Για τη ζύμη
400gr αλεύρι
400gr ζάχαρη
20gr μπεικιν
1 βανίλια
250gr καλαμποκελαιο
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γεμιση:
5 μήλα
150gr καρύδοψυχα
200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou
400gr αλεύρι
400gr ζάχαρη
20gr μπεικιν
1 βανίλια
250gr καλαμποκελαιο
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γεμιση:
5 μήλα
150gr καρύδοψυχα
200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou