Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τυρομπαλίτσες μικρές αλλά το κάτι άλλο !! Απίθανες σε γεύση !!!


Φτιάξτε τα θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι σας και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι !! Θα με θυμηθείτε  τελεια !!!

Υλικά
500 γραμ, αλεύρι φαρίν απ
1 γιαούρτι 200 γραμ
2 αυγά
400 γραμ τυρί μαλακό τριμμένοή ότι τυρί σας αρέσει
λίγες φέτες μπέικον προαιρετικά αλλά δίνει πολύ ωραία γεύση
200 γραμ αραβοσιτέλαιο


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Η πιό απλή εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί  σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε
 μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους .
Πλάθουμε μπαλίτσες η μπαλίτσες και τα πατάμε λίγο ανάλογα όπως μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 20 λεπτά κι έτοιμα !!!
Balantia Anestis-Nikoleta Drosou

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κριτσίνια με λιαστή ντομάτα ελιές πικάντικο κεφαλοτύρι .


Κριτσίνια πεντανόστιμα ζυμωμένα με ένα απαλό  καλής ποιότητας ελαιόλαδο και με το πλέον γνωστό παραδοσιακό τσίπουρο.
Η λιαστή ντομάτα, οι ελιές και το πικάντικο κεφαλοτύρι έρχονται να απογειώσουν τη νοστιμιά τους και τη γεύση τους.
Το αλεύρι ανάμεικτο ( κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις) τα κάνει ένα υγιεινό και λαχταριστό σνακ.
Αλλά και από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο δεκατιανό γεύμα σας ή απογευματινό σας σνακ.


ΥΛΙΚΑ
1 σφηνάκι εξαιρετικό ελαιόλαδο,
30 ml τσίπουρο,
Χλιαρό νερό όσο πάρει,
1 κ. γλ. Αλάτι,
1 ½ κ. γλ. μπέικιν ,
150 γρ. κεφαλοτύρι Όλυμπος ή όποιο άλλο σας αρέσει ,
1 πρέζα ζάχαρη,
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελιές ψιλοκομμένες
150 – 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι σκληρό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια το ελαιόλαδο και το τσίπουρο , και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν τα αλεύρια σαν λεπτή άμμος.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέκιν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό (δεν θέλει πολύ) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη και προσθέτουμε τις ελιές, τις λαιστές ντομάτες και το τυρί
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
Παίρνουμε τη ζύμη και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
Με την κάθε μπάλα κάνουμε ένα λεπτό κορδονάκι.
Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Εγώ μερικά τα πέρασα από ηλιόσπορο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ψωμάκι πανεύκολο σπιτικό!



Υλικά


700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ή 400γρ σκληρό κίτρινο χωριάτικο, 100 γρ ολικής και 200 για όλες τις χρήσεις
2 φακ μαγιά
1 και μισό κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
400 γρ νερό (αν χρειαστεί..μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμα)
4-5 κσ λάδι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά , μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει..περίπου ένα μυσα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 230 και ρίχνουμε μέσα τη γάστρα με το καπάκι.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το φτιάχνουμε 2 φραντζολάκια...τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κάψει ο φούρνος τα παίρνουμε όπως είναι με το χαρτί...έτσι δε ξεφουσκώνουν και δεν χαλάει το σχήμα τους.
και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα...σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 τέταρτα.
Ελέγχουμε το χρώμα του ψωμιού και αν έχει γίνει χρυσοκόκκινο το βγάζουμε ή το αφήνουμε ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα
έτοιμο το ψωμάκι μας!!!

Η κουζίνα της Μυρτούς.


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτάκια εύκολα γρήγορα ΜΟΝΟ με 4 υλικά χωρίς βούτυρο!!!

Φτιάχνουμε ωραία μπισκοτάκια πανεύκολα και με περίεργα σχεδιάκια !!!!
Μπορούμε να κάνουμε κορδόνια δίχρωμα χωριστά και να τα στρίψουμε μεταξύ τους η ότι άλλο σχέδιο σας έρθει σαν έμπνευση !
Παρακάτω θα δείτε ορισμένες ιδέες σε φωτογραφίεςγια βοήθεια .

