Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πουπέκι παραδοσιακό υπέροχο γλυκό!!!

Ένα σιροπιαστό γλυκό που μου θυμίζει γαλατόπιτα ή γαλακτομπούρεκο (χωρίς αυγά) και είναι πολύ εύκολο. Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαντάται σε πολλές περιοχές σε αρκετές παραλλαγές.

Υλικά

 Για την κρέμα:

    1 λίτρο γάλα φρέσκο
    1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
    3-4 κ.σ.βούτυρο
    2 βανίλιες
    2-3 φύλλα κρούστας
    κανέλα σε σκόνη

Για το σιρόπι:

    2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
    2 φλ.τσαγιού νερό
    1 φλούδα λεμονιού
    1 κ.γ.χυμό λεμονιού
    1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι
    Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμι μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες
    Μόλις δέσει η κρέμα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε
    Παίρνουμε ταψάκι στρογγυλό 36 εκατ. (ή ταρτιέρα), βουτυρώνουμε και στρώνουμε τα φύλλα (μόνο το τελευταίο δεν βουτυρώνουμε καθώς θα πέσει από πάνω η κρέμα)
    Απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν σε κόθρο
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω (προσοχή να ψηθεί καλά απο κάτω)
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά
    Όταν το γλυκό θα είναι χλιαρό ρίχνουμε απο πάνω το σιρόπι ζεστό
    Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε ,Καλή επιτυχία!!

Ρούλα Καλιφατίδου,

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο!!

Μια νοστιμιά χωρίς πολλές τύψεις, χωρίς πολλά υλικά, οικονομική, εύκολη και γρήγορη!
Υλικά

   1/2  κιλού φρέσκο ανθότυρο
    1-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
    2 αυγά χτυπημένα
    αλάτι
    πιπέρι
    αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο σηκώνει, περίπου 10 κ.σ)

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




 Βήμα 1
1) Σ' ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι,
Βήμα 2
2) προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
Βήμα 3
3) Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά τις κουταλιές με το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
Βήμα 4
4) Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντας τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλά).
Βήμα 5
5) Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε και στον αέρα με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.
Ρούλα Καλιφατίδου



Αφράτο κέικ με μπανάνα & σοκολάτα!!


Υλικά.500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει
2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
125 γρ. κουβερτούρα
2 μεγάλες μπανάνες
 Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα.Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα.Αφου εχουμε κοψει τις μπανανες μας σε ροδελες τις τοποθετουμε προσεκτικά στη σειρα.Σπανουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!!Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!
Γιάννα -Γιάννης .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cookies με γέμιση μερέντα!!!!!




Υλικά:
1 κ.γ μπεικιν
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 αυγά
2 βανίλιες
3 φλιτζάνια αλεύρι
σταγόνες σοκολάτας
μερέντα.
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουνε,ρίχνουμε τα αυγά,το μπέικιν,τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
Παίρνουμε μια κουταλιά την ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε μέσα μερεντα το κλείνουμε απαλά και το βάζουμε σε ταψί.Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουνε.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΝΟ με 2 υλικά υπέροχα πεντανόστιμα τρουφάκια του λεπτού!!!!





Από τα πιό γευστικά και γρήγορα τρουφάκια με κόστος ΜΟΝΟ ινδοκάρυδο 0.75 λεπτά  το ένα,χρειαζόμαστε 2 φακελάκια , και ζαχαρούχο γάλα 0,80 για 25 τρουφάκια με απίστευτη γεύση !!!ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ !!

 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακετάκια ινδοκάρυδο των 250 γραμ [περισσεύει αρκετή ]



 

 Σε μπόλ ρίχνουμε το γάλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε και ανακατεύουμε την καρύδα να γίνει ένα σφιχτό μίγμα και να πλάθετε,
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά πλάθουμε μπαλάκια ομοιόμορφα και τα κυλάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο.



 Μία ιδέα ωραία αντί ινδοκάρυδο να τα βουτήξουμε στο τέλος σε λιωμένη σοκολάτα !!! Μούρλια !!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Μαγειρική και Συνταγές






Κουλουράκια με σουσάμι !!!



Υλικά
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού αλισίβα
1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.γ.μπεκιν
1 κ.γ σόδα
1 κιλό αλεύρι περίπου.
Σουσάμι για πασπάλισμα




Τι κάνουμε

Όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο .
Οι λιχουδιές της Εφης

Τυροπιτάκια με ζύμη της μαμάς,






Για τη ζύμη
250 γρ. Βούτυρο soft ( βιτάμ)
250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
Μια πρέζα αλάτι
 500 γρ. Φαρίν απ

Φτιάχνω μια ζύμη χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο.
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

 Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
1 αυγό
Πιπέρι
1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
Φρέσκια ρίγανη ( 1 μικρο κλαδάκι )

Τρίβω τη φέτα και την ανακατεύω με το αυγό, το πιπέρι και τη κρέμα αγάλακτος. Προσθέτω τα φιλαράκια της ρίγανης και ανακατεύω. Ανοίγω τη ζύμη μου σε φύλλο και κόβω με ένα μεγάλο στρογγυλό κουπ πατ η χρησιμοποιώ ένα πιατάκι του καφε. Βάζω 1 κουταλάκι γεμάτο στο κέντρο και κλείνω τη ζύμη μου . Τη " σφραγίζω" κάνοντας με ένα πηρουνακι τις άκρες της, αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω στους 170ο για 20´ περίπου.
Οι λιχουδιές της Εφης

Μπακαλιάρος + Κοκκινόψαρο με λαχανικα !!


 Δεν είναι η κοινή σούπα, είναι βρασμένα λαχανικά με ψάρι σε λίγο νερό που αφήνουν μία νοστιμιά που δεν φαντάζεστε !!!Είναι και διαιτητική προσωπικά δεν προσθέτω καθόλου λάδι και καθόλου αλάτι έχει δική της υπέροχη γεύση με τόσα λαχανικά συν το ψάρι !Δοκιμάστε την !!

 Υλικά
1 τεμάχιο μπακαλιάρο κατεψυγμένο εδώ  μαγείρεψα με 1 μπακαλιάρο και 1 κοκκινόψαρο για περισσότερη νοστιμιά [γίνετε και με φρέσκο ίδια συνταγή]
4 καρότα κομμένα σε φετούλες η κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 πατάτες κομμένες
2 κολοκυθάκια σε φετούλες η κομματάκια
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τί κάνουμε
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψάρι ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι την κοιλιά βγάζουμε τα εντόσθια  ,βγάζουμε και τα σπάργανα από το κεφάλι και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου το ξύνουμε λίγο αν έχει λέπια [κοκκινόψαρο ] το καθαρίζουμε το ξεπλένουμε και του στίβουμε λίγο λεμόνι μέχρι να το μαγειρέψουμε [να βράσουν  τα λαχανικά]
 Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό με λίγο πιπέρι  να βράσουν .
μόλις το δούμε να βράζει ρίχνουμε  όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά Προσθέτουμε και τα ψάρια χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.Λίγο πρίν το κλείσουμε προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι
Αν το νερό δεν σκεπάζει τα ψάρια οτε μοιράζουμε τον χρόνο στην μέση και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τα ψάρια τα καθαρίζουμε όταν κρυώσουν τα βάζουμε στην πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικα .Σουρώνουμε το λίγο ζουμάκι αλλά γευστικότατο που έχει μείνει και περιχύνουμε το ψάρι .



Σημείωση
Μπορούμε να μην προσθέσουμε καθόλου λάδι ,και αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το μύλο των χόρτων λίγα η όλα τα λαχανικα και αφού σουρώσουμε το ζουμάκι να τα ρίξουμε μέσα.Γίνετε πολύ νόστιμη , σερβίρουμε και με λίγη μαγιονέζα του πάει πολύ  καλή όρεξη !!
Μαγειρική και συνταγές .

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 


Καρυδόπιτα με γλάσο!



Υλικά
2 φλ. Τριμμένο καρύδι
1 φλ.ζάχαρη
1 φλ. Τριμμένη φρυγανιά
6 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
1 κ.γ. Κανέλα
50 γρ. Κονιάκ

Για το σιρόπι
2 φλ. Νερό
1 1/2 φλ. Ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Για το γλάσσο
200 γρ. Σοκολάτα
200 κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. Μέλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα και τη φρυγανιά και τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30' περίπου στους 170 ο.
 Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και μόλις βγει η Καρυδόπιτα σιροπιάζομαι. ( χλιαρό σιρόπι).
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλασσο το οποίο έχουμε φτιάξει ως εξής: ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το μέλι.
 Ανακατεύουμε πολύ καλά και Αδειάζουμε πάνω στη καρυδόπιτα.
 Οι λιχουδιές της Εφης

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τηγανίτες που θα σας ξετρελάνουν !!!!!

 Τηγανιτες

125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι



Τι κάνουμε
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ  και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.

2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.

4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος η μέλι .
 Οι λιχουδιές της Εφης

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Mερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Μπεζέδες υπέροχοι !!!



Υλικα:
150 γρ. Ασπράδια
150 γρ. Ζαχαρη
150 αχνη κοσκινισμενη
Ξύσμα λεμονιού
Ξύσμα πορτοκαλιου
Χρωμα ζαχαροπλαστικης


Εκτελεση
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρεγκα, προσθέτοντας σιγα-σιγα τη ζαχαρη. Οταν η μαρεγκα σταθεί πάνω στον αναδευτηρα και κάνει μυτες χωρις να πέφτει, προσθετουμε την αχνη και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Την ιδια στιγμή προσθετουμε και το ξύσμα ή αν δε θελουμε, βαζουμε βανίλια, ή μαστίχα.

Βαζουμε το μειγμα στο κορνε και φτιαχνουμε ροζέτες ή τριαντάφυλλα.
Ψηνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 100 βαθμους για 3 ωρες.Οι λιχουδιές της Εφης

Καλη επιτυχια!!!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Κριτσίνια τραγανά κι αφράτα!!!


1 φύλλο σφολιάτας,
 τριμμένο πικάντικο τυρί,
 ένα αυγό για επάλειψη, 
σουσάμι μαύρο, 
σουσάμι άσπρο, 
αλάτι θαλασσινό. 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Τι κάνουμε
 Αλοίφεις τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και κόβεις σε λωρίδες τη σφολιάτα. Στρίψεις τις δυο άκρες της προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βάζεις στο ταψακι και αλοίφείς ξανά με το αυγό. Πασπαλίζεις με τα σουσάμι και το αλάτι και ψήνεις στους 170 ο για 10´ να ροδίσουν .
Οι λιχουδιές της Εφης

Σπιτικό Clυb Sandwich !


ΣΠΙΤΙΚΆ !!
Με τυρι, 
μπεικον,
 ψημενο φιλετο κοτοπουλο, 
ντοματα, 
μαρουλι.
 Με συνοδευτικο τραγανα σπιτικα πατατακια και σως γιαουρτιου,μαγιονεζας κετσαπ, μoυσταρδας...!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Για το ντιπ ανακατευετε 3κσ γιαουρτι, 2κσ μαγιονεζα,2κσ κετσαπ,1κσ μουσταρδα. 
Gogo Samiou

Κέικ πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας !!! ΘΕΙΚΟ !!



Για το κέικ πορτοκαλιού
250 γρ. Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
 250 γρ. Ζάχαρ

1κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ
300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 200 γρ. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 4 αυγά




Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μου. 

Προσθέτω το βούτυρο λιωμένο ( να μην έχει καεί) , το αλεύρι και στο τέλος το χυμό και το ξύσμα. Τα ανακατεύω καλά με μια Μαρίζ. 
Αδειάζω σε ένα ταψακι βουτυρωμένο καλά ( εγώ στρώνω πάντα βουτυρωμένη λαδόκολλα) και ψήνω στους 170 ο για 40-45 ´ ανάλογα το φούρνο. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω
Γκανάζ με ..
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
 200 γρ. Κρέμα γάλακτος που έχω ζεστάνει πάρα πολύ
1 κουταλάκι μέλι.



 Ρίχνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος ,στην οποία έχω ρίξει το μέλι να διαλυθεί, στη σοκολάτα,αφήνω να σταθεί για λίγο και ανακατεύω καλα να ομογενοποιηθεί. Αφήνω τη Γκανάζ να κρυώσει, όχι όμως να πηξει τελείως και διακοσμώ το κέικ μου.


Φωτό εκτέλεση  Εφη Καρεκλά 

Ταρτάκια λαχανικών !

 Ταρτακια με λαχανικα

Για τη ζύμη
125 γρ. Βούτυρο κρύο
1 αυγό
50 γρ. Γάλα
Αλάτι-πιπέρι
250 γρ. Αλεύρι

Χτυπάμε όλα μαζί στο κάδο του μίξερ με το φτερό να γίνουν μια ζύμη. Τη μαζεύουμε και τη βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι κοκολυθάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. Πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 φλ. Φινόκιο ψιλοκομμένο
1 φλ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 φλ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.

Τι κάνουμε
Σοτάρουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι να μαλακώσουν και να εξατμίστουν τα υγρά τους. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη μας και κόβουμε με κουπ πατ. Στρώνουμε  τη ζύμη μας μικρές ταρτιέρες η αν δεν έχουμε στρώνουμε το ταψάκι με τις θήκες για τα cup cakes αφού προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Βάζουμε στη κάθε μια από λίγη γέμιση.
Με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα τυριά. Γεμίζουμε τις τάρτες με τη μπεσαμελ ,πασπαλίζουμε με σουσάμι ( προαιρετικά ) και ψήνουμε στους 180 ο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί η ζύμη.Καλή όρεξη!
 Οι λιχουδιές της Εφης