κροκέτες μπακαλιάρου κατάλληλες για παιδιά.
 Ξεκινήστε την προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα  για να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Υλικά:
1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό
1 ποτήρι του νερού μπίρα
1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό, χτυπημένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. ρακή
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αφαιρούμε την πέτσα του μπακαλιάρου και τον κόβουμε σε κομμάτια. Τον μεταφέρουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό και τον αφήνουμε για περίπου 20 ώρες, αλλάζοντας σε αυτό το διάστημα δύο-τρεις φορές το νερό.
Τον στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κόκαλα και τον «μαδάμε». Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το πιπέρι, το αβγό, τον άνηθο, τη ρακή, την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι χωρίς σβώλους.

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενωθεί με το κουρκούτι. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι (υπολογίζουμε να φτάνει μέχρι τη μέση της κροκέτας) και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπιτα !




 Υλικά για φύλλο
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό το αλάτι το λάδι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική .Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Υλικά γέμισης
1 στήθος κοτόπουλο
250 γραμ μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1-2 κούπες κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας
1 κουτάκι 250 γραμ ,κρέμα  γάλακτος
1αυγό
100 γραμ ψιλοκομμένο μπέικον  ψιλοκομμένο
 
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική  και Συνταγές


Εκτέλεση
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι .
Το αφήνουμε να  κρυώσει και το σωτάρουμε με λίγο λάδι με τα μανιτάριαψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση και ρίχνουμε κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας ,
Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το κλείνουμε γύρω γύρω καλά.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ενα αυγο και το ρίχνουμε πάνω απο το φύλο. Ψήνουμε 45 λεπτα στους 180 βαθμούς.Καλή επιτυχία
Eva Triantafilidou

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι τηγανίτες του < φτωχού >



Μια πολύ εύκολη και φθηνή σε υλικά συνταγή. Την ονόμασα του φτωχού γιατί θυμάμαι από τότε που πήγαινα δημοτικό η μαμά μου μας ανάφερε τη γιαγιά της που τις έφτιαχνε ...

Τι χρειαζόμαστε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά μικρά
λίγο αλάτι
νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το μείγμα με νερό όσο πάρει μέχρις ότου γίνει μια ημίρρευστη ζύμη (λίγο πιο παχύρρευστη από κρέπας). Βάζουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε. Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί η επιφάνειά του και λίγο παραπάνω, δεν χρειάζεται να κολυμπάνε, και όταν κάψει με μια μεγάλη κουτάλα (όχι για σούπες, την πιο μικρή) ρίχνουμε 4-5 κουταλιές όσες χωράει το τηγάνι. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για το εξτρά λάδι και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη ή μέλι με κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Πολλές φορές η μάνα μου αντί για αυγά για να φουσκώσουν έβαζε ούζο, κάτι που έδινε και τελείως διαφορετική γεύση.
 Μaria Koutroumpa- 

Τρουφάκια με γεύση σοκολάτας DERBY!!

Υλικά
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα λιωμένη
Κορν φλέικς coco pops για το τύλιγμα

Επικάλυψη αν θέλουμε λιωμένη κουβερτούρα

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και συνταγές 

Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για να έχουμε μια εύπλαστη σχετικά ζύμη αφού κρυώσει 1 ώρα στο ψυγείο.
Κάνουμε μπαλίτσες και τις ρολάρουμε στα coco pops.
Αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα αλλιώς τρώγονται και έτσι όπως έκανα κι εγώ για πιο γρήγορα.
Helen Makrodimitri-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Καρυδόπιτα!!!


Υλικά
8 αυγά

230 γρ. Ζάχαρη
2 πρέζες βανίλια
100 γρ. Γαλέτα τριμμένη
200 γρ. Σιμιγδάλι ψηλό
250 γρ. Καρύδι χοντρό-τριμμένο
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
4 γρ. Baking powder
Σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
440 γρ. Νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλα

 
Διαδικασία
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μετά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για αρκετή ώρα ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Ενώ χτυπάμε το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά (την γαλέτα, το σιμιγδάλι, το καρύδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το baking). Όταν το μείγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε προσεχτικά ώστε να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα με τα αυγά και να μας φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 30 λεπτά. Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιρόπι κρύο ενώ το γλυκό μας είναι ζεστό.