Υλικά

650-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 

1 κγ μπεικιν
200 γρ ζάχαρη
150 γρ σπορέλαιο
4 αυγά

Κακάο σκόνη όσο χρειαστεί
αν θέλετε , μπορείτε να βάλετε άρωμα βανίλιας


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το σπορέλαιο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν.
Φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη.Την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια ωραία ευπλαστη ζύμη .
Την πλάθουμε σε ρολό σαν σαλάμι και την χωρίζουμε στην μέση σε 2 κομμάτια,
 Πασπαλίζουμε το ένα κομμάτι με κακάο και πλάθουμε πασπαλίζοντας συγχρόνως μέχρι να γίνει καφέ σοκολάτας σκούρο ζυμώνουμε πολύ να ενσωματωθεί καλά
 
 Ετσι έχουμε 2 μπαλίτσες 1 λευκή και μία σοκολάτας ,Τα τοποθετούμε αφού τα ανοίξουμε με τον πλάστη το ένα πάνω στο άλλο και το κάνουμε ρολό.[για να βγεί το σχεδιάκι μας
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 πόντο και κάτι ,Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη ελαφρώς λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 40 λεπτα περίπου τα παρακολουθούμε ανάλογα τον φούρνο .Καλή επιτυχία !

Απλά υπέροχη πουτίγκα καρότου !!!!

Κορίτσια σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια τώρα! Σας έχω σούπερ γλυκάκι !!φτιάξτε το!!θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα!! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα ...Πώς σας φαίνεται;


Στερεά υλικά
2,1/2 κούπες τριμμένο καρότο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ,γ, σόδα
1 κ.γ. μπέικιν μπάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1,1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
υγρά:
4 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα γιαούρτι
1 βανίλια
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
κρέμα τυριού:
225 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
3 κ.σ. αλεύρι


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

γλάσο πορτοκαλιού:
130 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
2 κ.σ.χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Βουτυρώνουμε πολύ πολύ καλά μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο ή αλεύρι για να μη μας κολλήσει το γλυκό.(τινάζουμε το περίσσευμα)
Κάνουμε την κρέμα του τυριού:χτυπάμε την ζάχαρη με το τυρί και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα ,χτυπάμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το κέικ:Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Χτυπάμε ελαφρά σε ένα άλλο μπολ τα αυγά ,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και αφού τα ανακατέψουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί στα στερεά υλικά .Προσθέτουμε και το καρότο και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά.
Ρίχνουμε στο ταψί τα 3/4 του μείγματος προσθέτουμε με ένα κουτάλι την κρέμα του τυριού προσέχοντας να είναι μόνο στο κέντρο και να μην ακουμπάει στα τοιχώματα (αφήνουμε ένα δαχτυλάκι από τα τοιχώματα) και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το γλυκό και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ακόμα (δοκιμάζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα )
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει το ξεφορμάρομαι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την άχνη ,την προσθέτουμε στο τέλος και χτυπάμε καλά.Γλασάρομαι το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και καρύδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 7 μέρες .....αν δεν το τσακίσετε από την πρώτη!!!
Μπορείτε το γράσο να το έχετε στο ψυγείο και να το βάζετε στο γλυκό όταν το σερβίρετε,μόνο που θα το βγάζετε λίγο πιο πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει .

Τηγανόψωμα !! Μας αρέσουν πολύ !!

Υλικά

    ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι ξερή μαγιά
    2 κ.σ. ξύδι
    2 κ.σ. λάδι
    1 ½ κούπα χλιαρό νερό
    Αλάτι
    ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

    Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
    Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
 http://www.linelife.gr

*Μύδια αχνιστά !!!

 Μερίδες
Για 4 άτομα

Υλικά

    1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
    40 γρ. ελαιόλαδο
    50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

 Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί .

Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.


 Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστή σοκολατόπιττα με σάλτσα καραμέλας.



 Υλικά

400 γρ γιαούρτι πρόβειο
3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ ζάχαρη
1 φλ κακάο
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν
3 κουτ σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι
κακάο για το πασπάλισμα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ νερό
3 φλ ζάχαρη
φλούδα από 1/4 λεμονιού κ 1/4 πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 κουτ σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ βούτυρο.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά κ την ζάχαρη κ τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γιαούρτι κ ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι-κακάο και μπέικιν και  συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού και  το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33χ38 αδειάζουμε το μείγμα κ ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Όταν γίνει βγάζουμε απ τον φούρνο κ αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ σιροπιάζομαι με ζεστό σιρόπι κ κρύα σοκολατόπιττα.(το σιρόπι το βράζουμε 10-12 λεπτά απ την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).Αφήνουμε να πιει το σιρόπι.Ετοιμάζουμε την σάλτσα καραμέλας βράζοντας το ζαχαρούχο για 3 ώρες περίπου κ αφού έχει κρυώσει το χτυπάμε με το βούτυρο να αφρατέψει και το ρίχνουμε πάνω στην σιροπιασμένη σοκολατόπιττα και από πάνω κοσκινίζουμε κακάο.Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και  το διατηρούμε στο ψυγείο.


Ρόδι γλυκό κουταλιού!!

Υλικά
200 γρ. σπόροι ροδιού 
1 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό 
1 ξυλάκι κανέλα
 μισό λεμόνι το χυμό

Τι κάνω
 Βράζω για 15 λεπτά το ρόδι με τη ζάχαρη και το νερό μετά ρίχνω την κανέλα και το χυμό μέχρι να δέσει.Τέλειοοο!!!!
 Μαρια Κο.Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ροξάκια!

Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπεικιν παουντερ
1 κ.σ σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.σ κακάο σκούρο


ΣΙΡΟΠΙ:

4 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκόζη

 ανοίγουμε την άσπρη ζύμη βάζουμε την καφέ στην άκρη ρολάρουμε και κόβουμε κομμάτια πάχους 1 δάχτυλο....
  ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εκτός το κακάο.Μετά χωρίζω λίγη ζύμη και πρόσθετο το κακάο .Χωρίζω σε τρία μέρη την άσπρη ζύμη και σε τρία μέρη με το κακάο μετά όπως φαίνεται στις φώτο.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 τα ροξάκια κρύα βράζω το σιρόπι 5 λεπτά ρίχνω τα ροξάκια μέσα τα βράζω 2-3 λεπτά τα αραδιάζω σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν μην φοβηθείς αν έχει πολύ σιρόπι θα το πιεί όλο

Τυρόπιτα !!




400 γρ. Αλεύρι 
1 αυγό
 Λίγο ελαιόλαδο 
Αλάτι- πιπέρι 
Λίγο νερό.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τα ανοίγω σε δυο φύλλα 

Για τη γέμιση 
1/2 κιλό φέτα 
250 γρ. Ανθότυρο
 Λίγη κρέμα γάλακτος 
Πιπέρι 
Φρέσκια ρίγανη η δυόσμος
 2 αυγά

 Τι κάνω 
 Ανοίγω το φύλλο και στρώνω ένα ταψακι λαδωμένο με το φύλλο μου. 
Αδειάζω τη γέμιση και βάζω και το δεύτερο φύλλο.
 Αλείφω με αυγό, χαράζω τη πίτα μου και πασπάλιζα με σουσάμι. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Κοτομπουκιές οι Απίθανες !!!

Υλικά

 1κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ( πιο παχιές όχι όπως κόβουμε το κινεζικό)
 Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
Αλάτι 
Πιπέρι
 Πάπρικα 
Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
Τρίμμα φρυγανιάς

 Για τη sauce
 2-3 κουταλιές μουστάρδα 
2 κουταλιές μαγιονέζα 
1 κ.γ. Κέτσαπ 

Τι κάνουμε
 Μαριναρεις τις κοτομπουκιες στο γιαούρτι, στο οποίο έχεις ρίξει το αλατοπίπερο,τη πάπρικα και το σκόρδο και τα αφήνεις για μια ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα περνάς από τη φρυγανιά και τα ψήνεις στους 180 ο για 20´.
 Φτιάχνεις τη sauce ανακατεύοντας τα υλικά μαζί και έτοιμο!Καλή όρεξη !!!!
Οι λιχουδιές της Εφης

Cookies με τρείς σοκολάτες!!


Υλικά!

180 γρ. Κουβερτουρα
1/2 φλ. Βουτυρο
2 αυγα
1/2 φλυτζάνι άσπρη ζαχαρη
1/3 του φλ. Καστανη ζαχαρη
1/4 του φλ. Κακαο
6 κ.σ. Αλευρι
1 κ.γ. Μπεκιν
2 βανίλιες
Λιγο αλατι
1 φλ. Καρυδια χοντροκομμένα η καβουρντισμένο πεκαν
1 φλ. Κόκκους σοκολατας
120 γρ. Λευκη σοκολατα
120 γρ. Σοκολατα γαλακτος

Λιώνουμε τη κουβερτουρα με το βουτυρο σε μπεν μαρι
Χτυπαμε τα αυγα με τα δυο ειδη της ζάχαρης. Ενσωματωνουμε τη λιωμένη σοκολατα, προσθέτουμε τα Στερεά υλικα και ανακατεύουμε. Στο τέλος ριχνουμε τις σοκολάτες σε σταγόνες. Βαζουμε με κουτάλι, αραιά γιατι απλώνουν και ψηνουμε για 8-10 ´ στους 170 ο.Εφη Καρεκλά

Κορμός σοκολατένιος καμηλοπάρδαλη!


 Πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και γεύση γλυκό!!!

Φτιάξτε το δικό σας μίγμα για  παντεσπάνι. [συνταγή παρακάτω ]

Ξεχωρίστε λίγο από το μίγμα και προσθέστε στο ένα μέρος 2 κουτ σούπας  κακάο.

Πάρτε λαδόκολλα σχεδιάστε με ένα μολύβι κύκλους και αφήστε κενό για να γίνει η διχρωμία, γυρίστε ανάποδα την λαδόκολλα για να μην έρθει σε επαφή το μίγμα με το μολύβι, βουτυρώστε την λαδόκολλα, πατήστε και γεμίστε με μικρο κουταλάκι όπως στης φωτογραφίες,ψήστε μόνο 4 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 170, πριν βγάλετε το παντεσπάνι από την λαδόκολλα γεμίστε με έτοιμο γλάσο σοκολάτας και τοποθετήστε στην μέση 2 μπανάνες ολόκληρες ώριμες.
Βγάλτε με προσοχή και ρολάρετε σιγά σιγά τραβώντας λίγο λίγο την λαδόκολλα,σε περίπτωση που υπάρξουν ατέλειες στο παντεσπάνι βάλτε σοκολάτα μέσα σε μια σύριγγα και καλύψετε!!
 Gogo Samiou

Πως φτιάχνουμε παντεσπάνι

Υλικά
 
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  •  
  • Τι κάνουμε
  • Προθέρμανση στους 175 βαθμούς τον φούρνο
  • Χτύπημα στο μίξερ αυγά ζάχαρη να ασπρίσουν βανίλιες και προσθέτουμε τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας το με σπάτουλα με το χέρι με κυκλικές κινήσεις  .
  • .Ψήνουμε περίπου 10   λεπτά αφού πρώτα το αδειάσουμε σε ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολα. [να το προσέχετε κατά το ψήσιμο ]
  • Με σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα και ισόπαχα .
  • Μόλις ψηθεί  το τοποθετούμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολα και το τυλιγουμε σε ρολό 
  • Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να συνεχίσουμε  τα παραπάνω τις συνταγής 
  •  
  • ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 






Μαρμελάδα κάστανο !


Είναι μια υπέροχη μαρμελάδα για να κάνετε κέικ, γέμιση για τσουρέκια!!!!

Υλικά
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κσ αλατι
600 γρ ζάχαρη
1 βανιλια
3 ποτήρια νερό για την μαρμελάδα μας
2 ξυλαράκια κανέλας
1 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 με 40 λεπτά! στην συνέχεια τα ριχνουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε, δεν μας πειράζει να σπάσουν!!! όταν είναι έτοιμα καθαρά τα ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τα βράζουμε για 30 λεπτά τότε βάζουμε το ραβδομπλεντερ και πετάμε από μέσα την κανέλα και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε ξανά στην φωτιά που εχουμε χαμηλώσει και ανακατεύουμε μέχρι να σηκώνουμε την μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και να κολλάει επάνω στο κουτάλι μας αρκετό υλικό τότε είναι έτοιμη και την αποθηκεύουμε σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βαζάκια τα βάζουμε ανάποδα για 12 ώρες.