Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Κουλουράκια με σουσάμι !!!



Υλικά
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού αλισίβα
1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.γ.μπεκιν
1 κ.γ σόδα
1 κιλό αλεύρι περίπου.
Σουσάμι για πασπάλισμα




Τι κάνουμε

Όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο .
Οι λιχουδιές της Εφης

Τυροπιτάκια με ζύμη της μαμάς,






Για τη ζύμη
250 γρ. Βούτυρο soft ( βιτάμ)
250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
Μια πρέζα αλάτι
 500 γρ. Φαρίν απ

Φτιάχνω μια ζύμη χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο.
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

 Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
1 αυγό
Πιπέρι
1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
Φρέσκια ρίγανη ( 1 μικρο κλαδάκι )

Τρίβω τη φέτα και την ανακατεύω με το αυγό, το πιπέρι και τη κρέμα αγάλακτος. Προσθέτω τα φιλαράκια της ρίγανης και ανακατεύω. Ανοίγω τη ζύμη μου σε φύλλο και κόβω με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπ πατ η χρησιμοποιώ ένα πιατάκι του καφε. Βάζω 1 κουταλάκι γεμάτο στο κέντρο και κλείνω τη ζύμη μου . Τη " σφραγίζω" κάνοντας με ένα πηρουνακι τις άκρες της, αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στους 170ο για 20´ περίπου.
Οι λιχουδιές της Εφης

Μπακαλιάρος + Κοκκινόψαρο με λαχανικα !!


 Δεν είναι η κοινή σούπα, είναι βρασμένα λαχανικά με ψάρι σε λίγο νερό που αφήνουν μία νοστιμιά που δεν φαντάζεστε !!!Είναι και διαιτητική προσωπικά δεν προσθέτω καθόλου λάδι και καθόλου αλάτι έχει δική της υπέροχη γεύση με τόσα λαχανικά συν το ψάρι !Δοκιμάστε την !!

 Υλικά
1 τεμάχιο μπακαλιάρο κατεψυγμένο εδώ  μαγείρεψα με 1 μπακαλιάρο και 1 κοκκινόψαρο για περισσότερη νοστιμιά [γίνετε και με φρέσκο ίδια συνταγή]
4 καρότα κομμένα σε φετούλες η κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 πατάτες κομμένες
2 κολοκυθάκια σε φετούλες η κομματάκια
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τί κάνουμε
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψάρι ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι την κοιλιά βγάζουμε τα εντόσθια  ,βγάζουμε και τα σπάργανα από το κεφάλι και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου το ξύνουμε λίγο αν έχει λέπια [κοκκινόψαρο ] το καθαρίζουμε το ξεπλένουμε και του στίβουμε λίγο λεμόνι μέχρι να το μαγειρέψουμε [να βράσουν  τα λαχανικά]
 Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό με λίγο πιπέρι  να βράσουν .
μόλις το δούμε να βράζει ρίχνουμε  όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά Προσθέτουμε και τα ψάρια χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.Λίγο πρίν το κλείσουμε προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι
Αν το νερό δεν σκεπάζει τα ψάρια οτε μοιράζουμε τον χρόνο στην μέση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τα ψάρια τα καθαρίζουμε όταν κρυώσουν τα βάζουμε στην πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικα .Σουρώνουμε το λίγο ζουμάκι αλλά γευστικότατο που έχει μείνει και περιχύνουμε το ψάρι .



Σημείωση
Μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου λάδι ,και αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το μύλο των χόρτων λίγα η όλα τα λαχανικα και αφού σουρώσουμε το ζουμάκι να τα ρίξουμε μέσα.Γίνετε πολύ νόστιμη , σερβίρουμε και με λίγη μαγιονέζα του πάει πολύ  καλή όρεξη !!
Μαγειρική και συνταγές .

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 


Καρυδόπιτα με γλάσο!



Υλικά
2 φλ. Τριμμένο καρύδι
1 φλ.ζάχαρη
1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κ.γ. Κανέλα
50 γρ. Κονιάκ

Για το σιρόπι
2 φλ. Νερό
1 1/2 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Για το γλάσσο
200 γρ. Σοκολάτα
200 κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Μέλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα και τη φρυγανιά και τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30' περίπου στους 170 ο.
 Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις βγει η Καρυδόπιτα σιροπιάζομαι. ( χλιαρό σιρόπι).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλασσο το οποίο έχουμε φτιάξει ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά και Αδειάζουμε πάνω στη καρυδόπιτα.
 Οι λιχουδιές της Εφης

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τηγανίτες που θα σας ξετρελάνουν !!!!!

 Τηγανιτες

125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι



Τι κάνουμε
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ  και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.

2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.

4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος η μέλι .
 Οι λιχουδιές της Εφης

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Mερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Μπεζέδες υπέροχοι !!!



Υλικα:
150 γρ. Ασπράδια
150 γρ. Ζαχαρη
150 αχνη κοσκινισμενη
Ξύσμα λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιου
Χρωμα ζαχαροπλαστικης


Εκτελεση
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρεγκα, προσθέτοντας σιγα-σιγα τη ζαχαρη. Οταν η μαρεγκα σταθεί πάνω στον αναδευτηρα και κάνει μυτες χωρις να πέφτει, προσθετουμε την αχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Την ιδια στιγμή προσθετουμε και το ξύσμα ή αν δε θελουμε, βαζουμε βανίλια, ή μαστίχα.

Βαζουμε το μειγμα στο κορνε και φτιαχνουμε ροζέτες ή τριαντάφυλλα.
Ψηνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 100 βαθμους για 3 ωρες.Οι λιχουδιές της Εφης

Καλη επιτυχια!!!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κριτσίνια τραγανά κι αφράτα!!!


1 φύλλο σφολιάτας,
 τριμμένο πικάντικο τυρί,
 ένα αυγό για επάλειψη, 
σουσάμι μαύρο, 
σουσάμι άσπρο, 
αλάτι θαλασσινό. 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Τι κάνουμε
 Αλοίφεις τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και κόβεις σε λωρίδες τη σφολιάτα. Στρίψεις τις δυο άκρες της προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βάζεις στο ταψακι και αλοίφείς ξανά με το αυγό. Πασπαλίζεις με τα σουσάμι και το αλάτι και ψήνεις στους 170 ο για 10´ να ροδίσουν .
Οι λιχουδιές της Εφης

Σπιτικό Clυb Sandwich !


ΣΠΙΤΙΚΆ !!
Με τυρι, 
μπεικον,
 ψημενο φιλετο κοτοπουλο, 
ντοματα, 
μαρουλι.
 Με συνοδευτικο τραγανα σπιτικα πατατακια και σως γιαουρτιου,μαγιονεζας κετσαπ, μoυσταρδας...!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Για το ντιπ ανακατευετε 3κσ γιαουρτι, 2κσ μαγιονεζα,2κσ κετσαπ,1κσ μουσταρδα. 
Gogo Samiou

Κέικ πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας !!! ΘΕΙΚΟ !!



Για το κέικ πορτοκαλιού
250 γρ. Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
 250 γρ. Ζάχαρ

1κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ
300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 4 αυγά




Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μου. 

Προσθέτω το βούτυρο λιωμένο ( να μην έχει καεί) , το αλεύρι και στο τέλος το χυμό και το ξύσμα. Τα ανακατεύω καλά με μια Μαρίζ. 
Αδειάζω σε ένα ταψακι βουτυρωμένο καλά ( εγώ στρώνω πάντα βουτυρωμένη λαδόκολλα) και ψήνω στους 170 ο για 40-45 ´ ανάλογα το φούρνο. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω
Γκανάζ με ..
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
 200 γρ. Κρέμα γάλακτος που έχω ζεστάνει πάρα πολύ
1 κουταλάκι μέλι.



 Ρίχνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος ,στην οποία έχω ρίξει το μέλι να διαλυθεί, στη σοκολάτα,αφήνω να σταθεί για λίγο και ανακατεύω καλα να ομογενοποιηθεί. Αφήνω τη Γκανάζ να κρυώσει, όχι όμως να πηξει τελείως και διακοσμώ το κέικ μου.


Φωτό εκτέλεση  Εφη Καρεκλά 

Ταρτάκια λαχανικών !

 Ταρτακια με λαχανικα

Για τη ζύμη
125 γρ. Βούτυρο κρύο
1 αυγό
50 γρ. Γάλα
Αλάτι-πιπέρι
250 γρ. Αλεύρι

Χτυπάμε όλα μαζί στο κάδο του μίξερ με το φτερό να γίνουν μια ζύμη. Τη μαζεύουμε και τη βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι κοκολυθάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 φλ. Φινόκιο ψιλοκομμένο
1 φλ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.

Τι κάνουμε
Σοτάρουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι να μαλακώσουν και να εξατμίστουν τα υγρά τους. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη μας και κόβουμε με κουπ πατ. Στρώνουμε  τη ζύμη μας μικρές ταρτιέρες η αν δεν έχουμε στρώνουμε το ταψάκι με τις θήκες για τα cup cakes αφού προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Βάζουμε στη κάθε μια από λίγη γέμιση.
Με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα τυριά. Γεμίζουμε τις τάρτες με τη μπεσαμελ ,πασπαλίζουμε με σουσάμι ( προαιρετικά ) και ψήνουμε στους 180 ο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί η ζύμη.Καλή όρεξη!
 Οι λιχουδιές της Εφης


Τάρτα με μπέικον και πράσα !



Για τη ζύμη
80 γρ. Βούτυρο
160 γρ. Γιαούρτι
Μια πρέζα αλάτι
250 γρ. Αλεύρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.



Για τη γέμιση
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2/3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. Μπέικον
3 αυγά και 1 για το τέλος
200 γρ. Γιαούρτι
200 γρ. Γάλα φρέσκο
3/4 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο
Άνηθο


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη και αφού την παγώσουμε για λίγο, ανοίγουμε σε φύλλο και στρώνουμε μια ταρτιέρα.
Σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και στο ίδιο λάδι - όσο έμεινε - σοτάρουμε το Μπέικον να γίνει τραγανό.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα πράσα και το Μπέικον.
Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη.
Χτυπάμε το αυγό και περιχύνουμε την τάρτα.
Ψήνουμε για 40´ περίπου στους 170 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, ανάλογα το φουρό.
Καλή επιτυχία!!!Οι λιχουδιές της Εφης

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα ! Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν !!!







Υλικά
125 γραμμάρια βουτυρο
125 γράμ.
 Άχνη
 1 μετριο αυγό
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
250 αλευρι

Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά μαζί ζύμωμα .
Αφηνουμε στο ψυγειο για 1 ώρα ψηνουμε στους 180 ο.
Για την επικαλυψη, χρησιμοποιω ζαχαροπαστα ( παιρνω έτοιμη), την οποια χρωματίζω, ανάλογα με το τι θελω, ανοίγω σε φύλλο, κόβω με κουπ πατ, παλι ανάλογα με το σχεδιο. Καποιες λεπτομέρειες γινονται με το χέρι.
 Εφη Καρεκλά







 Εφη Καρεκλά






Μπισκοτάκια σαμπλέ με αυγογλάσο !


Για τα μπισκοτα
125 αχνη
125 βουτυρο
250 αλευρι
1 αυγό
Λίγη βανίλια

Εκτελεση
Χτυπαμε ολα τα υλικα στο μιξερ για λιγο εως ότου αναμειχθούν και μαζεύουμε τη ζυμη μας και τη βαζουμε στο ψυγειο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε φυλλο (οχι πολυ λεπτό) και κόβουμε με κουπ πατ. Ψηνουμε για 10´ στους 170 βαθμους.
Αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα.

ΑΥΓΟΓΛΑΣΟ
Στο κάδο του μιξερ χτυπαμε 1 ασπράδι αυγού μαζι με 250 αχνη κοσκινισμενη, λίγη βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αν ειναι πολυ πηχτο προσθετουμε 1 κουταλιά νερο.
Για να τα στολίσουμε μοιράζουμε το γλασσο μας σε ποτηράκια και χρωματιζουμε με οτι χρωμα θελουμε.
Κάνουμε το περίγραμμα του μπισκοτου με σχετικά πυκνό γλασσο και μετα γεμίζουμε με πιο αραιό γλασσο
(προσθετουμε λιγο νερο).
Αφηνουμε να στεγνώσουν και στολιζουμε κάνοντας σχεδιο με πιο πυκνό γλασσο. Αν θελουμε το σχεδιο να ειναι ενσωματωμένο ( οπως οι φραουλες) στολιζουμε οσο ειναι ακόμα νωπό το γλασσο για να απορροφηθεί. Υπάρχουν σχετικά βιντεάκια στο you tube για τη τεχνική. Θελει αρκετή υπομονη, χρονο και φυσικά εμπειρία.

Καλη επιτυχια!!!
 Εφη Καρεκλά-Ελληνικές....gourmed-ιές!!!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Black Forest Απίθανη !!!

Βάση
130 γρ. αλεύρι 30 γρ. κακάο 20 γρ. κορν φλάουρ 6 αυγά 170 γρ. ζάχαρη

Σιρόπι 100 γρ. νερό 100 γρ. ζάχαρη 100 γρ. Κιρς


Σαντιγί

 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 κ.σ. κιρς Κεράσια ή βύσσινα σε κονσέρβα

Διακόσμηση
200 γρ. τρίμμα κουβερτούρας


Βάση

 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Σιρόπι
 Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά, αρχίζοντας να μετράμε το χρόνο, από τη στιγμή που ξεκινάει το κόχλασμα! 'Επειτα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε το Kirs!


Σαντιγί

 Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω σαντιγί και κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω σαντιγί και κεράσια.

 Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρομαι την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

Tip

 Εάν θέλουμε να γαρνίρομαι με καραμελωμένα κεράσια, βράζουμε 250 γρ. ζάχαρη με 50 γρ. γλυκόζη, 50 γρ. νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και φτιάχνουμε μία παχιά καραμέλα (αποσύρουμε μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 150°C-160°C). Αφήνουμε να ηρεμήσει η καραμέλα για ½ λεπτό και βουτάμε μέσα τα κεράσια πιάνοντας τα από το κοτσάνι. Αφήνουμε να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα τοποθετούμε επάνω σε μία αντικολλητική λαδόκολλα έως ότου παγώσουν. Με αυτά γαρνίρομαι την τούρτα.
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή Εφη Καρεκλά

--Μπαρμπούνια στο τηγάνι η Σαβόρο !!

Υλικά
Μπαρμπούνια καθαρισμένα
Αλεύρι
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι
λίγο ούζο 
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
1 σκ. σκόρδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφαιρούμε το σκόρδο μετά από 1-2 λεπτά ίσα ίσα να δώσει άρωμα. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια τα ραντίζουμε με ούζο και  τα περνάμε από χονδρό αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.



Μπορούμε να τα φτιάξουμε και κατά αυτόν τον τρόπο 
 Μπαρμπούνια Σαβόρο
 
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. ξίδι
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι


 

Kαθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τ' αφήνουμε για μια ώρα με τ' αλάτι.Τα ξεπλένουμε και τα αλευρώνουμε καλά 1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα ψάρια για 3-4 λεπτά από τις δύο πλευρές ώστε να μην καούν.
2. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. 
3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε στο λάδι.
4. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη και το ξίδι.
5. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να ψηθεί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Δείτε περισσότερες συνταγές

Πηγή: http://www.lovecook.gr