Αθανασία Τρίμπου  Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Χορτόσουπα γεύμα γεμάτο βιταμίνες !!!




 Νόστιμη, υγιεινή, ελαφριά αλλά και χορταστική.
Ενα γεύμα γεμάτο βιταμίνες !!!! Η αγαπημένη μου !!


 Υλικά 6 μερίδες

3 μέτριες  πατάτες καθαρισμένες
3 κολοκύθια καθαρισμένα
3 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
4 κλωνιά μαιντανό
6 κλωνιά σέλινο
4 κλωνιά άνηθο
2 μπουκετάκια σπανάκι
1 πατζαρι με τα φύλλα του
1 ντομάτα 
4 κουταλιές σούπας ελαιολαδο
2 λεμόνια
πιπέρι -αλάτι ελάχιστο



 Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια.
τα  βάζετε σε κατσαρόλα μα 8 ποτήρια νερό .
Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισο-σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου.



Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα περνάτε από τον μύλο των χόρτων με τις μεγάλες τρύπες  η από το μούλτι αν δε ν έχετε μύλο.
Τα ξαναβάζετε στην φωτιά και προσθέτετε το πιπέρι και λίγο αλάτι η και καθόλου έχουν πολύ νοστιμιά από μόνα τους.
τα βράζετε λίγο μέχρι να πήξει πολύ ελαφρά η σούπα προσθέτοντας στο τέλος το λαδάκι.
Σερβίρουμε ζεστή με λεμονάκι και παξιμαδάκι κρίθινο !!!


 Οπως και να την δείς είναι τέλεια !!!

Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

 

Μουστοκούλουρα με πορτοκάλι !!! Από τα καλύτερα!!!



ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσαγιού μούστο
 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
 1 φλ.τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
4-5 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
2 κ.σούπας κονιάκ
1 1/2 κ.γλυκού σόδα
2 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γλυκού μπέικιν
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο Σουσάμι(προαιρετικά)

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά, και τέλος ρίχνουμε Σίβα σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει στο Χάρι.Την αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.


Κατόπιν παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας όσο ένα καρύδι,την βάζουμε στον πάγκο εργασίας την κάνουμε ένα μέτριο μπαστούνι, πλάθουμε ένα σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο,και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά(βέβαια ανάλογα τον φούρνο μας)έμενα στα 15 λεπτά ήταν έτοιμα. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα φυλάμε σε τάπερ καλά κλεισμένα.
Giota Konsta
Οι Προκομένες/οι - Συνταγές
 

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ανάλαφρο σοκολατένιο γλυκάκι σε 5 λεπτά ΜΟΝΟ !!!



Υπέροχο με ακαταμάχητη γεύση γλυκάκι πολύ ελαφρύ !!
Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι ΜΟΝΟ οση ώρα θέλει να λιώσει η σοκολάτα!!! Δηλαδή γλυκάκι του πεντάλεπτου !!!!

Υλικά
3 σοκολάτες γάλακτος κουβερτούρες
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1 γιαούρτι 2% λιπαρά
1 +1/2 κούπα γάλα φρέσκο



Eκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά

 Αμέσως ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μείγμα μας

 Συγχρόνως στρώνουμε ένα σε ένα ταψάκι τα μπισκότα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια [το ταψάκι μέγεθος κανονικής τούρτας]
 Σκεπάζουμε με την σοκολάτα όπως είναι ζεστή τα μπισκότα
 Ρίχνουμε από πάνω το κακάο κοσκινίστε το ρίχνοντας το από πάνω να αποφύγετε τα μπαλάκια να είναι ομοιόμορφο [εγώ δεν το κοσκίνισα εδώ το έφτιαξα  για εμένα αποκλειστικά]


Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί κι όταν το βγάλουμε ..δεν μένει τίποτα !!!!! Το κόβουμε και σε κομματάκια τετράγωνα για μπουκίτσες  κέρασμα είναι απίθανοοο !!!Δεν μπορώ με λόγια να σας το περιγράψω  να το φτιάξετε !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο !!!
 Για  περισσότερες συνταγές  πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές