Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκοτάκια με γέμιση Μερέντας πανεύκολα!!


ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ...!!! 
 ΥΛΙΚΑ
Μισή Πλάκα Βιτάμ 
1/4 της λούπας λάδι ελαφρύ,
1 αυγό, 
3κουτ στης σούπας γιαούρτι,
1φακελακι μπεικιν παουντερ,
1κουπα ζάχαρη άχνη,
1κουτ σούπας λεμόνι,
2/5 της κούπας αλεύρι [δυόμιση κούπες αλεύρι]για όλες τις χρήσεις.


 ΤΙ  ΚΑΝΟΥΜΕ

 Χτυπάμε το αυγό,ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολακι το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο αυγό ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, την ζάχαρη, το μπεικιν,το λεμόνι το αλεύρι.παίρνουμε ποσότητα όσο ένα μανταρίνι στα χέρια μας ανοίγουμε στην μέση με ένα στρογγυλό αντικείμενο βάζουμε Μερέντα και κλείνουμε,ψήνουμε σε προθερμασμανο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 σε αντιστάσεις..!!
Από Gogo Samiou 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Βάφλες με σος καραμέλας !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα


Για τις βάφλες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα

4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιές του γλυκού βανίλια

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


Για τη σος καραμέλας

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα κρέμα γάλακτος


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Εκτέλεση

Για  βάφλες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.


Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Τελειώνουμε γαρνίροντας τις βάφλες με σος καραμέλας.


Για τη σος καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.


Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.
Καλή επιτυχία!!!!

 sidagi.gr

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Cheesecake καραμέλα γάλακτος !!

Υλικά
Για τη βάση 
500γρ. μπισκότα digestive
 200γρ. μαργαρίνη λιωμένη Σε μούλτι δουλεύω τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
 Ενώνω την σκονη μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατευώ καλα έως να αποκτήσουν ομοιογενοποιημένο μίγμα.
 Στρώνω το μίγμα - μαργαρίνη μπισκότο - σε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 28εκ. Το βάζω ψυγείο να παγώσει.

 Για την καραμέλα γάλακτος
 ΥΛΙΚΑ:
 180 γρ. ζάχαρη 
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 120 γρ. γλυκόζη 
75 γρ. βούτυρο ή βιτάμ 
10γρ.φυλλο ζελατίνη
 Τι κάνουμε
 Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη. Ρίχνουμε ένα μέρος από τη ζάχαρη, σιγά-σιγά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη. Έτσι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και όταν όλη πάρει σκούρο χρώμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ' αυτήν. (Προσοχή να μην ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού). Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει τους 40ºC ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε και το φύλλο ζελατίνας μέσα στην καραμέλα που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο.Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει καλά.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) 
1κ.σ. ζάχαρη άχνη 
250γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 Τι κανουμε
 Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη για 10 λεπτά.Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν σαντυγή. Προσθέτουμε σε αυτο το μείγμα την καραμέλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματοθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάζουμε την σως σοκολάτας γάλακτος. 
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 200 γρ., κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω απ' αυτή την κρέμα γάλακτος καυτή. Ανακατεύουμε κάνοντας καλή ομοιογενοποίηση, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μας.Μina Papa

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μουσακάς με λαχανικά και κοτόπουλο .



Ενας διαφορετικός μουσακάς που θα σας ξετρελάνει όλους!!Απίστευτη γεύση!


 Υλικά


Υλικά για 1 ταψάκι φούρνου κανονικό ,ή 2 μιας χρήσεως 35-40 εκ.
πατάτες τόσες όσες χρειάζονται να καλύψουμε το ταψί μας
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές κόκκινες

3 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι 

1 κουταλιά σούπας κουρκουμά 
2 κουτ.σούπας κοφτές πελτέ








ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα και ίσως λίγο ακόμα
λίγο αλάτι

10 κουτ σούπας αλεύρι
4 κουτ σούπας βούτυρο 
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι  





Εκτέλεση
ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή αντικολητικό αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί .

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες η κομμάτια μακρόστενα ,αλάτι,πιπέρι,κουρκουμά και 1/2 ποτήρι νερού νερό με αραιωμένο μέσα τις 2 κουταλιές σούπας πελτέ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.Πασπαλίζουτμε πάλι με λίγο τριμμένο τυράκι.



Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο σε κατσαρολίτσα και χαμηλή θερμοκρασία ,μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω όλο το αλεύρι να το δούμε να γίνετε όπως στην φωτογραφία  που σας δείχνω ,αμέσως ρίχνω το γάλα ολόκληρο από την συσκευασία κατ' ευθείαν και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ,αν πήξει πολύ έχουμε λίγο γάλα κοντά και προσθέτουμε η λίγο νουνού ότι υπάρχει .
Ρίχνουμε ελαφρώς λίγο αλατάκι και εγώ ρίχνω και μία χούφτα τυρί κεφαλοτύρι [πάντα προτιμώ την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας έχει υπέροχη γεύση.] Και την περιχύνουμε πάνω από το ταψί μας προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυράκι στην επιφάνεια για να χρυσαφίσει πιο ωραία συν την γεύση .
Με τον τρόπο που σας λέω δεν κόβει ούτε σβωλιάζει ποτέ η κρέμα  αυτή βάζουμε και σε παστίτσιο και αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα 2 κρόκους αυγών,εδώ δεν βάζουμε.







Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για λίγη ώρα περίπου 15 με 20 λεπτά στον αέρα κι όταν κρυώσει σερβίρουμε.Καλή όρεξη . Αξίζει να το φτιάξετε !!!

Την συνταγή την πρωτοέφτιαξε η φίλη Mina Papa την οποία μου έστειλε να την δώ και την ευχαριστω πολύ . Την έφτιαξα κι εγώ εδώ με πολύ μικρές αλλαγές ελάχιστες σε υλικά.














Πατατούλες μπεμπέ φούρνου σκέτο λουκουμάκι !!



Τρώγονται σκέτες σαν κυρίως πιάτο και είναι χορταστικές και πεντανόστιμες Επίσης συνοδεύουμε διάφορα φαγητά ψητά κ.τ.λ.σε μπουφέ σε πάρτι κ.α  η γεύση τους δεν περιγράφετε !! Απλές και νόστιμες .!!

 Υλικά
πατατούλες  [οι μικρές είναι ακόμα πιο ωραίες οπτικά και γευστικά ]
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 κουταλ, γλυκού κοφτό  κουρκουμά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια ίσα να δώσει νοστιμιά και ωραία μυρωδιά
Φρυγανιά τριμμένη [γαλέτα ]




 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατατούλες τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά που αναφέρω πιο πάνω εκτός από την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε προ θερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς  και τις ψήνουμε ,μετά από την μισή ώρα ψησίματος τραβάμε το ταψάκι τις ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε από πάνω λίγη φρυγανιά τριμμένη που δίνει και χρώμα και ωραία εμφάνιση . Επίσης κατά την ώρα του ψησίματος παρακολουθούμε μη τυχόν και στεγνώσουν ,αν δούμε κάτι τέτοιο προσθέτουμε 1 με 1/2 ποτήρι νερό ,οι πατάτες το πίνουν γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα .
Μόλις τσιμπήσουμε με το πιρούνι ,η δοκιμάσουμε μία και έχει ψηθεί γυρνάμε λίγο τον φούρνο στο γκριλ η στον αέρα από πάνω μεριά [ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε ]και για λίγο περιμένουμε να πάρουν χρώμα .Πραγματικά είναι τόσο απλές αλλά και τόσο νόστιμες να τις φτιάξετε !!!Καλή επιτυχία!!


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


 Είναι σκέτο λουκουμάκι πραγματικά !!!


Πέννες "Αλλ Φόρνο"





Σούπερ φαγάκι,εύκολο,γρήγορο και πεντανόστιμο!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
300 γρ.πέννες βρασμένες αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό και σουρωμένες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ
1 λίτρο γάλα
3 κ.σ κοφτές φυτικό λίπος ή μαργαρίνη ή βουτυρο
3 κ.σ αλεύρι
300 γρ τυρί φέτα χοντροτριμμένη
100 γρ.γραβιέρα τριμμένη
50γρ. μπλε τυρί ''ροκφόρ'' σε κομματάκια (προαιρετικά)
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
(αλάτι μη βάλετε στη μπεσαμέλ δοκιμάστε πρώτα!)
πάπρικα γλυκιά σκόνη
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το φυτικό λίπος και το αλεύρι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά.Προσθέτω το γάλα και όταν δέσει σε αραιή μπεσαμέλ προσθέτω πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τα τυριά.
Ρίχνω και τις πέννες μέσα και ανακατεύω.Αδειάζω το μίγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ,αν θέλω ρίχνω και από πάνω λίγα τυριά,πασπαλίζω με την πάπρικα και ψήνω στους 180 για 30 λεπτά να ροδοκοκκινήσει!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μερικές φορές βάζω και 1 κ.σ πελτε στη μπεσαμέλ και γίνονται μούρλια!!!!!

