Έχω
κάνει πολλά banoffee αλλά αυτό είναι το νοστιμότερο και το λιγότερο
λιγωτικό!
Υλικά
250 γραμ.μπισκότα digestive
50 γραμ φουντούκια
70 γραμ. βούτυρο
60 γραμ κουβερτούρα
2 ζαχαρούχα γάλατα
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ κουβερτούρα
3 μπανάνες
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτι φυτική σαντιγί
λίγα μπισκότα oreo για στόλισμα
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζεις 250gr μπισκότα digestive και 50gr φουντούκια και τα χτυπάς.Σε ενα τηγάνι λιώνεις 70 gr βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνεις μέσα το μείγμα μπισκότο-φουντούκι και ανακατεύεις μέχρι να πιεί το βούτυρο ταυτόχρονα ρίχνεις μέσα και 60gr κουβερτούρα και ανακατεύεις να λιώσει (προσοχή με την ένταση της εστίας).Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνεις αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το φορμάρεις δημιουργώντας ένα τοίχος στο πλάι περιμετρικά ώστε να κρατηθεί μέσα η γέμιση.το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά Στη συνέχεια παίρνετε 2 ζαχαρούχα γάλατα τα οποία έχετε βράσει σε νερό για 2 ώρες να γίνουν καραμέλα και τα βάζετε στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι και 100gr κουβερτούρα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο βάζετε μέσα το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει.παίρνετε 3 μπανάνες τις κόβετε στρογγυλές λεπτές φέτες και ρίχνεται λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν.στο τέλος φτιάχνετε σαντιγί από φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί) και ρίχνετε και λίγο βανίλια!βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο στήνετε ωραία τις μπανάνες και από πάνω τη σαντιγί.στολίζετε με τριμμένα oreo και τριμμένη κουβερτούρα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!
Adelina Teloni-Varthakouri
Υλικά
250 γραμ.μπισκότα digestive
50 γραμ φουντούκια
70 γραμ. βούτυρο
60 γραμ κουβερτούρα
2 ζαχαρούχα γάλατα
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ κουβερτούρα
3 μπανάνες
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτι φυτική σαντιγί
λίγα μπισκότα oreo για στόλισμα
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζεις 250gr μπισκότα digestive και 50gr φουντούκια και τα χτυπάς.Σε ενα τηγάνι λιώνεις 70 gr βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνεις μέσα το μείγμα μπισκότο-φουντούκι και ανακατεύεις μέχρι να πιεί το βούτυρο ταυτόχρονα ρίχνεις μέσα και 60gr κουβερτούρα και ανακατεύεις να λιώσει (προσοχή με την ένταση της εστίας).Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνεις αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το φορμάρεις δημιουργώντας ένα τοίχος στο πλάι περιμετρικά ώστε να κρατηθεί μέσα η γέμιση.το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά Στη συνέχεια παίρνετε 2 ζαχαρούχα γάλατα τα οποία έχετε βράσει σε νερό για 2 ώρες να γίνουν καραμέλα και τα βάζετε στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι και 100gr κουβερτούρα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο βάζετε μέσα το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει.παίρνετε 3 μπανάνες τις κόβετε στρογγυλές λεπτές φέτες και ρίχνεται λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν.στο τέλος φτιάχνετε σαντιγί από φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί) και ρίχνετε και λίγο βανίλια!βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο στήνετε ωραία τις μπανάνες και από πάνω τη σαντιγί.στολίζετε με τριμμένα oreo και τριμμένη κουβερτούρα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!
Adelina Teloni-Varthakouri