Συνταγή  φωτό από την φίλη   Σόφη Τσιώπου

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τσουρέκι εύκολο σιροπιαστό γεμιστό με σοκολάτα !




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ αλάτι
3 γρ.μαστίχα τριμμένη
3 γρ.μαχλέπι τριμμένο
-Σ'ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο το αλάτι και όλα τα μυρωδικά.Τέλος ρίχνω το αλεύρι.Η ζύμη μου πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη.Τη βάζω σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνω 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
125 γρ. σοκολάτα μαύρη
125 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
-Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
-Ανακατεύω όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις διαλλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει,το κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά (δε πρέπει να γίνει πυκνό!)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα μαύρη
2 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ μέλι
-Λιώνω όλα μαζί τα υλικά σε μπεν μαρί

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χωρίζω τη ζύμη στα 2.Ανοίγω χοντρά φύλλα και μοιράζω τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
Τυλίγω σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβω κατά μήκος το ρολό να γίνουν 2 χοντρά κορδόνια και τα πλέκω.Τοποθετώ τις πλεξούδες σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε 2 ταψάκια.Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου 30-40 λεπτά ή και παραπάνω.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου.

Όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνω με το σιροπάκι.
Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζω από τα ταψάκια και τα περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας.
Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα!!!
Η κούπα που μετρώ τα υλικά είναι των 250 ml ή του νες!!!
Τη συνταγή και την ιδέα την βρήκα σε ξένο σάιτ.
Πηγή: για τη συνταγη της γέμισης,του σιροπιού καθώς και πως να στήσετε το γλυκό εδώ:
http://thepatternedplate.com/2013/03/06/chocolate-krantz-cake/




Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα !





ΥΛΙΚΑ
11/2 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κουτί ζαχαρούχο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
1 βανίλια
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χτυπάω το γαλα τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά μ'ένα σύρμα.
-Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Σ'ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα,και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ,ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!
Είναι εύκολο αλλά φανταστικό γλυκάκι!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα σφολιατίνια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πτι μπερ,αλλά ο συνδιασμός και των 2 μπισκότων είναι καταπληκτικός!!!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Ραβανί σιροπιαστό με ινδοκάρυδο !!



Δε ξέρω για σας,αλλά εγώ αγαπώ την ινδική καρύδα.
Έχω μια συνταγή για Ραβανί Σιροπιαστό Με Ινδοκάρυδο που δεν την αλλάζω με καμία άλλη...!!!
Εύκολο,αφράτο και σιροπιασμένο όσο πρέπει από πάνω μέχρι κάτω με όλο το άρωμα και τη γεύση της ινδικής καρύδας,που σου λύνει τα χέρια όταν θες να φτιάξεις ένα γλυκάκι εύκολα και γρήγορα.Δοκιμάστε το!!!
ΡΑΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
4 αυγά
1 κ.σ κοφτή μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού


ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό 1 μικρού λεμονιού
φλούδα 1 μικρού πορτοκαλιου
1 κ.σ αγελαδινό βούτυρο (προαιρετικά για όσους αγαπούν το άρωμά του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 6-8 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και χτυπώντας προσθέτω το γιαούρτι,το σπορέλαιο,βανίλιες,αλάτι και ρίχνω και το αλεύρι.Προσθέτω το ινδοκάρυδο να ανακατευτεί και αυτό και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30.
Ψήνω στους 165-170 για 40 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.Βάζω σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τη βανίλια που τα προσθέτω στο τέλος και βράζω 5-6 λεπτά.
Χαράζω σε κομμάτια το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο και το σιροπιάζω ζεστό όπως είναι με το ζεστό σιρόπι.Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και αφήνω να κρυώσει καλά και να τραβήξει το σιροπάκι του.